Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Αυτά που είδαμε....


Είδαμε τη χώρα μας να διεκδικεί και να κερδίζει το αυτονόητο: να ερωτάται πριν τεθεί αυθαίρετα η σύμφωνη υπογραφή της στις "κοινές" ανακοινώσεις των εταίρων της.
Είδαμε τον Υπουργό να διαπραγματεύεται και μάλιστα με ομοιόβαθμους και όχι με μεσαία διοικητικά στελέχη και να εκφράζει μάλιστα και αντίθετη (!!!!) άποψη. 
Είδαμε επιτέλους την πατρίδα μας να διαπραγματεύεται με αξιοπρεπή στάση. 
Είδαμε να ματαιώνεται το ξεπούλημα του εθνικού μας πλούτου και των εθνικών πηγών. 
Είδαμε τον ΥΕΘΑ να πετά επί τόπου (!!!!) και να τιμά μετά από 19 χρόνια ντροπής και γκρίζων ζωνών τα νεκρά παλληκάρια των Ιμίων. Τον είδαμε ακόμα να τιμά τον ήρωα της μάχης της Κύπρου πετώντας συμβολικά στα σκουπίδια την πολύχρονη μειοδοτική πολιτική των "δεξιών" και "εθνικοφρόνων" και "προοδευτικών" και "σοσιαλιστών" που τόσα χρόνια ρύπαιναν τους θώκους εξουσίας.

Το εκλογικό παράδοξο της Χρυσής Αυγής. Η εκλογική της πορεία, σε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις


Άρθρο του Πολύδωρου Ιππ. Δάκογλου
Πως γίνεται, ένα κόμμα να χάνει ψηφοφόρους, να μειώνεται η κοινοβουλευτική του ομάδα και να ανεβαίνει στην σειρά κατάταξης από την 6η θέση στην 3η.
Αυτό είναι το κοινοβουλευτικό παράδοξο που αξίζει κάποιος να αναλύσει.

Στις κοινοβουλευτικές εκλογές του Μαΐου του 2012, η Χρυσή Αυγή εκτινάχθηκε στο 6,97%. Κατέλαβε την 6η θέση, από πλευράς εκλογικής δύναμης και συγκρότησε μια κοινοβουλευτική ομάδα από 21 βουλευτές.
Λίγο μετά, στις εκλογές του Ιουνίου 2012, η Χρυσή Αυγή εμφάνισε μια μικρή κάμψη ποσοστών, λαμβάνοντας το 6,92% των ψηφισάντων. Κατέλαβε όμως την 5η θέση, από πλευράς εκλογικής δύναμης αν και συγκρότησε μικρότερη κοινοβουλευτική ομάδα, αποτελούμενη από 18 βουλευτές.
Στις πρόσφατες εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, η Χρυσή Αυγή εμφάνισε μία ακόμη μικρή πτώση και συγκέντρωσε το 6,28% των ψηφισάντων. Κατέλαβε όμως την 3η θέση, από πλευράς εκλογικής δύναμης. Η κοινοβουλευτική της ομάδα υπέστη μία ακόμη μείωση και έφτασε τους 17 βουλευτές.

Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Στεφάνι στους ήρωες των Ιμίων και τον Μπικάκη από τον Καμμένο


Αυτό που θα έπρεπε να ήταν αυτονόητο σήμερα το κάνουμε θέμα προς αναφορά. Οι ήρωες που έπεσαν εκείνη την νύχτα στα Ίμια δεν έτυχαν παρόμοιας τιμητικής  ενέργειας από την επίσημη πολιτεία (κυβερνήσεις ΝΔ ΠΑΣΟΚ) αν εξαιρέσουμε κάτι αποτυχημένους δημάρχους (βλ. Β. Μιχαλολιάκο) που έκαναν προεκλογική συγκέντρωση την επέτειο και έστελναν τα ΜΑΤ να αποκλείσουν τους εθνικιστές από την πρόσβαση στο μνημείο. Παλικαριές εντός. Γιατί εκτός ήξεραν να δείχνουν τον "σβέρκο" στους Τούρκους σε κάθε πρόκληση και να λένε ευχαριστώ δημοσίως στους Αμερικανούς. (βλ. Ααρόν Αβουρί) Ο νέος υπουργός Εθνικής Αμύνης όμως, ο Πάνος Καμμένος έπραξε το αυτονόητο και το σωστό.

Αύριο Σάββατο 31 Ιανουαρίου η μεγάλη εκδήλωση μνήμης στους ήρωες των Ιμίων στις 19:00


Aύριο Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015  και επί της Λεωφόρου Βασ. Σοφίας στις  19:00 μπροστά από την  Λέσχη Αξιωματικών στο  Μνημείο Ιμίων η επιτροπή μνήμης διοργανώνει μαζί με την ΧΑ εκδήλωση τιμής μνήμης στους ήρωες Έλληνες Αξιωματικούς που έπεσαν για την πατρίδα Τον υποπλοίαρχο Χριστόδουλο Καραθανάση, τον υποπλοίαρχο Παναγιώτη Βλαχάκο και τον αρχικελευστή Έκτορα Γιαλοψό. Εμείς ως Έλληνες εθνικιστές για μια ακόμη φορά θα δώσουμε το παρόν κρατώντας στα χέρια μας την ελληνική σημαία όπως κάνουμε τόσα χρόνια. Αυτή η μέρα ανήκει στους ήρωες μας και απαιτεί να είμαστε ενωμένοι όλοι.

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Η νομική και πολιτική θέση της γυναίκας στην αρχαία Ελλάδα

Το Σάββατο 31 Ιανουαρίου, στις 8 μ.μ.
στον πολυχώρο «Δεσμοί Ελλήνων» στη Θεσσαλονίκη
(Πασαλίδη 29, Κ. Τούμπα, περιοχή αγ. Φανουρίου)
η συγγραφέας Δήμητρα Λιάτσα
θα ομιλήσει με θέμα
«Η νομική και πολιτική θέση της γυναίκας στην αρχαία Ελλάδα»

Είσοδος ελεύθερη.
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει.

74 χρόνια χωρίς τον Εθνικιστή ηγέτη Ιωάννη Μεταξά




























 Πριν από 73 χρόνια, σαν σήμερα, έφυγε από την ζωή ο εθνικός κυβερνήτης και πατέρας του «ΟΧΙ», Ι. Μεταξάς. «Πέθανε», γράφουν στα βιβλία τους. Εμείς όμως ξέρουμε καλά πως οι ξένες δυνάμεις έβαλαν ο χεράκι τους σε αυτόν τον ξαφνικό θάνατο  από αμυγδαλίτιδα ! «Αν είχαμε τον Μεταξά σε νοσοκομείο, τρίτη θέση, θα ζούσε», έλεγε ο στενός του συνεργάτης Κων/νος Μανιαδάκης.
Σε τηλεοπτική εκπομπή ο καθηγητής της Ιστορίας κ. Δημήτρης Μιχαλόπουλος αποκάλυψε, ότι την παραμονή του θανάτου του 25 ή 26 Γενάρη 1941, ο Ιωάννης Μεταξάς πήγε επίσκεψη στο σπίτι του Δημητρίου Λαμπράκη (εκδότου του «Βήματος» και των «Νέων» Δημητρίου Λαμπράκη πατρός του Χρήστου Λαμπράκη, του δημιουργού του Μεγάρου Μουσικής) κι εκεί τον κέρασαν,

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Περιοδικό ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ: «Τα ληξιπρόθεσμα γραμμάτια»


Ανατρέχοντας σε εκδόσεις του Εθνικιστικού περιοδικού ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ φέρνουμε στην επιφάνεια άρθρα που τεκμηριώνουν και αποδεικνύουν ότι οι Έλληνες Εθνικιστές είχαν την κατάλληλη πολιτική κρίση και ωριμότητα, που πήγαζε μέσα από την αγάπη τους για το έθνος αλλά και την ιδεολογία τους. Ποτέ δεν προσδιοριστήκαμε ως προφήτες ούτε ως ειδήμονες. Απλά βλέπαμε τα γεγονότα με διορατικότητα μέσα από το πρίσμα του εθνικισμού, χωρίς παρωπίδες. Σήμερα δεν θα ψηφιοποιήσουμε όλο το άρθρο από το εθνικιστικό περιοδικό το ΚΙΝΗΜΑ καθώς έχει αξία να το διαβάσετε όλο από όπως γράφτηκε τότε το 1975 σαράντα χρόνια πριν, μέσα από το αληθινό και κακέκτυπο της γραφομηχανής του Αγώνα.
(από το άρθρο Τα ληξιπρόθεσμα γραμμάτια)
Είχαμε προειδοποιήσει  τους αναγνώστες μας τουλάχιστον ότι ουδέποτε θα γίνη δεκτή η Ελλάς από την Δύσι, εάν δεν απεμπολίση όλα τα Εθνικά Συμφέροντά της. Το ότι είχαμε δίκιο δεν μας χαροποιεί γιατί διαγράφει ζοφερές προοπτικές για την Ελλάδα. Τα αντικείμενα του σαφούς υπαινιγμού της ΕΟΚ, αποτελούν μερικά μόνον από τα ληξιπρόθεσμα γραμμάτια της κυβερνητικής δημαγωγίας και αβελτηρίας, που οι Έλληνες-και όχι τα ανθρωπάκια της Κυβερνήσεως-θα κληθούν να πληρώσουν με τόκους και επιτόκια… Εβραϊκά…. 

Οφειλομένη διευκρίνιση


Κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου ζητήσαμε από τον Ηλία Πολατίδη τον οποίο και εκτιμούμε για τις εθνικιστικές του θέσεις να μας στείλει το βιογραφικό του σημείωμα δεδομένου ότι ήταν υποψήφιος στον νομό Σερρών με τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό, όπως αντίστοιχα είχαμε ζητήσει να μας δώσουν  συνεντεύξεις (αποστολή ερωτηματολογίου) αρκετοί βουλευτές και στελέχη της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι αφού στην αρχή αποδέχθηκαν την πρότασή μας και μας ευχαρίστησαν για αυτή μας την πρωτοβουλία στην συνέχεια δεν ανταποκρίθηκαν (έδωσαν αλλού όμως) για λόγους που δεν γνωρίζουμε με εξαίρεση τον συν. Γιάννη Σχοινά του οποίου αναρτήσαμε ένα απλό βιογραφικό.

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Κύριε Τσίπρα δεν εκτελέσθηκαν μόνο κομμουνιστές στην Καισαριανή..(ντοκουμέντο αφιέρωμα)


Πριν καλά καλά "καβαλήσουν το καλάμι" της εξουσίας άρχισαν από εκεί που σταμάτησε η Νέα Δημοκρατία που αβαντάριζε και συνοδοιπορούσε τους πάσης φύσεως αριστερούς μόνο που αυτοί άρχισαν από την πρώτη στιγμή και αποκαλύπτονται.. Δεν μας ξάφνιασε.. Περιμένουμε πολύ πιο σκληρές καταστάσεις. Ο "ανιστόρητος"  πρωθυπουργός αυτών που τον ψήφισαν απελπισμένοι από την νεοφιλελεύθερη πολιτική της ΝΔ, επέλεξε ως πρώτη πολιτική πράξη να καταθέσει λίγα κόκκινα τριαντάφυλλα στο μνημείο των εκτελεσθέντων από τις κατοχικές δυνάμεις ...κομμουνιστών, στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής.. 41 Χρόνια νεοδημοκρατικής φιλοκομμουνιστικής προπαγάνδας έμαθαν στα ελληνόπουλα και στους Έλληνες την αλήθεια που ήθελαν αυτοί. Χάλκευσαν την ιστορία με αποτέλεσμα να έχουν εξαφανίσει τους αληθινούς πατριώτες που

Τιμή και δόξα στους νεκρούς αετούς μας


Μια ακόμη τραγωδία βυθίζει στο πένθος την Πολεμική Αεροπορία αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα που θρηνεί το χαμό δυο έμπειρων πιλότων της. Δυο νέων ανθρώπων που έπεσαν εν ώρα καθήκοντος, ενώ βρίσκονταν σε ΝΑΤΟϊκή άσκηση στο Αλμπαθέτε της Ισπανίας.
Το διθέσιο μαχητικό F-16D Block 50 της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας συνετρίβη καθώς απογειωνόταν για να πάρει μέρος σε μια εκπαιδευτική άσκηση του NATO στη νότια Ισπανία. Συνετρίβη κατά τη διάρκεια της απογείωσης και έπεσε πάνω σε άλλα αεροπλάνα τα οποία βρίσκονταν σε χώρο στάθμευσης αεροσκαφών. Εκτός από τους δυο Έλληνες πιλότους, σκοτώθηκαν άλλοι οκτώ άνθρωποι, Γάλλοι σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ

Γεώργιος Γρίβας Διγενής «Άξιον» Τέκνον Πατρίδος


Όταν οι Έλληνες τιμούσαν τους ήρωες

Ο Γεώργιος Γρίβας Διγενής μία από τις ηρωικότερες του Ελληνισμού γεννήθηκε στο χωριό Τρίκωμο της επαρχίας Αμμο­χώστου σης 23 Μαΐου 1898.Ήταν ο δεύτερος μετά τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη που αναδείχθηκε Άξιον Τέκνον της Πατρίδος. Συμμετείχε σε όλους τους Εθνικούς Αγώνες από την Μικρασιατική εκστρατεία με αποκορύφωμα τον απελευθερωτικό Αγώνα της ΕΟΚΑ στην Κύπρο της οποίας ήταν ο Γενικός Στρατιωτικός Αρχηγός. Συνετέλεσε επίσης τα μέγιστα για να κρατηθεί η Αθήνα ελεύθερη κατά την κομμουνιστική ανταρσία τον Δεκέμβριο του 1944 ως ο Ηγέτης της «Χ». Ο Διγενής του Έθνους απεβίωσε σης 27 Ιανουαρίου 1974 σας 13:45 στο παλιό του κρησφύγετο στην Λεμεσό από καρδιακή προσβολή. Η μοίρα του επεφύλασσε την ίδια τύχη με όλους τους με­γάλους του    Έθνους     πέθανε καταδιωκόμενος από  το ίδιο  το κράτος που αυτός ελευθέρωσε.
'Οτι και να γράψουμε στις δύο σελίδες του αφιερώματος μας για τον Διγενή θα είναι ελά­χιστο γι' αυτόν τον λόγο αλλά και για να διαπι­στώσετε την αγάπη του κόσμου στο πρόσωπο του δημοσιεύουμε ένα ιστορικό ντοκουμέντο από τις εκδηλώσεις κατά την επιστροφή του στην Αθήνα

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Λεπέν: «Χαίρομαι για το ηχηρό δημοκρατικό χαστούκι που ο ελληνικός λαός έδωσε στην Ευρωπαϊκή Ένωση»


Η αρχηγός του Γαλλικού Εθνικιστικού Κόμματος, του Εθνικού Μετώπου, χαιρέτισε την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και  υπογράμμισε ότι το αποτέλεσμα της κάλπης έδειξε πως στην Ελλάδα ξεκίνησε η αντιπαράθεση για την πολιτική της λιτότητας η οποία αναμένεται να μεταφερθεί και στην Ε.Ε 

«Χαίρομαι για το ηχηρό δημοκρατικό χαστούκι που ο ελληνικός λαός έδωσε στην Ευρωπαϊκή Ένωση»,  δήλωσε η Μαρί Λεπέν, στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο RTL, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών και τη νίκη του Αλέξη Τσίπρα αλλά εστίασε και στα λάθη του ΣΥΡΙΖΑ 

Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

Tα αποτελέσματα των εκλογών μέσα από τον ΚΟΙΝΟ ΠΑΡΟΝΟΜΑΣΤΗ


Τις εξελίξεις δεν τις ακολουθούμε..Τις ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ !


Τι να ψηφίσω;
Υπάρχουν πολλά κριτήρια για να αποφασίσει ο καθένας μας τι θα ψηφίσει.
Κάποιοι, ενταγμένοι σε ένα πολιτικό φορέα, ψηφίζουν ότι αποφασίζει ο φορέας τους για να του δώσουν πολιτική δύναμη.
Κάποιοι άλλοι, ανέντακτοι αλλά με σαφή ιδεολογικό προσανατολισμό, αποφασίζουν και ψηφίζουν είτε με βάση τον πλησιέστερο προς τις ιδέες τους κόμμα είτε με βάση τον αποκλεισμό των πλέον εχθρικών κομμάτων.
Στο ΕΝΙΑΙΟ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, ακολουθήσαμε πάντοτε μία σειρά κριτηρίων που μας οδηγούσαν στην τελική επιλογή, όταν δεν συμμετείχαμε οι ίδιοι στις εκλογές.
ΠΡΩΤΟΝ: Ψηφίζουμε. Δηλαδή επιδρούμε. Δεν αποφεύγουμε την ευθύνη της απόφασης.
ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Στηρίζουμε φανερά και απόλυτα την απόφασή μας. Κερδίζουμε έτσι το μέγιστο δυνατόν και δεν επιτρέπουμε σε κανένα να μας πει ότι η απόφασή μας ήταν προϊόν συναλλαγής.
ΤΡΙΤΟΝ: Θυμόμαστε ότι, «ο εχθρός του εχθρού μας είναι (υπό προϋποθέσεις) φίλος μας».

Ο ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ


Σε μια εποχή πού την χαρακτηρίζει ή μετριότητα και ή ανευθυνότητα, πού ζει με τα οράματα και τον απόηχο του παρελθόντος, χωρίς νάχει την δύναμη να διαμορφώσει το μέλλον, σε μια εποχή στείρα με καταφανή τα σημεία του εκφυλισμού και της σήψεως, σ' αυτή την εποχή πού δογματίζει ανόητα και χτίζει ναούς για να τούς γκρεμίσει, μέσα από την ανωνυμία του πλήθους ξεχωρίζει ό ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ!
Ο επαναστάτης βγαίνει από τα σπλάχνα της μάνας του, μα γεννιέται από το χθες για το αύριο, με βαθειά ριζωμένες μέσα του τις ακατάλυτες καταβολές και με έναν προορισμό: να γίνει ό θεματοφύλακας όλων όσων θα διαπαιδαγωγήσουν και θα διαμορφώσουν τις γενιές πού θα έρθουν. Ό επαναστάτης ένα δρόμο έχει να ακολουθήσει. Και ξέρει ότι αυτός ό δρόμος δεν έχει περιθώρια για υπαναχωρήσεις γιατί ή πίστη του και ή απόφαση του ένα του ορίζουν.

Ψηφίζουμε για το Αύριο Επιλέγουμε Εθνικιστές


Η συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή απαντώντας σε ερωτήσεις και απορίες πολλών συναγωνιστών και φίλων που επισκέπτονται την ηλεκτρονική μας σελίδα σχετικά με τις εκλογές της Κυριακής 25/1 και με την δική μας θέση σχετικά με την ψήφο λέμε το εξής:
Οι εθνικιστές πρέπει να διαμορφώνουν το μέλλον, να σκέφτονται την επόμενη ημέρα των εκλογών, να φροντίζουν για την προώθηση των θέσεών τους διεμβολίζοντας το σύστημα, πλαγιοκοπώντας τα αδύνατα σημεία του με την τακτική του πολιτικού ανταρτοπόλεμου, να το αποδυναμώνει σε κάθε ευκαιρία..