Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

Η αληθινή αντίσταση μπορεί να έχει μόνο πρόσημο Πατριωτικό


Βλέποντας το βίντεο και ακούγοντας τον σημερινό πρωθυπουργό  και νεοταξικό κομμουνιστή Αλέξη Τσίπρα θα αναγνωρίσετε τον δημαγωγό που εξαπάτησε, όπως και οι υπόλοιποι πολιτικοί των κομμάτων που κυβέρνησαν αυτόν τον τόπο από το 1974 και μετά, τους Έλληνες και απέσπασε τον ψήφο τους για να τους οδηγήσει στην σκλαβιά και στον αφανισμό του Έθνους.
Στο βίντεο ο σημερινός πρωθυπουργός και συνεχιστής της μεταπολιτευτικής δικτατορίας, παρευρίσκεται στα διόδια για να  "συμπαρασταθεί" σε όσους δεν πλήρωναν και πρότεινε ανυπακοή στο κράτος και στην κυβέρνηση! Βέβαια όλα αυτά δεν συμβαίνουν σήμερα αλλά πριν πέντε χρόνια δηλαδή το  2011!

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Ημερίδα στην Χιμάρα για την Ιστορία της Χιμάρας


Το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016, στο ξενοδοχείο «Πρίνος» στην Χιμάρα διοργανώνεται επιστημονική ημερίδα με θέμα «Η Ιστορία της Χιμάρας γραμμένη από τους Χιμαριώτες».

Πρόγραμμα

10:00 Έναρξη της εκδήλωσης από τον καθηγητή Γιώργο Χαντζάρη.
10:05 Παρουσίαση του βιβλίου «Γεώργιος Μπολάνος» με συγγραφέα τον Πρίαμο Μπολάνο και συζήτηση.
10:30 Παρουσίαση του βιβλίου για τους Δρυμάδες της συγγραφέως Νατάσας Gregoric Bon και συζήτηση.
11:00 Εισήγηση με θέμα «Σχέσεις της Χιμάρας με το Βασίλειο της Ισπανίας τον XV – XVI αιώνα» του Δημήτρη Παναγιώτη.
11:20 Εισήγηση με θέμα «Οι σημαντικότεροι ιεραπόστολοι στη Χιμάρα» του κ. Λάμπρου Ρούτση.
11:40 Εισήγηση: «Η κατεδάφιση του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου στους Δρυμάδες και οι

Ωραία! Απεργήσαμε! Τώρα, ας ετοιμαστούμε για ότι έρχεται!


γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου
Πρέπει να παραδεχτούμε ότι, η συμμετοχή στην απεργία της 4ης Φεβρουαρίου ήταν γενικευμένη. Επαγγελματικές ομάδες, μικρομαγαζάτορες, εργαζόμενοι, άνεργοι και συνταξιούχοι, έκαναν μια κίνηση «λίγο πιο βαρειά» απ’ ότι μέχρι τώρα. Παρ’ όλα αυτά, η μαζικότητα δεν ήταν μεγάλη.
Δεν ήταν καν ενιαία η στόχευση των συμμετεχόντων. Θα έλεγε κανείς ότι τους ένωνε μια απροσδιόριστη αγωνία για ο,τι συμβαίνει. Μια έκδηλη ανησυχία για το παρών που υποχωρεί κάτω από τα πόδια τους. Ένας λανθάνων φόβος για το αύριο που έρχεται και βέβαια… οι τύψεις. Οι τύψεις γιατί ένοιωθαν πως πιάστηκαν κορόιδα. Όμως, …μέχρι εκεί.
Όλα αυτά, μαζί, δημιουργούσαν μια ατμόσφαιρα παρόμοια με τον μουντό ουρανό που υπήρχε. Ένοιωθαν ένα μούδιασμα να ενυπάρχει σε όλους τους διαδηλωτές. Η επανάληψη βερμπαλιστικών λογιδρίων από γνωστά ή λιγότερα γνωστά πρόσωπα και οι χιλιοκαμωμένες ενέργειες, δεν στάθηκαν ικανά να μετατρέψουν την σπίθα σε φλόγα. Ο κόσμος, δεν έβλεπε μπροστά του λύση. Ούτε πολιτική, ούτε εξ ουρανού.

Ο Κολοκοτρώνης και νεκρός ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ!


(4 Φεβρουαρίου 1843: Επέτειος του θανάτου του)
"Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση."

Οι αρχαίοι Έλληνες είχαν φτάσει στο «παρά πέντε» να εφεύρουν ατμοκίνητη υδραντλία


Εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής Έρευνα:
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του καθηγητή του ΕΜΠ Θεοδόση Τάσιου, οι αρχαίοι Έλληνες μηχανικοί απείχαν ελάχιστα -από δέκα έως το πολύ 100 χρόνια- από το να εφεύρουν μια κανονική ατμοκίνητη υδραντλία, οπότε θα είχαν εκείνοι ξεκινήσει τη βιομηχανική επανάσταση πολύ πριν την ώρα της

Οι επιστήμονες, μηχανικοί και εφευρέτες της Ελληνιστικής εποχής έφθασαν μια ανάσα πριν την αφετηρία της σύγχρονης Βιομηχανικής Επανάστασης: τη δημιουργία της ατμοκίνητης εμβολοφόρου υδραντλίας.
Aυτό ανέφεραν ο καθηγητής του ΕΜΠ Θεοδόσης Τάσιος και ο ομότιμος καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Μιχάλης Τιβέριος σε εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής, το βράδυ της Τρίτης, με τίτλο «'Αραγε είχαν ατμοκίνητη υδραντλία οι Πτολεμαίοι;».

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Μερικές σκέψεις για την σημερινή απεργία.


Έχω υπάρξει και φτωχός αλλά και σχετικά εύπορος.
Έχει τύχει να είμαι άνετος οικονομικά αλλά και να μην έχω να πάρω τσιγάρα.
Έχω υπάρξει οικονομικός μετανάστης σε χώρες που μου έκαναν την τιμή να με υποδεχθούν.
Έχω επιχειρήσει κι έχω κερδίσει αλλά έχω βιώσει και επαγγελματική καταστροφή.
Ποτέ όμως δεν μίσησα τον πλούτο. Ούτε τους πλούσιους,
Ακόμη κι όταν δεν είχα να πάρω τσιγάρα, δεν μου έφταιγαν οι συμπατριώτες μου που ζούσαν άνετα ή κονομούσαν τρελά.
Δεν είναι η πάλη των τάξεων που ρυθμίζει τις ζωές των ανθρώπων. Όλα είναι θέμα ικανότητας, ταλέντου, συγκυριών, υπομονής, επιμονής και, πολλές φορές,

Ψηφίδες από την Ιστορία του Κινήματος: Πως απέτυχε η προσπάθεια ελέγχου της ηγεσίας της ΟΝΝΕΔ (Μέρος 1ο)


γελοιογραφία της εφημερίδας  Έθνος της μετέπειτα εποχής  
γράφει ο ιστορικός Αρχηγός του Ενιαίου Εθνικιστικού Κινήματος - ΕΝ.Ε.Κ. συν. Πολύδωρος Δάκογλου

Ο στρατηγικός σχεδιασμός του Κινήματος μπορεί να θεωρηθεί ότι ήταν «δυσανάλογα φιλόδοξος», αν ως μέτρο χρησιμοποιήσουμε την αριθμητική μας δύναμη ή την οικονομική μας δυνατότητα. Αν όμως, ως μέτρο, χρησιμοποιήσουμε τον Σκοπό, τις γνώσεις και την Πίστη τότε, θα ισχυριστώ πως «ΝΑΙ! Μπορούσαμε ν’ αλλάξουμε τον κόσμο».
Η κατάρρευση των δικτατορικών κυβερνήσεων το 1974 και η επάνοδος των παλαιοκομματικών πολιτικών σχηματισμών, ήταν μια πολιτική κοσμογονία που συντελέσθηκε την ίδια περίοδο όπου κυοφορείτο η κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης και η μετάλλαξη της Ε.Ο.Κ. σε πολιτικό σχηματισμό. Ήταν περίοδος κατάλληλη για εμφάνιση νέων πολιτικών δυνάμεων με όραμα και πίστη σ’ αυτό.

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

37 χρόνια ΝΕΑ ΘΕΣΙΣ


Όπως κάθε χρόνο ο ιστορικός εθνικιστικός  οίκος "ΝΕΑ ΘΕΣΙΣ" δημιούργημα αλλά και πνευματική παρακαταθήκη του ΕΝ.Ε.Κ. γιόρτασε τα 37 χρόνια εκδοτικής προσφοράς στο εθνικιστικό και πατριωτικό βιβλίο και στην ανάδειξη του διαχρονικού ελληνικού πολιτισμού γενικότερα.
Ο Γιάννης Σχοινάς συνεχίζοντας ακαταπόνητα το εκδοτικό έργο της ΝΕΑΣ ΘΕΣΕΩΣ απέδειξε ότι δικαίως οι συναγωνιστές του πριν πολλά χρόνια του εμπιστεύτηκαν την πνευματική αυτή έπαλξη του Κινήματος.

Η κοπή της παραδοσιακής βασιλόπιτας έγινε το Σάββατο 14 Ιανουαρίου και ήταν έντονη αλλά και αριθμητικά μεγαλύτερη από κάθε άλλη χρονιά.

Εκδήλωση για τον Δημήτρη Λαζογιώργο-Ελληνικό

Εκδήλωση για τον Δημήτρη Λαζογιώργο-Ελληνικό στον Σύλλογο των Αθηναίων
 Δημήτρης Λαζογιώργος - Ελληνικός (1940-2005).

Την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου, ώρα 19:00, στον Σύλλογο των Αθηναίων (Κέκροπος 10, Πλάκα) διοργανώνεται εκδήλωση-αφιέρωμα στον ελληνολάτρη λογοτέχνη και δημοσιογράφο Δημήτρη Λαζογιώργο-Ελληνικό με τίτλο «Ένας Ελληνικός μεταξύ μας». Θα μιλήσουν η Ελίνα Μαστέλου-Γιαννάκενα (επιμελήτρια των εκδόσεων «Πελασγός»), ο Νίκος Καρράς (συγγραφέας, μέλος του ΔΣ των Φίλων του Μουσείου Μπενάκη), η Γωγώ Ατζολετάκη (ηθοποιός-συγγραφέας) και ο Δημήτρης Καραμβάλης (δοκιμιογράφος). Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν η εφημερίδα «Εστία», ο Σύλλογος των Αθηναίων και οι Φίλοι του Μουσείου Μπενάκη. Είσοδος ελεύθερη.

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Ψηφίδες από την Ιστορία του Κινήματος: Ο Οργανωτικός Διευθυντής της Εθνικής Παράταξης και η εκδήλωση της Κατερίνης


από αριστερά:
Πολύδωρος Δάκογλου Στέφανος Στεφανόπουλος,
Θόδωρος Περρωτής και στο βάθος Κων Χατζησταύρου   
γράφει ο ιστορικός Αρχηγός του Ενιαίου Εθνικιστικού Κινήματος - ΕΝ.Ε.Κ. συν. Πολύδωρος Δάκογλου

Αν και η δημιουργία της Ε.Ν.Ε.Π. (Ελληνική Νεολαία Εθνικής Παρατάξεως), όπως τουλάχιστον την σχεδιάσαμε, είχε ημερομηνία λήξης την επομένη των εκλογών του 1978, ήρθαν έτσι τα πράγματα (θα υπάρξει σχετική ψηφίδα) που οδηγηθήκαμε στην αναθεώρηση του σχεδιασμού. Ο νέος σχεδιασμός προέβλεπε την εκ των έσω «κατάληψη της Εθνικής Παράταξης» και την σταδιακή μετατροπή του κόμματος σε πολιτικό φορέα προβολής του εθνικιστικού πολιτικού προγράμματος.
Για να επιτευχθεί αυτό, έπρεπε να διαφυλαχθούν κάποιες προϋποθέσεις. Μία από αυτές, κορυφαία, ήταν η ύπαρξη του κόμματος της Εθνικής Παράταξης. Δηλαδή, του «πολιτικού ξενιστή» που θα επέτρεπε την προβολή και καθιέρωση δεκάδων πολιτικών στελεχών κορυφής και βάσης.

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Η Λογική στο απόσπασμα (του Νίκου Τζιόπα)

Πανευρωπαικές διαστάσεις έχει πάρει το σκάνδαλο με τις επιθέσεις ανδρών αραβικής και βορειοαφρικανικής καταγωγής εναντίον γυναικών.  Πλην της Γερμανίας και ειδικότερα της Κολωνίας, επιθέσεις καταγράφηκαν στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας, στη Ζυρίχη της Ελβετίας, στο Ελσίνκι της Φιλανδίας και αλλού.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η περίπτωση της Κολωνίας, το βράδυ της Πρωτοχρονιάς. Συγκεκριμένα, 121 γυναίκες έχουν ήδη καταγγείλει στην αστυνομία επιθέσεις "μελαμψών μεταναστών" ανδρών εναντίον τους! Οι αιτίες  των επιθέσεων ποικίλουν, με κυριότερη την απόπειρα βιασμού.
Έχει μεγάλη αξία να δούμε την συμπεριφορά των "μεταναστών" μετά την επέμβαση της αστυνομίας: Πολλοί από αυτούς έσχιζαν προκλητικά και μπροστά στους αστυνομικούς τις άδειες παραμονής τους, κραυγάζοντας "δεν μπορείτε να μας κάνετε τίποτα, αύριο θα πάρουμε καινούργιες", ενώ άλλοι δήλωναν "είμαστε Σύριοι και πρέπει να μας φέρεστε ευγενικά γιατί η κ. Μέρκελ μας κάλεσε". Ως κάτοικος Γερμανίας έχω αντιμετωπίσει παρόμοια κατάσταση σε διαπληκτισμό μου με Αλγερινό "αιτούντα πολιτικό άσυλο", ο οποίος πάνω κάτω μου είπε τα ίδια λόγια, απειλώντας με μάλιστα με φράσεις όπως  "θα σου καρφώσω ένα μαχαίρι στο κεφάλι γιατί δεν έχω απολύτως τίποτα να χάσω"!!! Κι αυτό σε άπταιστα ελληνικά μάλιστα, αφού το ελληνικό κράτος είχε την... καλοσύνη να τον φιλοξενήσει για 5 ολόκληρα χρόνια!!!