Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

ΟΙ ΜΑΝΔΑΡΙΝΟΙ ΤΗΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑΣ!


Πώς μπορείς να είσαι αλληλέγγυος στον Ισλαμιστή , που είναι εναντίον του ομοφυλόφιλου, την ίδια στιγμή που παλεύεις για το δικαίωμα των ομοφυλοφίλων στην αναγνώριση; 

Πώς πάλι οι ΙΜΑΜΗΔΕΣ είναι εναντίον της ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑΣ, αλλά δεν εναντιώνονται στην γενικευμένη παιδεραστία που συμβαίνει στον Αραβικό κόσμο; 

Πώς Ισραηλίτες είναι κορυφαία στελέχη των ΜΚΟ, οργανώσεων υποδοχής προσφύγων και μεταναστών από Συρία, Ιράκ, Αφγανιστάν, Αφρική προς Ευρώπη την ίδια στιγμή που το ΙΣΡΑΗΛ έχει κτίσει τείχη αποτροπής και είναι εναντίον των προσφύγων; Τι κάνουν γι αυτό; Μήπως ακριβώς τίποτα; 

Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Εφορία: ο Μινώταυρος της εσωτερικής κατοχικής δύναμης


Οι ισχυρότερες διαλυτικές δυνάμεις που μπορεί να αποσαθρώσουν σε βραχύ χρονικό διάστημα κοινωνίες και κράτη ολόκληρα είναι τα συναισθήματα της απογοήτευσης και της αδικίας. 
Όταν οι πολίτες βιώσουν στο πετσί τους την αδικία και πειστούν ότι δεν έχει νόημα να προσπαθούν, επειδή όλα έχουν σχεδιαστεί και υλοποιούνται σε βάρος τους, τότε οι δομές που κρίνονται καταπιεστικές θα αμφισβητηθούν -είτε παθητικά είτε δυναμικά- και θα καταρρεύσουν με πάταγο ανάλογο της απέχθειας του κοινωνικού συνόλου προς αυτές.

Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

Ο «Μάρκος Μπότσαρης» πάει Χόλιγουντ - Πρωταγωνιστής ο Ελληνοαμερικανός Σάιμον Κασσιανίδης


Ο Σάιμον Κασσιανίδης, ένας ηθοποιός με σημαντικές περγαμηνές στα χολιγουντιανά πλατό, διανύει μία από τις πιο δημιουργικές φάσεις της καριέρας του, αφού μόλις ολοκλήρωσε τα γυρίσματα της νέας του ταινίας με τίτλο «Cliffs of Freedom» που πραγματεύεται την Επανάσταση του 1821: «Μου αρέσει που πρωταγωνιστώ σε ένα φιλμ που καταπιάνεται με μια σημαντική περίοδο της Ελλάδας. Ακόμη και σε μια τόσο δύσκολη διεθνή συγκυρία, η χώρα μας και οι αγώνες της εξακολουθούν να εμπνέουν. Για τους ομογενείς κάτι τέτοιο είναι ιδιαίτερα συγκινητικό. Οταν μου έγινε πρόταση, δεν χρειάστηκε να το σκεφτώ για πολύ, είπα αμέσως “ναι”. Ηξερα ότι η συμμετοχή μου σε μια ταινία με ελληνικό θέμα θα έκανε υπερήφανους πολλούς δικούς μου ανθρώπους και πάνω απ’ όλα τη μητέρα μου, που με μεγάλωσε με τον ελληνικό τρόπο σκέψης και συμπεριφοράς. 

Εσχάτη προδοσία


Σε ένα έγκλημα χωρίς επιστροφή ετοιμάζεται να προχωρήσει η Ελληνική κυβέρνηση, όπως αποκάλυψε η εφημερίδα Real News, στηριγμένη σε προεργασία που έγινε από προηγούμενες κυβερνήσεις με αποτέλεσμα στην επίσημη ιστοσελίδα του ΥΠΕΞ αναφορικά με την ονομασία της ΠΓΔΜ να αναφέρεται ότι: «...η επίσημη θέση της Ελλάδας είναι σαφής: σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό πριν από τη λέξη “Μακεδονία” που θα ισχύει έναντι όλων (erga omnes), για κάθε χρήση, εσωτερική και διεθνή».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να καταθέσει πρόταση για την ονομασία “Μακεδονία του Βαρδάρη” καθώς η Αθήνα θεωρεί ότι μια τέτοια ονομασία αποκλείει αλυτρωτικά αιτήματα από τα Σκόπια. Μια άλλη πρόταση ήταν η “Δημοκρατία των Σκοπίων” όμως αυτό έχει αποκλειστεί από παλιότερες διαπραγματεύσεις.

Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Ο ΔΙΕΘΝΙΣΜΟΣ


Τό νόημα πού έχει ό διεθνισμός στην εποχή μας, αποτελεί σίγουρα άπόδειξι και έκφρασι του παραλο­γισμού, της παρακμής καΐ τής καταρρεύσεως. Οί περισσότεροι άπ' αυτούς πού σε μια στιγμή θα υπο­στηρίξουν τον διεθνισμό, δεν είναι σε θέσι να προσ­διορίσουν τήν φύσι του, να δώσουν μια ικανοποιη­τική ερμηνεία του όρου. Ώρισμένες φορές ή σύγχισι είναι τόσο έντονη πού υποστηρίζουν τελείως αντί­θετες έννοιες και πού πολλές φορές προσπαθούν να συμβιβάσουν τα ασυμβίβαστα.
"Ενα άλλο χαρακτηριστικό σημείο είναι ή έκμετάλλευσι του όρου. Ή προπαγανδιστική έκμετάλλευσι μέ σκοπό νά κερδηθοϋν πολιτικά ώφέλη. Ή ακόμα και νά εξυπηρετηθούν ξένα εθνικά συμφέροντα!
Αποτελεί χρέος μας λοιπόν νά παρουσιάσουμε τήν αντικειμενική πραγματικότητα, εστω και αν αυτή δυ­σαρέστηση ορισμένους.
Ή αρχική τοποθέτησι του ζητήματος άπό τούς διεθνιστές είναι ή έξης:
Πρέπει νά τερματισθή ό διαχω­ρισμός τής άνθρωπότητος σέ κράτη.
Πρέπει νά εξα­λειφθούν οί εθνικές διακρίσεις και νά άποτελέση όλόκληρος ό κόσμος μία κοινότητα, χωρίς ανταγω­νισμούς καΐ πολέμους.

Κυριακή 25 Ιουνίου 2017

Ο Θουκυδίδης κι οι Εφιάλτες



Οι ΗΠΑ χαράσσουν γραμμή άμυνας απέναντι στην Κίνα, επηρεαζόμενες από τον Θουκυδίδη. Το επιτελείο του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο Στίβεν Μπάνον, που είναι βασικός σύμβουλος του προέδρου, ο Τζέιμς Μάτις, υπουργός Αμυνας της υπερδύναμης, και οι επικεφαλής των σημαντικότερων δεξαμενών σκέψης αυτής της χώρας προσπαθούν μέσω της καταγραφής του Πελοποννησιακού Πολέμου, που έκανε ο Θουκυδίδης, να εντοπίσουν εκ των προτέρων σφάλματα που ενδέχεται να κάνουν στην αντιμετώπιση της Κίνας και στον αγώνα της διατήρησης της πρωτοκαθεδρίας, της ηγεμονικής θέσης που έχουν στον κόσμο. Είναι οι πρώτοι και για να παραμείνουν πρώτοι δανείζονται ιδέες από τους αποδεδειγμένα καλύτερους.