Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Κυριακή 25 Ιουνίου 2017

Ο Θουκυδίδης κι οι Εφιάλτες



Οι ΗΠΑ χαράσσουν γραμμή άμυνας απέναντι στην Κίνα, επηρεαζόμενες από τον Θουκυδίδη. Το επιτελείο του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο Στίβεν Μπάνον, που είναι βασικός σύμβουλος του προέδρου, ο Τζέιμς Μάτις, υπουργός Αμυνας της υπερδύναμης, και οι επικεφαλής των σημαντικότερων δεξαμενών σκέψης αυτής της χώρας προσπαθούν μέσω της καταγραφής του Πελοποννησιακού Πολέμου, που έκανε ο Θουκυδίδης, να εντοπίσουν εκ των προτέρων σφάλματα που ενδέχεται να κάνουν στην αντιμετώπιση της Κίνας και στον αγώνα της διατήρησης της πρωτοκαθεδρίας, της ηγεμονικής θέσης που έχουν στον κόσμο. Είναι οι πρώτοι και για να παραμείνουν πρώτοι δανείζονται ιδέες από τους αποδεδειγμένα καλύτερους.

Η είδηση της ενασχόλησης της διοικητικής μηχανής των ΗΠΑ με τον Θουκυδίδη δημοσιεύτηκε πρώτα στο αμερικανικό περιοδικό «Politico». Οπως ήταν αναμενόμενο, απασχόλησε την επικαιρότητα την παρελθούσα εβδομάδα. Η μνεία εδώ δεν γίνεται για λόγους εθνικού εγωισμού, αλλά για αμιγώς πρακτικούς. Δεν έχει κάποια αξία που οι ξένοι αφιερώνουν χρόνο και προσπάθεια για να κατανοήσουν έναν «δικό» μας, αν εμείς οι ίδιοι τον έχουμε παραπετάξει μαζί με τους άλλους αρχαίους Ελληνες κολοσσούς των επιστημών, της φιλοσοφίας, της πολιτικής και της Ιστορίας στο «κελάρι» όπου το κράτος τοποθετεί οτιδήποτε δεν ενδιαφέρει τους διαχειριστές της εξουσίας. Αντίθετα, το να μαζεύουν οι άλλοι τον πνευματικό χρυσό που εμείς δεν χρησιμοποιούμε και αγνοούμε περισσότερη θλίψη προκαλεί παρά ικανοποίηση.

Ενώ ολόκληρος ο κόσμος προσπαθεί να διαλύσει τα σκότη της άγνοιας και να προοδεύσει αντλώντας γνώσεις και έμπνευση από τον αστείρευτο θησαυρό της αρχαίας ελληνικής γραμματείας, η ελληνική πολιτική τάξη, σχεδόν σύσσωμη, πολεμάει συστηματικά τον Ελληνισμό σε όλες τις εκφάνσεις και τις εκδηλώσεις του.
Η σημερινή χρεοκοπία, η εξαθλίωση των πολιτών, η προέλαση της φτώχειας δεν άρχισαν τώρα ούτε έγιναν απότομα και... τυχαία. Ο πυροβολισμός του αφέτη του αγώνα δρόμου προς τον γκρεμό ήχησε όταν χρησιμοποιήθηκε η Βουλή των Ελλήνων για να δολοφονηθεί η γλώσσα του έθνους, δηλαδή το λογισμικό με το οποίο λειτουργούν οι νοητικοί «υπολογιστές» του λαού. Πρώτα ήρθε η κατάργηση της καθαρεύουσας και ακολούθησε το σφαγείο των τόνων, η κατάργηση του πολυτονικού. Οι «συνωστισμοί» της Ρεπούση και η οργουελιανή, αφελληνισμένη εκδοχή της Ιστορίας που επιθυμεί να επιβάλει το κύκλωμα που λυμαίνεται το κρατικό εκπαιδευτικό σύστημα είναι τα απεχθή αποτελέσματα των νεοταξικών «παιδαγωγικών» πειραματισμών.
Και την ίδια στιγμή που οι ΗΠΑ προσπαθούν να αποφύγουν τα λάθη των αρχαίων Σπαρτιατών και Αθηναίων μέσω της μελέτης του Θουκυδίδη, οι κωμικοτραγικοί και ολίγιστοι πολιτικοί μας απλά επαναφέρουν τον θουκυδίδειο «Επιτάφιο του Περικλέους» στην ύλη της Γ΄ Λυκείου, τον οποίο είχαν αποπειραθεί να... απαλείψουν. Ορια στην κατηφόρα δεν φαίνεται να υπάρχουν.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π