Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Σάββατο 9 Ιουνίου 2018

Μέσα από την τρέλα..η Λογική!


Γράφει η Ποσειδωνία

            Αποτελεί γεγονός ότι ο χρόνος κυλάει πολύ γρήγορα, όντας αμείλικτος στο πέρασμά του μπορεί να καταστρέψει ό,τι βρίσκεται γύρω του και να αφήσει μόνο συντρίμμια. Όπως ένας δυνατός άνεμος μπορεί να ξεριζώσει μέχρι και δέντρα, από την άλλη πλευρά η νηνεμία μπορεί να επιτρέψει στον ήλιο να θρέψει την πλάση και στο σκοτάδι να φανερώσει το φως γαλήνια. Δυστυχώς στη σημερινή εποχή, βιώνουμε την πρώτη περίπτωση. Διανύουμε τη φάση που ο χρόνος στο πέρασμά του αφήνει συντρίμμια χωρίς ελπίδα!
            Είναι μια εποχή πλήρους ισοπέδωσης και τελμάτωσης σε όλα τα επίπεδα: πνευματικό, κοινωνικό, ηθικό συναισθηματικό, γνωστικό κλπ. Μια εποχή που το ανώμαλο παρουσιάζεται ως φυσιολογικό και το παράφρον ως λογικό.
            Προσφάτως βλέπουμε ότι στο καταστροφικό στόχαστρο βρίσκεται η οικογένεια. Τώρα, η οικογένεια ξεφεύγει από τα φυσιολογικά πλαίσια και παίρνει μια τερατώδη διάσταση. Γιατί;

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

Οι Σκοπιανοί υμνητές του Χίτλερ αναζητούν δικαίωση από την σημερινή Γερμανία





Δεν έχει περάσει πολύς καιρός που η Μέρκελ καλοσωρίζοντας τον Σκοπιανό πρωθυπουργό τον προσφώνησε ως Μακεδόνα. Η Γερμανία συνεχίζοντας τη διαχρονική πολιτική της διάσπασης των Βαλκανίων σε μικρά ανταγωνιστικά κρατίδια επιθυμεί την λύση αλλά υπέρ των Σκοπίων. Μια «αγάπη» που κρατάει από παλιά, όπως δείχνει η φωτογραφία με τους Σκοπιανούς υμνητές του Χίτλερ με τον χάρτη του Ίλιντεν πίσω τους. Άλλωστε για να μην ξεχνάμε οι Ναζί ήταν οι εμπνευστές της ΕΟΚή της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΔΩ)

ΜΑΧΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Από τον Γιάννη Κουριαννίδη

Η κοροϊδία της υποτιθέμενης διαπραγμάτευσης με τους Σκοπιανούς και η απάντηση στα συλλαλητήρια

Η αναμενόμενη παλλαϊκή συμμετοχή των Ελλήνων στα  συλλαλητήρια για τη Μακεδονία μας σε δεκάδες πόλεις της πατρίδας μας, πέραν της επανάληψης του σαφώς διατυπωθέντος μηνύματος περί της μη εκχωρήσεως του ιστορικού ονόματος της Μακεδονίας στους σφετεριστές του, στα μεγαλειώδη συλλαλητήρια της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας, θα δείξει και κάτι ακόμα: 
Ότι οι Έλληνες είναι αποφασισμένοι να μείνουν στους δρόμους μέχρι την τελική δικαίωσή τους.

Είναι πράγματι αξιοθαύμαστο ότι οι Έλληνες επιμένουν να κινητοποιούνται και να εγκαταλείπουν τη ραστώνη της καθημερινότητας για ένα θέμα που δεν έχει να τους προσφέρει απολύτως καμία υλική ανταμοιβή.

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

Κληρονομικότης και Περιβάλλον (όλο το βιβλίο)


Αντίο Κώστα...
Κώστας Χατζησταύρου, Ιατρός Πνευμονολόγος Φυματιολόγος
Αν. Καθηγητής Παν. Αθηνών
Υπήρξες ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ σε όλα...
Σπουδαίος Φίλος
Σπουδαίος Άνθρωπος
Σπουδαίος Επιστήμων
και πάνω απ' όλα...
ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ!
Μεγάλο το κενό, φτωχά τα λόγια, ανείπωτη η θλίψη...
Φώτης Σακελλιάδης 
Για να τιμήσουμε την μνήμη του συν. Κώστα Χατζησταύρου που έφυγε σήμερα από την ζωή αναδημοσιεύουμε το βιβλίο του (των 33 σελίδων) με τίτλο: ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟΤΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Το επιστημονικό πόνημα το επεξεργάστηκε και συνέγραψε το 1978 ο ιατρός Κωνσταντίνος Χατζησταύρου, κορυφαίο στέλεχος του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ και καθηγητής της έδρας ιδεολογίας της Σχολής το αναδημοσιεύουμε ολόκληρο χωρίς ενότητες, έτσι ώστε να μπορείτε να το διαβάσετε πιο εύκολα.  
Μια ακόμη επιστημονική εργασία με πολιτικές και κοινωνικές προεκτάσεις που αποδεικνύει πόσο μπροστά από την εποχή του βρίσκονταν το νεαρό τότε εθνικιστικό κίνημά μας.

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

Η παραχώρηση του ονόματος ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ στους Σλάβους είναι ακρωτηριασμός της Εθνικής μας ταυτότητος και απειλή για το Ελληνικό Έθνος


Με το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων να βρίσκεται ενώπιον της «λύσης» του, κατόπιν και έντονων πιέσεων από τις ΗΠΑ αλλά και από τη Γερμανία, η οποία συνεχίζει τη διαχρονική πολιτική της διάσπασης των Βαλκανίων σε μικρά ανταγωνιστικά κρατίδια, θα επιχειρήσουμε μια υπενθύμιση μερικών ανελέητων δεδομένων, λίγο πριν από το πικρό τέλος. Η πραγματικότητα, λοιπόν, είναι ότι το πρόβλημα με τα Σκόπια δεν είναι ότι διεκδικούν απλώς το όνομα μιας ελληνικής περιοχής.
Δεν θέλουν να ονομαστούν Ευρυτανία, για παράδειγμα, και εμείς αντιδρούμε γιατί έχουμε μια δική μας Ευρυτανία και μπορεί να προκύψουν συγχύσεις! Ούτε το μείζον πρόβλημά μας είναι πως αξιοποιώντας το όνομα μιας ελληνικής περιοχής τα Σκόπια θα μπορέσουν στο μέλλον να εγείρουν αξιώσεις κυριαρχίας σε αυτήν. Αυτό είναι ένα θέμα Άμυνας και Ασφάλειας και δεδομένης της διαφοράς ισχύος των δύο χωρών δεν είναι κάτι που θα μας προκαλούσε ιδιαίτερη ανησυχία, τουλάχιστον στο ορατό μέλλον.

Περιοδικό ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ: Το προδοτικό σύμφωνον του Πετριτσίου


Προκήρυξις τής εφημερίδος "Δημοκρατία",δημοσιευθείσα είς το ύπ'άριθμόν 25 φύλλον της 7/10/1944 εις Θεσσαλονίκη.



"Αδέλφια, ή ωρα της εκπληρώσεως του σκοπού μας είναι κοντά. Η συμφωνία του Πετριτσίου που υπογράφηκε από τον σύντροφο μας Γιάννη Ιωαννίδη του ΚΚΕ καί το σύντροφο μας Ντοΰσσαν Δασκάλωφ του ΚΚ της Βουλγαρίας στις 22 Ιουνίου 1943 πρόκειται, νά εφαρμοσθή. Ο προστάτης μας Στάλιν θά έπιδιώκη κατά το σύμ­φωνο αυτό νά περιλάβη όλα τά παιδιά του ώς τον Όλυμπο στίς Αγκάλες τής  Σλαυϊκής μητέρας.

Πολεμήστε τον προδότη Ζέρβα,τά τάγματα 'Ασφαλείας, τούς πλουσίους, τούς έμπορους, πολεμήστε όλους γιά νά μη συμμαχήσουν με τούς Γερμανούς εναντίον μας καί  νά μη εμποδίσουν την ένωσι ολων τών προλεταρίων εδώ καί εκείθε από τά σύνορα".

Θεσσαλονίκη    12.9.44

Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

Όχι άλλη Ζυρίχη !


1959 . Και τότε μας έλεγαν για θρίαμβο της Ελλάδος, μας έλεγαν για θρίαμβο της διπλωματίας , μας έλεγαν ότι επιτέλους ένα πρόβλημα που ταλαιπωρούσε επί δεκαετίες την Ελλάδα λύθηκε με τον καλύτερο τρόπο για την Ελλάδα. 

Όσοι είχαν αντίθετη γνώμη , όσοι εξέφραζαν αμφιβολίες ή φόβους ήταν κακοί εθνικιστές , ήταν ψευτο – υπερπατριώτες ήταν ανίδεοι πολιτικά και ανιστόρητοι....
Τα αποτελέσματα των συμφωνιών της Ζυρίχης γνωστά.
Άραγε σε λίγο θα μας λεν πάλι για θρίαμβο της Ελλάδος; Της διπλωματίας; Της λογικής; Άραγε θα μας κατηγορούν πάλι για υπερβάλλοντα εθνικισμό; Για ψευτο πατριωτισμό; Μπορεί ! 

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΕΠΑΛΞΕΙΣ για την αποτροπή του εγκλήματος της παράδοσης του ονόματος της Μακεδονίας ΜΑΣ





Την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018, στις 7.30' το απόγευμα, ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ, παρουσιαζόμαστε στις πλατείες των πόλεων που οργανώνουν τοπικές συγκεντρώσεις για την αποτροπή του εγκλήματος της παράδοσης του ονόματος της Μακεδονίας ΜΑΣ σε παραχαράκτες της ιστορίας που θέλουν με δυο δράμια μελάνι, να κάνουν δικό τους τον αμύθητο θησαυρό της Μακεδονικής Ιστορίας ΜΑΣ. Και στην κεντρική πλατεία στα Ιωάννινα

Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018

Πυρετώδεις προετοιμασίες για το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία την Τετάρτη 6 Ιουνίου στην κεντρική πλατεία της Λάρισας…


Η αφίσα - κάλεσμα στο συλλαλητήριο
για την Μακεδονία στην Λάρισα
Σήμερα Δευτέρα 4 Ιουνίου και ώρα 11:00 στο χώρο του Επιμελητηρίου (Παπακυριαζή 44) θα λάβει χώρα συνέντευξη τύπου της Συντονιστικής Επιτροπής του Συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία.
Επίσης την ίδια ημέρα στον ίδιο χώρο, το απόγευμα (18:00) συγκαλείται η τελευταία σύσκεψη των φορέων – συλλόγων που διοργανώνουν το συλλαλητήριο για συντονισμό.
Όπως έγινε γνωστό μέχρι στιγμής έχουν κλείσει ως ομιλητές στο Συλλαλητήριο οι εξής:

–Αρχιμανδρίτης Πατήρ Νικόδημος Γαλιάτσος, θα αναγνώσει μήνυμα του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου Ιγνατίου.
Καραϊσκος Κώστας. Μαθηματικός από Κομοτηνή, ενεργός στα κοινά, διευθυντής εντύπου «ΑΝΤΙΦΩΝΗΤΗΣ», πρωτεργάτης του κινήματος «Προξενείο ΣΤΟΠ», ομιλητής στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης.
–Νατσιός Δημήτριος. Πτυχιούχος Παιδαγωγικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης και Θεολογικής σχολής του ΑΠΘ, συγγραφέας και μάχιμος δάσκαλος στο Κιλκίς.

Ενάντια στην φυλή των εφήμερων ανθρώπων



Γράφει η Ποσειδωνία...
Διαδόθηκε πώς η ελπίδα έρχεται, παρ' όλα αυτά δεν ήταν και δεν είναι αυτή που είχε και έχει πραγματικά ανάγκη ο ελληνικός λαός για να μπορέσει να ανασυνταχθεί και να σφυρηλατήσει το μέλλον του. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής ή μάλλον ο σύγχρονος τρόπος αποσύνθεσης, σήψης και παρακμής που διάγει καθημερινώς η πλειονότητα του λαού μας, είναι το αποτέλεσμα της άκριτης αποδοχής ενός περίτεχνα επεξεργασμένου σχεδίου. Του σχεδίου της ισοπέδωσης των πάντων. Για αυτόν τον λόγο οδηγηθήκαμε σε έναν πάσης φύσεως μαρασμό, γι'αυτό οι νέοι αυτοκτονούν αντί να αγωνίζονται,γι' αυτό δεν έχουν αξίες και ιδανικά, γι' αυτό δεν διεκδικεί κανείς τα κεκτημένα παρά μόνο γνωρίζει πώς να διαμαρτυρηθεί αφότου τα χάσει. Έτσι απλά, γιατί η ζωή έπαψε να αποτελεί Αποστολή για το σύγχρονο Μαζάνθρωπο και για τον εκφυλισμένο νέο δεν υπάρχει καμία κινητήρια δύναμη για πράττειν, καμία έμπνευσις για δημιουργείν. Τι είναι αυτό που απουσιάζει από την Ελληνική κοινωνία λοιπόν; Τι είναι αυτό που εκλίπει από τους ανθρώπους και οδεύουν καθημερινώς με γοργούς ρυθμούς στα ερείπια, στο απόλυτο και βαθύ Έρεβος;