Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020

Άμεση επανασύνδεση νερού και ρεύματος στα σπίτια. Αναστολή διακοπής για όσους χρειαστεί



Μια ελπιδοφόρα πανελλαδική πρωτοβουλία, καταξιωμένων αυτοδιοικητικών εκδηλώθηκε, εν μέσω κρίσης. Δεκάδες αυτοδιοικητικά στελέχη, από όλη την Ελλάδα, συγκρότησαν το “Δίκτυο Αυτοδιοικητικών”, με σκοπό την συντονισμένη δράση για προώθηση λύσεων υπέρ της Κοινωνίας.
Δεδομένου ότι τα θεσμικά –συστημικά όργανα (ΚΕΔΕ, ΠΕΔ, ΕΕΤΑΑ Αναπτυξιακές) έχουν καταστεί δυσκίνητοι μηχανισμοί και (πολλές φορές) κομματικά ενεργούμενα, η δικτύωση των ανεξάρτητων αυτοδιοικητικών προβάλλει σαν ελπίδα για την αποκατάσταση του ρόλου της Αυτοδιοίκησης.
Η πρώτη συντονισμένη πρωτοβουλία κοινωνικής στήριξης που εκδήλωσε το “Δίκτυο Αυτοδιοικητικών” είναι η προώθηση του αιτήματος για άμεση και χωρίς όρους επανασύνδεση νερού και ρεύματος σε όλα τα νοικοκυριά όπου τους τα είχαν διακόψει.


Όπως πολύ σωστά επισημαίνουν οι εκπρόσωποι του “Δικτύου Αυτοδιοικητικών”, «Το κυρίαρχο σύνθημα "Μένουμε Σπίτι" δεν μπορεί να λειτουργήσει παρά μόνο ως ευχολόγιο, αν δεν υπάρξουν στοιχειώδη μέτρα στήριξης των οικονομικά αδύναμων συμπολιτών μας, όσον αφορά τουλάχιστον τα βασικά κοινωνικά αγαθά (ρεύμα -νερό -φαγητό)».
Η συντονιστική ομάδα του “Δικτύου Αυτοδιοικητικών” συγκροτήθηκε από τους:
- Κώστας Βαϊούλης, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Λαρισσαίων, επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “Λαρισσαίων Κοινόν”. (τηλ6977280865).
- Γιάννης Κουριαννίδης, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Θεσσαλονίκης, επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης “Θεσσαλονίκη Πόλη Ελληνική”. (τηλ. 6977462806).
- Χάρης Μιχαλακόπουλος, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Πύργου, επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης “Αναγένεσις στον Δήμο Πύργου”. (τηλ. 6981063751).
Στο Δίκτυο Αυτοδιοικητικών έχουν ήδη ενταχθεί αυτοδιοικητικά στελέχη από περισσότερες από 30 πόλεις της Ελλάδος.
Η πρώτη δράση του Δικτύου Αυτοδιοικητικών, που έχει σαν κεντρικό μήνυμα «Μένουμε σπίτι αλλά… κανένας δεν μένει μόνος», γνωστοποιήθηκε με την ανακοίνωση που παραθέτουμε:
«Μένουμε σπίτι αλλά… κανένας δεν μένει μόνος»
          «Το κυρίαρχο σύνθημα "Μένουμε Σπίτι" δεν μπορεί να λειτουργήσει παρά μόνο ως ευχολόγιο, αν δεν υπάρξουν στοιχειώδη μέτρα στήριξης των οικονομικά αδύναμων συμπολιτών μας, όσον αφορά τουλάχιστον τα βασικά κοινωνικά αγαθά (ρεύμα - νερό - φαγητό). Με βάση αυτό θεωρούμε και προτείνουμε τα παρακάτω:
-        Άμεση αναστολή διακοπής νερού και ρεύματος και επανασύνδεση αυτών σε όποια οικία έχει υπάρξει.
 -       Άμεση αναστολή πληρωμών των λογαριασμών κοινωφελών επιχειρήσεων ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ για όσο καιρό διαρκεί αυτή η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, όπως μέχρι στιγμής έχει οριστεί από την κυβέρνηση (30 Απριλίου).
-        Σε συνεργασία με σχετικούς φορείς και οργανώσεις, (Τοπικοί Βουλευτές, Περιφέρεια, Δήμος, Ενορίες, βοήθεια στο σπίτι, Πολιτική προστασία, εθελοντικές ομάδες, σύλλογοι, ιδιώτες παρόχους υγείας  κ.α) άμεση δημιουργία συντονιστικού οργάνου υποστήριξης ευπαθών ομάδων, με πρώτο στόχο τoν επαρκή εφοδιασμό όλων των Πολιτών με τρόφιμα, φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης.
Ενωμένοι Μπορούμε να τα Καταφέρουμε!!!
Κωνσταντίνος Βαϊούλης
Πρόεδρος Δικτύου Αυτοδιοικητικών
-Επικεφαλής Δημοτικής παράταξης “Λαρισαίων Κοινόν”
-Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Λαρισαίων»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π