Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Εκδήλωση για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα


Εκδήλωση για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα, στην καρδιά του Λονδίνου από την κορυφαία σοπράνο κ. Σόνια Θεοδωρίδου και το μαέστρο Θεόδωρο Ορφανίδη και το παγκόσμιο πολιτιστικό κίνημα "Beautiful People".


ΕΜΕΙΣ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΧΟΥΜΕ, ΑΥΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ...
Η έναρξη έγινε από την Πλατεία Συντάγματος, θέλοντας να δώσουμε τον συμβολισμό που απαιτείται. Όπως οι Έλληνες το 1843 απαίτησαν σύνταγμα από τον Γερμανό Όθωνα, μέσα σε συνθήκες καθόλου ευνοϊκές για το ελληνικό έθνος, έτσι και σήμερα πρέπει να διεκδικήσουμε το ακατόρθωτο.Αυτό που έχουμε είναι ο πολιτισμός μας και από τα μεγαλύτερα
γνωστά νοητικά επιτεύγματα του είναι ο Παρθενώνας με τα Γλυπτά του.Οι Έλληνες , που στο παρελθόν δόξασαν τις ύψιστες ιδέες και πολλοί από αυτούς εξακολουθούν, μπορούν να κάνουν ακόμη και σήμερα, το θαύμα.Δεν είναι γλυπτά, εμπορεύσιμα προϊόντα ενός πολιτισμού.ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑ.

 ΕΜΕΙΣ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΧΟΥΜΕ, ΑΥΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ...
Η έναρξη έγινε από την Πλατεία Συντάγματος, θέλοντας να δώσουμε τον συμβολισμό που απαιτείται. Όπως οι Έλληνες το 1843 απαίτησαν σύνταγμα από τον Γερμανό Όθωνα, μέσα σε συνθήκες καθόλου ευνοϊκές για το ελληνικό έθνος, έτσι και σήμερα πρέπει να διεκδικήσουμε το ακατόρθωτο.Αυτό που έχουμε είναι ο πολιτισμός μας και από τα μεγαλύτερα γνωστά νοητικά επιτεύγματα του είναι ο Παρθενώνας με τα Γλυπτά του.Οι Έλληνες , που στο παρελθόν δόξασαν τις ύψιστες ιδέες και πολλοί από αυτούς εξακολουθούν, μπορούν να κάνουν ακόμη και σήμερα, το θαύμα.Δεν είναι γλυπτά, εμπορεύσιμα προϊόντα ενός πολιτισμού.ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑ.

ΣΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ.

Η πρώτη υποδοχή και έκπληξη συνάμα, ήρθε από τον κυβερνήτη και το πλήρωμα της πτήσης για Λονδίνο.Η δεύτερη ήταν από τος αντιδράσεις του κόσμου στο HEATHROW. Μετά πάψαμε να μετράμε..Η χαρά που συναντήσαμε σε πρόσωπα των ξένων όλων των φυλών και χρωμάτων ήταν έκπληξη και για εμάς.Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΡΥΑΤΙΔΕΣ ΣΤΗΝ BAYSWATER ΚΑΙ ΤΗΝ OXFORD STREET ήταν ΜΑΓΕΥΤΙΚΕΣ.Η σιωπηλή διαμαρτυρία μας συνάντησε απίστευτη υποδοχή.
Η μεγαλύτερη έκπληξη όμως ήρθε από το Βρετανικό Μουσείο.Στην αρχή όταν τις αντίκρισαν με αργά σταθερά και σίγουρα βήματα να κατευθύνονται μέσα στο Μουσείο, πάγωσαν. Πώς θα μπορούσε να εξελιχθεί;Μόλις κατάλαβαν πως ως Έλληνες κάναμε με τον τρόπο μας το αυτονόητο, να ζητήσουμε την επιστροφή των γλυπτών, όχι μόνο παραμέρισαν, αλλά τις συνόδευαν με χαμόγελα ικανοποίησης.Και μόλις αντιλήφθηκαν πως έψαχναν μέσα στην σιωπή, την έκτη Καρυάτιδα, αφού δεν την έβρισκαν, οι ίδιοι τις οδήγησαν σε αυτήν.Στο τέλος ήρθε και το καλύτερο.Μερικοί από αυτούς είπαν πως και οι ίδιοι είναι υπέρ της επιστροφής τους.


ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΒΕΒΑΙΑΟΤΗΤΑ.Η ΚΑΡΥΑΤΙΔΑ ΓΥΡΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΗΣ.
Μετά από όσα συγκλονιστικά ζήσαμε στο Λονδίνο, στις 7 και 8 Ιουνίου 2014, είμαστε σίγουροι πως η Καρυάτιδα μαζί με τις αδερφές της και τα μυθικά γλυπτά, θα ξαναενωθούν! στιγμή της συνάντησης μέσα στο Μουσείο, ήταν ΣΠΑΡΑΚΤΙΚΗ. Αν είχε δάκρυα θα κυλούσαν στο όμορφο πρόσωπο της. Όπως έτρεξαν από τα μάτια της Ελλάδας και των αδερφών της, πάνω στα τρεμάμενα από τη συγκίνηση πρόσωπα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π