Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Αναπάντεχα αρχαιολογικά ευρήματα στον Κεραμεικό !


Τα πορτρέτα δύο νεαρών κοριτσιών εντοπίσθηκαν σε πηγάδι της κλασικής εποχής

Κρυμμένα για αιώνες, μέσα σε ένα πηγάδι της κλασικής εποχής στον Κεραμεικό, δύο πανέμορφες κεφαλές νεαρών Ρωμαίων αποκαλύφθηκαν από την αρχαιολογική σκαπάνη.

Η ανακάλυψη έγινε από το Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο και συγκεκριμένα από την αρχαιολόγο Γιούτα Στρότσεκ, που έχοντας λάβει σχετική άδεια από την Γ΄ Εφορεία Αρχαιοτήτων προχώρησε στον καθαρισμό του πηγαδιού και ήρθε αντιμέτωπη με τα μοναδικά ευρήματα.
Σύμφωνα με το «Βήμα», η κατάσταση των κεφαλιών είναι πολύ καλή, παρά τα δύο μεγάλα «τραύματα» που φέρουν, αφού είναι φανερό ότι κάποιος τα κτύπησε δυνατά ώστε να σπάσουν και στην συνέχεια τα πέταξε στο πηγάδι.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αρχαιολόγων, τα μαλλιά τους είναι χτενισμένα σαν της Σαλονίνας, συζύγου του αυτοκράτορα Γαλλινού και μητέρας του Βαλεριανού που απεικονίζεται μάλιστα και σε νομίσματα της εποχής. Η κυρία Στρότσεκ, σύμφωνα με την εφημερίδα, θεωρεί ότι ανήκαν σε μία επιφανή οικογένεια και επιπλέον ότι τα αγάλματά τους είχαν στηθεί μαζί. Αυτό θα πρέπει να συνέβη κάπου ανάμεσα στο 253-268 μ.Χ..

Σημειώνεται ότι ακόμη και το πηγάδι αυτό καθ' αυτό, εντυπωσιάζει αφού είναι πετρόχτιστο και επενδεδυμένο με υδραυλικό ασβεστοκονίαμα εξαιρετικής ποιότητας. Αλλωστε έμεινε σε χρήση περί τα 800 χρόνια (5ος π.Χ. – 6ος μ.Χ).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π