Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2014

"Δωρίζονται" 180.000 βιβλιάρια υγείας - Τα μισά κριτήρια δικαιούχων αφορούν αλλοδαπούς


Αφού πρώτα λήστεψαν τον Ελληνικό λαό, χρεοκόπησαν τα ασφαλιστικά ταμεία παίζοντας στον τζόγο του χρηματιστηρίου τα αποθεματικά τους, του άρπαξαν με τους φόρους ότι του είχε απομείνει και τον μετέτρεψαν σε ζητιάνο και κοινωνικά αδύνατο, τώρα την  «έπιασε» ο πόνος για τα  θύματά τους.  Μετά την αβάσταχτη εισφορά που δημιούργησε υπέρ των αδυνάτων, έφτιαξε και το δωρεάν ρεύμα πάλι για τους αδύνατους, για να μπορούν να ανάβουν air condition της ημέρες της αιθαλομίχλης (αν έχουν ρεύμα μιας και 1.645.000 συμπολίτες μας δεν κατάφεραν να πληρώσουν το χαράτσι της ΔΕΗ) τα δυο κόμματα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που παραμέρισαν τις πολιτικές τους και πολύχρονες διαφορές τους για το καλό της ..πατρίδας προχώρησαν σε έναν ακόμα άθλο υπέρ αδυνάτων !!
Με νέα υπουργική απόφαση αναμορφώνεται και διευρύνεται η υγειονομική κάλυψη ανασφάλιστων και οικονομικά αδύναμων συμπολιτών μας. Με λίγα λόγια χαρίζει 180.000 βιβλιάρια υγείας σε οικονομικά ασθενείς. Το σχέδιο υπουργικής απόφασης που καταρτίστηκε από το υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και φέρει την υπογραφή του υφυπουργού Βασίλη Κεγκέρογλου, προβλέπει την κάλυψη 22 κατηγοριών δικαιούχων, είτε πρόκειται για ανασφάλιστους είτε για ασφαλισμένους όλων των ταμείων που έχουν οφειλές απέναντι στους φορείς κοινωνικής ασφάλισης και αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

Ανάμεσα στα κριτήρια - προϋπόθεση για την εξασφάλιση βιβλιαρίου υγείας που αφορούν τους Έλληνες φορολογούμενους που έφτιαξαν με την χρόνια προσφορά τους τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν «στριμώξει» και τους παράνομους μετανάστες, αλλοδαπούς, πρόσφυγες, αιτούντες ασύλου ακόμα και ανιθαγενείς με τις οικογένειες τους. Χωρίς να υπολογισθεί για μια ακόμη φορά ο Έλληνας πολίτης, μοιράζεται με τους ξένους, τον κόπο του έτσι επειδή κάποιοι αποφάσισαν. Αν ανατρέξουμε στο παρελθόν θα θυμηθούμε πως την αλόγιστη αυτή «ευαισθησία» έδειξαν, όταν συνταξιοδοτούσαν Βούλγαρους, Αλβανούς, Σκοπιανούς κλπ και μοίραζαν τα αποθέματα των ταμείων χωρίς κανέναν έλεγχο.

Και φυσικά συμφωνούμε με την στήριξη των ανθρώπων που έχουν ανάγκη. Αυτό είναι αυτονόητο και δεν σηκώνει συζήτηση. Αλλά όχι από τα ασφαλιστικά ταμεία που συντηρούν οι Έλληνες ασφαλισμένοι. Να πάρουν τα χρήματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση που «σπρώχνει» με τις εντολές της εδώ τον κάθε ταλαιπωρημένο του πλανήτη. Και αν αυτό συμβαίνει με το ποσό των 80.000 ευρώ, όπως δήλωσε ο τηλεβιβλιοπώλης, τότε να τα αποδώσουν στα ασφαλιστικά ταμεία και όχι να μειώνουν τις συντάξεις των ασφαλισμένων επειδή δεν τους βγαίνουν τα νούμερα. Η αλήθεια είναι πως ο Ελληνικός λαός τους όρισε ως διαχειριστές του και μόνο αυτός μπορεί να τους αφαιρέσει το προνόμιο αυτό να κακοδιαχειρίζονται τα χρήματά του τα συμφέροντά του και να διαμορφώνουν την ποιότητα της ζωής του. 


Από τα 22 κριτήρια για τους δικαιούχους που παραθέτουμε πιο κάτω τα μισά σχεδόν αναφέρονται σε αλλοδαπούς. (Ανιθαγενείς να σημειώσουμε πως είναι  εκείνος που δεν έχει την ιθαγένεια κανενός κράτους. Σύμφωνα με το άρθρο 1 της σύμβασης του 1954 για το Καθεστώς των Ανιθαγενών ορίζεται ως ανιθαγενής εκείνος που δεν θεωρείται πολίτης κάποιου κράτους κατ΄ εφαρμογή της νομοθεσία του.)

Οι δικαιούχοι
Οι κατηγορίες δικαιούχων νοσοκομειακής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης ανασφάλιστων και οικονομικά αδύναμων που πρέπει να πληρούν το κριτήριο της οικονομικής αδυναμίας είναι οι ακόλουθες:
1. Έλληνες πολίτες ή ελληνικής καταγωγής ομογενείς και τα μέλη των οικογενειών τους (σύζυγος και ανήλικα ή προστατευόμενα τέκνα, ανεξαρτήτως ιθαγένειας).

2. Ανιθαγενείς και τα μέλη των οικογενειών τους (σύζυγος και ανήλικα ή προστατευόμενα τέκνα).

3. Πολίτες κρατών-μελών της Ε.Ε. και τα μέλη των οικογενειών τους (σύζυγος και ανήλικα ή προστατευόμενα τέκνα ανεξαρτήτως ιθαγένειας).


4. Πολίτες κρατών-μελών του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη (εκτός Ε.Ε) και λοιπών τρίτων χωρών και τα μέλη των οικογενειών τους (σύζυγος και ανήλικα ή προστατευόμενα τέκνα).


5. Αναγνωρισμένοι πρόσφυγες και τα μέλη των οικογενειών τους (σύζυγος και ανήλικα ή προστατευόμενα τέκνα).


6. Οι δικαιούχοι επικουρικής προστασίας και τα μέλη των οικογενειών τους (σύζυγος και ανήλικα ή προστατευόμενα τέκνα).

7. Όσοι διαμένουν στην Ελλάδα με καθεστώς παραμονής για ανθρωπιστικούς λόγους και τα μέλη των οικογενειών τους (σύζυγος και ανήλικα ή προστατευόμενα τέκνα).

8. Αιτούντες άσυλο και τα μέλη των οικογενειών τους (σύζυγος και ανήλικα ή προστατευόμενα τέκνα).


9. Παιδιά ή άτομα με αναπηρία που φιλοξενούνται σε δομές των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας ή άλλα ιδρύματα ΝΠΔΔ ή ΝΠΙΔ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

10. Παιδιά που τοποθετούνται σε ανάδοχες οικογένειες ή είναι υπό Επιτροπεία ή η επιμέλειά τους έχει ανατεθεί με δικαστική απόφαση σε τρίτους, εφόσον οι έχοντες την επιμέλεια είναι ανασφάλιστοι ή δεν δικαιούνται παροχές σε είδος από τον ΕΟΠΥΥ ή τον ασφαλιστικό τους φορέα ή ο ανήλικος προστατεύεται από φορείς πρόνοιας.

11. Ασυνόδευτοι ή χωρισμένοι από τις οικογένειές τους ανήλικοι, εφόσον είναι ανασφάλιστοι και δεν δικαιούνται παροχές υγείας από τους ασφαλιστικούς φορείς του Επιτρόπου τους ή γενικότερα του προσώπου που τους εκπροσωπεί.

12. Παιδιά έως 18 ετών, τα οποία είναι ανασφάλιστα και των οποίων οι γονείς 
δεν δικαιούνται παροχών υγείας από το παρόν πρόγραμμα ή τον ΕΟΠΥΥ ή τον ασφαλιστικό τους Φορέα λόγω χρεών, ανεξαρτήτως του νομικού τους καθεστώτος.

13. Άτομα που φιλοξενούνται σε θεραπευτικές κοινότητες για απεξάρτηση, π.χ. ΟΚΑΝΑ, ΚΕΘΕΑ, Πρόγραμμα 18 Άνω του Ψ.Ν.Α. κλπ ή παρακολουθούνται ως εξωτερικοί ασθενείς.

14. Θύματα των εγκλημάτων των άρθρων 323, 323Α, 349, 351 και 351Α του Ποινικού Κώδικα (σύμφωνα με το Π.Δ.233/2003), που είναι ανασφάλιστοι και για όσο χρονικό διάστημα διαρκούν τα μέτρα προστασίας και αρωγής.

15. Οι κρατούμενοι σε φυλακές, φιλοξενούμενοι σε ιδρύματα αγωγής ανηλίκων και φιλοξενούμενοι σε στέγες φιλοξενίας ανηλίκων, των εταιριών ανηλίκων (ΝΠΔΔ).

16. Άτομα που έχουν καταδικαστεί με αναστολή εκτέλεσης της ποινής τους υπό επιτήρηση ή των οποίων η ποινή έχει μετατραπεί σε υποχρέωση παροχής κοινωφελούς εργασίας ή έχουν απολυθεί υπό όρους μετά από απόφαση Δικαστηρίου ή παραγγελία του δικαστή εκτελέσεως ποινών ή του αρμόδιου εισαγγελέα.

17. Αλλοδαποί που εμπίπτουν στις διατάξεις του Ν.3875/2010 «Κύρωση και εφαρμογή της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών κατά του Διεθνικού Οργανωμένου Εγκλήματος…» και για όσο διάστημα διαρκούν τα μέτρα προστασίας και αρωγής.

18. Αλλοδαποί υπότροφοι της Ελληνικής Κυβέρνησης που μαθαίνουν την Ελληνική γλώσσα στο Διδασκαλείο ξένων γλωσσών της Πανεπιστημιακής Λέσχης του Παν/μίου Αθηνών και αλλοδαποί υπότροφοι της Ελληνικής Κυβέρνησης που κάνουν έρευνα σε Α.Ε.Ι. ή παρακολουθούν μαθήματα στα ιδρύματα αυτά σαν ελεύθεροι ακροατές και για όσο χρόνο διαρκεί η εκμάθηση της Ελληνικής γλώσσας ή γίνεται έρευνα στα Α.Ε.Ι. ή η παρακολούθηση των μαθημάτων ως ελευθέρων ακροατών.


19. Αλλοδαποί γιατροί υπότροφοι της Ελληνικής Κυβέρνησης που τοποθετούνται για ειδίκευση και στα μέλη των οικογενειών τους (σύζυγος και τέκνα) και για όσο χρόνο διαρκεί η ειδίκευσή τους.


20. Αλλοδαποί που έχουν προσβληθεί από HIV ή άλλα σοβαρά λοιμώδη νοσήματα και σύμφωνα με την παρ.Ε του άρθρου 11 του Ν.2955/2001 (ΦΕΚ.256 τ.Α΄).


21. Όσοι είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ασφαλιστικών ταμείων και τα μέλη των οικογενειών τους (σύζυγος και ανήλικα ή προστατευόμενα τέκνα), αλλά δεν δικαιούνται παροχών υγείας από αυτά λόγω χρεών, θεωρούνται ανασφάλιστοι και δικαιούνται υπαγωγής στο συγκεκριμένο πρόγραμμα τηρουμένων όλων των σχετικών προϋποθέσεων, εφόσον έχουν προχωρήσει σε δήλωση διακοπής της επαγγελματικής τους δραστηριότητας στη Δ.Ο.Υ. ή σε δήλωση αδράνειας στη Δ.Ο.Υ. και για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η τελευταία.


22. Όσων ατόμων η κατάσταση της υγείας τους απαιτεί νοσηλεία ή χρειάζονται συνεχή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ή αποκατάσταση λόγω δυσίατων ή χρόνιων, ή ανίατων ή σπάνιων νοσημάτων-παθήσεων (σύμφωνα με τις ιατρικές γνωματεύσεις ή τις γνωματεύσεις από αρμόδιες υγειονομικές επιτροπές) από τα οποία πάσχουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π