Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΛΑΪΚΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ (του Σπύρου Παπαδόπουλου)


"Αν είμαστε ζωντανό γένος δε θα κολλήσουμε στο πολιτικό σύστημα που μας κάθισαν. Το σύνταγμα και οι βουλευτές είναι μια αρρώστεια. Δεν είναι η ζωή μας. Ή θα μας πεθάνει ή θα ψοφήση τέλος πάντων αυτή. Και θα ζήσουμε τότε με άλλο σύστημα πολιτικό, που να μας έρχεται καλλίτερα. Πώς χωρίς να μας μελετήσουν, χωρίς να μάθουν καλά το φυσικό μας, μας κόλλησαν βουλευτές και συντάγματα; " Ίων Δραγούμης  Ο Ελληνισμός μου και οι Έλληνες"   
Την Τετάρτη 20/11 σε τηλεοπτική εκπομπή του δημοσιογράφου Γ. Αυτιά και συγκεκριμένα σε ανταπόκριση από κτηνοτρόφους του νομού Ημαθίας, ακούσαμε κτηνοτρόφο να λέει, αναφερόμενος στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο παραγωγικός αλλά και ζωτικός αυτός κλάδος του τόπου μας:
«Σκεφτόμαστε πλέον σοβαρά την δημιουργία κόμματος των κτηνοτρόφων» επισημαίνοντας την εγκατάλειψη της πολιτείας με αποτέλεσμα η ελληνική κτηνοτροφία να οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια σε διάλυση.


Αντίστοιχες προθέσεις έχουν εκφρασθεί κατά διαστήματα και από άλλους παραγωγικούς κλάδους της χώρας μας που αντιμετωπίζουν αντίστοιχα προβλήματα και νιώθουν στο πετσί τους την αδιαφορία και την εγκατάλειψη παρ’ ότι, μέσα σ’ αυτήν την καλοστημένη κρίση, γίνονται φιλότιμες προσπάθειες από τον απλό πολίτη να καινοτομήσει σε διάφορους παραγωγικούς κλάδους, η αναλγησία των κυβερνώντων δεν αφήνει περιθώρια ελπίδας για το μέλλον των όποιων πρωτοβουλιών.

Την ίδια στιγμή διαπιστώνουμε σε όλη την Ελλάδα να συγκροτούνται πατριωτικές κινήσεις πολιτών σε τοπικό επίπεδο με κύρια χαρακτηριστικά τον πατριωτισμό, την καταγγελία και καταδίκη των κομμάτων του πολιτικού συστήματος, την ανάδειξη των πολιτικών πολιτιστικών – και όχι μόνο – δυνατοτήτων της κάθε περιοχής, και κατά μεγάλο ποσοστό την συμμετοχή τους στα δημοτικά της περιοχής τους.

 Ο Έλληνικός λαός  αποστασιοποιείται όλο και περισσότερο από την κομματοκρατία αντιλαμβανόμενος παράλληλα ότι το υδροκέφαλο αθηνοκεντρικό κομματικό κράτος δεν είναι τίποτα άλλο παρά ο δυνάστης του.

Όλα δείχνουν, κατά κάποιο τρόπο ότι ο Ελληνικός λαός και ιδιαίτερα ο κόσμος της περιφέρειας αντιλαμβάνεται ότι πρέπει να πάρει τις τύχες στα χέρια του, να χαράξει ο ίδιος το μέλλον του, να εκπροσωπηθεί ο ίδιος μέσα από τις επαγγελματικές του δραστηριότητες άμεσα και όχι καπελωμένος από τους επαγγελματίες πολιτικάντηδες, υπερασπιζόμενος παράλληλα τον τόπο του, την ιδιαίτερη πατρίδα του, τον δήμο του..

Οι συνδικαλιστικές και επαγγελματικές ενώσεις όχι μόνο αδυνατούν να εκπροσωπήσουν ουσιαστικά τα αιτήματα των παραγωγικών τάξεων του λαού μας, αλλά λειτουργούν και σαν βαλβίδα εκτόνωσης των πραγματικών αιτημάτων τους, δέσμιες κομματικών ιδεοληψιών, μικροκομματικών συμφερόντων και προσωπικών φιλοδοξιών  

Το δημοκρατικό πολίτευμα παγιδευμένο και ναρκοθετημένο από το ξενόφερτο κοινοβουλευτικό σύστημα, όχι μόνο δεν λειτουργεί υπέρ των λαϊκών και εθνικών συμφερόντων, αντίθετα λειτουργεί και εκφράζει τα συμφέροντα μιας διαχρονικής οικονομικής ολιγαρχίας ντόπιων και ξένων αφεντάδων οι οποίοι τροχοδρομούν την πολιτική με βάση τα οικονομικά τους συμφέροντα.

Είναι λογικό το ένστικτο του λαού μας να τον οδηγεί σε κατευθύνσεις που θα του επιτρέψουν να διεκδικεί την πρώτη αρχή της ζωής την επιβίωση..

Είναι λογικό ο λαός μας να αντιλαμβάνεται πλέον ότι αυτούς που τον έβαλαν να εκλέξει, δεν τον κυβερνούν αλλά τον καταδυναστεύουν, τον δολοφονούν και ξεπουλούν τον τόπο του.

Είναι επίσης λογικό αυτή η τάση που εμφανίζεται για αποστασιοποίηση από ένα κράτος δυνάστη, να μεταφράζεται στην δημιουργία τοπικιστικού πνεύματος αφ’ ενός, και στην δημιουργία κομμάτων επαγγελματικών τάξεων αφ’ εταίρου..

Μια τέτοια εξέλιξη οι μόνοι που οφείλουν να την ενθαρρύνουν και να την κατευθύνουν σωστά για την εξυπηρέτηση των λαϊκών και εθνικών συμφερόντων είναι οι Εθνικιστές..

Είναι μια μεγάλη συζήτηση που θα έπρεπε να είχε ανοίξει εδώ και πολύ καιρό γιατί αυτό είναι που ζητάει σήμερα η κοινωνία  μας, η ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ !!

Παραθέτοντας εδώ τρείς παραγράφους * από τις πολιτικές θέσεις της ΟΡΓΑΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ από το 4ο Συνέδριο του ΕΝ.Ε.Κ. ελπίζω να δώσω την αφορμή για την συζήτηση αυτή, αλλά πολύ περισσότερο για την ουσιαστική συγκρότηση της ΑΛΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ μέσα από συλλογικές διαδικασίες.

ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ (Πολιτικές Αρχές ΕΝΕΚ)*

1. Το ΚΙΝΗΜΑ πιστεύει στην επαγγελματική κατανομή της ψήφου σε αντικατάσταση της γεωγραφικής ή οποία δημιουργεί πελατειακή σχέση ανάμεσα στον πολίτη καί τον τοπάρχη τού κόμματος.

2.Τό ΚΙΝΗΜΑ πιστεύει πώς οί παραγωγικές δυνάμεις του λαού μας πρέπει να αποφασίζουν για το «σήμερα» του τόπου καί γι' αυτό πρέπει να τούς παραχωρηθεί ποσότητα εξουσίας. Στην Οργανική Κοινωνία για τα εσωτερικά θέματα της χώρας αποφασίζει το σώμα της «Βουλής των παραγωγικών δυνάμεων του λαού». 

3.Το ΚΙΝΗΜΑ πιστεύει στην πυραμιδοειδή διάταξη τής κοινωνίας, κάθετα κατά επαγγελματικούς κλάδους καί οριζόντια κατά τα επίπεδα τών συλλογικών οργάνων.


Ό ρόλος του Κράτους στην Οργανική Κοινωνία είναι ή εξυπηρέτηση του ΕΘΝΟΥΣ. Ένα τέτοιο κράτος είναι άκομματικό αφού το σύνολο του λαού είναι οργανωμένο καί ιεραρχημένο μέσα στην αξιοκρατική πυραμίδα.

3 σχόλια:

  1. Σπύρο θα πρέπει να μειδιάς και να σκέφτεσαι "όταν εμείς τα λέγαμε...". Είναι πάντως καταπληκτικό. Τώρα που τελείωσε η καλοπέραση και ο λαός έβαλε το μυαλό να δουλέψει για να βρεί ένα τρόπο να επιβιώσει, να εγείρει προτάσεις που βρίσκονται στο εθνικιστικό πρόγραμμα εδώ και 40 χρόνια! Η πρόταση του κτηνοτρόφου (συντεχνιακή οργάνωση) κι η τοπική αυτοργάνωση στην επαρχία (κοινοτισμός) είναι ο πυρήνας της εθνικιστικής πολιτειακής θεωρίας, και οι άνθρωποι αυτοί προφανώς δεν έχουν ακούσει τίποτα γι' αυτά! Άλλη μία απόδειξη ότι η εθνικιστική κοσμοθεωρία είναι η μόνη αληθινή και φυσική και οι άνθρωποι φτάνουν από μόνοι τους σ' αυτήν. Έχουμε να δούμε σπουδαία πράγματα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δημητρη το επιασες το μηνυμα..καπως πρεπει να μπουμε στα βαθεια' δεν νομιζεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  3. Σπύρο εδώ και λίγες ημέρες σκεφτόμουνα πόσο πρακτική εφαρμογή θα μπορούσε να είχε το σύστημα που προτείνει ο Ελληνικός ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ αυτό της ΟΡΓΑΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ και να σήμερα το διαβάζω στον πκ μια μικρή διόρθωση αντι τάξεις -παραγωγικές δυνάμεις
    ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΥΡΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ( ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ) Ο ΔΙΧΑΣΤΙΚΟΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΣΜΟΣ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΑΖΙ Ο ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟ ΤΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π