Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Κυριακή, 12 Ιανουαρίου 2014

Οι "Εφιάλτες" ανοίγουν τα περάσματα..


Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ (VID)
Πώς η "εντολή άνωθεν" πρόδωσε την συμφωνία συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου
Το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του defencenet.gr στις 7 Ιανουαρίου 2014 με τον εικόνα-ντοκουμέντο από το ραντάρ ελληνικού σκάφους που απεικόνιζε την εντελώς ανενόχλητη από ελληνικής πλευράς τουρκική εισβολή στα ελληνικά θαλάσσια σύνορα στην περιοχή της Ζουράφας ή Λαδόξερας (πολλοί υποστηρίζουν ότι "Ζουράφα" είναι η τουρκική ονομασία και "¨Λαδόξερα" η ελληνική) τελικά έφερε στην επιφάνεια κάτι πολύ μεγαλύτερο:
Μια διαταγή προς το ΛΣ/Ακτοφυλακή που ανέδειξε χθες το defencenet.gr, που ισοδυναμεί με εθνική μειοδοσία και η οποία παρά την προσπάθεια διάψευσης ύπαρξής της από την κυβέρνηση, την επιβεβαιώνει η πραγματικότητα και τα γεγονότα.

Μια μυστική συμφωνία αθόρυβης αποχώρησης της Ελλάδας από την περιοχή, η οποία είναι κάτι περισσότερο από κρίσιμη τόσο για την εθνική ασφάλεια. Μια συμφωνία συνεκμετάλλευσης των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στο Βόρειο Αιγαίο.
Άλλωστε, μόνο τυχαίο δεν είναι το όνομα "Λαδόξερα" που έχουν δώσει οι ντόπιοι ψαράδες στον βράχο: Αναβλύζει συνεχώς πετρέλαιο και οι ειδικοί εκτιμούν ότι εκεί βρίσκει έξοδο μια φλέβα υποθαλάσσιου κοιτάσματος.
Η Ζουράφα ή Λαδόξερα από όταν εντάθηκε η τουρκική επιθετικότητα μετά την εισβολή στην Κύπρο, αποτελεί μόνιμο στρατηγικό στόχο της Άγκυρας.
Και αυτό όχι μόνο γιατί κρύβεται κάτω της υποθαλάσσιο κοίτασμα υδρογονανθράκων, αλλά και γιατί όπως ακριβώς και στην περίπτωση της Μεγίστης (Καστελόριζου) σπρώχνει την ελληνική όριο γραμμή, δηλαδή την ελληνική κυριαρχία βαθιά μέσα στον Κόλπο του Σάρου στην Ανατολική Θράκη, που αποτελούσε μέχρι πρόσφατα στρατηγικό στόχο αντεπίθεσης και μάλιστα απόβασης στα νώτα των τουρκικών δυνάμεων σε περίπτωση εισβολής τους στον Έβρο.

Δείτε τον χάρτη και θα καταλάβετε...
Το τι σημαίνει η διαταγή "Μην ενοχλείτε τους Τούρκους στην Ζουράφα" που αποκάλυψε ο πρόεδρος της Ένωσης ΛΙμενικών Θράκης, Σάκης Ζησίδης, τον οποίο διώκει η κυβέρνηση παρά το γεγονός ότι επιβεβαιώνεται από τα γεγονότα, ξεπερνά κατά πολύ τα "λογικά" όρια της φοβίας για επεισόδιο με την Άγκυρα στην παρούσα χρονική στιγμή που στην Αθήνα η κυβέρνηση του Μνημονίου το μόνο που ενδιαφέρεται είναι να μην καταρρεύσει απότομα και χάσει η πολιτική ελίτ τα προνόμια της
Η νησίδα απέχει 6 ναυτικά μίλια από το βορειοανατολικό άκρο της Σαμοθράκης και το απώτατο έδαφος της ΕΕ στο ΒΑ Αιγαίο (αν έχει πλέον κάποια σημασία αυτό)...

Η νησίδα είναι χαμηλής επιφάνειας και γι’ αυτό εξαιρετικά επικίνδυνη για όσους πλέουν κοντά της, ιδίως όταν η ορατότητα είναι περιορισμένη.
Γύρω από τη νήσο Ζουράφα εδώ και χρόνια διεξάγεται ένας «άγνωστος πόλεμος» μεταξύ Τούρκων στρατιωτικών και λιμενικών και Ελλήνων ψαράδων.
Μάλιστα το 2003 η τουρκική ακτοφυλακή είχε συλλάβει Έλληνες ψαράδες που έπλεαν στην περιοχή, τους οδήγησε στην Τουρκία και κατάσχεσε προσωρινά το καΐκι τους.

Η Ζουράφα περιλαμβάνεται στο εγχειρίδιο που εξέδωσε το 1997 το τουρκικό Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, το οποίο την καταχώριζε μεταξύ των 130 βραχονησίδων οι οποίες, σύμφωνα με τη γείτονα, τελούν υπό καθεστώς αμφισβήτησης και από τότε σημαίνονται με το χαρακτηρισμό «γκρίζες ζώνες».
Το εγχειρίδιο που οι Τούρκοι στρατηγοί ονομάζουν «Βίβλο του Αιγαίου» έχει σταλεί σε όλες τις τουρκικές πρεσβείες και αποτελεί το βασικό εγχειρίδιο αναφοράς των Τούρκων στρατιωτικών ακολούθων και λοιπών διπλωματών.
Η μείωση της έκτασης της Ζουράφας οφείλεται, κατά τους επιστήμονες, στη διάβρωση που προκαλεί η θάλασσα. Σε χάρτες του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, που συντάχθηκαν το 1955, είχαν καταγραφεί νησίδες σε μικρή απόσταση από τη Ζουράφα, οι οποίες σήμερα έχουν τελείως εξαφανιστεί κάτω από τη θάλασσα, και το όλο σύμπλεγμα ονομάζονταν «Ζγόραφα».
Διπλωματικοί και στρατιωτικοί κύκλοι εκφράζουν ανησυχία ότι σε λίγα χρόνια η βραχονησίδα ενδέχεται να εξαφανιστεί κάτω από τη στάθμη του νερού και ενδέχεται να εγερθούν νομικά ζητήματα από τη Τουρκία στην περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις.

Η ύπαρξη κοιτασμάτων πετρελαίου στην περιοχή έχει επιβεβαιωθεί και επισήμως από τον πρώην υπουργό Ενέργειας του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Κουλουμπή, ο οποίος σε άρθρο του που δημοσιεύτηκε το Νοέμβριο του 2000, υποστηρίζει ότι η Ζουράφα μαζί με άλλες βραχονησίδες του Αιγαίου μπορούν να γίνουν οι «χρυσοφόρες πύλες», από όπου είναι δυνατό να αντληθούν πετρελαϊκά κοιτάσματα ικανά να καλύψουν τις συνολικές ανάγκες της χώρας για πολλά χρόνια.
Είναι εύκολα αντιληπτό ότι η νησίδα Ζουράφα έχει εξαιρετική σημασία για την τουρκική εξωτερική πολιτική, όπως άλλωστε και το σύνολο του Θρακικού πελάγους.
Έτσι εξηγούνται και οι προσπάθειες της τουρκικής πλευράς για συνεκμετάλλευση της εκτεταμένης υφαλοκρηπίδας που οριοθετείται από τα ρηχά νερά της Ζουράφας που πλέον βρηκαν ευήκοα ώτα στην Αθήνα του πρωθυπουργού Α.Σαμαρά και του αντιπροέδτου (ή αναπληρωτή πρωθυπουργού" κατά τον ίδιο) Ε.Βενιζέλου...
Ακούστε το ηχητικό ντοκουμέντο με την συνέντευξη του Σάκη Ζησίδη. Το ερώτημα είναι τι άλλο χειρότερο έγινε, όπως λέει ο αξιωματικός

πηγή


Να σημειώσουμε ότι η καταγγελία του στελέχους του Λιμενικού Σώματος Σάκη Ζησίδη που ακούσατε πιο πάνω, προκάλεσαν την ενόχληση και του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ο οποίος ζήτησε τη διερεύνηση της σκοπιμότητας των συγκεκριμένων δηλώσεων, ενώ ο αρχηγός του Λ.Σ., Δημήτρης Μπαντιάς, διέταξε άμεσα την διαθεσιμότητα του Σάκη Ζησίδη , τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης σε τακτό χρονικό διάστημα, ενώ για την υπόθεση έχει ενημερωθεί ήδη ο εισαγγελέας του αρμόδιου Ναυτοδικείου.

Επίσης ακολουθεί και η συνέντευξη του Σάκη Ζησίδη για την υποβάθμιση του Λιμενικού Σώματος (αφανισμό θα έλεγα) στην περιοχή που μπορείτε και αυτή να ακούσετε εδώ. Οι ΕΦΙΑΛΤΕΣ πολιτικοί παραδίδουν την εθνική κυριαρχία μετά την πώληση λιμανιών, αεροδρομίων και ελληνικής γης στους Τούρκους.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π