Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Τα αδιέξοδα στον πατριωτικό χώρο...


γράφει ο Γιάννης Κουριαννίδης
Πενήντα τέσσερις μήνες Μνημονίων είναι πολλοί. Πάρα πολλοί. Και κανείς δεν ξέρει πόσοι ακόμη θα ακολουθήσουν, αφού οι νέες ορολογίες που σκαρφίζονται οι εμπνευστές του προδιαθέτουν για μακροχρόνιο ακόμη δέσιμο στην προκρούστεια κλίνη των δανειστών μας. Οι πενήντα τέσσερις αυτοί μήνες δεν ήταν πολλοί μόνο διότι συσσώρευσαν πολλά βάρη και δυστυχία στην πλάτη του ελληνικού λαού, αλλά κυρίως διότι όλο αυτό το διάστημα δεν υπήρξε καμμία σοβαρή αντίδραση στο ξεπούλημα της εθνικής μας κυριαρχίας, στην εξάλειψη κάθε έννοιας κοινωνικής πρόνοιας και στην καταρράκωση της αξιοπρέπειας των πολιτών. Οι διέξοδοι για την ανατροπή αυτής της καταστάσεως, όπως ισχύει πάντα εξάλλου, ανιχνεύονται μέσω θεσμικών ή μέσω εξωθεσμικών τρόπων. Οι θεσμικοί έχουν να κάνουν με τα όπλα του πολιτικού συστήματος, δηλαδή με την δύναμη της ψήφου, και οι εξωθεσμικοί με το επαναστατικό δίκαιο. Και τα δύο, όμως, απαιτούν κοινωνίες ώριμες και αποφασισμένες.

Η επαναστατικότητα εξωθεσμικού τύπου δεν μπορεί φυσικά να αποτυπωθεί σε περιθωριακές εγκληματικές ενέργειες και συμπεριφορές τύπου Μαζιώτη, ούτε βεβαίως να πηγάσει από τα φυτώριά τους, δηλαδή τους «αυτόνομους κοινωνικούς χώρους», που στην ουσία παραχωρεί η ίδια η εξουσία στους λεγόμενους «αντιεξουσιαστές».

Από την άλλη μεριά, η θεσμική ανατροπή δεν είναι δυνατόν να επέλθει από απονευρωμένους πολίτες, που δεν πιστεύουν πια ότι έχουν τη δυνατότητα να επηρεάσουν αποτελεσματικά τις εξελίξεις.

Επιβραβεύεται ο παλαιοκομματισμός
Περιοριζόμενος στο θεσμικό πλαίσιο πολιτικής συμπεριφοράς, ως προσωπική επιλογή ετών, δεν μπορώ παρά να νοιώθω απογοήτευση και θλίψη για το επίπεδο της αντιστάσεως των πολιτών ενός έθνους, που η συμμετοχή στα κοινά αποτελούσε πάντοτε κριτήριο υπευθυνότητας και χρέος. Τη στιγμή που θα έπρεπε μέσα στο πολιτικό σκηνικό να αναπτύσσονται δυνάμεις αναγεννητικές και ριζοσπαστικές, που θα δίνουν ελπίδα και διέξοδο, επιβραβεύονται εκλογικά αφενός παλαιοκομματικά σχήματα στελεχωμένα με φθαρμένα υλικά του παρελθόντος, πρόσωπα δηλαδή που έχουν συνδέσει το όνομά τους, είτε ως κυβερνητικά στελέχη είτε ως μέλη της αντιπολιτευόμενης συμπαιγνίας, με την διάλυση της χώρας, και αφετέρου πολιτικοί φορείς που συσπειρώνουν μία σημαντική μερίδα της δυσαρέσκειας των πολιτών, αλλά οι πρακτικές τους οδηγούν σε αδιέξοδα οδυνηρά.

Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα, βεβαίως, είναι η περίπτωση της Χρυσής Αυγής, που ξαφνικά κλήθηκε να διαχειριστεί το πιο υγιές τμήμα των πολιτών, αυτών δηλαδή που οι πατριωτικές τους ευαισθησίες είναι υψηλότερα στο αξιακό τους σύστημα από τις προσωπικές τους επιδιώξεις. Οι πολίτες αυτοί, βιώνοντας την απογοήτευση από τις επιλογές του ΛΑΟΣ, στις τάξεις του οποίου βρίσκονταν συσπειρωμένοι οι περισσότεροι, αναζήτησαν ελπίδα ψηφίζοντας τη Χρυσή Αυγή. Από την άλλη, ένας μεγάλος αριθμός από το πιο δυναμικό και συνειδητοποιημένο τμήμα τους, οι Έλληνες εθνικιστές δηλαδή, παραβλέποντας τις σημαντικές ιδεολογικές και αισθητικές ενστάσεις τους, αλλά και αγανακτισμένοι από την προδοσία τού μέχρι εκείνη τη στιγμή κοινοβουλευτικού εκπροσώπου των ιδεών τους, Μάκη Βορίδη, έκανε την ίδια επιλογή.

Και το εκλογικό αποτέλεσμα ήρθε. 18 βουλευτές που δήλωναν εθνικιστές βρίσκονταν για πρώτη φορά μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο! Όπως ήταν φυσικό, όλοι περίμεναν πια το πολιτικό αποτέλεσμα. Το οποίο, όμως, δεν ήρθε ποτέ...

30 μήνες κοινοβουλευτικής παρουσίας, δεκάδες ερωτήσεις και επερωτήσεις, όλα τα ΜΜΕ να εξυπηρετούν άθελά τους (;) τα συμφέροντα της νέας πολιτικής δυνάμεως, το πολιτικό σύστημα σε πλήρη κατάρρευση και απαξίωση, οι εκπρόσωποί του να εξοβελίζονται από κάθε δημόσια παρουσία τους, να δέρνονται, να υβρίζονται και να πτύονται, και παρά ταύτα, πολιτικό αποτέλεσμα ΜΗΔΕΝ! Οι προσπάθειες για δικαιολόγηση αυτής της καταστάσεως, λόγω των διώξεων και των φυλακίσεων, δεν πείθουν. Αυτό ήταν κάτι που ήταν αναμενόμενο, ειδικά όταν έχεις δώσει το δικαίωμα σε φαύλους και απατεώνες να έχουν το θράσος να σε αντιμετωπίζουν με τον τρόπο αυτό επί σειρά ετών.
Δυστυχώς, οι πρακτικές της Χρυσής Αυγής δικαίωσαν τον Γιώργο Καρατζαφέρη που έλεγε πριν μερικά χρόνια ότι προτιμούσε να έχει ένα 5% και να είναι μέσα στο πολιτικό παιχνίδι, παρά να έχει 15% και να είναι στο περιθώριο. Δεν ξέρουμε τί θα έκανε αν είχε 15%, αλλά δυστυχώς μάθαμε τί έκανε όταν είχε 5% και αυτό πληρώνουμε σήμερα, με την αδιέξοδη εκπροσώπηση του πατριωτικού χώρου, που ταυτίστηκε ξανά από τους κλέφτες και τους προδότες της πατρίδας, με το έγκλημα και τη βία. Αν τα λάθη είναι συγχωρητέα όταν υπάρχει μεταμέλεια, η ηλιθιότητα δεν είναι. Το ίδιο και η ανευθυνότητα.

Η Χρυσή Αυγή έχει πια έναν και μόνο δρόμο. Να πολεμήσει μέχρι το τέλος για τις ιδέες της και για να αποδείξει ότι το «δεν θα σας προδώσουμε ποτέ» θα το υπερασπιστεί με συνέπεια, διότι «η φρουρά δεν παραδίδεται, αλλά πίπτει» κ.λπ. Ηρωικό και άξιο θαυμασμού αν το κάνει, αλλά αυτό θα είναι απλώς η ηθική επιβράβευσή της. Η πολιτική της παρουσία τελείωσε κάπου εδώ. Και το χειρότερο είναι ότι οι Έλληνες πατριώτες θα σύρουν τα επόμενα χρόνια έναν σταυρό που σμιλεύθηκε από προδοσία και ανοησία. 


Ας ελπίσουμε ότι η προδοσία των πατριωτικών ιδεών θα σταματήσει εδώ. Θα είναι ολέθριο λ.χ. το να βιώσουμε ένα νέο 79. Ακούγεται κι αυτό! Κι αν τότε χρειάστηκαν 23 χρόνια για να σηκώσει και πάλι κεφάλι ο πατριωτικός χώρος, σε κάτι αντίστοιχο θα χρειαστούν πολύ – πολύ περισσότερα...

8 σχόλια:

  1. Δηλαδή ο πατριωτικός/εθνικιστικός χώρος είναι μόνο η Χρυσή Αυγή;
    Αυτό θα περίμενα να το έλεγε κάποιος χρυσαυγίτης αλλά να το λέει εθνικιστής/πατριώτης άλλου κόμματος/κινήματος...κάτι δεν μου κάθεται καλά έτσι δεν είναι;

    Και πίο κάτω σχόλιο για τον καρατζαφέρη λες και πειράχτηκαν οι εθνικιστές/πατριώτες για τα χάλια του.
    Ναι, είχα κάνει το λάθος και εγώ να τον ψηφίσω και τον είχα γνωρίσει και προσωπικά όπως και τον βελόπουλο εδώ πάνω στα βόρεια.
    Λάθη όλοι κάνουμε και έκανα και εγώ. Ε και;

    Σήκωσε ψηλά το κεφάλι Κουριαννίδη γιατί πολύ κουρασμένο και 'απογοητευμένο' σε διαβάζω κάτι ανεξήγητο.
    Κανείς εθνικιστής/πατριώτης δεν περισεύει και αν οι χρυσαυγίτες διεξάγουν τιτάνιο αγώνα και πετυχαίνουν συνέχεια νίκες ΕΣΥ δεν έχεις καμία δικαιολογία που είσαι ελεύθερος να μην συνεχίσεις να αγωνίζεσαι μέσα από το δικό σου κόμμα/κίνημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τὸ ἄρθρο μου ἔχει στὸν τίτλο του τὴ λέξη «ἀδιέξοδα» καὶ ἀναφέρεται, νομίζω ξεκάθαρα, στὰ ἀδιέξοδα ποὺ δημιούργησαν ἢ ὁδήγησαν ὅσοι τοὺς δόθηκε ἡ δυνατότητα νὰ διαχειριστοῦν μὲ κάποια μορφὴ πολιτικῆς ἐκπροσωπήσεως τὶς τύχες τοῦ ἐθνικιστικοῦ χώρου. Καὶ αὐτοὶ οἱ δύο πολιτικοὶ φορεῖς ποὺ τοὺς δόθηκε αὐτὴ ἡ δυνατότητα ἦταν ἡ Χ.Α. καὶ ὁ ΛΑ.Ο.Σ. Ἡ ἡγεσία τοῦ δεύτερου, μάλιστα, δὲν δήλωσε ποτέ της ὅτι ἐκφράζει τὴν ἐθνικιστικὴ ἰδεολογία -τὸ ἀντίθετο μάλιστα!- ἀλλὰ στὶς τάξεις του ὑπήρχαμε πολλοὶ ἐθνικιστὲς, οἱ ὁποῖοι κάποια στιγμή (πλὴν κάποιων ἐξαιρέσεων, ποὺ σεβόμαστε ἀλλὰ δὲν δικαιολογοῦμε τὴν ἐπιλογή τους) διαχώρισαν τὴ θέση τους, μετὰ τὶς ὀλέθριες ἐπιλογὲς στηρίξεως τοῦ Μνημονίου καὶ τῆς συμμετοχῆς στὴν προδοτικὴ κυβέρνηση Παπαδήμου (δυστυχῶς καὶ μὲ τὴν συμμετοχὴ κάποιων ποὺ δήλωναν μέχρι τότε «ἐθνικιστές»!). Ἡ πρακτικὴ αὐτῶν τῶν δύο σχηματισμῶν δημιούργησαν ἀδιέξοδα, διότι ὁ καθένας μὲ τὸν τρόπο του ἔδωσε τὴν δυνατότητα ἀπαξιώσεως τῶν ἐθνικῶν ἰδεῶν στὴν πράξη, εἴτε ἀπὸ σκοπιμότητα εἴτε ἀπὸ ἠλιθιότητα εἴτε καὶ τὰ δύο.
    Τὸ νὰ στιγματίζει κανεὶς αὐτὲς τὶς πρακτικές, τὸ νὰ κοιτὰ κατάματα τὴν πραγματικότητα καὶ νὰ ἀσκεῖ κριτικὴ σὲ πρόσωπα καὶ καταστάσεις, δὲν θεωρῶ ὅτι εἶναι σημάδι «κούρασης» καὶ «ἀπογοήτευσης». Ὅσο μὲ ἀφορᾶ τουλάχιστον (ἐφ᾽ ὅσον δηλώνεις καὶ βορειοελλαδίτης, θὰ τὸ γνωρίζεις καλά), τὰ τελευταῖα 13 χρόνια τοὐλάχιστον (ἀλλὰ καὶ ἄλλα 24 νωρίτερα μὲ ἄλλους τρόπους) δηλώνω συνεχῶς παρὼν στὸ πολιτικὸ προσκήνιο καὶ συνεχίζω νὰ τὸ πράττω. Μόλις πρὶν ἀπὸ 6 μῆνες δώσαμε μὲ τοὺς συνεργάτες μου μία τιτάνια μάχη ἀπέναντι στὴν ἀντεθνικὴ χυδαιότητα Μπουτάρη, μία μάχη στὴν ὁποία κάλεσα ὅλους τοὺς πατριῶτες καὶ ἐθνικιστὲς τῆς Θεσσαλονίκης σὲ μία συσπείρωση ἐνάντια σὲ ἕναν ἄνθρωπο δεδηλωμένο ἐχθρὸ τῆς Ἑλληνικότητας, τόσο στὰ λόγια ὅσο καὶ στὴν πράξη. Ὁ καθένας ἔκανε τὶς ἐπιλογές του. Ἄλλοι μὲ κομματικὲς ὑποψηφιότητες, ἄλλοι ἐγκλωβισμένοι ἀκόμη στὰ παλαιὰ μαντριά τους, ἄλλοι μὲ ἀδιαφορία, ἄλλοι μὲ ἀνόητες ἀντιπαραθέσεις μὲ προσωπικὰ κίνητρα, μὲ ἀποτέλεσμα τὸ ἰδιαιτέρως τιμητικὸ ἀποτέλεσμα τῶν 2.500 ψήφων συνειδήσεως, τὶς ὁποῖες τιμῶ καὶ θὰ τιμήσω ἐφεξῆς μὲ κάθε τρόπο. Ἀλλὰ καὶ μετὰ τὶς ἐκλογὲς αὐτές, ἐξακολουθῶ νὰ εἰσπράττω τὴν εὔκολη καὶ ἐκ τοῦ ἀσφαλοῦς κριτικὴ τῆς ἀνωνυμίας πίσω ἀπὸ τὰ πλῆκτρα ἑνὸς ὑπολογιστή, ἀνθρώπων ὅπως ἐσύ, φίλε/η asepites, ποὺ προφανῶς δὲν βρίσκεσαι καὶ πολὺ κοντά μου, ἀφοῦ τὸ πόσο «κουρασμένος» εἶμαι τὸ διαπιστώνεις ἁπλῶς μέσα ἀπὸ ἕνα ἄρθρο μου καὶ ὄχι ἀπὸ τὴ βιωματικὴ δραστηριότητα ἐμοῦ καὶ τῶν συναγωνιστῶν μου, ἡ ὁποία δὲν σταμάτησε λεπτό. Οἱ τρόποι ἐπικοινωνίας μας εἶναι εὔκολοι. Θέληση νὰ ὑπάρχει καὶ τὰ ὑπόλοιπα θὰ ἔρθουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χαίρομαι Γιάννη που έχω τον διάλογο αυτό στον ιστότοπο του ΕΝ.Ε.Κ. που σκοπό έχει να ενώσει ΟΛΟΥΣ τους εθνικιστές/πατριώτες είτε ενταγμένους σε κοινοβουλευτικά ή εξωκοινοβουλευτικα κόμματα-εθνικιστικά/πατριωτικά αλλά και κινήματα αυτόνομα.
    Είμαι βορειοελλαδίτης, άλλωστε με την IP μου μπορεί πανεύκολα όποιος θέλει να βρει από που γράφω-:o)

    Άσκησες κριτική και πολύ καλά έκανες στην Χρυσή Αυγή συνοψίζοντας στο ότι το πολιτικό αποτέλεσμα που πέτυχε ήταν 0.
    Αυτή είναι η άποψη σου και την σέβομαι.
    Ο πολύς κόσμος όμως που θα διαβάσει το άρθρο θα κάνει τις εξής απλές σκέψεις:

    1) Μα είναι 3η πολιτική δύναμη και χτυπάει 2η θέση.Τι άλλο να πετύχει/πετύχαινε με 0 τηλεοπτική εκπροσώπηση και αισχρότατα ψέμματα από τα κανάλια των δεξιών-κεντρώων-αριστερών βασανιστών του ελληνικού λαού;

    2) Μα πέτυχε 16%-20% κατά μέσο όρο σε διάφορες περιοχές της Αττικής και της επαρχίας και είτε στις δημοτικές εκλογές είτε στις ευρωεκλογές υπάρχουν συνοικίες των Αθηνών ή της επαρχίας(χωριά & κωμοπόλεις) όπου είναι 1η ή 2η δύναμη.

    3) Οι διώξεις και οι φυλακίσεις είναι απλές δικαιολογίες της Χρυσής Αυγής για το ότι το πολιτικό της αποτέλεσμα ήταν 0 για εσένα.Αυτό είναι το συμπέρασμα σου .
    Ο πολύς ο κόσμος όμως θα νομίσει ότι ήταν λάθος η Χ.Α. να κινηθεί έτσι επιθετικά και με πάθος(και με λάθη ίσως) εναντίον των δεξιών-κεντρώων-αριστερών βασανιστών μας και θα νομίσει ότι ο σωστός τρόπος είναι να μην προκαλούμε, να είμαστε κόσμιοι γιατί αλλιώς θα βρεθούμε φυλακή σαν τους χρυσαυγίτες ή ποιός άλλος τρόπος;
    Δηλαδή ας είμαστε στη βουλή με 5% αλλά να μη φτάσουμε στο 15% γιατί μετά θα είμαστε στο περιθώριο(εκτός τηλεοπτικών καναλιών, ράδιο, εφημερίδων)
    Πρόσεξε, ΔΕΝ λέω ότι το λες εσύ αυτό(σε καμία περίπτωση), λέω τι εγώ καταλαβαίνω.

    Επίσης αν ΤΩΡΑ δεν γίνει αυτή η ρήξη, αυτή η ολοκληρωτική μάχη μέχρις εσχάτων εναντίον ΟΛΩΝ πότε θα γίνει, με ποιόν τρόπο και από ποιούς άλλους;

    Εγώ πιστεύω ότι στη δεξιά & ακροδεξιά(την "άκρη" της δεξιάς, ψοφοδεξιάς, ψευτοδεξιάς, κεντροδεξιάς) λίγα τους έκανε η Χρυσή Αυγή. Σε αυτούς που πολέμησαν με βρώμικα μέσα τους εθνικιστές εδώ και δεκαετίες λίγα τους έκανε.Σε αυτούς που είπαν ότι η Κύπρος βρίσκεται μακριά(Καραμανλής), το όνομα Μακεδονία θα το ξεχάσουμε(Μητσοτάκης),τις πράξεις του Καραμανλή νεότερου και Σαμαρά πρόσφατα ΤΙ ΑΛΛΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ, ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ έπρεπε να είχε γίνει;
    * Δεν μιλάω φυσικά για τους ψηφοφόρους της νδ ή του πασοκ και της αριστεράς.Για τα στελέχη/βουλευτές της νδ+πασοκ+αριστεράς.

    Πρόδωσε για σένα(και για μένα) ο καρατζαφέρης τις πατριωτικές ιδέες; Κοίτα τον όμως που βρίσκεται τώρα και που είναι το κόμμα του. Οι εθνικιστές/πατριώτες δεν εξαφανίστηκαν αλλά πήγαν στη Χ.Α. και πολλαπλασιάστηκαν.

    Και στην τελική εντάξει για εσένα η χρυσή αυγή δεν πέτυχε τα αναμενόμενα(τα όποια για εσένα). Μόνο η Χ.Α. όμως εκπροσωπεί τον εθνικιστικό/πατριωτικό χώρο; Τα άλλα κόμματα/κινήματα τι ΔΕΝ έχουν δηλαδή που έχει η Χ.Α.;
    Mε μιά εφημερίδα(στην πορεία δύο) και το περιοδικό της και τους ιστοτόπους της στο διαδίκτυο πέτυχε το άλμα από το 0,29% στο 7% και 9,4% Μεεεεεταααά παίρνοντας την κομματική επιχορήγηση άνοιξε πολλά γραφεία ανά την Ελλάδα μέχρι να τις την κόψουν και αυτήν.

    Οι πατριώτες/εθνικιστές Ελλαδίτες ίσως και να αγγίζουν το 80% . Ναι , ναι ξέρω τι έγραψα. Μέχρι και το 2010-2011 σε εφημερίδες του δεξιο-κεντρωου-αριστερού καθεστώτος δημοσιεύονταν δημοσκοπήσεις περί λαθρομετανάστευσης όπου περίπου αυτό το ποσοστό Ελλήνων απαντούσαν ότι όχι μόνο θα ήθελαν να ξεκουμπιστούν όλοι οι λαθραίοι αλλά και όλοι οι αλλοδαποί.


    Γερά και δυνατά συνέχισε και σου εύχομαι κάθε δύναμη και κουράγιο. Κανείς μας δεν περισεύει.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και κάτι τελευταίο:
      Η χρυσή αυγή αλλά και γενικότερα το κομμάτι των εθνικιστών ΔΕΝ κρίνεται αυτόνομα ΜΟΝΟ από το % που πήρε ή θα πάρει.
      Κατεβάινουν ή έχουν κατέβει στις εκλογές ή νδ, το πασοκ και τα αριστερά κομματίδια.

      Η νδ από μέσο όρο ποσοστού(1974-2009) που ήταν κοντά στο 40% και τώρα είναι στο 23%(ευρωεκλογές) δεν έχει χάσει περίπου το 45% των ψηφοφόρων της; ΝΑΙ το έχασε, μπορεί ο οποιοσδήποτε να το διαπιστώσει πανεύκολα.

      Υπάρχει περίπτωση η νδ στις ερχόμενες εκλογές όχι να διατηρήσει το 23%, αλλά έστω να κατέβει μόνο στο 19% που είχε τον μάιο 2012; ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ αφού πάει για διάλυση.(Εκτός και αν δεν λέγεται διάλυση να χάνεις πιο πολύ από το 50% της παλιάς εκλογικής δύναμης σου)

      Άρα που θα πάνε όλοι αυτοί οι αγνοί ψηφοφόροι της(που είναι πατριώτες/εθνικιστές) που την εγκαταλείπουν ο ένας πίσω από τον άλλον;

      Για τους κεντρώους πασόκους επίσης τα ίδια συμπεράσματα.Διαλύθηκαν και αυτοί, και όσοι πατριώτες τους πήγαν σαν προσωρινή λύση στη δημαρ τους τέλειωσε και αυτή, και όσοι πήγαν μετά στο ποτάμι πήραν χαμπάρι τι βρωμόνερα έχει και αυτό.Και πόσοι ακόμα θα μείνουν στο ίδιο το πασοκ αμφιβάλλω.

      Τα αριστερά κομματίδια(συριζα) θα είναι μία φούσκα.Θα δείτε.

      Άρα θα έχουμε πολύ μεγάλο κομμάτι πατριωτών ή ελλήνων που θα μετακινηθούν στις εκλογές.
      Δεν θέλουμε να μετακινηθούν στον εθνικιστικό/πατριωτικό χώρο;
      Δεν θέλουμε η νδ να έχει ποσοστά πολιτικής άνοιξης;

      Eίμαι σίγουρος ότι το λαχταρούν αυτό ΟΛΟΙ οι εθνικιστές/πατριώτες. -:o)


      Διαγραφή
    2. η περίπτωση της Χρυσής Αυγής, που ξαφνικά κλήθηκε να διαχειριστεί το πιο υγιές τμήμα των πολιτών, αυτών δηλαδή που οι πατριωτικές τους ευαισθησίες είναι υψηλότερα στο αξιακό τους σύστημα από τις προσωπικές τους επιδιώξεις. Οι πολίτες αυτοί, βιώνοντας την απογοήτευση από τις επιλογές του ΛΑΟΣ, στις τάξεις του οποίου βρίσκονταν συσπειρωμένοι οι περισσότεροι, αναζήτησαν ελπίδα ψηφίζοντας τη Χρυσή Αυγή. Από την άλλη, ένας μεγάλος αριθμός από το πιο δυναμικό και συνειδητοποιημένο τμήμα τους, οι Έλληνες εθνικιστές δηλαδή, παραβλέποντας τις σημαντικές ιδεολογικές και αισθητικές ενστάσεις τους, αλλά και αγανακτισμένοι από την προδοσία τού μέχρι εκείνη τη στιγμή κοινοβουλευτικού εκπροσώπου των ιδεών τους, Μάκη Βορίδη, έκανε την ίδια επιλογή.


      ΑΡΙΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑΝΝΗ
      ΕΥΓΕ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΕΤΣΙ

      ΖΗΤΩ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ
      Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ

      Διαγραφή
  4. Κατ᾽ ἀρχὴν νὰ τὸ ἐπαναλάβω: Δὲν εἶπα οὔτε ὑπονόησα ποτὲ ὅτι μόνον ἡ Χ.Α. ἐκπροσωπεῖ τὸν ἐθνικιστικὸ χῶρο. Ὑπάρχει φυσικὰ τὸ Ἐθνικὸ Μέτωπο, καθὼς καὶ συλλογικότητες καὶ προσωπικότητες αὐτόνομες, μὲ πλούσιο ἔργο, ἰδεολογικὸ καὶ πνευματικό, ἄξιες κάθε σεβασμοῦ. Τὸ ἄρθρο μου καὶ τὰ σχόλιά μου ἀφοροῦν ἀποκλειστικὰ ὅσους φορεῖς διαχειρίστηκαν πολιτικὰ τὶς τύχες τοῦ ἑλληνικοῦ ἐθνικισμοῦ, μέσα ἀπὸ θεσμικὲς ἐπροσωπήσεις (Βουλή, Εὐρωβουλή, ΟΤΑ, συνδικαλισμός κ.λπ.).
    Ἐπίσης, σὲ καμμία περίπτωση δὲν ἀπαξιώνω τὸ κατόρθωμα τῆς Χ.Α. νὰ φτάσει στὰ ἐκλογικὰ ἀποτελέσματα ποὺ κέρδισε. Αὐτὸ ποὺ ἐπιμένω νὰ ὑποστηρίζω εἶναι τὸ ὅτι αὐτὰ δὲν ἀρκοῦν ἂν δὲν ὐπάρξει πολιτικὸ ἀποτέλεσμα.
    Θὰ φέρω ἕνα παράδειγμα ἀπὸ τὴν προσωπική μου ἐμπειρία καὶ δράση γιὰ νὰ γίνω κατανοητός, χωρὶς σὲ καμμία περίπτωση νὰ θέλω νὰ περιαυτολογήσω. Ἁπλῶς ἐπειδὴ εἶναι κάτι ποὺ τὸ ἔζησα, μπορῶ νὰ τὸ ὑποστηρίξω χωρὶς ἐπιφυλάξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στὴν διετὴ θητεία μου ὡς δημοτικὸς σύμβουλος Θεσσαλονίκης (μετὰ ἀπὸ τὴν παραίτηση τοῦ Γιώργου Καρατζαφέρη καὶ τοῦ Ὀρέστη Ἀγγελίδη - ὀφείλω νὰ τὸ τονίζω αὐτό πάντοτε), ὄντας ὁ μόνος ἐθνικιστὴς σὲ ἕνα δημοτικὸ συμβούλιο, μὲ μία πανίσχυρη πλειοψηφία τοῦ Παπαγεωργόπουλου καὶ ἕνα ἄθλιο ἀντιπολιτευτικὸ συνοθύλευμα μὲ Μπουτάρη, ΣΥΡΙΖΑ καὶ ΚΚΕ, κατάφερα καὶ ἔγινα αἰτία νὰ ἀποσυρθοῦν πλῆθος εἰσηγήσεων ποὺ ἔφερνε πρὸς ψήφιση ἡ Διοίκηση τοῦ Δήμου, πολλὲς φορὲς μάλιστα σὲ προσυνεννοημένη συμφωνία μὲ τὴν «ἀντιπολίτευσή» της. Μεταξὺ αὐτῶν ἦταν καὶ ἡ κατάργηση τῆς παραχωρήσεως δωρεὰν λεωφορείων μέσῳ τῶν ΚΑΠΗ στοὺς ΚΚΕδες γιὰ νὰ γιορτάζουν τὶς σφαγὲς ποὺ πραγματοποίησαν σὲ βάρος τοῦ Ἐθνικοῦ Στρατοῦ καὶ τῶν Ἑλλήνων πατριωτῶν. Κι ὅλα αὐτά, χωρὶς νὰ λέω λ.χ. στὸν δήμαρχο ἢ στοὺς ἀντιδημάρχους του «φόρα τὴν ποδίτσα σου καὶ πήγαινε τὸ βράδυ στὴ στοά σου» ἢ «νὰ σὲ δῶ στὴ μπουζοῦ» ἢ νὰ πηγαίνω νὰ κατουράω στὴν πόρτα τοῦ δημαρχείου κ.λπ. κ.λπ. Ὅλα αὐτὰ προῆλθαν ἀπὸ τεκμηριωμένη ἀντιπαράθεση μὲ τὸ διεφθαρμένο σύστημα καὶ τοὺς ἀνθρώπους τοῦ φυλακισμένου πιὰ δημάρχου Θεσσαλονίκης, μία τεκμηρίωση ποὺ προκαλοῦσε καὶ συμπαρέσυρε σὲ στήριξή της ἀκόμη καὶ μερικοὺς νοήμονες δημοτικοὺς συμβούλους τῆς ἀντιπολιτεύσεως. Δὲν θὰ ξεχάσω ποτὲ τὸν Νίκο Παπαγιαννόπουλο, πρώην ἀντιδήμαρχο Πρασίνου τοῦ Παπαγεωργόπουλου, ποὺ μοῦ ἔκανε τὴν τιμὴ νὰ ἔρθει στὴν κεντρικὴ προεκλογικὴ συγκέντρωσή μου τὸν Μάιο (σὲ ἀντίθεση μὲ πολλοὺς «ὁμοϊδεάτες» καὶ «συναγωνιστές») λέγοντας στὸν χαιρετισμό του μεταξὺ ἄλλων: «τὸν φοβόμασταν τὸν Κουριαννίδη, ἐρχόταν πάντοτε διαβασμένος καὶ τρέμαμε ὅταν ἔπαιρνε τὸν λόγο, προσωπικὰ ψήφισα ἀρκετὲς φορὲς ἐναντίον τῶν εἰσηγήσεων ποὺ ἡ ἴδια ἡ παράταξή μου ἔφερνε πρὸς ψήφιση»!
    Αὐτὸ ἐννοῶ ὡς «πολιτικὸ ἀποτέλεσμα», φίλε asepites. Τὸ νὰ καταφέρνεις δλδ νὰ ἀλλάζεις τὶς ἐξελίξεις. Καὶ γι᾽ αὐτὸ θεωρῶ ἀδιανόητο καὶ τραγικὸ συνάμα, τὸ ὅτι, ἐνῷ κατάφερα ὅ,τι κατάφερα, ἕνας ἀνθρωπος μόνος του μέσα σὲ ἕνα σκληρὸ δημοτικὸ συμβούλιο, δὲν κατάφεραν τὸ παραμικρὸ 18 «σκληροὶ ἐθνικιστὲς» μέσα σὲ αὐτὴν τὴν τραγικὴ Βουλὴ τῶν καραγκιόζηδων, μία Βουλὴ ποὺ δὲν ἔχει νὰ ἀναδείξει οὔτε μία ἀκαδημαϊκὴ προσωπικότητα, ἔστω ἕναν ἄνθρωπο μὲ σοβαρὸ λόγο καὶ παρουσία, μία Βουλὴ ποὺ ἔχει νὰ καυχᾶται γιὰ τὴν πολιτικὴ παρουσία ἑνὸς Βενιζέλου καὶ μιᾶς Κωνσταντοπούλου!
    Καὶ μόνο τὸ γεγονὸς ὅτι ἔδωσαν τὸ δικαίωμα στοὺς κλέφτες καὶ προδότες νὰ βάλουν στὴ φυλακὴ Ἕλληνες ἐθνικιστὲς εἶναι ντροπὴ γιὰ τὸ ἐθνικιστικὸ κίνημα. Ντροπὴ ὄχι γιατὶ τοὺς ἔβαλαν στὴ φυλακὴ γιὰ τὶς ἰδέες τους, ἀλλὰ ὡς κοινοὺς ποινικοὺς ἐγκληματίες. Τὸ δικαίωμα αὐτὸ τοὺς τὸ ἔδωσαν οἱ ἴδιοι μὲ τὴ συμπεριφορὰ καὶ τὰ λεγόμενά τους. Δὲν ὑποστηρίζω ὅτι σίγουρα θὰ δικαιωθοῦν οἱ κατηγορίες τοῦ πολιτικοῦ ἀληταριοῦ στὰ δικαστήρια, ἀλλὰ ἡ εἰκόνα ποὺ διαμορφώσαμε τὰ τελευταῖα χρόνια γιὰ τοὺς Ἕλληνες ἐθνικιστές καὶ γιὰ τὴν ἰδεολογία μας ἐπλήγη βάναυσα καὶ ἀπαξιώθηκε τὰ τελευταῖα 3 χρόνια, ἀφενὸς μὲ τὴν προδοσία Βορίδη καὶ Θ. Πλεύρη καὶ ἀφετέρου ἀπὸ τὶς πρακτικὲς τῆς ἡγεσίας τῆς Χ.Α.
    Αὐτὸ εἶναι κάτι ποὺ πολὺ δύσκολα θὰ ἀλλάξει πιά. Καὶ ἐπειδὴ ἀκριβῶς «κανεὶς μας δὲν περισσεύει», ὀφείλουμε νὰ διαφυλάξουμε, ὅσοι ζωντανοί ἀκόμη, μιὰ εἰκόνα τοῦ Ἑλληνικοῦ ἐθνικισμοῦ τέτοια, γιὰ τὴν ὁποία θὰ εἶναι περήφανοι οἱ αὐριανοὶ Ἕλληνες, χωρὶς νὰ ἔχουν τὴν ὑποχρέωση νὰ ἀπολογηθοῦν γιὰ ὁτιδήποτε καὶ σὲ κανέναν. Κι αὐτὸ δὲν ἀποτελεῖ σημάδι οὔτε κούρασης ούτε ἀπογοήτευσης. Τὸ ἀντίθετο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χάρηκα πολύ για αυτά που διάβασα και για την ευκαιρία που μου δώσατε να ανταλάξουμε απόψεις.
    Μου δίνουν δύναμη οι απόψεις αυτές για να συνεχίσουμε όλοι τον αγώνα μας από το όποιο δικό του μετερίζι ο καθένας μας.

    Εμένα ακόμα πιό μεγάλη δύναμη μου δίνει η αναπόφευκτη εκλογική καταστροφή ΚΑΙ της νδ.
    Γιατί αν σήμερα εν έτη 2014 οι συνέλληνες μας ψήφιζαν/με όπως πριν το 2012, τότε και εγώ ο ίδιος θα έλεγα και θα έγραφα "άφηστε το συναγωνιστές, εδώ ο κόσμος συνεχίζει να δίνει από 40και βάλε% σε πασοκ και νδ αντίστοιχα."

    Τώρα όμως που το πασοκ έχει χάσει τα 4/5 ! ! ! της παλιάς δύναμης του και ουκ ολίγους πατριώτες/εθνικιστές είχε εγκλωβίσει με το Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ...

    Έρχεται και η ολοκληρωτική εκλογική καταστροφή ΚΑΙ της νδ η οποία έχει χάσει περίπου το 40% !!! της παλιάς δύναμης της εως τώρα.
    Όλοι αυτοί οι ψηφοφόροι που (και αυτοί)θα φύγουν από τη νδ στις επόμενες εκλογές στο χέρι των εθνικιστικών/πατριωτικών κομμάτων είναι να έρθουν σε αυτά.
    ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΦΥΓΕΙΝ ΑΔΥΝΑΤΟ και η εκλογική κατρακύλα της νδ χαροποιεί χωρίς καμία αμφιβολία ΟΛΟΥΣ τους εθνικιστές/πατριώτες.

    Εγώ μπορεί να θέλω να έρθουν στη χρυσή αυγή και εσείς στο εθνικό μέτωπο ή οπουδήποτε αλλού αλλά όλοι θέλουμε να κερδίσει η Ελλάδα μας και το Έθνος μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π