Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

ΠΟΛΥΔΩΡΟΣ ΔΑΚΟΓΛΟΥ: Nα σταματήσουν ΤΩΡΑ την εκμετάλλευση, και, της μνήμης του Γιάννη Σχοινά


Διαβάζω σε διάφορα ιστολόγια, στελέχη της Χρυσής Αυγής να γράφουν ύμνους για τον εκλιπόντα συναγωνιστή Γιάννη Σχοινά. Θα μου άρεσε και δεν θα έγραφα τίποτε αν δεν ακολουθούσε και η προσπάθεια να κερδίσει το κόμμα τους από την λάμψη του. Εύλογο. Αλλά, λείπει ο σεβασμός! 
Μου είναι άγνωστο αν αυτό γίνεται από πρόθεση ή από άγνοια. Ότι όμως και αν ισχύει για μία και μόνη (ελπίζω) φορά θα πω σε όσους γράφουν για τον Γιάννη, δυο απλά λόγια για τις σχέσεις του με την Χρυσή Αυγή.

Ο ίδιος, με την άμετρη και ανιδιοτελή διάθεση προσφοράς που τον διέκρινε, ήρθε κοντά σας και σας διέθεσε «το πολιτικό του κεφάλαιο».
Κάποιοι από τους κορυφαίους σας, γεμάτοι κόμπλεξ και πολιτικές φοβίες έναντι των καταξιωμένων Εθνικιστών, αντί να τον τοποθετήσουν στο ψηφοδέλτιο των υποψηφίων Ευρωβουλευτών, όπου θα είχε εκλεγεί από τους πρώτους, υποστηριζόμενος (και όχι απλά ψηφιζόμενος) από χιλιάδες συναγωνιστές των αγώνων που είχε δώσει, τον έκοψαν.
Του ζήτησαν όμως να είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων. Ούτε τον τίμησαν, ούτε φέρθηκαν έξυπνα. Ακόμα και οι προϋποθέσεις που του είχαν «υποσχεθεί», για να μπει υποψήφιος στην Αθήνα δεν τηρήθηκαν καθώς, η υποψηφιότητα της κόρης του αρχηγού ισοπέδωσε την κατ’ αξίαν ψήφο.

Ακόμα και όταν, κατεστραμμένος οικονομικά, δέχτηκε να μπει υποψήφιος ως βουλευτής στην Αργολίδα, συνεισφέροντας την βεβαιότητα κατάκτησης της έδρας, και πάλι «κάποιοι» έδωσαν την εντολή να ψηφιστεί κάποιος άλλος από το ψηφοδέλτιο, ως εκλεκτός του αρχηγού. Η οργάνωση της Αργολίδας «τοις κοίνων ρήμασι πειθόμενη», του έκλεψε την έδρα που κερδήθηκε. Και πάλι δεν τον τίμησαν. Τον εκμεταλλεύτηκαν πολιτικά φερόμενοι, παιδαριωδώς, ανόητα.
Στην ανιδιοτελή συνεισφορά του αγωνιστή, απάντησαν με την ιδιοτελή εκμετάλλευση της ιστορίας του και του μαχητικού του χαρακτήρα.
Ας σταματήσουν ΤΩΡΑ την εκμετάλλευση, και, της μνήμης του.
Ένα απλό «Σε τιμάμε», συνοδευόμενο ίσως από ένα «Σ’ ευχαριστούμε», είναι το μέγιστο που τους επιτρέπεται.
Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου


1 σχόλιο:

  1. Συναγωνιστὴ Πολύδωρε ἔβαλες τὰ πράγματα στὴν θέσιν τους. Ἡ ἀνιδιοτέλεια ἡ ὁποία πράγματι διέκρινε τὸν Γιάννη δυστυχῶς δὲν τοῦ ἐπέτρεψε νὰ διακρίνῃ ὅτι πρόκειται περὶ τυμβωρύχων.
    Ἐν πάσει περιπτώσει καθ' ἥν ὥραν αὐτοὶ διασύρουν τὸ ὄνομα τοῦ Ἑλληνικοῦ Ἐθνικισμοῦ ὁ Γιάννης ἔφυγε ἀπὸ τὴν ζωὴν ὅπως ἀκριβῶς ἔζησε. Μὲ ἀξιοπρέπεια καὶ ἀπέραντη ἀγάπη διὰ τὴν Πατρίδα. Ὡς ἀληθινὸς Ἐθνικιστής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π