Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Γράμμα στον Αλέξη από έναν πρώην σύντροφο


Όταν ο Κ. Σημίτης ευχαριστούσε τους Αμερικανούς το περίφημο βράδυ των Ιμίων, η συνέχεια λίγο πολύ είναι γνωστή:
Οι Γερμανοί έκαναν πάρτι στις αγορές, εκμεταλλευόμενοι το διάχυτο αντι-αμερικανικό αίσθημα.
Μία δεκαπενταετία αργότερα το κλίμα έχει αλλάξει και ο αντι-γερμανισμός αποτελεί τον συνεκτικό ιστό της κοινωνίας που αντιδρά.
Έτσι λοιπόν, κάποιοι πονηροί έσπευσαν να το εκμεταλλευτούν…
Τι δήλωσε αμέσως μόλις πάτησε το πόδι του ο Αλέξης στην άλλη όχθη του Ατλαντικού;


«Πρώτα απ’ όλα, θα μπορούσαμε να παρακολουθήσουμε τον τρόπο με τον οποίο η αμερικανική κυβέρνηση, η κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα, προσπάθησε από την πρώτη στιγμή να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση. Και προσπάθησε να την αντιμετωπίσει με μια επεκτατική δημοσιονομική πολιτική και όχι με την καταστροφική πολιτική της λιτότητας».

Όπως θα λέγαν και στην Κ.Ο.Β. που πέρασες τα μαθητικά σου χρόνια Αλέξη μου, έδωσες αμέσως διαπιστευτήρια στον “Αμερικανικό Ιμπεριαλισμό”.

Ομολογείς σύντροφε κυνικά ότι το μείγμα διαχείρισης της κρίσης που ορέγεται να εφαρμόσει αν κυβερνήσει, είναι αυτό του Ομπάμα, το οποίο οδηγεί σε εξαθλίωση των αμερικάνικο λαό, από άλλο δρόμο.

Τροφοδοτείς δηλαδή με αυταπάτες τον Αμερικανικό Λαό…
Σύντροφε Αλέξη, για τον ΣΥΡΙΖΑ ο Ομπάμα ασκεί «προοδευτική» διαχείριση, σε αντίθεση με τους Ευρωπαίους;

Παραγράφει δηλαδή συνειδητά το γεγονός ότι στις δυο άκρες του Ατλαντικού και σε όλο τον καπιταλιστικό κόσμο, οι αστικές κυβερνήσεις υπηρετούν τα δικά τους μονοπώλια, ανταγωνιστικά προς αυτά των άλλων χωρών.


Ξεπερνώντας κάθε αναστολή, και προκειμένου να κάνει εξαρχής καλή εντύπωση στο αστικό σύστημα των ΗΠΑ, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είπε στην ίδια δήλωση: «Πιστεύω ότι υπάρχουν κοινοί προβληματισμοί και κοινά ενδιαφέροντα, διότι αυτή την στιγμή η πολιτική που ακολουθείται στην Ελλάδα, η πολιτική της ύφεσης -συνολικά στην Ευρώπη- δημιουργεί κινδύνους αστάθειας της παγκόσμιας οικονομίας. 

Και πιστεύω ότι η εναλλακτική μας πρόταση (…) αφορά όλους όσοι διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην παγκόσμια οικονομία και τις Ηνωμένες Πολιτείες».
Όσο για το λόγο που οι Αμερικάνοι κάλεσαν τον ΣΥΡΙΖΑ στις ΗΠΑ, αποκαλυπτικός ήταν ο οικοδεσπότης του Τσίπρα στις ΗΠΑ, στέλεχος του Ινστιτούτου Brookings, που δηλώνει στην «Ελευθεροτυπία», χωρίς περιστροφές: « 
Είμαστε όλοι πολύ περίεργοι να μάθουμε περισσότερα για τον πολιτικό που θα μπορούσε να είναι η αχίλλειος πτέρνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (…) το ερώτημα είναι αν θα γίνει (…) και είμαστε όντως πολύ περίεργοι να το ανακαλύψουμε»!

Και οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι για τις αγορές;
Ο καζινο-καπιταλισμός που πνίγει κάθε έννοια “κοινωνικής δικαιοσύνης”;
Το εκλογικό σύστημα που ψηφίζει μόνο το 30% του αμερικανικού λαού;
Που τα ξέχασες αυτά Αλέξη;
Το “Κράτος και Επανάσταση” του Λένιν το έφαγε η σκόνη στην βιβλιοθήκη σύντροφε… και για τον Μαρξ ούτε λόγος…
Λόγια ξεχασμένα σε κάποιο υπόγειο της Γκράβας…

 Θ.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π