Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Ύβρις φυτεύει τύραννον



Του Συνεργάτη μας Φοίβου Ιωσήφ

Σοφοκλής, Οιδίπους Τύραννος, στίχος 873. Η έπαρση γεννάει τον αδίστακτο.
Λόγοι σοφοί Ελληνικοί στους αιώνες και τις χιλιετίες. Πραγματικότητες πού η εξουσία αναπαράγει καθημερινά αγνοώντας την λογική και το Δημόσιο συμφέρον. Αδιαφορούν οι επηρμένοι για την κοινή γνώμη, για το Δημόσιο αίσθημα, για την αγανάκτηση του λαού και ενδιαφέρονται μόνον για την εξυπηρέτηση των προσωπικών πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων τους. Ο λόγος για το αποτυχημένο πρώην υπουργό κ.Χρήστο Παπουτσή.
Ήταν από τους υπουργούς που αγνόησαν αναίσχυντα την λαϊκή εντολή και οδήγησαν τους Ελληνες πολίτες στην αναζήτηση τροφής στους κάδους απορριμάτων. Είναι ένας εκ των δεκάδων αποτυχημένων Υπουργών πού απαγόρευσαν στους νέους να έχουν δουλειά και όνειρα, να έχουν εισόδημα και
προοπτική. Ο άνθρωπος πού επί δέκα πέντε χρόνια επίτροπος της Ελλάδος στις Βρυξέλλες κράτησε τά Αγγλικά του κάτω του επιπέδου  lower. O άνθρωπος πού στα χείλη του είχε εγκαταλειφθεί επί σειρά δεκαετιών η φράση yes man πρόεδρε. Είναι αυτός πού ευθύνεται για την διόγκωση της εγκληματικότητας επί των ημερών της υπουργίας του και της κατακόρυφης αύξησης των αυτοκτονιών. Επί των ημερών του σαν Υπουργού Ναυτιλίας μειώθηκε κατακόρυφα ο αριθμός των καραβιών με Ελληνική σημαία. Αυτόν τον καλό ανθρωπάκο επέλεξε ο κ. Βενιζέλος για εκπρόσωπο της Πατρίδας μας στην Διεθνή Τράπεζα. Αυτός διορίστηκε στις 12 Ιουλίου 2013 και την επομένη, στις 13 Ιουλίου διόρισε την κόρη του Μελίνα στην ίδια Τράπεζα. Φοβερός πατριώτης, να κοιτάξουμε να τον επανεκλέξουμε και στη Βουλή, ποιος ξέρει, μπορεί να έχει και καναν ξάδερφο να διορίσει από τους φόρους μας.

Το πρόβλημα στην ουσία δεν είναι ένας πρώην αποτυχημένος υπουργός, το πρόβλημα είναι η προκλητικότητα του κ. Βενιζέλου του ευτραφέστερου. Μας γράφει όλους στα παπούτσια πού είχε αγοράσει πρίν τριάντα χρόνια και παίρνει από πάνω και ύφος δόκτορος. Δεν είναι μικρό πράγμα, ο άνθρωπος είναι Σύν-ταγμα-το-λο-γος. Τέτοια μόρφωση δεν μπορούμε να την αγνοήσουμε! Είναι σαν να αγνοούμε τον Δαλάϊ Λάμα.

Τόσα χρόνια στην εξουσία δημιούργησαν την σκληρότερη χοντροδερμία και ποτίστηκαν με το ισχυρότερο αναλγητικό αισθημάτων, υπευθυνότητας και πατριωτισμού. Νομίζω πώς δεν θα πρέπει να εκπλαγούμε  ιδιαίτερα αν δούμε σε μία υπεύθυνη διεθνή θέση τους επίσης αποτυχημένους Γιώργο Βουλγαράκη, Κώστα Λαλιώτη,  Γιάννο Παπαντωνίου και όλους αυτούς πού ελάμπρυναν με το πέρασμά τους τόσο τά τμήματα καταθέσεων των Τραπεζών όσο και τά real estate της Νέας Υόρκης και του Λονδίνου. Κακά τά ψέμματα,η Νέα Υόρκη είναι επενδυτικά πιο σίγουρη αγορά για τά καϋμένα τά πρώην πεινασμένα βλαχούλια. Α ρέ Βασούλα, δεν ξέρει ο κόσμος τι θα πεί να έχει δοκιμάσει κάποιος την πείνα και ύστερα να βρεθή μπροστά στα εκατομμύρια,δίκιο έχεις!

Το περίεργο είναι ότι και ο κ.Σαμαράς συνηγορεί υπέρ κάποιων πρώην αποτυχημένων υπουργών, δεν ξέρω, τόσο πολύ έχει πάρει το πάνω χέρι ο κ. Βενιζέλος? Βέβαια, αναμφίβολα κρατάει στο χέρι την ρομφαία του Συν-ταγμα-το-λο-γου όπως προείπαμε και ίσως λόγω γνώσεων και μεθόδων προώθησης των Ελλήνων στις απειράριθμες αυτοκτονίες πείθει τον πρωθυπουργό περί της αναγκαιότητας χρήσης ακόμη και των εσχάτων όπως η περίπτωση του πρώην ανίκανου υπουργού Δημόσιας Τάξης και Ναυτιλίας.

Αρχή άνδρα δείκνυσι, έλεγαν οι πρόγονοί μας και αυτό αποδεικνύεται και στις μέρες μας. Μπορεί η εξουσία να φανερώνει τεράστιες προσωπικότητες όπως ο Χαρίλαος Τρικούπης αλλά μπορεί να  δείχνει και με το δάχτυλο της κατάδοσης κάποιους ελάχιστους πολιτικούς όπως ο μανιώδης με την καταξίωσή του κ.Ευάγγελος Βενιζέλος. Την ίδια στιγμή η αδέκαστος κρίση των σωφρόνων να μην τολμάει να γυρίσει να αντικρίσει τον φοβισμένο κ. Αντώνη Σαμαρά από την ντροπή για το μέγεθος του ηγήτορος. Μοιραίος κι άβουλος αντάμα ο κ. Πρωθυπουργός υπογράφει τον διορισμό του αποτυχημένου κ.Χρ. Παπουτσή σε μεγάλη και ακριβοπληρωμένη θέση του εξωτερικού. Ίσως  ο πρωθυπουργικός θώκος είναι προτιμότερος από την σωστή επιλογή ανθρώπου για την διεθνή Τράπεζα. Σιγά, τι έγινε, γρήγορα θα ξεχαστή και οι κομματικοί ουραγοί πάλι θα στηριχθούν στις επόμενες εκλογές και  θα ζητωκραυγάσουν τον εντολοδόχο του κ.Βενιζέλου. Είναι να απορεί κανείς, τόση αδιαφορία έχει ο Βαγγέλης μας για τά συμφέροντα του Ελληνικού λαού ή μήπως το λίπος έχει αρχίσει να επηρεάζει ζωτικά κέντρα του εγκεφάλου και των στοιχειωδών υποχρεώσεων. 

Ο ιατρικός σύλλογος πάντως αδυνατεί να βγάλει συγκεκριμένη ιατρική γνωμάτευση. Ο Παπουτσής στην Διεθνή Τράπεζα,μά τέτοια ντροπή, αδύνατον, η αρτηριακή πίεση υπό την μέγιστη λιπιδική ενόχληση επηρεάζει αναμφίβολα τά κέντρα σκέψης και κρίσης. Διαφορετικά, δεν μπορεί, Ύβρις φυτεύει τύραννον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π