Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΝΕΚ: Γραφεία σε Κοζάνη, Σπάρτη, Αίγιο. Λάρισα, Φιλαδέλφεια και Θεσσαλονίκη δυνατά στον Αγώνα !































ΕΝΕΚ - ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
Κείμενα – Επιμέλεια : Ίων (Ιωάννης Σχοινάς)
 • Οκτώβριος 1982 :  
                 ΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΕΠΙΒΛΗΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ Τ.Ο. ΚΟΖΑΝΗΣ

Αλλαγή διευθύνσεως των γραφείων της Τ.Ο. Κοζάνης στην οδό Ιπποκράτους 1, επί της κεντρικής πλατείας. Τα προηγούμενα απεδείχθησαν πολύ μικρά. Από τούτη την περίοδο και στην συνέχεια η Τ.Ο. Κοζάνης θα αναδειχθή στην ισχυρότερη Τοπική του Κινήματος.
Την 28η Οκτωβρίου εορτάζουν την Εθνική επέτειο με κύριο ομιλητή τον τότε συντονιστή Ιδεολογίας και Εκπαιδεύσεως και μετέπειτα πρόεδρο της Τ.Ο. συν. Βασίλειο Τζιούτζια, ενώ περευρέθησαν και χαιρέτησαν ο Συνταγματάρχης ε.α.
Αθανάσιος Νανόπουλος, ο δικηγόρος Κοζάνης και πολιτευτής της Εθνικής Παρατάξεως Ιωάννης Πετρίδης και ο Διευθυντής της εφημερίδος «Δυτική Μακεδονία» Ιωάννης Ζηκόπουλος. Επίσης παρέστησαν και μέλη από τα Ο.Σ. 
Σιατίστης, Κλείτους και Καλονερίου.


 -------------------------------------------------------------------------------------------

• Σάββατο 9η Οκτωβρίου 1982, ώρα 19.00:
ΕΠΙΣΗΜΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ Τ.Ο. ΑΙΓΙΟΥ
Εγκαινιάζονται τα Γραφεία της δυναμικής Τ.Ο. Αιγίου. Ομιλητής το μέλος της ΕΕ Ιωάννης Σχοινάς με θέμα «ο πολιτικός ορίζων του Κινήματος».

Δεξιά του ιερέως ο πρόεδρος της Τ.Ο. Αιγίου συν. Αθανάσιος Σπανογιαννόπουλος και αριστερά ο συντονιστής ΠΟΔ/ΚΔ συν. Ιωάννης Σχοινάς και ο συντονιστής Οργανώσεως της Τ.Ο. Αιγίου Νικόλαος Μερτής.

Πρωτοφανής θεωρήθηκε για την πόλη του Αιγίου η συγκέντρωση του ΕΝΕΚ που έγινε το Σάββατο 9 Οκτωβρίου 1982 το βράδυ για τα εγκαίνια της εκεί νεοϊδρυθείσης Τοπικής Οργανώσεως.
Από ενωρίς το απόγευμα τα μεγάφωνα μετέδιδαν θούρια και δημοτική μουσική, ενώ από τις προηγούμενες ήμερες είχε γεμίσει η πόλη από τις αφίσσες - προσκλήσεις που καλούσαν τον κόσμο στα εγκαίνια. Δημιουργήθηκε έτσι ένα καθαρό Ελληνικό χρώμα. Με μηνύματά τους χαιρέτησαν την Τ.Ο. ΑΙΓΙΟΥ οι υπόλοιπες Τ.Ο. και Ο.Σ. του Κινήματος, ενώ παρευρέθησαν και απηύθυναν χαιρετισμό στους παρισταμένους εκπρόσωποι των Ο.Σ. ΠΑΤΡΩΝ, Ο.Σ. ΑΓΡΙΝΙΟΥ, Τ.Ο. ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ, Τ.Ο. ΑΧΑΡΝΩΝ και Τ.Ο. ΠΕΙΡΑΙΩΣ. Επίσης περευρέθη ο συν. Ανδρέας Πεβερέτος, ένας από τους 4 ιδρυτές του Κινήματος.

Ο Πρόεδρος της Τ.Ο. ΑΙΓΙΟΥ
Μετά τον καθιερωμένο αγιασμό των γραφείων και τους χαιρετισμούς έλαβε τον λόγο ο πρόεδρος της Τ.Ο. συν. Θανάσης Σπανογιαννόπουλος, ο οποίος στην ομιλία του τόνισε:
«Εμείς οι νέοι του Αιγίου, όπως και πολλοί νέοι σ’ όλη την Ελλάδα, περιπλανηθήκαμε σε πολλές οργανώσεις που είχαν τον τίτλο Εθνικές ή δεξιές και δίναμε χρόνια τώρα τον καλλίτερο εαυτό μας, μη γνωρίζοντας πού βρίσκεται ο πραγματικός φορέας.
Η δικαίωση του αγώνος μας ήλθε με το μήνυμα του ΕΝΕΚ στο οποίο ενταχθήκαμε γιατί βρήκαμε σ’ αυτό εκείνο που χρόνια τώρα αναζητούσαμε.
Το μήνυμα του ΕΝΕΚ κατακλύζει τους νέους του Αιγίου γιατί πίσω του δεν υπάρχουν αρχηγοί, πρόσωπα, οικογένειες, φιλοδοξίες. Πίσω του υπάρχουν οι νεκροί μας πρόγονοι και απευθύνεται στην Γεννιά του Μέλλοντος στην Γεννιά του 2000. Αυτή είναι η προοπτική του και το πιστεύω του. Να θέση τα θεμέλια ενός νέου Ελληνικού Πολιτισμού ανταξίου του ιστορικού προορισμού του Έλληνος...»
Και κατέληξε λέγοντας:
«Δίνουμε υπόσχεση στους νέους συναγωνιστές μας, σ’ όλους εσάς που παρευρίσκεσθε, δίνουμε υπόσχεση στους νεκρούς και στους αγέννητους, ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα και θα φτάσουμε στην τελική ΝΙΚΗ.
ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ».

Ο πολιτικός ορίζων του ΕΝΕΚ
Την Κεντρική Διοίκηση του Κινήματος εκπροσώπησε ο συν. Γιάννης Σχοινάς, μέλος της ΕΕ, συντονιστής ΠΟΔ/ΚΔ, ο οποίος μίλησε με θέμα: «Ο πολιτικός ορίζων του ΕΝΕΚ».
Μεταξύ άλλων ανεφέρθη:
• Στο ιστορικό της δημιουργίας του Κινήματος από τον Αύγουστο του 1974 μέχρι σήμερα.
• Στα επίπεδα αγώνος και στην τακτική που μέχρι σήμερα ακολουθήθηκαν, ερμηνεύοντας το σύνθημα «ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ 2000» και τους λόγους που ωδήγησαν το ΕΝΕΚ να δημιουργή και να συμμετέχη σε εκδηλώσεις μνήμης των εγκλημάτων που διέπραξαν οι κομμουνιστές ή σε γιορτές ΝΙΚΗΣ όπως το ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ και το Βίτσι. Συγκεκριμένα τόνισε ότι «σκοπός του ΕΝΕΚ ήταν και είναι να αφυπνισθούν όσοι περιέπεσαν σε λήθαργο, σκοπός είναι με λαϊκές κινητοποιήσεις να φέρουμε την πολιτική νίκη.
• Στους λόγους που ωδήγησαν την Διοικούσα Επιτροπή του ΕΝΕΚ να λάβη την απόφαση για ενεργό συμμετοχή στις δημοτικές εκλογές και προδίκασε για το νικηφόρο αποτέλεσμα.
• Στην υπάρχουσα σήμερα πολιτική κατάσταση και στην συμπαιγνία ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. Στο σημείο αυτό τόνισε την πίεση που υφίσταται το ΕΝΕΚ για να δώση λύση στο πολιτικό πρόβλημα του χώρου της Εθνικής Παρατάξεως και κατέληξε:
«Ανοίγεται μπροστά μας μία λεωφόρος. Η λεωφόρος που οδηγεί στην ΝΙΚΗ.
Μία και μοναδική είναι η προϋπόθεση που μας εμποδίζει να δώσουμε πολιτική λύση από σήμερα. Η έλλειψη οικονομικών πόρων.
Σ’ αυτούς που μας πιέζουν να φέρουμε πιο γρήγορα το μέλλον απαντάμε ότι δεν έχουμε καμμία πρόθεση να χάσουμε την ανεξαρτησία μας δεχόμενοι κάποια χρηματοδότηση με όρους.
Να γιατί προτιμάμε το σύνθημα «ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ 2000». Να γιατί επιθυμούμε την αργή αλλά σταθερή ανέλιξη του Κινήματος.
Να γιατί θα διαβούμε την Λεωφόρο της ΝΙΚΗΣ.
Να γιατί θα φτάσουμε ΝΙΚΗΤΕΣ στο τέρμα της Λεωφόρου».

Από την μετέπειτα δραστηριότητα της Τ.Ο. Αιγίου
ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΕΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ
Μετά την επιτυχία που είχαν τα εγκαίνια και κατά την διάρκεια της νύκτας επιχειρήθηκε ενέργεια κατά της Τ.Ο., η οποία όμως έφερε αντίθετα αποτελέσματα από τα επιδιωκόμενα υπό των «αγνώστων» επιδόξων τρομοκρατών. Σχετική είναι η καταγγελία της Τ.Ο. ΑΙΓΙΟΥ με ημερομηνία 10.10.82.
«ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Μετά την επιτυχή εκδήλωση των εγκαινίων της Τοπικής Οργανώσεως Αιγίου, ομάδες ανάνδρων «αγνώστων» επετέθησαν στα γραφεία της Τοπικής Οργανώσεως με αποτέλεσμα να σπάσουν τα τζάμια από τις πόρτες και να γράψουν συνθήματα όπως: «ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΤΕ», «ΣΟΥΒΛΙΣΤΕ ΤΟΥΣ», «ΟΧΙ ΕΛΕΟΣ ΣΤΟΥΣ ΧΟΥΝΤΙΚΟΥΣ», κ.λπ. Καταγγέλλουμε την ενέργεια αυτή προς τον Ελληνικό Λαό. Πληροφορούμε τους πάντες και κυρίως τους κατοίκους της πόλεώς μας, ότι θα συνεχίσουμε τον Εθνικό Αγώνα που αναλάβαμε. Δεν μας φόβισαν και δεν θα μας φοβίσουν ούτε η τρομοκρατία ούτε οι απειλές. Τέτοιες ενέργειες βλάπτουν μόνον εκείνους που τις καθοδηγούν, ενώ εμάς μας χαλυβδώνουν.
ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΗ Ο ΜΑΡΞΙΣΜΟΣ
ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΗ Η ΑΝΑΡΧΙΑ
ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΗ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
Ο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ».

-------------------------------------------------------------------------------------------- 
• Οκτώβριος 1982 :

ΓΡΑΦΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΠΑΡΤΗ

Το ΕΝΕΚ απέκτησε καινούργια γραφεία στο κέντρο της Σπάρτης (Αγίου Νίκωνος 18). Για πρώτη φορά μετά την μεταπολίτευση οι Έλληνες εθνικιστές απέκτησαν στέγη στην ιστορική πρωτεύουσα του Νομού Λακωνίας. Το αποτέλεσμα αυτό ήλθε ως φυσική συνέπεια μετά την μαζική συμμετοχή του εκεί Ο.Σ. στην εκδήλωση του Μελιγαλά ένα μήνα πριν. Δέον να σημειωθή ως ΕΝΕΠ δεν είχαμε καταφέρει να ανοίξουμε γραφεία στην πρωτεύουσα της Λακωνίας. Να θυμήσουμε ότι πρόεδρος του ΕΝΕΚ Σπάρτης ήταν ο συν. Στράτος Κοκκορός, γιος του Άγι Κοκκορού.
-------------------------------------------------------------------------------------------- 
• Οκτώβριος 1982 :

Τ.Ο. ΛΑΡΙΣΗΣ

• Καθημερινός, επίπονος, πεισματικός, ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ο αγώνας της Τ.Ο Λαρίσης. Και αυτό το αποδεικνύει ένα στοιχείο, το στοιχείο του διπλασιασμού των πωλήσεων της ΝΕΑΣ ΘΕΣΕΩΣ. Πρωτοπόροι λοιπόν και στο αγωνιστικό αυτό κάλεσμα της διαδόσεως της εφημερίδος μας δραστηριοποιούνται καθημερινά τα μέλη της Τ.Ο. με ανάρτηση ταμπλώ εφημερίδες τοίχου με περιεχόμενο «Διαβάζετε διαδίδετε την Νέα Θέση», με εξορμήσεις για πώληση της Ν.Θ. σε πλατείες, σταθμούς, κ.λπ.
• Επίσης με ιδιαίτερη λαμπρότητα εώρτασε η Τ.Ο. την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και του ιστορικού ΟΧΙ του I. Μεταξά, με σημαιοστολισμό μέσα και έξω από τα γραφεία, με ανάρτηση αεροπανώ με σύνθημα «ΤΙΜΗ ΜΑΣ Η ΠΙΣΤΙΣ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ» με ταμπλώ στην είσοδο των γραφείων με θέμα «Αφιέρωμα στον Ι. ΜΕΤΑΞΑ και το ΟΧΙ» καθώς επίσης και με πατριωτικά τραγούδια εμπνευσμένα από το έπος του 40.

------------------------------------------------------------------------------------------ 
• Οκτώβριος 1982 :

Τ.Ο. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η ενεργοποίηση της Τ.Ο. Θεσσαλονίκης στις Δημοτικές εκλογές και συγκεκριμένα στο πλευρό του υποψηφίου δημάρχου Σταυρουπόλεως Ηλία Σαββαΐδη έδωσε την ευκαιρία σε πολλούς νέους ανθρώπους να γνωρίσουν το ΕΝΕΚ και ειδικώτερα σε μαθητές οι οποίοι και οργανώθηκαν στις τάξεις μας με θέληση για αγώνα.
 Η προκήρυξη που διένειμε η Τ.Ο.  Θεσσαλονίκης στα σχολεία της πόλεως
Έτσι το μαθητικό τμήμα της Τ.Ο. Θεσσαλονίκης στο ξεκίνημα του αγώνος μέσα στα Γυμνάσια και τα Λύκεια ενεργοποιήθηκε και εξέδωσε προκήρυξη την οποία μοίρασαν οι μαθητές στα σχολεία τους :
Επίσης μέλη του μαθητικού της Τ.Ο. Θεσσαλονίκης εξελέγησαν μέσα στα προεδρεία των σχολείων αποδεικνύοντας έτσι την εμπιστοσύνη που δείχνουν οι συμμαθητές τους στα πρόσωπά τους και στην αγωνιστική τους προσπάθεια για μια καλλίτερη Ελληνική Μαθητική Νεολαία.
Η Τ.Ο. Θεσσαλονίκης υπήρξε από τις πρώτες τοπικές που εφήρμοσε την εγκύκλιο της κεντρικής Διοικήσεως του Κινήματος για διείσδυση στα Λύκεια και στα Γυμνάσια. Τα αποτελέσματα αυτής της διεισδύσεως έφεραν άριστα αποτελέσματα τα οποία προτιθέμεθα να αναλύσουμε σε ειδικό κεφάλαιο.

• Στις 29 Οκτωβρίου και στα πλαίσια της Σχολής Εθνικής Μορφώσεως έγινε στα γραφεία της Τ.Ο. ομιλία με θέμα «28η Οκτωβρίου» στην οποία παρέστησαν μέλη και φίλοι της Τ.Ο.

• Συνεδριάζει τακτικά επί εβδομαδιαίας βάσεως η Επιτροπή Συντονιστών (Ε.Σ).

• Κινηματική δράση ξεκίνησε στο Χωριό Σχολάρι Λαγκαδά και γίνονται προσπάθειες για την δημιουργία Οργανωτικού Στοιχείου.


------------------------------------------------------------------------------------------- 

• Οκτώβριος 1982 :

Ο. Σ. ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ

1ο ΚΕΤΕ Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ
Στην Νέα Φιλαδέλφεια ξεκίνησε ο Εθνικιστικός Αγώνας πριν ένα περίπου μήνα, με πρωτοβουλία μιας ομάδος μαθητών που κύρια χαρακτηριστικά τους είναι η απόφαση για δράση μέσα στα σχολεία και η οργάνωση των μαθητών και σπουδαστών στις τάξεις του ΕΝΕΚ.
Για πρώτη φορά ο Πρόεδρος του 15μελούς συμβουλίου είναι Εθνικιστής Το γεγονός γίνεται πρωτοσέλιδο στις κομμουνιστικές φυλλάδες Οδηγητής και Ριζοσπάστης 
Έτσι ξεκινώντας συντονισμένα την δράση τους δημιούργησαν το Ο.Σ. Ν. Φιλαδελφείας και προέβησαν στις πρώτες δραστηριότητες.
• Δημιουργία αρχείου εφημερίδος «Νέα Θέσις».
• Φωτοτύπηση ιδεολογικών άρχων του Κινήματος, τις οποίες μοίρασαν σε φίλους του Κινήματος.
• Αναγραφή συνθημάτων σε σχολεία και κεντρικά σημεία της Νέας Φιλαδελφείας.
• Αφισσοκόληση εφημερίδων τοίχου.
• Πώληση εφημερίδος «Νέα Θέσις» και συζήτηση με μαθητές των σχολείων γύρω από τις θέσεις του ΕΝΕΚ στα μαθητικά προβλήματα.
• Δημιουργία δανειστικής βιβλιοθήκης.

Το ΕΝΕΚ αγκαλιάζει και το 1ο ΚΕΤΕ Ν. Φιλαδέλφειας

Μαθητές και μαθήτριες του 1ου Τεχνικού και Επαγγελματικού Λυκείου έχουν δημιουργήσει φορέα Εθνικισμού. Συναγωνιστές μέλη του Κινήματος μπήκαν με μεγάλους αριθμούς ψήφων (90 και πάνω) μέσα στα 15μελή Διοικητικά Συμβούλια.
Ο ρυθμός διαδόσεως της ΝΕΑΣ ΘΕΣΕΩΣ ανεβαίνει σε μεγάλο βαθμό.
Ξεκίνησε από 20 φύλλα και έχει φτάσει τα 50.
Η εμφάνισή μας μέσα στα σχολεία έχει δημιουργήσει προβλήματα σ’ όλους τους μαρξιστές. Και αυτό διότι ο δικός μας αγώνας είναι αγώνας ιδεολογικών και πολιτικών θέσεων. Κάτι που μέχρι τότε δεν συνέβαινε, και συνεπώς, δεν δημιουργούσε προβλήματα σ’ αυτούς. Αντίθετα τους άφηνε ελεύθερο το πεδίο δράσεως, μέσα στα σχολεία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π