Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Ο Τουρκικός επεκτατισμός μας χτυπά την πόρτα-Προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν!


γράφει ο Α. Δημητρίου
Ο διαμελισμός της Ελλάδας βρίσκεται στην κορύφωση του. Στο εσωτερικό η δημόσια περιουσία ξεπουλιέται όσο όσο, με πρόσχημα την είσπραξη εσόδων για την αποπληρωμή του χρέους. Ενός προκατασκευασμένου χρέους που δημιούργησαν οι ίδιοι οι δανειστές με τους εντεταλμένους εκποιητές,  για να μπορέσουν να βάλουν βάση σχεδίου στο χέρι αυτήν την χώρα και τον λαό της. Και από την άλλη η.. «φίλη» και γείτονας χώρα Τουρκία που περιμένει σαν την ύαινα να αρπάξει το κομμάτι της. Τα διεφθαρμένα και ξεπουλημένα μέσα μαζικής ενημέρωσης σφυρίζουν αδιάφορα και συνεχίζουν να προβάλουν τουρκικές ταινίες την ώρα που ο τούρκος πρωθυπουργός προκαλεί με το θράσος που οι ελλαδίτες πολιτικάντηδες του επιτρέπουν να έχει.

Κατά την τριήμερη περιοδεία του στη Θράκη και σε ομιλία του από την πόλη της Κεσάνης, κοντά στα ελληνοτουρκικά σύνορα, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι η Θράκη κατέχει μια ξεχωριστή σημασία.

Και τόνισε: «Βρισκόμαστε στον τελευταίο σταθμό του τριήμερου μαραθώνιου στη Θράκη, το φινάλε του οποίου είναι σήμερα στην Κεσάνη. Η Θράκη μας αγκάλιασε και από δω από την Κεσάνη εκφράζω τις ευχαριστίες μου στον κόσμο που κατέκλυσε τις πλατείες και μας άνοιξε την καρδιά του».

Η ουσία όμως των λόγων του εντοπίζεται στις αμέσως επόμενες φράσεις του. «Για μας, η Θράκη έχει ιδιαίτερη σημασία και έννοια. Η Θράκη ταυτόχρονα είναι Θεσσαλονίκη, ταυτόχρονα είναι Κομοτηνή, ταυτόχρονα είναι Ξάνθη, ταυτόχρονα είναι Deliorman (Ντόμπρουτζα), είναι Kircaali (Καρτζαλί, πόλη της Βουλγαρίας), είναι Vardar (Βαρδάρης) και, αν πάμε πιο πίσω, Θράκη είναι ταυτόχρονα Σκόπια, Πρίστινα, Prizren (Πρίζρεν στο Κόσοβο), είναι Σαράγεβο» τόνισε.

Και συμπλήρωσε: «Η Θράκη είναι η ζωντανή κοινή ιστορία μας στην Ευρώπη. Είναι εκπρόσωπος του παρελθόντος μας σ' αυτή τη γεωγραφία. Σήμερα, στη γεωγραφική περιοχή των Βαλκανίων, στο επίκεντρο των σχέσεών μας βρίσκεται η Θράκη μας με την Αδριανούπολη, το Τεκίρνταγ, το Κιρκλάρελι και βέβαια την Κωνσταντινούπολη».


Μην φανταστείτε πως η ελλαδική συγκυβέρνηση δεν θα αντιδράσει. Έχει βάλει ήδη την όπισθεν.. Η μόνιμη ταχύτητα αντιμετώπισης εθνικών θεμάτων. Τις υπόλοιπες τις έχει για τους Έλληνες. Σε αυτούς φροντίζει να ασκεί όλη την δυναμική της. Έχει κανονίσει επίσκεψη του τούρκου υπουργού εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου την ερχόμενη Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου, με παρέμβαση των μεγάλων αφεντικών των Αμερικανών για να «συζητήσουν» το κυπριακό αλλά και την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας εκμεταλλευόμενοι την Ελληνική προεδρία της ΕΕ τον Ιανουάριο του 2014. Μ έναν σμπάρο τρία τρυγόνια οι Τούρκοι. Και Θράκη και Κύπρος και Ευρώπη.


2 σχόλια:

  1. Ο αφελής ο Ερντογάν δε γνωρίζει ότι εδώ στο Ellada έχουμε τον κομάντο το Φαήλο να μας φυλά και να γυαλίζει τ' άρβυλα, γι' αυτό τα λέει αυτά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. EM TON BOΡΙΔΗ ΠΟΥ ΤΟΝ ΞΕΧΑΣΕΣ..ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΝΕΙ ΕΘΝΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π