Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Λαός Ηρώων


του Πολύδωρου Ιπ. Δάκογλου
Μας βαραίνει, βαριά κατάρα. Είμαστε Λαός Ηρώων και το πληρώνουμε σκληρά.
Μας χρησιμοποιούν, ντόπιοι και ξένοι, όταν βεβαίως μας χρειάζονται.
Μας απωθούν στο περιθώριο, ντόπιοι και ξένοι, όταν "τα πράγματα πάνε καλά" (γι' αυτούς)., Είμαστε Λαός Ηρώων! Και το πληρώνουμε σκληρά. Κάποιοι μάλιστα από μας, οι φυσικοί μας αρχηγοί, ακόμη σκληρότερα.

Άταφα κορμιά και "απολεσθέντα μέλη" σπαρμένα πα­ντού. Όπου η πατρίδα (και όχι μόνον) ζητούσε την θυσία.
Οι καλύτεροι, της ράτσας των Ελλήνων, χαμένοι πρό­ωρα, προς χάριν της Τιμής, της Ιστορίας και του μέλ­λοντος.
Του μέλλοντος που, όμως χαράσσουν οι άλλοι. Αυτοί που αρνούνται την θυσία και την υποκαθιστούν με την ωφέλεια. Δική τους ή των ξένων, δεν έχει σημα­σία.
Λαός Ηρώων, στερημένος όμως από τους φυσικούς του Ταγούς. Κοπάδι από άγρια άλογα που όμως "ο γη­τευτής" δεν είναι αυτός που θα τα κάνει να τρέχουν "ξεσηκώνοντας το σύμπαν". Είναι αυτός που τα βάζει να τρέχουν στον Ιππόδρομο για να αποκομίζουν κέρ­δη οι τζογαδόροι.

Στην θέση του Χριστόδουλου, ο Ιερώνυμος. Στην θέση του Παπαδόπουλου, ο Χριστόφιας. Στην θέση των Ελλήνων, οι λαθραίοι.
Τι μου' ρθε και τα γράφω όλα αυτά, τα "ξεπερασμέ­να", τα "εθνικιστικά", τα "αδιάφορα" για τους πολ­λούς;
Δεν είμαι σε θέση να απαντήσω. Ίσως, το γεγονός ότι διάβασα, και πάλι, το βιβλίο του Ίωνα Δραγούμη "Όσοι Ζωντανοί", το ποίημα του Ευαγόρα Παλληκα-ρίδη "Θα πάρω μιαν ανηφοριά", το δοκίμιο του Ιωάν­νη Συκουτρή Ηρωικός Τρόπος Ζωής" και τον τέως ύμνο του ΠΑΣΟΚ Ομπρός βοηθάτε να σηκώσουμε τον Ήλιο, πάνω απ' την Ελλάδα", του Σικελιανού. Μάλλον θα φταίει το 3ήμερο της Καθαρός Δευτέ­ρας, όπου μου δόθηκε η ευκαιρία να ξανακούσω "την Συμφωνία της Λεβεντιάς" του Μανώλη Καλομοί­ρη, να ξαναδιαβάσω τον "Δωδεκάλογο του Γύφτου" του Κωστή Παλαμά και να ξεφυλλίσω τα "Άπαντα" του Περικλή Γιαννόπουλου. Λαός Ηρώων. Ανθρωποι ξεχωριστοί.
Τι κρίμα που ο ηρωισμός είναι μια στάση ζωής που, για τους πολλούς, έχει περιορισμένη χρονική διάρ­κεια. Τι κρίμα που δίνουμε τη μάχη, που κάνουμε την θυσία και μετά, Εμείς οι Νικητές, με βαριές απώλειες στην Ηγετική μας^ομάδα, "αποσυρόμαστε" αφήνο­ντας τον ξωτικό (ιδεολογικό, πολιτικό, πολιτισμικό) χώρο, στα χέρια των εβραιοτραφών παγκοσμιοποιη-μένων γόνων των οικογενειών του συστήματος και των σμπίρων τους.
Λαός Ηρώων! Και είμαστε στην διαδικασία των πλη­ρωμών...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π