Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Σάββατο, 9 Μαΐου 2020

Όταν το Καραμανλικό κράτος δολοφονούσε Εθνικιστές..


γράφει η Δήμητρα Παπαγεωργάκη
Εαυτό που επιμελώς τα μέσα μαζικής παραπληροφόρησης που βασιλεύουν οι κομμουνιστές, αποκρύπτουν τόσα χρόνια, φυσικά με την κάλυψη της αριστεράς που κάνει την «πάπια» λόγω του αντεθνικού χαρακτήρα της αλλά και λόγω ότι επωμίσθηκε την ευθύνη να κρατήσει ψηλά την υστεροφημία του ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας ως ανταλλαγή για την νομιμοποίησή τους αλλά και για τα προνόμια και τον χώρο που τους δόθηκαν άπλετα, έτσι ώστε σήμερα να έχουν επικρατήσει στον ελλαδικό χώρο, μη τυχόν και η νέα γενιά μάθει για το βρώμικο πρόσωπο του «εθνάρχη» Καραμανλή.  
Του «εθνάρχη» Καραμανλή που έβαλε την υπογραφή του κάτω από το επαίσχυντο κείμενο για την ακρωτηριασμένη ανεξαρτησία της Κύπρου που είχαν υπαγορεύσει οι Βρετανοί και οι Αμερικανοί. Την  προδοτική συμφωνία Ζυρίχης και Λονδίνου, μετά από μια εβδομάδα, καθιστώντας την Τουρκία ως εγγυήτρια δύναμη. Με τις συμφωνίες Ζυρίχης και Λονδίνου η Αθήνα και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής θυσιάζουν αδίστακτα την Κύπρο στα συμφέροντα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.. Ο Εθνάρχης άνοιξε τον δρόμο για την τουρκική εισβολή του 1974. 

συνεχίζουμε με την ανάρτηση από το δελτίο των 11:

Στην Αθήνα υπήρχε η Κυβέρνηση Κωνσταντίνου Γ. Καραμανλή από τις 29 Φεβρουαρίου 1956 και έστειλε στον "Εθνικό Παράδεισο" μαζί με τον Μιχαλάκη Καραολή  και τον Ανδρέα Δημητρίου άλλους 4 Έλληνες, που δεν τους σκότωσαν οι Άγγλοι αλλά η "Ελληνική". Oι της 9ης Μαΐου 1956  ήσαν τρεις διαδηλωτές, 
ο  Ευάγγελος Γεροντής (28 ετών), ο Ιωάννης Κωνσταντόπουλος (21 ετών), και  ο Φραγκίσκος Νικολάου (23 ετών), και ο αστυφύλακας Κώστας Γιαννακούρης, που πέθανε στο νοσοκομείο.
Στις 9 Μαΐου 1956 έγινε στην Πλατεία Ομονοίας ογκωδέστατο συλλαλητήριο για να καταδικαστούν τα σκληρά μέτρα του άγγλου κυβερνήτη της Κύπρο στρατάρχη Χάρντινγκ που διοργάνωσε η Πανελλήνια Επιτροπή Ενώσεως Κύπρου (ΠΕΕΚ), με ομιλητή Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Δωρόθεο.
Οι διαδηλωτές ζητούσαν την Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα, αποδοκίμαζαν τον Καραμανλή και τον Υπουργό Εξωτερικών Θεοτόκη, «για την ενδοτική του πολιτική».
Μετά το πέρας του συλλαλητηρίου, ξεκίνησε πορεία προς τη Βρετανική Πρεσβεία στο Κολωνάκι. Στην Πλατεία Κλαυθμώνος, η Αστυνομία επιτέθηκε στην πορεία ανοίγοντας πυρ κατά των διαδηλωτών. Στην οδό Δραγατσανίου,  έχασαν τη ζωή τους οι τρεις διαδηλωτές. Στις συγκρούσεις στην οδό Δραγατσανίου κακοποιήθηκε από τους διαδηλωτές ο αστυνομικός διευθυντής Αθηνών Αριστείδης Παπαδόπουλος που τραυματίστηκε σοβαρά. Εκεί χτυπήθηκε και ο αστυφύλακας, που πέθανε στο νοσοκομείο.
Στα νοσοκομεία μεταφέρθηκαν 265 τραυματίες, 165 από σφαίρες αστυνομικών και 100 με μώλωπες από χτυπήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π