Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Kόψτε και το «οξυγόνο» στους Έλληνες













γράφει ο Υπερείδης Γλαύκιππος
Δυο ήταν οι βασικοί άξονες της ελληνικής οικονομίας. Ο κατασκευαστικός τομέας και ο τουρισμός. Τον πρώτο φρόντισαν να τον τελειώσουν, ο δεύτερος αντιστέκονταν μέχρι πρότινος και μάλιστα παρουσιάζοντας ανοδική πορεία. Προφανώς αυτό τους ενοχλούσε. Έτσι με αφορμή  την ολοκλήρωση της σικέ διαπραγμάτευσης με την Τρόικα, ανάμεσα στο πακέτο των μέτρων που  προσφέρει  η δοσιλογική συγκυβέρνηση περιλαμβάνεται και το εξής μέτρο:
Διπλασιασιασμός του ΦΠΑ της διαμονής από το 6,5% στο 13% Δύσκολα μπορεί ο Έλληνας να αντιληφθεί το μέγεθος της καταστροφής  που μπορεί να ακολουθήσει. Όταν μάλιστα το 1/3  ίσως και παραπάνω βρίσκεται «στραγγαλισμένο» από τα οικονομικά αδιέξοδα.  Η εφαρμογή αυτού του μέτρου  έχει σαν στόχο να κλείσει το όποιο οικονομικό οξυγόνο επιτρέπει ακόμα στους Έλληνες να ανασαίνουν.
Τα κόμματα της καταστροφής της Ελλάδας, η Νέα Δημοκρατία και το άλλο του μισό το ΠΑΣΟΚ, πιστά στις οδηγίες των διεθνών περιούσιων τοκογλύφων θέλουν να οδηγήσουν στην απόλυτη εξαθλίωση τους Έλληνες που ακόμη αντιστέκονται, αλλά και να ολοκληρώσουν το ξεπούλημα της.
Ο διπλασιασμός του ΦΠΑ αυτόματα θα μετατρέψει την Ελλάδα απαγορευτικό προορισμό για τον τουρισμό, που σύμφωνα με έρευνες θα μειωθεί κατά 2,5 εκατομμύρια τουρίστες. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει 75.000 χιλιάδες θέσεις εργασίας χαμένες! Και σημαίνει παράλληλα αρνητικό ντόμινο για την οικονομία αλλά και την επιβίωση των Ελλήνων καθώς αυτές οι 75.000 εργαζόμενοι συντηρούν τουλάχιστον διπλάσιο αριθμό άλλων επαγγελματικών κατηγοριών. Όταν πριν χρόνια εξαφανίζανε τα δώρα και τους μισθούς των υπαλλήλων του δημοσίου, πολλοί χαρήκανε νομίζοντας ότι θα συμμορφωθεί το δημόσιο. Δεν μπορούσαν να δουν ότι αυτοί οι μισθοί που χάνονταν θα έλειπαν από την αγορά και πως κάθε απόλυση δημοσίου υπαλλήλου θα ισοδυναμούσε με τέσσερις χαμένες θέσεις από το ιδιωτικό τομέα, όπως και έγινε. Στόχος δεν ήταν το συμμάζεμα του δημοσίου τομέα, καθώς τα κομματικά ανίκανα στελέχη τον απομυζούν ακόμα και σήμερα  τον κακο-διαχειρίζονται από τις διευθυντικές θέσεις συμβούλων, προέδρων, γ.γραμματέων και μελών διοικητικών συμβουλίων υπουργείων και οργανισμών, αλλά στόχος ήταν η εξαθλίωση των Ελλήνων, η απώλεια της αυτοπεποίθησης, ο κατακερματισμός της ελληνικής οικογένειας οδηγώντας τα ελληνόπουλα στην μετανάστευση στα χέρια των εχθρών μας και αφήνοντας γυμνή την Ελλάδα στις ορέξεις των τριτοκοσμικών εποικιστών. Αν προσθέσουμε (χάσαμε τον λογαριασμό) και τους αυτόχειρες θα έχουμε μια μικρή εικόνα αυτής της «παρέμβασης»

Κάτι αντίστοιχο μπορεί να προκαλέσει η στοχοποίηση και η διάλυση του τουριστικού τομέα. Στην ήδη πληγωμένη Ελλάδα αυτό μπορεί να φανεί ολοκληρωτικά καταστροφικό. Στόχος δεν είναι να βάλει 300 εκ. στα ταμεία του το άθλιο ελλαδικό κατασκεύασμα(τόσα προβλέπεται) στόχος είναι να χαθούν 3,8 δις από τις τσέπες των Ελλήνων. *Οι ζωτικής σημασίας απώλειες θα προκύψουν διότι επιβάλλοντας διπλάσιο ΦΠΑ, με υπογεγραμμένα τα συμβόλαια και συμφωνημένα τα τουριστικά πακέτα για τη σεζόν του 2015, θα υποχρεωθούν οι επιχειρήσεις σε αναδιαπραγμάτευση με τους Tour Operators, καθιστώντας τον ελληνικό τουρισμό μη ανταγωνιστικό και σπρώχνοντας τη ροή εκατομμυρίων τουριστών στους ανταγωνιστές της Ελλάδας*. Και ποιός είναι ο βασικός ανταγωνιστής που θα επωφεληθεί άμεσα από αυτό; Η Τουρκία. Η οποία τρίβει τα χέρια της από ικανοποίηση βλέποντας τους γραικύλους να μετατρέπουν την Ελλάδα σε αποικία χρέους και να της στρώνουν το χαλί της ανάπτυξης για να μπορέσουν να υλοποιήσουν πιο εύκολα τα νεο-οθωμανικά τους σχέδια. Ταυτόχρονα με το κλείσιμο των χιλιάδων ελληνικών επιχειρήσεων που ζουν από τον τουρισμό ανοίγουν την πόρτα στις ξένες πολυεθνικές επιχειρήσεις που καραδοκούν να πάρουν κομμάτι, αν όχι όλη την πίτα.

Κάθε κίνηση της συγκυβέρνησης των εγκάθετων και διορισμένων  δεν γίνεται ούτε από βλακεία, ούτε από απειρία, ούτε από ερασιτεχνισμό. Γίνεται μετά από μελέτη, σχεδιασμό με γνώμονα της καταστροφή της πατρίδας μας. Οφείλουμε να αποκωδικοποιούμε αυτές τις κινήσεις και να βλέπουμε μπροστά. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να μας παραπλανούν, πρέπει να γνωρίζουμε και να ενημερώνουμε και αυτούς που ρίχνουν άθελα τους νερό στον μύλο τους. Λίγες είναι οι πολιτικές τους ημέρες και αυτό εξαρτάται από εμάς. 

*δήλωση Ανδρεάδη πρόεδρου ΣΕΤΕ

4 σχόλια:

  1. "...πως κάθε απόλυση δημοσίου υπαλλήλου θα ισοδυναμούσε με τέσσερις χαμένες θέσεις από το ιδιωτικό τομέα, όπως και έγινε. ..."
    Αυτοί που λένε αυτές τις ασυναρτησίες δεν ντρέπονται;
    Κάθε απόλυση επίορκου, κλέφτη, τεμπελχανά, πλαστογράφου πτυχίων, λήπτη φακελακιών, καταχραστή του δημοσίου χρήματος, παιδεραστή κλπ δημοσίου κηφήνα(όχι όλων των δημοσίων υπαλλήλων δηλαδή αλλά των μισών) είναι αποδεδειγμένο ότι φέρνει τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα! δηλαδή υπερπολλαπλάσιες νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα.

    Μήπως δεν γνωρίζουμε όλοι ότι το δημόσιο το πληρώνουμε όλοι εμείς οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα με τους φόρους μας;
    Σε λίγο θα μας πούνε κάποιοι ότι το δημόσιο γεννά από μόνο του € και αυτοπληρώνεται.Ικανοί είναι.

    10 δις € τον χρόνο περίπου μας κοστίζουν όλα τα παραπάνω κουμάσια.
    10 δις € ΚΑΘΕ χρόνο.
    Ας μην είχε ο ιδιωτικός τομέας όλη αυτή την αισχρή αφαίμαξη για να πληρώνει κηφήνες για να κάθονται και να κλέβουν και το ξανασυζητάμε.

    Ο ιδιωτικός τομέας μπορεί να ξοδέψει, να επενδύσει, να αποταμιεύσει τα ΔΙΚΑ ΤΟΥ λεφτά όπως θέλει αυτός. Δεν χρειάζεται να τα δίνει σε δημοσιοκηφήνες για να τα ξοδεύουν αυτοί για αυτόν.
    Χρειάζεται κανείς "νταβατζήδες" στα λεφτά του; Ημαρτον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δημόσιος υπάλληλος δεν είναι μόνο ο υπάλληλος του υπουργείου, είναι και ο δάσκαλος, ο καθηγητής, ο πυροσβέστης, ο αστυνομικός κ.α. Ας μην βάζουμε λοιπόν όλους στο ίδιο "σακί" Εξάλλου οι δημόσιοι υπάλληλοι (των υπουργείων) θα μπορούσαν να είναι παραγωγικοί αν αυτοί που τους διοικούσαν δεν ήταν ακατάλληλοι και κομματικά εγκάθετοι. Σε μια ιδιωτική επιχείρηση αν δεν σου δώσει αντικείμενο εργασίας ο εργοδότης τότε δεν φταίει ο υπάλληλος. Και φυσικά η νοοτροπία της μονιμότητας και της πελατειακής σχέσης των πολιτικών δημιούργησαν και μεγάλωσαν αυτό το κακό.

      Θα περίμενα βέβαια και μια αναφορά σας στο θέμα με τον τουρισμό και το πρόβλημα που μπορεί να δημιουργηθεί, δυστυχώς όμως εστιάσατε σε μια πρόταση για τους δημόσιους υπαλλήλους, που δεν ήταν υπερασπιστική αλλά στατιστική.και τεκμηριωμένη αφού όχι μόνο δεν δημιουργήθηκαν νέες θέσεις εργασίας αλλά χάθηκαν χιλιάδες. Ας δούμε που ήταν το 2010 η ανεργία και που σήμερα. ...

      Διαγραφή
  2. Υπερείδη βεβαίως και ο δάσκαλος είναι δημόσιος υπάλληλος. Ο δάσκαλος/δημοτικού και ο καθηγητής/γυμνασίου/λυκείου. Όχι όμως αυτοί που έκαναν και κάνουν ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΑ ιδιαίτερα μαθήματα σε εμάς ή στα παιδιά μας για να θησαυρίζουν με ΜΑΥΡΑ λεφτά και να κάνουν επίτηδες χάλια παραδόσεις για να αναγκάζονται οι μαθητές και οι γονείς τους να ξεπαραδιαζονται.Αυτό είναι αγυρτεία.

    Η μήπως οι εκπαιδευτικοί που πιαστηκαν να είναι παιδόφιλοι, ανώμαλοι και ακόμα δεν έχουν απολυθεί;
    Αυτοί που έχουν πιαστεί με ΠΛΑΣΤΑ πτυχία; Στην Καβάλα το πιο πρόσφατο κρούσμα.
    Μήπως οι άλλοι που είχαν φτιάξει ψευτικα τμήματα σε γυμνάσια/λύκεια σε βάρη/βούλα/βουλιαγμένη για να "φαινεται οτι διδάσκουν" και να τσεπώνουν τα δικά σου και δικά μου χρήματα;
    Μήπως αυτοί που προφασιζόμενοι ότι απέκτησαν ψυχολογικά προβλήματα δεν βρίσκονταν πλέον στις αίθουσες αλλά σε γραφεία για να κάθονται;
    TA ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΡΙΘΜΗΤΑ και έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας.Σκέψου πόσα ακόμα δεν ανακαλύφτηκαν γιατί όλοι μας, όλο και θα έχουμε κάποιο γνωστό εκπαιδευτικό να μας τα λέει από μέσα.
    Και επειδή έχω γνωστούς μου εκπαιδευτικούς όταν τους ρωτούσα " όταν γινόσουν εκαπαιδευτικός ήξερες ή δεν ήξερες ότι για κάποια χρόνια θα τρέχεις σε επαρχίες και νησιά και ότι ο μισθός θα είναι τόσος και οι συνθήκες τέτοιες;"
    - Το ήξερα.
    Ε τότε του λέω κατηγόρησε τις επιλογές σου. Και άμα δεν θέλεις παραιτήσου.

    Για το σύνολο των πυροσβεστών κακό λόγο δεν γίνεται να πω, γιατί πραγματικά παίζουν με την φωτιά και την ζωή τους.

    Για τους αστυνομικούς μπορούμε όλοι μας να πούμε πολλά αρνητικά, για εκείνο το κομμάτι τους που με βύσματα και γλύψίματα καπάρωσαν θέση γραφείου αχρείαστη για να μην είναι μάχιμοι όπως είναι υποχρεωμένοι.
    Άσε αυτούς τους όχι πολλούς αλλά αρκετούς για να διασύρουν το επάγγελμα.Αυτούς που πιάνονται να χρηματίζονται λέω.
    Με απλά λόγια κανένας στο απυρόβλητο. 400.000 παραπανίσιους+επίορκους+πτυχιοπλαστογράφους δημοσίους υπαλλήλους είναι σίγουρο ότι έχουμε. Δεν θα λείψουν σε κανέναν.

    Υπερείδη ΔΕΝ υπάρχει ιδιωτική επιχείρηση που θα σου προσφέρει θέση εργασίας και μισθό και δεν θα σου δώσει αντικείμενο εργασίας. Ρεαλιστικά να μιλάμε, εδώ γίνεται χαμός από καταγγελίες ότι αντι για 8ωρα πολλοί δουλεύουν 10ωρα με απλήρωτες υπερωρίες κλπ κλπ.

    Όχι δεν φταίνε οι διοικούντες των υπουργείων για την ανικανότητα των περισσοτέρων δημοσίων υπαλλήλων(όχι όλων) Είναι το σύστημα που έκανε και τους μεν και τους δε να θέλουν να κάθονται και να κλέβουν τα λεφτά του ιδιωτικού τομέα που τους πληρώνει.
    ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ Ο ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ ΓΙΑΤΙ ΖΗΜΙΩΝΕΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ.

    Για τον τουρισμό και το χάος που θα επιφέρει στους εργαζόμενους του δεν χρειάζεται να προσθέσω κάτι γιατί συμφωνώ απόλυτα.

    Πως γίνεται όμως να γράφουν κάποιοι στα σοβαρά ότι αν πληρώνουμε δημοσίους υπαλλήλους θα δημιουργηθούν "χ" θέσεις στον πολύπαθο ιδιωτικό τομέα, δεν μπορώ βρε Υπερείδη να μην το σχολιάσω, θα σκάσω.
    Ξέρεις για να "παίξω" λίγο με την ασχετοσύνη όσων διαδίδουν αυτές τις μπαρούφες τους λέω " γιατί τότε βρε παιδιά δεν προσλαμβάνει το κρατος καμιά 600.000 ακόμα ώστε με την λογική σας να δημιουργηθούν 2 εκατομύρια κ βάλε νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα;"
    Kαι εκεί φυσικά βραχυκυκλώνουν και γελιοποιούνται.

    Ουσιαστικά-και κλείνοντας ευχαριστώ για την φιλοξενία- οι ξένοι θέλουν αν καταστρέψουν και τον κλάδο που φέρνει έσοδα(άρα και κέρδη μείον τα έξοδα) από το εξωτερικό και οι αριστεροδεξιοκεντρώοι θέλοντας να προφυλάξουν το συνάφι τους και τον κομματικό στρατό τους θα πούνε το ναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ αν και δεν συνηθίζω να επαναλαμβάνομαι θα το κάνω. Σου έγραψα ότι η αναφορά μου στους δημοσίους υπαλλήλους δεν ήταν υπερασπιστική αλλά στατιστική και τεκμηριωμένη. Δεν έγραψα και φυσικά δεν πιστεύω ότι αν πληρώνουμε δημοσίους υπαλλήλους θα δημιουργηθούν "χ" θέσεις στον πολύπαθο ιδιωτικό τομέα. Είπα ότι η ξαφνική απώλεια μισθών που έπεφταν στην αγορά δημιούργησαν καθίζηση στον ιδιωτικό τομέα με αλλεπάλληλο κλείσιμο επιχειρήσεων και απώλεια θέσεων εργασίας. Όταν δηλαδή π.χ. χρειαστεί σε ένα οικοδόμημα να αντικαταστήσεις ένα κομμάτι του, παίρνεις μέτρα αντιστήριξης. Αλλιώς κινδυνεύει να καταρρεύσει όλο το οικοδόμημα. Και αυτός ήταν ο στόχος, η κατάρρευση. Και επετεύχθη. Και ο τουρισμός ήταν ο τομέας που ακόμα κράταγε για αυτό μπήκε στο στόχαστρο.

    Είτε μας αρέσει η συγκεκριμένη κατηγορία εργαζομένων, δημιούργημα του παλαιοκομματισμού, υφίσταται και πρέπει να την αντιμετωπίζουμε ανάλογα. Ειδικά όταν γράφεις άρθρο εθνικό-οικονομικό χρησιμοποιείς δεδομένα και όχι συναισθηματικά στοιχεία.

    Αν τώρα θέλεις αυτή η κατηγορία υπαλλήλων να γίνει παραγωγική κάτω από αυτό το πολίτευμα, θα μείνει διακαής πόθος σου. Μόνο μέσα από την εθνοκρατία θα μπορούσαν να υφίστανται όλες οι εργατικές τάξεις και οι κατηγορίες εργαζομένων, χωρίς η μία να στρέφεται ενάντια στην άλλη αλλά να δουλεύουν όλες για το εθνικό συμφέρον και αξιοκρατικά.

    ΥΓ
    Μπορείς να διαβάσεις και ένα παλαιότερο άρθρο μου με τίτλο Η ΑΙΤΙΑ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ http://koinosparanomastis.blogspot.gr/2014/07/blog-post_18.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π