Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018

21ος ΑΙΩΝ: ΙΜΙΑ: Η πρώτη εκδήλωση και πως ξεκίνησε



Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας πραγ­ματοποίησε η μαθητιώσα νεολαία την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 1996.
Ο άνθός των μαθητών συγκεντρώθηκε στην πλα­τεία Κάνιγγος για να διαμαρτυρηθεί για τον συνεχιζόμενο ενδοτισμό της κυβέρνησης έναντι των Τούρκων (12 μίλια, Θράκη, παραβιάσεις εναερίου χώρου, κ.λ.π.), που έφθασε στο έσχατο σημείο εθνικής υποτέλειας και ντροπής με την υποστολή της ελληνικής σημαίας και την εγκατάλειψη εθνικού εδάφους. Στο κάλεσμα των μαθητών ανταποκρίθηκαν και άλλοι μεγαλύτερης ηλικίας.
Έχοντας μπροστά μία τεράστια ελληνική σημαία οι νέοι έκαναν πορεία μέχρι την τουρκική πρεσβεία. Φωνάζοντας διάφορα συνθήματα: "Το Εθνος μας πουλάτε, στ' απόσπασμα Θα πάτε", "Τούρκοι, Μογγόλοι, Δολοφόνοι", και στην Αγία Σοφιά, και ακόμη παραπέρα στην κόκκινη Μηλιά" "Λαός, Στρατός, Εθνικισμός".
Φθάνοντας οι μαθητές έξω από το υπουργείο εξωτερικών θέλησαν να παραδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας καθώς και μία σημαία των ΗΠΑ για να την κρεμάσουν οι αρμόδιοι έξω από το κτίριο.
Ρωτήσαμε έναν μαθη­τή για το νόημα αυτής της χειρονομίας και αυτός μας απάντησε:
"Μ' αυτό τον τρόπο θέλουμε να καταγγείλουμε τον ενδοτισμό και την υποτέλεια της πολιτικής ηγεσίας στους Αμερικάνους".
Οι αστυνομικοί εμπό­δισαν τους νέους να παραδώσουν το ψήφισμα και τη σημαία, κατόπιν τούτου οι μαθητές ψάλλοντας τον Εθνικό Υμνο έκαψαν την αμερικάνικη σημαία. Κατόπιν εστράφησαν προς την Βουλή και φώναξαν: 

"ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ" και συνέχισαν την πορεία.
το πρωτοσέλιδο του 21ου ΑΩΝΑ τον Φεβρουάριο του 1996
Εξω από τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι μαθητές σταμάτησαν και φώναξαν το αλησμόνητο σύνθημα, που κάποτε φώναζε και ο φιλογερμανός  πρωθυπουργός  και  συνιδρυτής του ΠΑΣΟΚ- ΈΟΚ και NATO το ίδιο  συνδικάτο"και συνέχισαν το  δρόμο τους. Περνώντας έξω από την Λέσχη Αξιωματικών ζήτησαν αποστολή Ελλη­νικού Στρατού στην Κύπρο και στα άλλα ελληνικά νησιά. Λίγο πιο κάτω στην οδό Ρηγίλλης τα γραφεία του κόμματος των συμπροδοτών και τυμβωρύχων: Μας είπε ένας μαθητής: 
"Ο πρώην (ευτυχώς υπουργός Εξω­τερικών της Νέας Δημοκρατίας Παπακωνσταντίνου δηλώνει ότι είναι "αέρας κοπανιστός ο ενιαίος αμυντικός χώρος" Και μην ξεχνάμε και τον υπουργό άμυνας Γ. Βαρβιτσιώτη όταν «έφτυνε» από τις τηλεοράσεις την Κύπρο λέγοντας ότι δεν θα στείλει τα στρατευμένα παιδιά της Ελλάδος να εγκλωβιστούν από τους Τούρκους στην Κύπρο. Οι Βαρβιτσωπαπακωνσταντίνοι είναι χειρότεροι από τους σημερινούς. Ένας άλλος μαθητής είπε: «Είναι εθνική τυμβωρυχία η συμπεριφορά των πολιτικών που επιχειρούν να καπηλευθούν τις εθνικές ταπεινώσεις και τραγωδίες.»

 Ταυτόχρονα το σύνθημα: "ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΕ ΕΣΑΣ ΑΝΗΚΕΙ Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ" δονούσε την ατμόσφαιρα. Λίγο    πιο    κάτω δεξιά  λίγο πιο κάτω δεξιά δεν μπορείς να πας, είναι η τουρκική πρεσβεία και ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις εμποδίζουν τους μαθητές να προχωρήσουν. Οι μαθητές παρέμειναν εκεί για πολύ ώρα φωνάζοντας συνθήματα, καίγοντας τουρ­κικές σημαίες και στο τέλος έψαλαν τον εθνικό μας ύμνο και διαλύθηκαν ήσυχα αφού πρώτα ο επικεφαλής των μαθητών με ένα σύντομο χαιρετισμό μεταξύ άλλων τόνισε:

Οι Έλληνες πρέπει να καταλάβουν ότι η υπεράσπιση της εθνικής τιμής απαιτεί αγώνα και προσπάθεια από όλους. Η μάχη του ελληνισμού θα κερδηθεί αν επαναφέρουμε στην ζωή μας τις εθνικές αρετές της φιλοπατρίας και της εθνικής ομοψυχίας

Το πιο πάνω δημοσιεύθηκε στην εθνικιστική εφημερίδα 21ος ΑΙΩΝ τον Φεβρουάριο του 1996
-------------------------------------------------------------------------------------------
Ακολουθεί το δημοσίευμα του 21ου ΑΙΩΝΑ του Φεβρουαρίου του 1997

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΠΕΣΟΝΤΕΣ ΣΤΑ ΙΜΙΑ
Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου, στην πλατεία  Κολοκοτρώνη (Παλαιά Βουλή), συγκέντρωση την οποία διοργάνωσε η Επιτροπή Εθνικής Μνήμης στην οποία συμμετείχε και η εφημερίδα μας, προκειμένου να τιμηθεί η θυσία των τριών Αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού Καραθανάση, Βλαχάκου και Γιαλοψού, που έπεσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, κατά τα γεγονότα της Εθνικής Ντροπής στα Ίμια, πριν ακριβώς από έναν χρόνο.

Μετά από σύντομους χαιρετισμούς και ομιλίες τις οποίες απηύθηναν εκπρόσωποι της Επιτροπής Εθνικής Μνήμης (Κοσσιώρης, Δράκος Παναγιωτακόπουλος, Πατριαρχέας, Μιχαλολιάκος, Αθανασάς, Κουντουράς, Σαγιάς), επακολού­θησε πορεία και απόδωση τιμών στο μνημείο των πεσόντων επί της Πλατείας Ρηγίλλης, όπου πυρπολήθηκαν η αμερικανική καθώς και η τουρκική σημαία, ενώ επακολούθησε πορεία προς την τουρκική πρεσβεία.
Πρέπει να τονισθεί, ότι τα μέσα μαζικής αποχαυνώσεως τήρησαν απέναντι στην ανω­τέρω εκδήλωση, μία  οργα­νωμένη "συνομωσία σιωπής".

Κατά την ημέρα της συγκεντρώσεως, πραγματο­ποιήθηκε σε κεντρικά σημεία των Αθηνών, από στελέχη του 21ου Αιώνος, η διανομή προκη­ρύξεως την οποία εξέδωσε η εφημερίδα μας, με αφορμή την Επέτειο της Μνήμης. Μεταξύ άλλων η προκήρυξη αναφέρει:
...Για μια ακόμη φορά ο Ελληνισμός θρηνεί πεσόντες-θύματα της Τουρκικής προκλη­τικότητας. Για μία ακόμη φορά, μετά την τραγωδία της Κύπρου, το πολιτικό κατεστημένο της προδοσίας και του Αφελλη­νισμού, αποθέτει στους τούρ­κους υπανθρώπους "γη και ύδωρ" στα Ίμμια, και οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, συμμορ­φώνονται δουλοπρεπώς στις μειοδοτικού χαρακτήρα  υποδεί­ξεις τους.
Οι πεσόντες Αξιωματικοί Καραθανάσης, Βλαχάκος και Γιαλοψός, αποτελούν αναμ­φίβολα τα "εξιλαστήρια θύματα" του μειοδοτικού παροξυσμού των Αθηνών...

... Η απότειση φόρου τιμής στους Ηρωικούς Νεκρούς μας, απο­τελεί ύψιστη
η αφίσα της εφημερίδος 21ος ΑΙΝ
τον Φεβρουάριο του 1996 (ένθετο)
υποχρέωση των Ελληνικώς  φρονούντων. Όμως η απόδωση σεβασμού και μνήμης δεν εξαντλεί τις πατριωτικές μας υποχρεώσεις, δεν εκπλη­ρώνει το υπέρτατο χρέος, το οποίο αναμφίβολα είναι η ΣΥ­ΝΕΧΙΣΗ του έργου των πεσό­ντων. Το πνεύμα της ΟΥΣΙΑΣ των Αγωνιστών του Έθνους, δεν πρέπει να αποτελεί αντικεί­μενο κλαψιάρικων και ηττοπα­θών μνημοσυνών, αλλά να εμψυχώνει και να ενδυναμώνει τους εν ζωή Συνέλληνες, ώστε να φανούν άξιοι διάδοχοι κατα­λαμβάνοντας τις θέσεις των Ηρωικών Νεκρών. Γιατί αόρατες αλλά αισθητές, οι ψυχές των πεσόντων, μας καθοδηγούν!
Τα μνημόσυνα και οι εκδηλώσεις μνήμης, δεν κτυ­πούν το κακό στη ρίζα του. Δεν αντιμετωπίζεται με οιμωγές π τουρκική απειλή. Δεν διεκδίκησε τη Μακεδονία με μνημόσυνα ο Παύλος Μελάς, ούτε αξίωσε την Ένωση της Κύπρου με τον Εθνικό κορμό δια των Εκδηλώ­σεων Μνήμης ο Γρίβας-Διγενής...
...Για να αντιμετωπισθεί ο εξωτερικός εχθρός, πρέπει να εξαλειφθεί ο εσωτερικός (διεθ­νιστική πλουτοδημοκρατία), πρέπει να καταστραφούν οι "Δούρειοι Ίπποι "και οι πεμπτο-φαλλαγγίτες τουρκόφιλοι-σιωνόδουλοι διεθνιστές, πρέπει να επικρατήσει Εθνική Αυθυ­παρξία-Αξιοπρέπεια, Κοινωνική Δικαιοσύνη-Αξιοκρατία, ώστε να χαλυβδωθεί η  Εθνική συνοχή.


Σημείωση Κοινού Παρονομαστή

Ποιος Θανάσης;
Ποιο είναι το παιδί στην πρώτη φωτογραφία με τεταμένη την γροθιά; Μα ο Θάνος Πλεύρης!! Ανάμεσα σε εθνικιστές φοιτητές και μαθητές που διοργάνωσαν την πρώτη συγκέντρωση στην πρώτη συγκέντρωση των Ιμίων το 1996, με φόντο την τουρκική σημαία να καίγεται. Τότε ο Θάνος δεν είχε ανακαλύψει ακόμα τους μεγαλοεκδότες και τους μεγαλοκαναλάρχες, ούτε την νεοφιλελεύθερη Νέα Δημοκρατία και τον Σαμαρά για να μας σώσουν από το ....ΣΥΡΙΖΑ!! Μπορεί βέβαια να μην βγήκε βουλευτής ο μνημονιακός Θάνος αλλά μην ανησυχείτε, όλο και κάπου θα τον βολέψει πάλι ο Άδωνις στο βουλευτικό του γραφείο..τι φίλοι είναι; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π