Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Τα εγκλήματα των Βρετανών στην Κύπρο (σε μορφή pdf)


Το ανωτέρω λεύκωμα αποτελεί σπάνιο ντοκουμέντο αποτελούμενο από 30 δακτυλογραφημένες σελίδες. Περιέχει αδιάψευστα στοιχεία- ντοκουμέντα για τα εγκλήματα και τις θηριωδίες των Βρετανών στην Κύπρο εναντίον των αγωνιστών της ΕΟΚΑ και κατατέθηκε με την μορφή της προσφυγής στον ΟΗΕ στις 19 Δεκεμβρίου 1956 από τον μόνιμο αντιπρόσωπο της Ελλάδος στον ΟΗΕ κύριο Χριστιανό Ψ. Παλαμά προς τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ κύριο Ντανγκ Χαμερσκελπ με αριθμό πρωτοκόλλου 4275 

Ο Κοινός Παρονομαστής αναρτά σήμερα το σύνολο του σπάνιου λευκώματος από τον Δεκέμβριο του 1956 σε ψηφιακή μορφή pdf για να μπορείτε να το κατεβάσετε, έτσι ώστε να μείνει και να διαδοθεί έτσι ώστε να θυμηθούν οι παλαιότεροι και να ενημερωθούν οι νεότερες γενεές. 

ΥΓ Το λεύκωμα είναι από το αρχείο του συναγωνιστή Σπύρου Παπαδόπουλου 


                             Για να κατεβάσετε το λεύκωμα πατήστε ΕΔΩ

3 σχόλια:

  1. Συναγωνιστή Σπύρο, η απόκτηση και διάσωση του ντοκουμέντου αυτού δείχνει για μια ακόμη φορά το ποιος είσαι και τι πιστεύεις.
    Η διάθεσή του προς όποιον επιθυμεί να το αποκτήσει (ελπίζω και να το διαβάσει αλλά και να το χρησιμοποιήσει) δείχνει το πόσο απλόχερα γνωρίζει να δίνει ένας σωστός εθνικιστής.
    Η ανάρτησή του στον ΚΟΙΝΟ ΠΑΡΑΝΟΜΑΣΤΗ και η χρησιμοποίηση του blog ως "μέσου μεταφοράς" του μοναδικού αυτού ντοκουμέντου, δείχνει τον σκοπό και τον ρόλο που έχετε αναλάβει.
    Σε όλους εσάς, που στερείσθε άλλων απολαύσεων για να προσφέρετε σε μας Ιστορικά ντοκουμέντα, Ιδεολογικοπολιτικά κείμενα, και Απόψεις σύγχρονες για τα προβλήματα της Ελλάδας, των Ελλήνων και του Ελληνισμού... από καρδιάς ένα μεγάλο ευχαριστώ!
    Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1977..Ημουν στον δευτερο εκπαιδευτικο κυκλο του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ σε 'ΠΥΡΗΝΑ ΚΡΟΥΣΕΩΣ' Π.Κ πυρηναρχης ο Γιαννης Αναγνωστακης βοηθος πυρηναρχη ο Τασος Κυριακου,το θεμα που ειχα να αναπτυξω ηταν 'ΤΟ ΕΠΟΣ ΤΟΥ 1955 ΚΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ Ε.Ο.Κ.Α '..αναστεναξαν τα παλαιοβιβλιοπωλεια στο Μοναστηρακι , επι μια εβδομαδα ξεσκονιζα τους παγκους και μεταξυ πολλων βιβλιων για την κυπρο και την Ε.Ο.Κ.Α ανακαλυψα και αυτο το λευκωμα-ντοκουμεντο...ομορφα χρονια!! Τα δικα σου λογια συναγωνιστη τονωνουν ακομη περισσοτερο τα ψυχικα μας αποθεματα για οσα θελουμε να κανουμε. Να πω απλα οτι στο συναγωνιστη Ζαχο οφειλεται ολη η τεχνικη επεξεργασια και το διαχειριζεται πραγματικα σαν ΚΙΝΗΜΑτιας! Πανω απ'ολλα ενοειται ειμαστε ΟΜΑΔΑ, συλλογικοτητα, συνθετουμε τις οποιες δυνατοτητες και προχωραμε..

      Διαγραφή

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π