Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Κυριακή 2 Απριλίου 2017

Η ΕΟΚΑ, ο Καραμανλής, η ΝΔ και η...ΟΝΝΕΔ


Αριστερά η αφίσα του Κοινού Παρονομαστή που φτιάχθηκε και δημοσιεύθηκε το 2015. Δεξιά αυτή που κυκλοφόρησε τώρα η ΟΝΝΕΔ με το δικό μας σύνθημα! Εμείς θα εξηγήσουμε γιατί δεν τους μίλησαν ποτέ για τους αγωνιστές της ΕΟΚΑ. 
Θα γνωρίσουμε στους νέους της Νέας Δημοκρατίας αυτό που επιμελώς τα μέσα μαζικής παραπληροφόρησης που βασιλεύουν οι κομμουνιστές, αποκρύπτουν τόσα χρόνια, φυσικά με την κάλυψη της αριστεράς που κάνει την «πάπια» λόγω του αντεθνικού χαρακτήρα της αλλά και λόγω ότι επωμίσθηκε την ευθύνη να κρατήσει ψηλά την υστεροφημία του ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας ως ανταλλαγή για την νομιμοποίησή τους αλλά και για τα προνόμια και τον χώρο που τους δόθηκαν άπλετα, έτσι ώστε σήμερα να έχουν επικρατήσει στον ελλαδικό χώρο, μη τυχόν και η νέα γενιά μάθει για το βρώμικο πρόσωπο του «εθνάρχη» Καραμανλή..(διάβασε εδώ) 

Στις 9 Μαΐου 1956 επί κυβερνήσεως του ιδρυτού της ΝΔ και ψευτοεθνάρχη Κ. Καραμανλή έγινε στην Πλατεία Ομονοίας ογκωδέστατο συλλαλητήριο για να καταδικαστούν οι αποφάσεις που έστειλαν στην αγχόνη τους αγωνιστές της ΕΟΚΑ τον Μιχαλάκη Καραολή και τον Ανδρέα Δημητρίου, του άγγλου κυβερνήτη στην Κύπρο στρατάρχη Χάρντινγκ που διοργάνωσε η Πανελλήνια Επιτροπή Ενώσεως Κύπρου (ΠΕΕΚ), με ομιλητή Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Δωρόθεο.
Οι διαδηλωτές ζητούσαν την Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα, αποδοκίμαζαν τον Καραμανλή και τον Υπουργό Εξωτερικών Θεοτόκη, «για την ενδοτική του πολιτική».

Μετά το πέρας του συλλαλητηρίου, ξεκίνησε πορεία προς τη Βρετανική Πρεσβεία στο Κολωνάκι. Στην Πλατεία Κλαυθμώνος, η Αστυνομία επιτέθηκε στην πορεία ανοίγοντας πυρ κατά των διαδηλωτών. Στην οδό Δραγατσανίου, έχασαν τη ζωή τους  τρεις διαδηλωτές. Τότε το καραμανλικό κράτος δολοφονούσε εθνικιστές. Ήταν τότε που οι Έλληνες έβγαιναν στους δρόμους για εθνικά θέματα και πέθαιναν για αυτά.  Ο  Ευάγγελος Γεροντής (28 ετών), ο Ιωάννης Κωνσταντόπουλος (21 ετών), και  ο Φραγκίσκος Νικολάου (23 ετών), και ο αστυφύλακας Κώστας Γιαννακούρης, που πέθανε στο νοσοκομείο.Στις συγκρούσεις στην οδό Δραγατσανίου κακοποιήθηκε από τους διαδηλωτές ο αστυνομικός διευθυντής Αθηνών Αριστείδης Παπαδόπουλος που τραυματίστηκε σοβαρά. Εκεί χτυπήθηκε και ο αστυφύλακας, που πέθανε στο νοσοκομείο. 
Στα νοσοκομεία μεταφέρθηκαν 265 τραυματίες, 165 από σφαίρες αστυνομικών και 100 με μώλωπες από χτυπήματα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π