Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Μετά το ΟΧΙ των Ελλήνων…..


γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου  
Στους Έλληνες, μετά τον πόλεμο, επέβαλαν τον τρόπο ζωής των νικητών. Η Ελευθερία και η Ανεξαρτησία για την οποία πολέμησαν το 1940, ακολουθώντας τον Εθνικό Κυβερνήτη Ιωάννη Μεταξά στον δρόμο της Τιμής και της Δόξας, (όπως τους ζήτησε στις 28 Οκτωβρίου 1940), έγινε Μιμητισμός και Εθελοδουλία. Η Τιμή έγινε χρηματική αξία και η Δόξα έγινε παρέλαση στα σαλόνια των ισχυρών και στα κανάλια της διαφθοράς.
Έφυγαν οι Γερμανοί και ήρθαν οι Αγγλοσάξονες. Έφυγαν οι Βούλγαροι και ήρθαν οι Κομμουνιστές  του ένοπλου αγώνα.Έφυγαν οι κατακτητές που έκλεψαν περιουσίες και σκότωσαν ανθρώπους και ήρθαν «οι Σύμμαχοι» που υποθήκευσαν το μέλλον και δολοφόνησαν τον Ελληνικό τρόπο ζωής.
Οι νικητές εγκατέστησαν τους εκλεκτούς τους. Αυτούς που μοίρασαν το Σχέδιο Μάρσαλ στα δικά τους παιδιά. Αυτούς που πήραν τα λεφτά μας από τις τράπεζες για να τα δώσουν θαλασσοδάνεια στους δικούς τους ολιγάρχες. Αυτούς που έκλεψαν το βιος μας νομοθετώντας τους τόκους πάνω στους τόκους. Αυτούς που ξέχασαν την απελευθερωμένη Βόρειο Ήπειρο αφήνοντας στα χώματά της άταφα κορμιά, διάσπαρτα, απροστάτευτα, βορά των λύκων και των κομμουνιστών του Χότζα. Τους νενέκους, που δεν διεκδίκησαν την ολοκλήρωση του Ελλαδικού χώρου με την απελευθέρωση της Ανατολικής Θράκης και την  Ένωση με την Κύπρο.

Τα παιδιά μας, δεν μας τα πήραν σαν άρπαγες, όπως οι Τούρκοι ή ο Ζαχαριάδης, με το παιδομάζωμα. Τους τα δώσαμε μόνοι μας, τάχατες για σπουδές και για καλύτερο μέλλον. Και πια η διαφορά; Γενίτσαρους με γιαταγάνια τους έκαναν οι Τούρκοι, να πολεμούν κατά των Ελλήνων. Μισθοφόρους των φράγκων τους έκαναν οι πολιτικοί των μεταπολεμικών κυβερνήσεων, να πολεμούν και να αφανίζουν κάθε τι που ήτανε ελληνικό… Αξίες… Παράδοση… Κώδικα Τιμής! Ακόμα και την ξένη γλώσσα που ξοδευτήκαμε για να τους μάθουμε, οι γλυμίτζουρες των νέων αφεντικών, την έκαναν καθομιλούμενη των νέων.
Παρέδωσαν την πολιτιστική εξουσία σε κάθε εξωνημένο αριστερό ή δεξιό -δικό τους άνθρωπο- που ανακάλυπτε πως οι σημερινοί Έλληνες είναι απόγονοι των σλαύων, φονιάδες και εκμεταλλευτές λαών, φτωχοί «τω πνεύματι και τη γη». Μας έπεισαν πως είμαστε ικανοί μονάχα για εργάτες στα μεταλλεία του Βελγίου, στα εργοστάσια της Γερμανίας , στις πιτσαρίες της Αμερικής και στις καφετέριες της Μυκόνου.

Δήθεν εθνάρχες και δήθεν σπουδαίοι πρωθυπουργοί μετάλλαξαν τον Έλληνα, μέσα σε 60 χρόνια. Έκαναν τον έξυπνο … πανούργο. Τον δουλευτή της γης …επιδοτούμενο παραγωγό. Τον ευφυή έμπορο …εκμεταλλευτή της ανυπαρξίας κανόνων. Τον ερευνητή επιστήμονα …διαχειριστή ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Τον επαναστάτη νέο … κουκουλοφόρο ληστή τραπεζών ή –ακόμα χειρότερα- …φραπεδοφόρο οπαδό του κάθε Μαρινάκη, Μελισσανίδη και Αλαφούζου.
Φτάσαμε, σήμερα, λίγα βήματα πριν να καρφώσουμε στο ερειπωμένο -από θέληση ζωής- κορμί μας, μια ένεση με υπερβολική …θανατηφόρα δόση.

Τώρα, τώρα που η γάγγραινα σακάτεψε τον εθνικό κορμό και τα ναρκωτικά την κρίση του λαού μας, ο πόνος θα είναι αναπόφευκτο συστατικό της θεραπείας. Ο πόνος του ακρωτηριασμού και ο εφιάλτης της απεξάρτησης χωρίς την χρήση μεθαδόνης.


Αυτός ο δρόμος δεν πρέπει να ‘ναι επιστροφή στο χτες. Φυγή προς τα εμπρός θα πρέπει να’ ναι. Εμπρός …μέχρι να φτάσουμε τις ρίζες μας. 

ενημέρωση Πελοποννήσου

2 σχόλια:

  1. "Στους Έλληνες, μετά τον πόλεμο, επέβαλαν τον τρόπο ζωής των νικητών".
    ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ, ΔΙΣΕΠΙΛΥΤΟ ΚΑΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΟ: ΣΤΟΝ Β' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΙΟΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΩΣ ΛΑΟΣ, ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΙΝΟΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΝ/ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΘΟΥΝ;
    Αν το ερώτημα αυτό δεν απαντηθεί, χώρος με ιδεολογική καθαρότητα και ανάστημα δεν πρόκειται να υπάρξει ποτέ.
    (Αξίζει, γι' αυτό το λόγο, να γίνουν συνέδρια επί συνεδρίων, μελέτες επί μελετών και, εν τέλει, να βγει ένα πόρισμα, σύμφωνο με τις αρχές της επιστημολογίας, ικανό να αποτελέσει πρόταγμα για τις γενιες που θα 'ρθουν-αν προλάβουν..)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτο το.'ρημαδι' το ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ αποδειχθηκε δυσβαστακτο ιστορικο φορτιο..

      Διαγραφή

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π