Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

Ας δείξουμε οίκτο για τους κακόμοιρους Γερμανούς...


Αν ψάχναμε στα βιβλία της Ιστορίας, θα διαπιστώναμε ποιο κράτος διέπραξε τα μεγαλύτερα εγκλήματα στο όνομα μιας νέας τάξης πραγμάτων, πατώντας με τη ναζιστική του μπότα όλους τους λαούς και πίνοντας το αίμα τους για να εξασφαλίσει «ζωτικό χώρο». Παρόλα αυτά, ας μην αποκαλέσουμε τη Γερμανία «βρωμερή χώρα». 
Αν θέλαμε να ψάξουμε, θα βρίσκαμε ποιοι πολιτικοί πρόδωσαν τους μεγάλους ηγέτες της ίδιας τους της χώρας, ποιοι πρόδωσαν εκείνους που πίστεψαν στο ευρωπαϊκό όραμα, που πίστεψαν στην ιδέα ότι η Ευρωπαϊκή κοινότητα δεν είναι, ούτε επιθυμεί να γίνει κλαμπ πλουσίων. Παρόλα αυτά, ας μην αποκαλέσουμε τη Γερμανία «βρωμερή χώρα».
Αν σοβαρευόμασταν λίγο όλοι, θα μπορούσαμε να κατανοήσουμε ποια χώρα κινδυνεύει να γίνει το «βαρίδι» της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη συμπεριφορά της και με τα γελοία της επιχειρήματα, ποια χώρα «αηδιάζει» με την ιδέα μιας πραγματικής ευρωπαϊκής ενότητας, αφού η ίδια ποτέ δεν έμαθε στ’ αλήθεια τι σημαίνει Ευρώπη. Παρόλα αυτά, ας μην αποκαλέσουμε τη Γερμανία «βρωμερή χώρα». 

Η διατύπωση υβριστικών λόγων είναι εύκολη. Το δύσκολο είναι να διατυπώνεις επιχειρήματα. Κράτος, οι αξιωματούχοι του οποίου αρέσκονται στο πρώτο, είναι χαμερπές και βρώμικο, όπως τα ποντίκια που ξέρουν μονάχα να ζουν σε υπονόμους γεμάτους αποβράσματα. Διότι χαμερπής συμπεριφορά και πολιτισμός δεν πάνε μαζί. 


Πραγματικά, δεν αισθάνομαι θυμό για την απρεπή συμπεριφορά του Γερμανού αξιωματούχου στον Έλληνα φωτογράφο. Οίκτο αισθάνομαι. Οίκτο για εκείνους τους Γερμανούς με τα γεμάτα πορτοφόλια και τις άδειες καρδιές, που δε γνωρίζουν άλλη αξία από το χρήμα. Οίκτο για τους Γερμανούς πολίτες που τους κοροϊδεύει τόσο εύκολα η Μέρκελ και ο Σόιμπλε, λέγοντάς τους ότι ο λαός τους χάνει από τη βοήθεια στην Ελλάδα, ενώ εκείνοι και η κλίκα τους ολοένα και παχαίνουν τα πορτοφόλια τους, τα στομάχια τους και την απληστία τους. Οίκτο για τους Γερμανούς εργαζόμενους που, σε λίγο καιρό θα απωλέσουν κι αυτοί δουλειές, συντάξεις και γενικά το βιώσιμο τρόπο ζωής τους, αλλά οι ανεγκέφαλοι πολιτικοί τους θα εξακολουθούν ακόμη να τους ταΐζουν το παραμύθι «η Ελλάδα φταίει για όλα».

 Και η αλήθεια είναι ότι είναι δύσκολο να αισθανθείς πικρία και οργή για το λαό που, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2004 που κέρδισε η Ελλάδα, μας έδωσε έναν σπουδαίο προπονητή, τον Όττο Ρεχάγκελ. Δύσκολο να αισθανθείς πικρία και οργή για ένα έθνος που έχει δώσει στην Ανθρωπότητα εξαιρετικούς επιστήμονες, φιλολόγους, φιλοσόφους που όχι μόνο υμνούσαν την Ελλάδα, αλλά τη θεωρούσαν μητέρα όλου του σύγχρονου κόσμου – και του δικού τους. Δύσκολο να αισθανθείς αγανάκτηση, παρά ίσως μόνο για όσους ηλίθιους που, για λόγους πολιτικής κατανάλωσης και εντυπωσιασμού, συμπεριφέρονται ως κρετίνοι – αφού το μόνο που έχουν πια να επιδείξουν οι Γερμανοί είναι μερικοί δρόμοι, κάποια νεοκλασικά κτήρια και τα πιο θλιβερά υλιστικά brand names τύπου Mercedes να τους θυμίζουν ότι ο πολιτισμός τους θα ήταν ένας πολιτισμός αγρίων, δίχως το Ελληνικό φως.

Δημήτρης Γκίκας 
Διδάκτωρ Πολιτικής και Αισθητικής Φιλοσοφίας

4 σχόλια:

  1. Και λίγα του είπε του κατσαπλιά δημοσιογράφου που είναι τσιράκι της ακροαριστερής κυβέρνησης. Δεν χρειαζόμαστε κανένα Γερμανό να μας υπενθυμίζει πόσο παρακμιακοί έχουμε γίνει με την μεταπολίτευση. Οι Γερμανοί είναι ένα ισχυρό έθνος, που κατάφεραν να γίνουν μια οικονομική υπερδύναμη, γι'αυτό κυριαρχούν σήμερα. Στην Γερμανία δεν υπήρχε...μεταπολίτευση και αριστερή ηγεμονία, ώστε να μοιράζει δανεικά για να ζει το "σοσιαλιστικό παράδεισο" ο ελληνικός λαός.

    Μια χαρά ήταν η αντίδραση του Γερμανού προς τον "Έλληνα" κατσαπλιά δημοσιογράφο. Και πολύ σωστή αντίληψη εκφράζει για την Ελλάδα. Ενωμένη Ευρώπη δεν σημαίνει να τρως με χρυσά κουτάλια μέσω δανεικών. Η αριστερά είναι το πρόβλημα, όχι οι Γερμανοί που εκφράζουν τις αρνητικές αντιλήψεις για την Ελλάδα, που έχουν δημιουργηθεί λόγω της αριστεράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κανονικά θα έπρεπε να μην δημοσιεύω τα σχόλια σου γιατί χρησιμοποιείς προβοκατόρικα τον όρο εθνικιστής, μιας που και με παλαιότερα σχόλια σου έχει αποδείξει πως δεν είσαι αφού δεν σκέφτεσαι σαν εθνικιστής αλλά σαν οπαδός της ψοφοδεξιάς και του νεοφιλελευθερισμού.(για το ρομαντικός δεν σχολιάζω)

      Προτείνω να το αλλάξεις σε κάτι όπως: φανατικός Νεοδημοκράτης, ή ρομαντικός νεοταξίτης, ή...

      Θα σου θυμίσω πως το ίδιο σκεπτικό με σένα είχανε και τα αμεα της ΔΑΠ ΝΔΦΚ που τα έλουζαν οι κομμουνιστές στην ροχάλα σε κάθε επέτειο του μύθου του πολυτεχνείου όπου ήθελαν με πάθος να δηλώσουν την συνοδοιπορία τους. Θα σου θυμίσω το σύνθημα τραγουδάκι που έλεγαν πρόσφατα βάστα γερά Γερούν Ντάισελμπλουμ. Αυτός ο Γραικυλισμός διακατέχει ανθρώπους που σκέφτονται έτσι αγαπητέ νεοδημοκράτη. Επίσης να ξέρεις ότι αυτή η βρισιά δεν απευθύνεται στον δημοσιογράφο αλλά στον κάθε Έλληνα. Αλλιώς θα μπορούσε να προσωποποιήσει στην επαγγελματική του απασχόληση.

      Με χρυσά κουτάλια τρώνε και θα τρώνε όλοι οι εκπρόσωποι του κοινοβουλευτισμού και του δημοκρατικού τόξου για να παίζουν το παιχνιδάκι των σιωνιστών που διοικούν αυτό το έκτρωμα που λέγεται ΕΕ

      Διαγραφή
    2. "...ποιο κράτος διέπραξε τα μεγαλύτερα εγκλήματα στο όνομα μιας νέας τάξης πραγμάτων..."

      Ήταν η ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ(Κομμουνιστές-Αριστεροί) όπου τα θύματα μόνο επι Στάλιν ήταν χαλαρά ΔΙΠΛΑΣΙΑ από αυτά του 2ου Π.Π.

      Ήταν η Κίνα του Μάο Τσε Τουνκ όπου τα θύματα ήταν χαλαρά ΤΡΙΠΛΑΣΙΑ από αυτά του 2ου Π.Π.

      Υ.Γ. Και της ναζιστικής μπότας τα εγκλήματα ήταν απεχθή.Κανείς δεν θα διαφωνήσει με αυτό.
      Αλλά όχι και τα μεγαλύτερα.
      Λίγο διάβασμα ιστορίας-τα βασικά έστω-δεν βλάπτει.

      Διαγραφή
    3. τα εγκλήματα των Γερμανών εθνικοσοσιαλιστών και των απανταχού τον κόσμο κομμουνιστών είναι όντως σε διαρκή ανταγωνισμό στην παγκόσμια ιστορία. Και όταν είναι τέτοια που προσβάλουν το ίδιο το ανθρώπινο είδος τότε αυτόματα μπαίνουν στον ίδιο κουβά και στοιχειώνουν πάντα αυτούς που τα διέπραξαν αλλά και τους διαχρονικούς υποστηρικτές τους.
      Τώρα αυτές οι συμβουλές περί διαβάσματος ιστορίας προς ανθρώπους που έχουν λιώσει διαβάζοντας και μελετώντας ιστορία και όχι μόνο υποβαθμίζουν την όποια προσπάθεια του σχολιαστή έως και την εξαϋλώνουν

      Διαγραφή

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π