Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Με την σκέψη στις συναγωνίστριες που έμειναν στην σκιά των συναγωνιστών που έφυγαν.


Όταν γιoρτάσαμε (στην Αθήνα) τα 30 χρόνια από την ίδρυση του ΕΝΕΚ, οι συναγωνιστές που διοργάνωσαν την εκδήλωση, πήραν την πρωτοβουλία να τοποθετήσουν στον προθάλαμο της μεγάλης αίθουσας του ξενοδοχείου President ταμπλώ με φωτογραφίες από την δράση μας. 
Το ταμπλώ που είχε την μεγαλύτερη «επισκεψιμότητα» και που δεν άκουγες σχόλια, παρά μόνον έβλεπες να αλλάζει η έκφραση των προσώπων, ήταν εκείνο με τις φωτογραφίες των συναγωνιστών που είχαν φύγει από την ζωή.
Ο Γιάννης Σχοινάς και οι άλλοι πρωτεργάτες της εκδήλωσης πολύ σωστά είχαν σκεφτεί πως, οι πρωταγωνιστές της ιστορίας του ανεπανάληπτου Ενιαίου Εθνικιστικού Κινήματος, πρέπει να μένουν ζωντανοί στη μνήμη μας.
Πέρασαν χρόνια από τότε. Και τα ονόματα εκείνων που έζησαν κάνοντας «πράξεις μυθικές» να φαίνονται σαν στοιχεία της καθημερινής ζωής, και τώρα φεύγουν, αυξάνονται. 

Σε όλους εμάς, που μένουμε πίσω, το χρέος της Τιμής και της Μνήμης παραμένει πρωταρχικό. Προτείνω να το υπηρετήσουμε, δημιουργώντας αφορμές αναφοράς και καταγράφοντας στιγμές από τη ζωή και τη δράση τους. Στιγμές που να δείχνουν πως όλοι αυτοί οι συναγωνιστές, ήταν βαθειά ανθρώπινοι. Απλοί άνθρωποι χωρίς υπερφυσικές δυνατότητες, με ελαττώματα και προτερήματα που, όμως, όταν ένοιωσαν την αποστολή, ελευθέρωσαν δυνάμεις και περάσανε στην σφαίρα των ξεχωριστών.

Κάνοντας πρώτος την αρχή, θα αναφερθώ στις συντρόφους που επέλεξαν να ενώσουν την ζωή τους. Συντρόφους που τώρα θα ζουν μόνες, με συντροφιά τις αναμνήσεις, τα παιδιά τους και …εμάς.

Περιοριζόμενος, στις πιο πρόσφατες απώλειες, θα αποδώσω Τιμή, στις αγωνίστριες, που έμειναν στην σκιά των σπουδαίων. Στην Συναγωνίστρια Βιβή Μιχαήλ, σύζυγο του Γιάννη Σχοινά και στην συναγωνίστρια Φανούλα Ζαφειρίου, σύζυγο του Κώστα Καρδαρά. Συναγωνίστριες που συντρόφευσαν την ζωή «δύσκολων ανθρώπων» και που τους χάρισαν «στιγμές ειρήνης», «δύναμη ψυχής» και παιδιά. Παιδιά που όλοι ευχόμαστε να γίνουν η προέκτασή τους στο μέλλον.
Γυναίκες που τις αγάπησαν, με τον τρόπο του ο καθένας, και που ενώθηκαν μαζί τους, κάπου μεταξύ Πυρήνων και πολιτικών δράσεων. Συναγωνίστριες που αξίζουν κάθε στήριξης και Τιμής!

Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π