Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017

OXI άλλα λεφτά τωv μισθωτών, συνταξιούχων και φτωχών στους βουλευτές που κατέστρεψαν τη χώρα.


Επαμεινώνδα Ε. Πανά

Οι Έλληνες πολίτες βιώνουν συνθήκες της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης που γνώρισε ο τόπος. Οι εργαζόμενοι βλέπουν να μειώνονται οι μισθοί τους, οι συνταξιούχοι να περικόπτονται δραστικά οι συντάξεις τους, οι άνεργοι να μην μπορούν να βρουν κάποια εργασία. Οι νέοι άνεργοι μετά τις σπουδές τους αναζητούν την τύχη τους στο εξωτερικό, η φτώχεια αυξάνεται και πολλές οικογένειες στερούνται των βασικών αγαθών.
Δηλαδή, η Ελληνική κοινωνία έχει μεταβληθεί σε μια κοινωνία του 1/5, ένας στους πέντε πολίτες έχουν ένα χαμηλό μέσο επίπεδο ζωής, το οποίο πριν από την περίοδο της κρίσης ήταν 3/5, δηλαδή τρεις στους πέντε ζούσαν κατά μέσο όρο καλά.

Στους δύσκολους αυτούς καιρούς, ξαφνικά οι Έλληνες πολίτες πληροφορήθηκαν τη δικαίωση της προσφυγής πρώην βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, για την εξίσωση των αποδοχών τους με αυτές του Προέδρου του Αρείου Πάγου, αναδρομικά από το 2009.
Σημειώνουμε ότι το ποσό που διεκδικούν οι πρώην βουλευτές ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., ξεκινά από 15 εκατ. ευρώ και φθάνει έως και 50 εκατ. ευρώ.
Η κατακραυγή του κόσμου σχετίζεται με το γεγονός ότι, αυτά τα εκατομμύρια ευρώ που θα δοθούν στους πρώην βουλευτές, ουσιαστικά είναι χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων.
Υπάρχει και η άποψη ότι οι βουλευτές με τα προνόμιά τους και τις αποφάσεις τους δημιούργησαν την οικονομική και κοινωνική κατάρρευση, και είναι βαθιά άδικο να αμειφθούν για τις καταστροφικές τους υπηρεσίες.
Σίγουρα μπορούμε να ισχυριστούμε ότι τα αναδρομικά που θα λάβουν οι βουλευτές δεν τα αξίζουν.

Ο κόσμος εξοργίζεται γενικά με τους βουλευτές και κυρίως με τους πρώην, γιατί τους θεωρεί δημιουργούς της σημερινής κατάντιας της χώρας. Οι πολίτες εξοργίζονται πολύ περισσότερο με τους πρώην βουλευτές που στην πράξη εκμεταλλεύονται την απελπισίατων άλλων, ενώ μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει η κάθαρση και η τιμωρία τους.
Η κατακραυγή αυτή των Ελλήνων πολιτών κατά των βουλευτών που ζητούν τα αναδρομικά, εκφράζει το θυμό τους για όσα δεινά δημιούργησαν στη χώρα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η κατακραυγή είναι ένα είδος θυμού που νιώθει κάποιος, όταν πιστεύει ότι ορισμένοι άνθρωποι κερδίζουν πράγματα που δεν τους αξίζουν.
Οι βουλευτές αυτοί δείχνουν να αγνοούν τα βάσανα που έχουν επιφέρει στους Έλληνες πολίτες. Στην κρίσιμη στιγμή, ξεχνούν την πολιτική αρετή κατά Αριστοτέλη. Η ενέργειά τους να αποκομίσουν χρήματα, τη στιγμή που άγρια περικόπτονται συντάξεις και μισθοί, αποτελεί ένα σημαντικό δείκτη άδικης κοινωνίας.
Εκτός όμως από το έλλειμα της πολιτικής αρετής, η ενέργειά τους δείχνει απληστία που είναι ένα σημαντικό ηθικό ελάττωμα το οποίο αντί να το μειώσουν, με τις ενέργειές τους το μεγιστοποιούν.
Και ποια είναι η αντίδραση της Κυβέρνησης; Τιμωρεί την απληστία και την έλλειψη πολιτικής αρετής ή εφαρμόζει το «κόρακας κοράκου μάτι»; Ή μήπως ως κοινωνία, λόγω και της οικονομικής κρίσης, έχουμε μετατρέψει την αγορά της οικονομίας σεαγορά της κοινωνίας;
Σε μια μορφή αγοραία κοινωνίας, αξίες όπως η αλληλεγγύη, το κοινό καλό, τοφιλότιμο, υποτιμούνται σημαντικά. Στην αγορά της κοινωνίας, το χρήμα είναι υπεύθυνο για την καταστροφή της ηθικής και της αρετής της πολιτικής.
Τα αναδρομικά αυτά τα οποία ζητούν οι πρώην βουλευτές μπορούν να θεωρηθούν ως ανταμοιβή για την άπληστη συμπεριφορά τους και την έλλειψη της πολιτικής αρετής. Είναι λοιπόν κατανοητό, γιατί οι Έλληνες αντιδρούν.
Πιστεύω ότι όλοι οι Έλληνες πολίτες θα ήθελαν οι πρώην βουλευτές – βουλευτές χρεοκοπημένης χώρας – να ακολουθήσουν το ιαπωνικό παράδειγμα. Δηλαδή, να παρουσιάζονταν ενώπιον του Ελληνικού λαού κάνοντας μια βαθειά υπόκλιση, λέγοντας
«Ζητώ συγνώμη»
και στη συνέχεια
«να παραιτούνταν όλοι τους από αξιώσεις».

Ποιοι είναι οι 117 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. που διεκδικούν αρκετές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ; Οι Πίνακες 1 και 2 που ακολουθούν είναι αποκαλυπτικοί:




Από τις αγωγές τους ενώπιον της Διοικητικής Δικαιοσύνης παραιτήθηκε επίσης η χήρα του πρώην βουλευτή του ΚΚΕ, Παναγιώτη Κοσιώνη, η χήρα του Σ. Πλασκοβίτη και ο Σ. Παναγούλης.

Από τους παραπάνω πίνακες ενδέχεται κάποιοι να έχουν αποσυρθεί από τις αγωγές, αυτό, όμως, δεν αλλάζει την εικόνα.
Ας θυμηθούμε, ενδεικτικά, ορισμένες τους μόνο ενέργειες, γιατί αν θα καταγράφαμε για τον καθένα ξεχωριστά θα χρειαζόμασταν τόμους.

Αλ. Ακριβάκης (ΠΑΣΟΚ)
Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Μένιος Κουτσόγιωργας έφερε τροπολογία στη Βουλή η οποία προστάτευε τον Κοσκωτά, Νόμος 1806/1988 ή «Κουτσονόμος» και ταυτόχρονα με εντεινόμενο ρυθμό άρχισαν οι καταθέσεις δημοσίου χρήματος από ΔΕΚΟ και κρατικούς οργανισμούς στην τράπεζα του Κοσκωτά.
Με διοικητή τον Ακριβάκη, η Ολυμπιακή Αεροπορία κατέθεσε το ποσό των 1.950.000.000 δραχμών.



Ιωαν. Ανθόπουλος (ΠΑΣΟΚ)
Ο Ι. Ανθόπουλος διετέλεσε επί Σημίτη υφυπουργός Οικονομίας και Παιδείας. Ανθόπουλος, γνωστός και από την υπόθεση «Πόρτο Καρράς».
Ο Ι. Ανθόπουλος, όπως και τρία ακόμη πρόσωπα, παραπέμφθηκε σε δίκη με βούλευμα του συμβουλίου Εφετών (472/2014) και ήταν ίσως η πρώτη φορά στα δικαστικά χρονικά που ένας πολιτικός κατηγορείται για τοκογλυφία!
Ενώπιον του ανακριτή ο Ι. Ανθόπουλος αρνήθηκε τις κατηγορίες και αφέθηκε ελεύθερος με υψηλή εγγυοδοσία ύψους 200.000 ευρώ ενώ του επιβλήθηκε και ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Τάσος Μαντέλης (ΠΑΣΟΚ)
Ομόφωνα ένοχος ο Τάσος Μαντέλης, για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.  Ποινή κάθειρξης 8 ετών, αλλά με αναστολή στον πρώην υπουργό Τάσο Μαντέλη!!!
Σε ποινή κάθειρξης 8 ετών με αναστολή καταδικάστηκε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Τάσος Μαντέλης, ενώ μαζί του καταδικάστηκε και το πρώην στέλεχος στης Siemens Ηλίας Γεωργίου. Στον τελευταίο επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 12 ετών.

Άκης Τσοχατζόπουλος (ΠΑΣΟΚ)
Κρίθηκε: Ένοχος
Ποινή: 20 χρόνια
Συγκεκριμένα, κατά το εισαγγελικό πόρισμα, ο πρώην υπουργός από τον Μάιο του 1998 ως τις 7/6/2001 απέκρυψε περιουσία συνολικού ύψους 16.202.000 ελβετικών φράγκων και 1.748.000 δολαρίων ΗΠΑ, χρήματα τα οποία αποτελούν προϊόν παθητικής δωροδοκίας του ίδιου σχετικά με τις συμβάσεις προμήθειας των οπλικών συστημάτων TOR M1. Στις 2/12/2002 ο Τσοχατζόπουλος απέκρυψε εκ νέου περιουσία συνολικού ύψους 2.960.225 ελβετικών φράγκων σχετικά με τις συμβάσεις ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ και ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2, τα οποία και αποτελούν την παράνομη αμοιβή, που κατέβαλε μέσω τρίτης εταιρείας, η γερμανική Ferrostaal για τα υποβρύχια που πούλησε στο ελληνικό κράτος.
Το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, ωστόσο, περιλαμβάνει νέα στοιχεία που δείχνουν πως τα χρηματικά ποσά, που δέχτηκε ως αντάλλαγμα για την υπογραφή των παραπάνω συμβάσεων, ήταν ακόμη μεγαλύτερα. Συγκεκριμένα, για τα οπλικά συστήματα TOR-M1 φέρεται πως δέχτηκε από την ρωσική ΑΝΤΕΥ τουλάχιστον 32.404.000 ελβ. φράγκα, 1.748.000$, 98.500.000 δρχ. και 75.285.041 δρχ. (1997). Από την γερμανική Ferrostaal τα ποσά ανέρχονται σε τουλάχιστον 2.960.225 ελβ. φράγκα και 7.300.547$, ενώ και από τις δύο εταιρείες δέχτηκε επιπλέον ωφελήματα που ανέρχονται σε τουλάχιστον 11.582.000$ και 11.411.00$.
Ο Τσοχατζόπουλος, όμως, δεν δικάζεται για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας, γιατί πολύ απλά οποιοδήποτε αδίκημα επί υπουργίας του έχει πλέον παραγραφεί. Η υπόθεση των υποβρυχίων έχει κλείσει και κανείς από τους εμπλεκόμενους στην Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει σήμερα κατηγορίες για απιστία εις βάρος του δημοσίου ή παθητική δωροδοκία, αν και σε Γερμανία και Ρωσία έχουν υπάρξει στο πρόσφατο παρελθόν καταδικαστικές αποφάσεις για τα υψηλόβαθμα στελέχη των εταιρειών που προχώρησαν στην εξαγορά Ελλήνων αξιωματούχων.

Μιχάλης Λιάπης (ΝΔ)
-Έχει δηλώσει παραίτηση από τις διεκδικήσεις-
Ο πρώην υπουργός Μιχάλη Λιάπης γνωστός με τις αδιανόητες επιλογές του να «κλέβει» το Δημόσιο, είτε με πλαστές πινακίδες στο όχημά του, είτε αποκρύπτοντας τα πραγματικά τετραγωνικά της οικίας του στην Ευρυτανία.




Πέτρος Μαντούβαλος
Καταδικάστηκε σε 7 χρόνια με αναστολή ο Πέτρος Μαντούβαλος (Ιουν 2013)
Σε ποινή κάθειρξης επτά ετών με αναστολή και στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων του για τρία χρόνια καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο  πρώην βουλευτής της ΝΔ και υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, Πέτρος Μαντούβαλος για την υπόθεση του λεγόμενου «παραδικαστικού κύκλωματος».

Αριστοτέλης Παυλίδης
Στις 27 Απριλίου 2007 έφθασε στον διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου, Γιάννη Αγγέλου, καταγγελία του πρώην βουλευτή Ζαχαράκη για χρηματισμό του Παυλίδη από τον εφοπλιστή Μανούση. Στις 30 Απριλίου ο Αριστοτέλης Παυλίδης υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Η υπόθεση μπήκε στο αρχείο ενώ ο διευθυντής του γραφείου του Παυλίδη, Ζαχαρίου, παραιτήθηκε.
Τον Ιούνιο του 2007 στάλθηκαν από τον Μανούση δύο επιστολές με τις οποίες κατήγγειλε τον Παυλίδη για “ανηλεή πόλεμο εξόντωσης εναντίον του”. Σύμφωνα με τον εφοπλιστή Φώτη Μανούση, ο ίδιος αναγκάστηκε να δώσει ένα εκατομμύριο ευρώ στον ιδιαίτερό του Παυλίδη την περίοδο 2006 – 2007 προκειμένου τα πλοία του να αναλάβουν την κάλυψη των δρομολογίων στα νησιά της άγονης γραμμής.
Όλοι αυτοί πρέπει πλέον να αντιληφθούν ότι το αίσθημα δικαίου των Ελλήνων απέναντι στους πρώην βουλευτές απαιτεί όπως τα χρήματα των φορολογουμένων να μη χρησιμοποιηθούν για να επιβραβεύσουν και να ανταμείψουν αυτούς που συνέβαλαν στην καταστροφή της χώρας.


συντ. Καθηγητής  Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π