Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018

Μπορούμε να επιβάλλουμε την άποψή μας αρκεί να είμαστε εκεί !! ΠΑΡΟΝΤΕΣ στο προσκλητήριο της Πατρίδος


Μια σταγόνα πράξης, ωκεανοί λόγων

Η παρουσία είναι πράξη. Το ίδιο και η απουσία. Και τα δύο βαραίνουν. Το ένα υπέρ, το άλλο κατά.
Τον σεισμό που προκάλεσε η απόφασή τους δεν πρέπει να τον περίμεναν ακόμα κι εκείνοι που πήγαν στη Θεσσαλονίκη για να λάβουν μέρος σε ένα συλλαλητήριο που το είχαν συκοφαντήσει, απορρίψει, καταδικάσει και σχολιάσει αρνητικά οι περισσότεροι εκ των θεωρουμένων... επισήμων. Η επισημότητα έχει κύρος. Αυτή κατέστρεψε τη χώρα. Το ανεπίσημο είναι μεν αληθές, αλλά θεωρείτο ανίσχυρο - μέχρι να αποδειχθεί το αντίθετο.


Ο πολίτης σήμερα, στόχος και πεδίο βολής των συστοιχιών της νεοταξικής «ενημέρωσης» και «διανόησης», κόντευε να πειστεί ότι η γνώμη του δεν έχει σημασία. Δεν τα ξέρει καλά. Δεν είναι ειδήμων. Τα έχει φάει μαζί με τους ειδήμονες, αλλά δεν το κατάλαβε. Δεν μπορεί να καταλάβει οτιδήποτε σύνθετο. 

Αυτό είναι δουλειά εκείνων που ορίζουν τι είναι καλό και κακό, όμορφο και άσχημο, κιτς και κομψό. Η παράδοση είναι κιτς. Η πατρίδα φασισμός. Οι φουστανέλες χωριατιά. Οι φορεσιές των τρανσέξουαλ, αστικά αριστουργήματα. Ο πολίτης είναι γραφικός. Συμπεριφέρεται ανώριμα. Είναι παιδί που γκρινιάζει για παιχνιδάκια, συμβολάκια και σημαιούλες άνευ σημασίας. Για την κρίση φταίνε οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι. Οι εχθροί της Ελλάδας έχουν δίκιο. Η Ελλάδα, άδικο. Οι ξένοι είναι πατριώτες. Οι Ελληνες, ναζί. Οι Σκοπιανοί δικαιούνται να στριμώξουν σε μια φράση στο όνομά τους τη λέξη «Μακεδονία». 

Και έπειτα από τόσα και τόσα η λέξη «Μακεδονία» ηλέκτρισε την ατμόσφαιρα και ξύπνησε τα πλήθη, που πλημμύρισαν τους δρόμους της Θεσσαλονίκης αδιαφορώντας για την επίσημη άποψη. Και, ω του θαύματος, οι πολίτες συνειδητοποιούν ότι μπορούν να επιβάλουν ως επίσημη τη δική τους άποψη. Αρκεί να το δείξουν. Αρκεί να είναι εκεί. Παρόντες. Η παρουσία είναι πράξη και ισοδυναμεί μόνο μία σταγόνα της με έναν ωκεανό λόγων.

Στο εργαστήριο της πραγματικότητας συγκρούστηκαν το αίσθημα, η ευλάβεια, ο πόθος και ο πόνος των πολλών με το συμφέρον των λίγων. Κέρδισαν οι πολλοί.
Παναγιώτης Λιάκος

Κέρδισε ο ένας, ο πολίτης που προσπαθούν να πείσουν ότι γεννήθηκε για να χάνει. Ομως απέδειξε ότι ζει για να νικά. Το τελευταίο πρέπει να είναι σωστό. 
Το είχαν σύνθημά τους οι Motorhead.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π