Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Τρίτη, 3 Απριλίου 2018

UPPER MACEDONIA, ΤΑΠΕΡΜΑΝ-ΚΥΔΩΝΙΑ


H κυβέρνηση της δεύτερη (και τελευταία;) φορά Αριστεράς προσπαθεί να παραχώσει τη Μακεδονία (ταμένη από το ΚΚΕ στους Σλάβους ήδη από το 1949) σε λεκτική σύνθεση. Οι προκλήσεις πολλές, οι ικανότητες λίγες και η αποφασιστικότητα ακόμα λιγότερη. Αρχικά την προδοσία της παραχώρησης τιτάνιου ονόματος (Μακεδονία) σε αστείο νανοκρατίδιο προσπάθησαν να την… περδικλώσουν στο Gornamakedonja. Βόρειος Μακεδονία, δηλαδή, με μια σλαβόγευστη σος ταρτάρ (το «γκόρνα»). 
Ούτε κι αυτό δέχονται οι Σκοπιανοί, προφανώς επειδή η διπλωματική δεινότητα των τάχα μου «δικών μας» (η οποία είναι ευθέως ανάλογη της πολιτικής τους ικανότητας και της σχέσεως που έχουν με τα ελληνικά πράγματα) είναι σαν μποζόνιο Χιγκς σε μέγεθος. Οι ιστορικοί πορτοφολάδες του κρατιδίου έχουν καταλάβει πόσο μπόσικη είναι η ελληνόφωνη πολιτική τάξη και θα ζητήσουν χίλια για να λάβουν χίλια ένα. 

Τώρα συζητείται μια εκδυτικισμένη εκδοχή της προαναφερθείσας προδοσίας: Upper Macedonia. Κι αυτό «Ανω Μακεδονία» είναι, αλλά δεν θα ζορίζονται ούτε δευτερόλεπτο να το καταλάβουν Αγγλοι, Γάλλοι, Πορτογάλοι και αγγλόφωνοι εξωγήινοι. Μεγάλη πετυχεσιά κι αυτή. Η μια καλύτερη και σπουδαιότερη από την άλλη. Αν ο Τσίπρας και ο κύριος με το καπέλο (ο Κοτζιάς, που φέρνει λίγο σε χαρακτήρα κωμικής ταινίας) συνεχίσουν τη «διαπραγμάτευση» για λίγο καιρό ακόμα, είναι ζήτημα αν θα καταφέρουμε να περισώσουμε την ονομασία των Αθηνών, των Βραχνέικων στην Πάτρα, του Ορμένιου στον Εβρο και του ηρωικού Σμοκόβου του νομού Καρδίτσης.

Επιπλέον, πρέπει να σημειωθεί ότι ο ήχος του «Απερ Ματσεντόνια», για λόγους καθαρά αρμονικούς, προκαλεί τον συνειρμό του «τάπερμαν», του μοναδικού πρωταγωνιστή, κεντρικού ήρωα, ινδάλματος των εκπομπών της αξέχαστης Μαλβίνας Κάραλη. Ε, αφού συνηχεί το «Απερ Ματσεντόνια» με το «τάπερμαν - κυδώνια», είναι μια χαρά λόγος να απορρίψουμε ασυζητητί αυτή τη βδελυρή ονομασία.

Αν τη θέλουν τόσο πολύ ο κύριος με το καπέλο και ο Τσίπρας, ας ονομάσουν έτσι το κόμμα τους. Η χώρα και η Ιστορία της δεν τους ανήκουν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π