Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΑΛΩ...


Του Βασιλείου Πορπόρη


 Βρισκόμαστε στην Θεσσαλονίκη, στην όμορφη νύφη του Θερμαϊκού, με λίγα λόγια στην καρδιά της Μακεδονίας. Το ημερολόγιο γράφει 12 Ιανουαρίου του 2019 και οι δείκτες του ρολογιού σκιαγραφούν την δωδεκάτη μεσημβρινή. Έχοντας βιώσει κατά τους τελευταίους μήνες την πίεση και τον αναβρασμό των συλλαλητηρίων και των γενικότερων πολιτικών εξελίξεων για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων σε «Βόρεια Μακεδονία»,  ενημερώνομαι σήμερα εκ των διαδικτυακών μέσων ενημέρωσης, ότι τελικά η βουλή των Σκοπίων υπερψήφισε την πολυσυζητημένη κατά τους τελευταίους μήνες συμφωνία των Πρεσπών, με 81 ψήφους υπέρ και κανέναν ψήφο κατά. Τα πρώτα συναισθήματα μετά την ανάγνωση της συγκεκριμένης είδησης είναι πολλά. Περισσότερο όμως
κυριαρχούν τα εξής δύο: η απογοήτευση και η απελπισία. Απογοήτευση μεν, διότι όπως φαίνεται η προδοτική και αντιδημοκρατική αυτή συμφωνία που συνετάχθη εις βάρος του ελληνικού λαού και της πορείας του ελληνικού μας Έθνους, προχωρά ακάθεκτη προς την επίτευξη των τελικών στόχων της, με αρωγούς κάποιους λαοπλάνους και διεφθαρμένους εξουσιαστές, οι οποίοι το μόνο που ως φαίνεται πράττουν επί του παρόντος θέματος, είναι η εξυπηρέτηση ξένων και σκοτεινών δυνάμεων, εν μέσω μιας πλήρους αδιαφορίας για την διαιώνιση του ελληνικού πνεύματος και για την δικαίωση των χιλιάδων εμφανών και αφανών ηρώων, που έχυσαν το αίμα τους για την ελευθερία και την αναγνωρισιμότητα της μίας και μόνο ελληνικής Μακεδονίας. Μετά την μεγάλη αυτή απογοήτευση, έρχεται δεύτερο, αλλά εντονότερο, το συναίσθημα της απελπισίας. Απελπισία διότι μετά την προαναφερθείσα υπερψήφιση εκ μέρους του Σκοπιανού Κοινοβουλίου, την συμφωνία αυτή θα κλειθούν να ψηφίσουν οι βο(υ)λευτές της ελληνικής βουλής. Και εδώ έρχεται μία σειρά πολλών ερωτημάτων… Γιατί η δημοκρατική κυβέρνησή μας δεν διενεργεί δημοψήφισμα, ώστε να ρωτήσει απευθείας τον ελληνικό λαό, εάν εγκρίνει ή όχι την μετονομασία των Σκοπίων σε «Βόρεια Μακεδονία»; Γιατί δεν αντιδρούν τα λεγόμενα δεξιά, πατριωτικά και εθνικιστικά κόμματα που βρίσκονται εντός ή εκτός του κοινοβουλίου και όπως περίτρανα διαδηλώνουν, κόπτωνται δια την ενίσχυση του εθνικού φρονήματος και της προάσπισης των εθνικών μας συμφερόντων; Δίχως πολύ σκέψη τα ερωτήματα αυτά απαντώνται από μόνα τους, εντός της υποκειμενικής συνειδήσεως του κάθε λογικώς  και πατριωτικώς σκεπτόμενου ανθρώπου. Δημοψήφισμα οι κυβερνόντες αποφεύγουν να κάνουν, διότι είναι ήδη βέβαιοι για το αποτέλεσμα, αν και δεν δίστασαν και στο παρελθόν να κάνουν το ΟΧΙ του ελληνικού λαού ένα μεγάλο ΝΑΙ (βλέπε δημοψήφισμα του 2015!), ακυρώνοντας έτσι την λαϊκή βούληση και εξευτελίζοντας τις δημοκρατικές διαδικασίες.

Στο σημείο τούτο, θυμήθηκα ένα μεταπολιτευτικό σλόγκαν των εκάστοτε εν Ελλάδι δημοκρατικών κυβερνήσεων, το οποίο ανέφερε: «Το όχι της 28ης Οκτωβρίου 1940, δεν το είπε ο δικτάτορας Μεταξάς, αλλά ο ελληνικός λαός». Με έναν παρόμοιο τρόπο αγαπητοί αναγνώστες θα προσπαθήσουν στο μέλλον οι χαλκευτές της ιστορίας να φορτώσουν στον ελληνικό λαό την προδοσία της ελληνικότατης Μακεδονίας, αποποιούμενοι των ευθυνών τους.

Για να βάζουμε λοιπόν, τα πράγματα στην θέση τους, το ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου του 1940, το είπε ο Στρατηγός- πρωθυπουργός Ιωάννης Μεταξάς, όπως το ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ το είπε ο Λεωνίδας, όπως το ΤΙΝ ΠΟΛΙΝ ΣΟΙ ΔΟΥΝΕ το είπε ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος και όπως κάθε κρίσιμη στιγμή στην ιστορία της πατρίδος μας, αναγράφεται υπό του ονόματος του αντίστοιχου ηγέτη που έπραξε την εκάστοτε πράξη. Έτσι λοιπόν, θα μείνουν στην ιστορία ως προδότες και αυτοί που σήμερα ξεπουλούν την Μακεδονία (είτε δια της υποφραφής των είτε δια της σιωπής των) και θα πέσει το αιώνιο ανάθεμα της νέας γενιάς, της σκλαβωμένης πλέον Μακεδονίας.

Για να μην τα ρίχνουμε όμως όλα στην κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, οι οποίοι σαφώς και θα κριθούν από τον ιστορικό του μέλλοντος για την προδοσία τούτη, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και τους λεγόμενους «δεξιούς» οι οποίοι ανέκαθεν ήταν υπέρ της «Μακεδονίας των Σκοπίων» και σήμερα εξακολουθούν δια της αδράνειάς τους να συντελλούν στην εθνική μας καταστροφή. Συγκεκριμένα, θα παραθέσω ένα ΦΕΚ της 23ης Οκτωβρίου του 1959. Ειδικότερα πρόκειται για  την συμφωνία «περί αμοιβαίων δικαστικών σχέσεων» που υπέγραψε τότε η ΕΡΕ του Κωνσταντίνου Καραμανλή με τη Λαϊκή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας (σ.σ του Τίτο).



Στο άρθρο 7 αυτής διαβάζουμε το εξής:











Επίσης, κατόπιν της γνωστής σε όλους μας κρίσης, η οποία είχε προκύψει επί του συγκεκριμένου θέματος εν μέσω της διακυβέρνησης της χώρας από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, ο εν λόγω «ηγέτης» είχε περίτρανα δηλώσει:

«Δώστε στα Σκόπια το όνομα Μακεδονία και σε 10 χρόνια θα ξεχαστεί(!)…»

Ας μην μας κουνά λοιπόν σήμερα το δάκτυλο ο κύριος Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έστω και δια της σιωπής και απραγείας του, δηλώνει την έμμεση συνέχεια των βημάτων και του έργου του «αειμνήστου» πατρός του.

Φθάνοντας προς το τέλος του παρόντος άρθρου, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τον κόπο και τον χρόνο που καταβάλατε στην ανάγνωσή του και να κλείσω με την φράση του Ίωνος Δραγούμη:

«Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ…»
Μετά το σημερινό ξεπούλημα της Μακεδονίας μας λοιπόν, ελπίζω ότι πάλι με χρόνους με καιρούς, οι Έλληνες θα αφυπνισθούν και θα επιχειρήσουν την απελευθέρωση της σκλαβωμένης πλέον «Βόρειας Μακεδονίας» και της ενσωμάτωσής της στην υπόλοιπη Ελλάδα.


1 σχόλιο:

  1. ΝΔ: Θα εφαρμόσουμε την Συμφωνία των Πρεσπών αν ψηφιστεί

    https://www.youtube.com/watch?v=tUcwVl3sJvk
    .
    .
    Ο ΤΥΠΑΚΟΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ :
    .
    Η ΙΔΙΑ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ,
    .
    ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΣΦΙΚΤΑ ΝΟΜΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ 9
    .
    ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 20 ΟΤΙ ΟΙ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ :
    .
    - Α Μ Ε Τ Α Κ Λ Η Τ Ε Σ - ! ! !


    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π