Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2019

Αποφασιστική στάση με πίστη στην νίκη


Οσα διαδραματίστηκαν στην πλατεία Συντάγματος και ιδιαίτερα η συμπεριφορά των κατασταλτικών δυνάμεων της αριστερής κυβέρνησης απέναντι στους διαμαρτυρόμενους Eλληνες πολίτες καταδεικνύουν μερικά πράγματα:

• Η «κυβέρνηση της Πρέσπας» είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στο ξεπούλημα της Μακεδονίας μας και για την υλοποίηση του σχεδιασμού της δεν λογαριάζει ούτε τη λαϊκή βούληση και οργή, ενώ παράλληλα εμφανίζεται αμείλικτη απέναντι στους πολίτες. Η επίθεση που εξαπέλυσαν οι δυνάμεις της για τη διάλυση ενός συλλαλητηρίου εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών, στο οποίο συμμετείχαν οικογένειες με τα παιδιά
τους, ηλικιωμένοι και ιερείς, αποτυπώνει αυτήν ακριβώς την αποφασιστικότητα και το αντιλαϊκό μένος της.

•Αποδείχθηκε ακόμη μία φορά ότι ο μόνος θεσμός που βρίσκεται διαχρονικά στην υπηρεσία της πατρίδας είναι ο Στρατός. Η Αστυνομία, τουλάχιστον όπως την κατάντησαν σήμερα, βρίσκεται στην υπηρεσία του εκάστοτε καθεστώτος. Η λύσσα των οργάνων της εναντίον των διαμαρτυρόμενων πολιτών καταγράφηκε και αποτυπώθηκε εύγλωττα στο διαδίκτυο, σε δεκάδες ερασιτεχνικά βίντεο. Ισως θα πρέπει να εξεταστεί σοβαρά η κατάργηση του εθνικού συμβόλου μας από τα διακριτικά τους, αφού η συμπεριφορά τους δεν συνάδει πλέον με την υπεράσπιση αξιών για τις οποίες εκατομμύρια Ελληνες έδωσαν μέχρι σήμερα τη ζωή τους στους εθνικούς αγώνες. Η συνέχιση της χρήσης του από τους θλιβερούς πραιτοριανούς του καθεστώτος αποτελεί ύβριν απέναντι στους ήρωες και είναι πλέον ανάξιοι να το φέρουν επάνω τους.

• Ο αυθορμητισμός του συλλαλητηρίου αφενός αποτυπώνει τη γνησιότητα και την αγνότητα των κινήτρων των διαμαρτυρόμενων πολιτών, αφετέρου όμως το καθιστά ευάλωτο σε προβοκάτσιες και εγκαθέτους, αλλά και στην παρορμητική διάθεση κάποιων πιο θερμόαιμων, με αποτέλεσμα να δίνεται η λαβή στις δυνάμεις καταστολής να εξαπολύσουν γενικευμένη επίθεση εναντίον των πολιτών.

• Πέραν της πανθομολογούμενης (ακόμη και από την αδύναμη στην αριθμητική ΕΛ.ΑΣ.!) συντριπτικά πολυπληθέστερης συμμετοχής των πολιτών στο συλλαλητήριο, σε σύγκριση με το περσινό, θα πρέπει να επισημανθεί και το εξής: Στο συλλαλητήριο του 2018 διέκρινε εύκολα κανείς τον ενθουσιασμό και την ελπίδα στα πρόσωπα των Ελλήνων ότι ο αγώνας τους θα δικαιωθεί, αφού δεν μπορούσαν να διανοηθούν ότι θα βρισκόταν απέναντί τους μια τόσο ξεπουλημένη κυβέρνηση, αλλά και γιατί θεωρούσαν αυτονόητη την επικράτηση της ιστορικής αλήθειας. Φέτος, αυτό που διέκρινε κανείς ήταν η αγανάκτηση και η οργή, η αποφασιστικότητα για αγώνα μέχρις εσχάτων, η αυταπάρνηση για την υπερίσχυση της λαϊκής βούλησης.
«Ας κρατήσουν οι χοροί», λοιπόν, συνέλληνες! Διότι «είτε με τις αρχαιότητες είτε με Ορθοδοξία, των Ελλήνων οι κοινότητες φτιάχνουν άλλον γαλαξία». Ακόμη κι αν άνθρωποι της τέχνης, όπως ο Διονύσης Σαββόπουλος, απουσιάζουν αδικαιολόγητα από το προσκλητήριο του Ελληνισμού για τη διάσωση της Μακεδονίας μας, η αλήθεια των στίχων του είναι αδιαμφισβήτητη και διαχρονική. Ο γαλαξίας που φτιάχνουν οι Ελληνες σήμερα, με την περήφανη και αποφασιστική στάση τους απέναντι στο ξεπούλημα της Ιστορίας και της γης τους, έχει στο κέντρο του την πίστη για τη νίκη! Γι’ αυτό θα βρίσκονται ξανά έξω από τη Βουλή την ημέρα της ψήφισης της συμφωνίας της ντροπής. Απέναντι στις δυνάμεις του καθεστώτος, στα χημικά τους και στη βία τους. Πιστοί στο καθήκον της υπεράσπισης των εθνικών δικαίων και της Ιστορίας μας.

Ακόμη κι αν επιτευχθεί προσωρινά ο στόχος και η κυβέρνηση ολοκληρώσει το ανοσιούργημά της, οι Ελληνες θα είναι εκεί. Αποζητώντας μέχρι το τέλος την κατά νόμο τιμωρία των ενόχων. Το όνομα των δοσίλογων θα στιγματιστεί για πάντα, όπως του Πηλιογούση και του Εφιάλτη. Θα βαρύνει τους απογόνους τους και θα το φέρουν εσαεί ως στίγμα στις σχέσεις τους με συγγενείς, φίλους και συντοπίτες τους. Ας το σκεφτούν σοβαρά αυτό τις επόμενες λίγες ώρες όσοι σκοπεύουν να στηρίξουν με την ψήφο τους την προδοτική συμφωνία.


του Γιάννη Κουριαννίδη υπ.δημάρχου ΘεσσαλονίκηςΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π