Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Σάββατο, 16 Μαρτίου 2019

Δικαιοσύνη και νόμος του ισχυρούγράφει ο Δημήτρης Γκίκας*

Ο μόνος νόμος είναι ο νόμος του ισχυρού
Ο νόμος δημιουργήθηκε για να προστατεύει τους ανθρώπους από την αυθαιρεσία, ενίοτε όμως γίνεται όργανο αυθαιρεσίας.
Κάθε ..ιδεολογία που κυβερνά φτιάχνει τους νόμους που την προστατεύουν. Αν η βόμβα μολότοφ συμβολίζει την ιδεολογία μας, τότε περνάμε νόμο που την απαλλάσσει.
Κάθε ιδεολογία που κυβερνά θεωρεί εαυτήν υπεράνω του νόμου. Βρίσκει «παραθυράκια» σ’αυτόν, τον μετατρέπει σε λάστιχο κατά το δοκούν.
Με τον ίδιο τρόπο το Ελληνικό «Σύνταγμα» κουρελιάστηκε για να περάσουν τα μνημόνια με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που, υποτίθεται, ήταν επείγουσες και άρα δικαιολογούσαν την παράκαμψη του Συντάγματος. Με τον ίδιο τρόπο, βέβαια, κουρελιάζει το Σύνταγμα κάθε δικτατορικό καθεστώς, ανακοινώνοντας την επείγουσα και αναγκαία λήψη μέτρων για την… όποια εξυγίανση του τόπου με αναγκαστικούς νόμους και διατάξεις.
Κάθε ιδεολογία που κυβερνά προστατεύει, δια νόμου, τις πολιτικές της. Οι διεθνείς καθεστηκυίες τάξεις διέσωσαν το καταρρέον χρηματοπιστωτικό σύστημα με «νόμιμο» τρόπο, μεταφέροντας, μάλιστα το βάρος της διάσωσης στους πολίτες. 


Ο μόνος νόμος είναι ο νόμος του ισχυρού. Δικαιοσύνη και νόμος του ισχυρού στέκονται σε αντίθετες όχθες.
Τα παραπάνω δεν είναι αυτονόητα. Χρειάζεται γνώση, κριτική σκέψη για να διαπιστωθούν και ισχυρή θέληση για να αλλάξουν. Η λύση πάντα είναι μία, σε όλες τις περιπτώσεις: αντιστρατεύεσαι τον νόμο του ισχυρού. Επαναστατείς. Ξέρετε, σαν εκείνους που ο κόσμος έλεγε τρελούς, πριν καμιά διακοσαριά χρόνια..

Δικαιοσύνη και νόμος του ισχυρού μάχονται αιώνια. Δεν υπάρχει συμβιβαστική λύση. Ή είσαι με τη δικαιοσύνη ή με τον νόμο του ισχυρού. Θέλει να αντέχεις την ευθύνη της ελευθερίας, για να είσαι με τη δικαιοσύνη. Θέλει να αντέχεις να είσαι δούλος, για να υπακούς στον νόμο του ισχυρού.

*Ο Δημήτρης Γκίκας είναι Διδάκτωρ Πολιτικής και Αισθητικής Φιλοσοφίας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π