Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Τρίτη 11 Ιουνίου 2019

Καταστροφική η τακτική υποχωρητικότητας και ενδοτισμού που προτείνει ο Σημίτης απέναντι στην Τουρκία


γράφει ο Δημήτρης Γκίκας*

Ο Κώστας Σημίτης, σε άρθρο του στην Καθημερινή, αναφερόμενος στις σχέσεις μας με την Τουρκία και τις διεκδικήσεις της τελευταίας επί της Ελληνικής ΑΟΖ, δηλώνει πως θα πρέπει να δεχτούμε λύσεις όχι ευχάριστες για χάρη της ειρήνης.
Στην ιστορία, η τακτική του κατευνασμού που συνοψίζεται στη φράση «υποχώρηση για χάρη της ειρήνης», εμφανίστηκε πολλές φορές. Η Αγγλική κυβέρνηση ακολούθησε αυτή την τακτική που ευαγγελίζεται ο κ. Σημίτης, έναντι του Χίτλερ, με καταστροφικά αποτελέσματα, ώσπου εμφανίστηκε στο προσκήνιο ο Ουίνστον Τσώρτσιλ, ο οποίος απέρριψε εντελώς αυτή την τακτική.

Ιστορικά, τακτικές συνεχούς υποχωρητικότητας και ενδοτισμού έχουν αποδειχθεί ανίσχυρες και άχρηστες. Απέναντι σε χώρες με επεκτατική πολιτική, όπως αυτή που αναδεικνύει την παρούσα χρονική στιγμή η Τουρκία, δεν μπορείς να εμφανίζεσαι «πρόθυμος να συνεργαστείς».
Η σωστή ηγεσία είναι δύσκολη υπόθεση. Απαιτεί γνώσεις ιστορίας, διπλωματίας, πολιτικής επιστήμης. Απαιτεί, επίσης σημαντικές δεξιότητες, όπως διορατικότητα, ικανότητα διαχείρισης κρίσεων, εξαιρετική οργάνωση σκέψης, στοχοθεσία και, βεβαίως, αγάπη για την πατρίδα.
Πολιτικοί του είδους του κ. Σημίτη πρέπει να απομακρύνονται. Υπήρξαν και εξακολουθούν να είναι πληγή για τη χώρα και τα συμφέροντά της – βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα.


*Ο Δημήτρης Γκίκας είναι Φιλόλογος, Μ.Α.,
Διδάκτωρ Πολιτικής Φιλοσοφίας & Φιλοσοφίας της Τέχνης
Ακαδημαϊκός Διευθυντής στο «Ελληνικό Ίδρυμα Γνώσης και Πολιτισμού»
Ειδικός Σύμβουλος σε θέματα Πολιτισμού & Παιδείας Δήμου Καλλιθέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π