Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2019

Ποιος τελικά θα κάνει κουμάντο στον Χρηματοπιστωτικό τομέα και στις τράπεζες...


Ο Γιώργος Ζαββός, είναι το πρόσωπο που επέλεξε  ο νέος Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για να έχει την ευθύνη για τον Χρηματοπιστωτικό τομέα. Ο νέος υφυπουργός Γιώργος Ζαββός είναι ο αδερφός του Στέλιου Ζαββού,  στενού φίλου και  συνεργάτη του Σόρος και προέδρου της Συμβουλευτικής Επιτροπής ΜΚΟ Solidarity Now Foundation. Ο Στέλιος Ζαββός είναι όμως και κουμπάρος του Σόρος καθώς του έχει βαφτίσει την κόρη του Χριστιάνα Ζαββού. Βρήκαμε ένα δημοσίευμα από τα παραπoλιτικά τον Φεβρουάριο του 2019 το οποίο το παραθέτουμε. Τα συμπεράσματα δικά σας


Στέλιος Ζαββός: Ο Έλληνας κουμπάρος του Σόρος
Δημήτρης Γιαννακόπουλος 18.02, 17:03 08:19

Ο μεγαλοεπενδυτής Στέλιος Ζαββός, οι στενές σχέσεις του με τον αμφιλεγόμενο μεγιστάνα και η σύνδεση με τις κυβερνήσεις Τσίπρα και Γ. Παπανδρέου
Ένα δαιδαλώδες σύστημα σχέσεων και διακλάδωσης των κυβερνήσεων των Αλ. Τσίπρα και Γ. Παπανδρέου με τον Τζορτζ Σόρος και τον «Ελληνα κουμπάρο του», επίσης μεγαλοεπενδυτή, Στέλιο Ζαββό, έρχεται σταδιακά στην επικαιρότητα το τελευταίο διάστημα, ιδίως μετά τη διάρρηξη της κυβέρνησης συνασπισμού των ΣΥΡΙΖΑ -
Το οξύμωρο είναι ότι ενώ όλα αυτά ακούγονταν και δημοσιοποιούνταν κατά περιόδους, εντούτοις χαρακτηρίζονταν fake news (ψευδείς ειδήσεις) ή επιχειρείτο η αποσιώπησή τους. Kεντρικό πρόσωπο ο Ελληνοαμερικανός οικονομολόγος Στ. Ζαββός, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Zeus Capital Managers Ltd, εταιρείας διαχείρισης ιδιωτικών κεφαλαίων ανάπτυξης ακινήτων και υποδομών, ο οποίος θεωρείται εκ των σημαντικών παικτών στη διεθνή σκακιέρα του χρήματος και των επαφών με κορυφαίους πανεπιστημιακούς, όπως τον Νουριέλ Ρουμπινί, τον Τζον Στίγκλιτζ ή τον Τζον Πόλσον.

Στην Ελλάδα εμφανίζεται, μεταξύ άλλων, ως πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Solidarity Now Foundation, μέσω της οποίας ο κ. Σόρος διοχέτευσε στην εγχώρια αγορά μόνον το 2016 πάνω από 500 εκατ. ευρώ για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Η γνωριμία των δύο χρονολογείται σε βάθος 20ετίας και μάλιστα ο Τζ. Σόρος ήταν εκείνος που πάντρεψε τον Στ. Ζαββό με τη Σοφία Δοξιάδη, τον Ιούνιο του 2004, στον Ιερό Ναό του Αγ. Διονυσίου Αρεοπαγίτου στην Αθήνα.

Ο γάμος τους και η εκδήλωση που ακολούθησε σε ιστορικό ξενοδοχείο της Πλατείας Συντάγματος χαρακτηρίστηκαν ως το γεγονός της δεκαετίας στα αστικά σαλόνια των Αθηνών. Εννέα χρόνια αργότερα, ο Ελληνας επενδυτής ανταποδίδει την κουμπαριά, παντρεύοντας για τρίτη φορά τον 83χρονο τότε Σόρος στη Νέα Υόρκη με τη φαρμακοποιό Ταμίκο Μπόλτον.
Στις αρχές Νοεμβρίου 2009, όταν ο Γιώργος Παπανδρέου είχε αναλάβει μόλις την πρωθυπουργία, ο Σόρος έρχεται στην Αθήνα ως «ένας από τους 200 καλεσμένους της δεξίωσης που έδωσε ο επιχειρηματίας Στ. Ζαββός και η σύζυγός του, Σοφία Δοξιάδη, με αφορμή τα βαφτίσια της κόρης τους». Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της περιόδου, κατά το 48ωρο της παραμονής του πραγματοποιήθηκε δεξίωση προς τιμήν του, «που διοργανώθηκε από τον κ. Ζαββό στην Αθηναϊκή Λέσχη και στο ακροατήριο, που αποτελούνταν από πολιτικούς, επιχειρηματίες, δημοσιογράφους, ο κ. Σόρος στη σύντομη τοποθέτησή του απέφυγε να αναφερθεί διεξοδικά στη διεθνή κρίση και τις προοπτικές εξόδου από αυτή, αλλά ασχολήθηκε με περισσότερο γεωστρατηγικού περιεχομένου θέματα...».

Παράλληλα, είχε εκδηλώσει προθυμία για επενδύσεις στην «πράσινη ανάπτυξη», δηλαδή σε κερδοφόρες περιβαλλοντικές πολιτικές, που εκείνη την εποχή αποτελούσαν το προβεβλημένο σύνθημα του Γιώργου Παπανδρέου μετά το «λεφτά υπάρχουν». Από τα ίδια δημοσιεύματα -τα οποία ουδέποτε διαψεύστηκαν- η κοινή γνώμη πληροφορείται ότι «ο κ. Σόρος είχε την ευκαιρία να αναλύσει επί τροχάδην τις απόψεις του επί του θέματος στον Ελληνα πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Νέα Υόρκη. Η συνάντηση ήταν τυχαία, όπως διευκρινίζεται. Οι απόψεις του κ. Σόρος επί του θέματος (σ.σ.: της “πράσινης ανάπτυξης”) είναι ευρύτατα διαδεδομένες».
Ο Τζ. Σόρος είχε και δεύτερη συνάντηση (σ.σ.: τουλάχιστον, δημοσιοποιηθείσα) με τον Γ. Παπανδρέου, μετά την ψήφιση του 1ου Μνημονίου, στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή στις 4 Απριλίου 2011, παρόντος του τότε υπουργού Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου. Σημειωτέον ότι εκείνη την περίοδο (2010- 2011) ο διεθνής Τύπος ανέφερε («Wall Street Journal», «New York Times» κ.λπ.) πως ο Σόρος κυριαρχούσε στην αγορά των CDs (ασφάλιστρα έναντι κινδύνου χρεοκοπίας) με ποσοστό ελέγχου άνω του 90%.

«ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΔΕΙΠΝΟΣ»  
Στην οικία του κ. Ζαββού έλαβε, όμως, χώρα ακόμα μία συνάντηση, τον Απρίλιο του 2011, αυτήν τη φορά με κορυφαίους επιχειρηματικούς παράγοντες, όπως τον Οδ. Κυριακόπουλο, τον Δ. Δασκαλόπουλο και τον Β. Μυτιληναίο. Ο πανταχού παρών Σόρος, ο οποίος το ίδιο διάστημα πηγαινοερχόταν και στην Τουρκία, συζήτησε με τους Ελληνες την είσοδό του στην εγχώρια αγορά μέσω διαφόρων εταιρικών σχημάτων. Δεν έγινε γνωστό αν στη συγκεκριμένη συνάντηση παρίστατο και ο Γ. Παπανδρέου. Χρονικά πάντως, τα ραντεβού δεν απέχουν. Πιο γνωστό είναι, ή τουλάχιστον πιο δημοφιλές, ότι ο γηραιός μεγαλοεπενδυτής βρίσκεται σήμερα πίσω από σωρεία fund διαχείρισης ακινήτων στην Αθήνα και σε μεγάλους τουριστικούς προορισμούς.

Τον Οκτώβριο του 2012, κατά την πρώτη επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου στην Αθήνα, ο Στέλιος Ζαββός παρέστη στη συνάντηση στο «Χίλτον» που είχε η κ. Μέρκελ με 12 επιχειρηματίες και στο κλειστό γεύμα που ακολούθησε. Στο επίκεντρο των συνομιλιών, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ της εποχής, βρέθηκε το ζήτημα της ρευστότητας αλλά και οι οφειλές του Δημοσίου προς τις επιχειρήσεις, οι οποίες αγγίζουν τα 7 δισ. ευρώ.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, εξάλλου, ο τότε πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος, ο πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου Μιχάλης Μαΐλλης, οι τραπεζί τες Γιώργος Ζανιάς, Νίκος Νανόπουλος, o διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ Μιχάλης Τσαμάζ, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός, ο Δημήτρης Κοπελούζος, ο διευθύνων σύμβουλος της Bosch στην Ελλάδα Bairon Herzberg, ο διευθύνων σύμβουλος της Siemens Hellas Πάνος Ξυνής, ο διευθύνων σύμβουλος της Hochtief Hellas, Joahim Kochlin, ο Στέλιος Ζαββός ως επικεφαλής της Zeus Capital και ο Δ. Φρουζής, εμπλεκόμενος σήμερα στην υπόθεση της Novartis. Τηρήθηκε πρωτόκολλο μυστικότητας όσον αφορά τόσο το περιεχόμενο των συνομιλιών όσο και τα κριτήρια επιλογής ορισμένων προσκεκλημένων.   

ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΕΣ  
 Την επόμενη περίοδο, διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ., οι κ. Ζαββός και Σόρος συνέχισαν τις δραστηριότητές τους στην Ελλάδα, επιδεικνύοντας περαιτέρω ευαισθησία για το προσφυγικό δράμα του 2015-2016. Δημιούργησαν «κέντρα αλληλεγγύης» και τον οργανισμό Solidarity Now, διαθέτοντας για την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, παράλληλα με τις επενδύσεις τους στο ελληνικό χρηματιστήριο και σε πλήθος εταιρειών του ενεργειακού και χρηματοπιστωτικού κλάδου. Μάλιστα, οι φιλάνθρωποι κουμπάροι επέδειξαν απαράμιλλη ευαισθησία αμέσως μετά την εκδήλωση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, προτού ακόμη η κυβέρνηση σε κεντρικό επίπεδο εκδηλώσει οποιαδήποτε μέτρα διαχείρισης συνεπειών και απωλειών.

Μπορείτε να διαβάσετε την συνέχεια του άρθρου πατώντας ΕΔΩ στην ηλεκτρονική σελίδα των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π