Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019

Η νέα συγκέντρωση για την Μακεδονία.


Πολύς ο λόγος το τελευταίο διάστημα για την αναγκαιότητα ή μη της πραγματοποίησης μιας συγκέντρωσης διαμαρτυρίας για τη Μακεδονία κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη στα εγκαίνια της φετινής ΔΕΘ. Το θέμα αποτελεί ήδη σημείο τριβής μεταξύ των υποστηρικτών της πραγματοποίησής της και των Παμμακεδονικών Ομοσπονδιών.
Η αλήθεια είναι ότι τα συλλαλητήρια ως τρόπος αντίδρασης των Ελλήνων εναντίον της υπογραφής της προδοτικής συμφωνίας των Πρεσπών έχουν από καιρό επιτελέσει το ρόλο τους, άσχετα με την τελική έκβαση της υπόθεσης.
Η προηγούμενη κυβέρνηση αγνόησε επιδεικτικά την πανεθνική αντίδραση του Ελληνισμού, προσπάθησε να την απαξιώσει, εξύβρισε και αναθεμάτισε τους πολίτες που συμμετείχαν σε αυτά και τελικά υπέγραψε την προδοτική συμφωνία στις Πρέσπες. Επομένως, ένα ακόμη συλλαλητήριο, στο οποίο θα κυριαρχήσουν και πάλι τα ίδια συνθήματα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, δεν θα έχει κανένα απολύτως νόημα.

Εδώ και λίγους μήνες η χώρα μας έχει μία νέα κυβέρνηση. Μία κυβέρνηση, στην οποία φυσικά και δεν είναι δυνατόν να χρεωθούν οι αριστερές ιδεοληψίες και οι διεθνιστικές αγκυλώσεις της προηγούμενης, για την οποία και ήταν απολύτως φυσιολογικό να εκχωρηθεί η Μακεδονία στους «Μακεδόνες». Εξ άλλου η μέχρι εκείνη τη στιγμή συμπεριφορά των κομματικών στελεχών της δεν προϊδέαζε για κάτι διαφορετικό. «Μακεδόνες» ονόμαζαν τους σφετεριστές της Ιστορίας και της κληρονομιάς μας και ως τέτοιους τους αντιμετώπιζαν σε κάθε συναλλαγή μαζί τους.

Το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, με εξαίρεση μία θλιβερή μειοψηφία στελεχών του με παράξενες απόψεις που κινούνται στα όρια αντίστοιχων αριστερών ιδεοληψιών, όχι μόνο φαινομενικά διαφοροποιείται από αυτές, αλλά το ότι κατάφερε και αναρριχήθηκε στην εξουσία οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην επιδοκιμασία που επέδειξε (από ένα σημείο και μετά, τουλάχιστον) στις δράσεις των πολιτών κατά της προδοτικής συμφωνίας. Αυτή η επιδοκιμασία είχε ως αποτέλεσμα πολλοί να την ψηφίσουν δείχνοντας μία ανοχή στην προεκλογική τοποθέτηση του σημερινού πρωθυπουργού ότι θα «σεβαστεί» τη συμφωνία και θα προσπαθήσει απλώς να τη «βελτιώσει». Η αναγκαιότητα της ανατροπής της διαλυτικής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φάνηκε να προτάσσεται ακόμη και έναντι αυτού του ύψιστου εθνικού μας θέματος, ίσως και ιδωμένη ως προϋπόθεση επίλυσής του.

Σήμερα, που η διακυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου αποτελεί πλέον ένα εφιαλτικό παρελθόν, ο ελληνικός λαός απαιτεί από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, να σταθεί ενώπιον των ευθυνών της. Ήδη έχουν διατυπωθεί από σοβαρούς και έγκριτους επιστήμονες, διεθνολόγους και μελετητές τεκμηριωμένες απόψεις για τη δυνατότητα ακύρωσης της συμφωνίας. Οι απόψεις αυτές έχουν σταλεί και προς τον πρωθυπουργό μέσα από ανοικτή επιστολή που δημοσιεύθηκε και στον Τύπο. Η προσπάθεια για την ανατροπή της προδοτικής συμφωνίας είναι κάτι στο οποίο μπορεί, νομιμοποιείται και πρέπει να προχωρήσει η κυβέρνηση.

Οι πολίτες της Μακεδονίας, στις 7 Σεπτεμβρίου θα συγκεντρωθούν και πάλι στην πλατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην παραλία της Θεσσαλονίκης. Είτε μαζί είτε χωρίς την ηγεσία των Παμμακεδονικών, αφού είναι κατανοητές (αλλά όχι δικαιολογημένες!) οι όποιες σκοπιμότητες τις οδηγούν να διατυπώνουν «επιφυλάξεις». Οι Έλληνες της Μακεδονίας θα είναι και πάλι στους δρόμους για να κάνουν το χρέος τους απέναντι στην Ιστορία υπερασπιζόμενοι την τιμή και την αξιοπρέπειά τους. Ειρηνικά όπως πάντα, αλλά και αποφασισμένοι να ομολογήσουν την πίστη τους για τη δικαίωση ενός αγώνα που ξεκίνησε πριν από πολλές δεκαετίες και συνεχίζεται…

Γιάννης Χ. Κουριαννίδης
Δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης
endohora@yahoo.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π