Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019

«Συμφορές… ικανά μνημεία προς υπόμνησιν εις το μέλλον» (Λυσίας)


γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Περισσότεροι από δέκα χιλιάδες Έλληνες οδηγήθηκαν στον θάνατο λόγω των επιπτώσεων από τα μέτρα που έλαβαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις (ΠΑΣΟΚ, ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΣΥΡΙΖΑ).
Οι μισοί περίπου αυτοκτόνησαν με διάφορους τρόπους (Κρεμάλα, Πυροβολισμός, Μαχαίρωμα, Πτώση από μεγάλο ύψος, Βαρβιτουρικά, Πνιγμός κ.α). Κάποιοι έχασαν τη ζωή τους από το κρύο. Κάποιοι άλλοι λόγω πείνας και κάποιοι (πολλοί) από έλλειψη υγειονομικής περίθαλψης.
Στην πρώτη δεκαετία της κρίσης, λόγω μνημονίου, οι εγκέφαλοι του σχεδίου και οι εφαρμοστές του, πέτυχαν την συρρίκνωση της οικονομίας και των ονείρων μας.

Τα επόμενα χρόνια, θα ασχοληθούν με την εδραίωση των οικονομικών, παρακμιακών και θεσμικών κερδών που επιδίωξαν και πέτυχαν οι διαχειριστές της κρίσης. Θα μας προσφέρουν ένα πλατύσκαλο ανάπαυλας για να προσαρμοστούμε σαν λαός και να αποδεχτούμε τις μεγάλες αλλαγές που μας επέβαλαν οι επικυρίαρχοί μας. Κάτι σαν πλατύσκαλο σε μια μεγάλη σκάλα που το τέλος της χάνεται στο βάθος.

Μετά το 2026 και στις παρυφές του 2030 θα ξεκινήσει ο τελικός γύρος της οικονομικής, της αξιακής και της εθνικής μας υποδούλωσης, αν δεν συμβεί κάτι το τελείως ανατρεπτικό. Είναι τότε που οι «εταίροι και σύμμαχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης» θα απαιτήσουν την αποπληρωμή του χρέους και των κεφαλαιοποιημένων τόκων που ισχυρίζονται ότι τους οφείλουμε. (Για όσους δεν το γνωρίζουν, εδώ και δύο χρόνια πληρώνουμε μόνον τους τόκους του χρέους και τα μνημονιακό δάνεια. Γι’ αυτό έχουν απαιτήσει το υπερπλεόνασμα του 3,5% που στραγγαλίζει την αναιμική μας οικονομία και εξασφαλίζει την αποπληρωμή των μνημονιακών χρεών).
Τότε θα επιχειρηθεί και η πλήρης αξιακή αλλοτρίωση, με δεδομένο πως «οι παλαιοί θα έχουν φύγει και οι νεώτεροι θα είναι πλέον προσαρμοσμένοι στις εθνοαποδομητικές αρχές της παγκοσμιοποίησης».
Μπροστά μας, υπάρχει μια κρίσιμη δεκαετία για την Ελλάδα, τους Έλληνες και τον Ελληνισμό. Το ερώτημα είναι απλό: Πως θα την χρησιμοποιήσουμε; Για να προσαρμοσθούμε ή για να αντισταθούμε;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π