Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020

Αποχαιρετισμός στον Ήρωα Γεώργιο Κατσάνη.


Ο Κοινός Παρονομαστής εξασφάλισε από την Λίνα Κατσάνη, την κόρη του ήρωα Γεωργίου Κατσάνη, τον αποχαιρετιστήριο λόγο της στον επαναπατρισμό και ενταφιασμό των οστών του και με μεγάλη μας τιμή αναρτούμε. Το μήνυμα που περνά βρίσκεται στις δηλώσεις της κόρης του ήρωα. « Μετά το θάνατό του μας βάραινε μια ευθύνη, ένα χρέος, να δείξουμε στους νεότερους ότι υπάρχουν ακόμα άνθρωποι με ιδανικά και αξίες. Τέτοιος άνθρωπος ήταν ο Γεώργιος Κατσάνης. Για μας ήταν ένα εξαιρετικός πατέρας, για πολλούς άλλους όμως ενσάρκωσε με τη στάση της ζωής του μια ολόκληρη φιλοσοφία». 

Πατέρα μου
Με αισθήματα  ανυπέρβλητης περηφάνιας συγκεντρωθήκαμε σήμερα εδώ για να σε συνοδεύσουμε επιτέλους   με καθυστέρηση 46 χρόνων στην τελευταία σου κατοικία  η αγαπημένη σου σύζυγος, η Φιλίτσα σου εγώ και η αδερφή μου η Εύη τα κοριτσάκια σου που άφησες 8 και 7 μόλις χρονών η αδερφή σου η Ειρήνη, τα πέντε εγγόνια σου που δεν έμελλε να
γνωρίσεις, οι συγγενείς, οι φίλοι, τα παλικάρια σου. Αναλαμβάνουμε όλοι το ιερό καθήκον να κηδεύσουμε το βασανισμένα σου οστά, να τα αφήσουμε να αναπαυθούν εν ειρήνη στην γενέτειρα σου μετά από πολύχρονη ταλαιπωρία και σκλαβιά .
Να σου αποδώσουμε όλες τις τιμές που αρμόζουν σύμφωνα με την θρησκεία μας και τις πανανθρώπινες αρχές που τόσο απάνθρωπα σου τις στέρησαν .
Να αποτίσουμε τον ελάχιστο φόρο τιμής στην μεγάλη θυσία σου ηρωομάρτυρα πατέρα μου .
Ο Γιώργος Κατσάνης με την οικογένειά του
Να ενώσουμε το πένθος μας με το πένθος όλων των οικογενειών των νεκρών ή αγνοουμένων ηρώων ,που έφερε η Τουρκική Εισβολή, στα ιερά χώματα της Κύπρου .

Σήμερα τελειώνει για την οικογένεια μας αυτός ο παραλογισμός που βιώναμε τόσα και τόσα χρόνια εν αναμονή είτε της επιστροφής σου είτε της εύρεση των οστών σου.

Το όνομα σου πατέρα κατατάσσεται επίσημα πλέον στον κατάλογο των ηρώων και μαρτύρων.

Των γενναίων ανδρών τάφος είναι όλη η γη , έγραφε ο Περικλής στον Επιτάφιο του και εσύ πατέρα απέδειξες την αλήθεια αυτής της ρήσης ..Έκανες τάφο σου τα μαρτυρικά εκείνα χώματα όταν αποφάσισες να υπερασπιστείς μέχρις εσχάτων τους όρκους σου και να οδηγηθείς στην Αθανασία.

Γνώριζες πολύ καλά τις συνέπειες των αποφάσεων σου ,  όμως δεν θα τις άλλαζες ποτέ γιατί το αίσθημα του καθήκοντος ήταν πιο μεγάλο από αυτό της αυτοσυντήρησης  η αγάπη για την πατρίδα ,   για την τιμή των όπλων που αυτή η πατρίδα σου εμπιστεύτηκε, η προάσπιση του ελληνισμού ήταν πάντοτε πρωταρχική αξία στην σύντομη ζωή σου.

Δεν τα διαπραγματεύτηκες ποτέ όλα αυτά .Δεν είχες διλήμματα ποτέ .Ούτε και εκείνη την τελευταία νύχτα της 20 Ιουλίου του 1974 στον Άγιο Ιλαρίωνα .
Μαζί με τους καταδρομείς σου ,τα παιδιά σου όπως τους αποκαλούσες πήρατε όσα δεν μπόρεσε κανείς. Επιτύχατε τον αντικειμενικό σας στόχο, ρίξατε την πράσινη φωτοβολίδα και περιμένατε, περιμένατε ….. αυτούς που δεν ήρθαν ποτέ!!

Βλέπεις πατέρα Εφιάλτες υπήρχαν και υπάρχουν σε όλες τις εποχές όπως υπάρχουν και Λεωνίδες .Πόσα σου όνειρα άραγε γκρεμίστηκαν όταν διαπίστωσες την προδοσία;;; Πόση αγωνία σε έζωσε ;;; Πόση ευθύνη σε βάρυνε ;; Και είχες δώσει οδηγία να μην  φύγουμε  εμείς ,η οικογένεια σου  από την Κερύνεια .Η Κερύνεια δεν θα πέσει! Νόμιζες……..
Την ύστατη εκείνη στιγμή επέλεξες να θυσιαστείς παρά να σωθείς υποχωρώντας. Και έπεσες πρώτος ….

Πατέρα μου η παιδική μου ψυχή δεν αποδέχτηκε ποτέ την απώλεια σου .Για εμένα την μητέρα μου και την αδερφή μου ήσουν πάντα παρών .
 Η ψυχή σου, η θύμηση από  το μόνιμα ζωγραφισμένο στα χείλη χαμόγελο σου ,τα λόγια σου ,η ζεστασιά της αγκαλιάς σου, η ανάμνηση από τις σκανταλιές στις οποίες πρόθυμα  συνόδευες τα κοριτσάκια σου ,μας συντρόφευαν πάντα στη ζωή μας, για να απαλύνουν τον πόνο της απουσίας σου.Τα λόγια των άλλων σου παιδιών, των καταδρομέων σου των συντρόφων και συναδέρφων σου λόγια εγκάρδια λόγια αγάπης και σεβασμού προς το πρόσωπο  σου απάλυναν τα χρόνια της φυσικής σου απουσίας.

Περιμέναμε 46 ολόκληρα χρόνια  για τη στιγμή αυτή ,τη στιγμή της λύτρωσης που η αγωνία θα δώσει τη θέση της αποκλειστικά στην περηφάνια.

Ο ηρωισμός σου πατέρα έγινε η μαγιά που γέννησε και άλλους ήρωες. Παλικάρια που ζώντας από κοντά την θυσία σου, τιμώντας τον αρχηγό τους πολέμησαν λυσσαλέα για να σταματήσουν τον Τούρκο εισβολέα. Ήρωες στην φωτιά της μάχης.
Γέννησε όμως και ήρωες της ζωής. Πρώτα πρώτα τη μητέρα μου που στα 28 της χρόνια κλήθηκε να στηρίξει και να μεγαλώσει τα δυο μικρά παιδιά της με θάρρος αυταπάρνηση και αξιοπρέπεια μάνα και πατέρας μαζί μεταδίδοντας τις αξίες σου και τις αρχές σου.

Σήμερα τα οστά σου θα ενταφιαστούν όμως η γενναιότητα η αγνότητα της ψυχής σου η αρετή και η λεβεντιά σου θα μείνουν για πάντα άταφα σύμβολα του χρέους της τιμής και της γαλανόλευκης.
Η μορφή σου θα μείνει άσβεστη στον Πενταδάχτυλο πατέρα να θυμίζει σε εχθρούς και φίλους ποιος ήσουν. Ας πιάσει τόπο η θυσία σου ας γίνει φάρος ο ηρωισμός για να καθοδηγήσει τις νεώτερες γενιές. Γιατί  πιστεύω πατέρα ότι του ανδρειωμένου ο θάνατος παράγει Ελευθερία !!!
Καλώς όρισες πατέρα στην Μακεδονία!!
Αιωνία σου η μνήμη Ήρωα πατέρα μου Γεώργιε Κατσάνη.

Η Συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή ευχαριστεί την Λίνα Κατσάνη που μας τίμησε.




,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π