Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2020

Ο μύθος για τα 33.000.000.000 ευρώ που μας δίνει η Ευρώπη και τα παπαγαλάκια της δημοσιογραφίας και της πολιτικής
γράφει ο Πολύδωρος Ιππ.Δάκογλου

Μας τα έπρηξαν τα παπαγαλάκια του συστήματος μιλώντας και γράφοντας για τα 33.000.000.000 ευρώ που μας δίνει η καλή Ευρώπη. Βέβαια, η Ευρώπη δεν δίνει τίποτα …ακόμη. Μια απλή πρόταση είναι που αφορά όλα τα κράτη μέλη και που, για την Ελλάδα, υποθέτουμε πως θα φτάσουν τα 28.000.000.000. 
Λάθος! Για 20.000.000.000 πρόκειται …και τα υπόλοιπα θα είναι δάνειο με “καλούς” όρους.
Και πάλι λάθος! Μιλάμε για 2.800.000.000 το χρόνο επί επτά χρόνια, σύμφωνα με την πρόταση.
Και βέβαια, με ένα σωρό αναιρετικές προϋποθέσεις.

** Να συμφωνήσουν ΟΛΑ τα κράτη μέλη. Ήδη η Ολλανδία δηλώνει διαφωνούσα. 
** Να καταστρώσει η Ελληνική κυβέρνηση, μετά την συμφωνία ένα σχέδιο διάθεσης των χρημάτων. Το σχέδιο υπόκειται σε διαδικασίες έγκρισης από την Ε.Ε. και κάθε κοινοβούλιο ξεχωριστά.
** Να καταγραφούν τα έργα και οι δράσεις που θα χρηματοδοτηθούν από αυτά τα 2.800.000.000 ευρώ, σε ετήσια βάση. Τα έργα αυτά θα πρέπει να εγκριθούν ως προς την εξυπηρέτησή των γενικότερων Ευρωπαϊκών πολιτικών. Μετά θα πρέπει να γίνουν οι μελέτες, οι διαγωνισμοί, οι απαλλοτριώσεις (αν υπάρχουν), η εκδίκαση των ενστάσεων και των προσφυγών σε όλες τις βαθμίδες της δικαιοσύνης (του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου συμπεριλαμβανομένου) και μετά να ξεκινήσει η υλοποίησή τους (η ολοκλήρωση είναι άλλη υπόθεση).

Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου
Με απλά λόγια, το 2020 θα γίνονται οι προκαταρτικές συναντήσεις, το 2021 θα εγκριθούν τα ακριβή ποσά για κάθε κράτος και από το 2022 θα έχουμε τις εγκρίσεις έργων και την έναρξη εκταμιεύσεων. 
Μέχρι τότε, μπορούμε να απολαμβάνουμε αέρα κοπανιστό και βαρύγδουπες αναλύσεις, που θα ωραιοποιούν την πραγματικότητα και θα κρύβουν τα υπαρκτά προβλήματα της πραγματικής οικονομίας και της κοινωνίας. Και βέβαια, να τους επιτρέπουμε να μας παρουσιάζουν την πώληση ελληνικών start up εταιρειών σε ξένους κολοσσούς ως επένδυση ξένων κεφαλαίων στην Ελλάδα και την ανάκτηση ενός τμήματος από το χαμένο εθνικό εισόδημα και τις χαμένες θέσεις εργασίας ως “εκρηκτική ανάπτυξη”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π