Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΡΑΒΑΡΗΣ: Ήταν ο πρώτος… Παραμένει πρώτος στις καρδιές όλων μας!

 


Απλός
ως άνθρωπος! Διαβασμένος ως εθνικιστής!  Ανιδιοτελής ως χαρακτήρας! Ανυποχώρητος ως Έλλην! Έξυπνος ως πολιτικός! Αγωνιστής εκ φύσεως! Αφιερωμένος στην Ελλάδα και στο Ενιαίο Εθνικιστικό Κίνημα!

Το όνομά του, χαραγμένο στις καρδιές όσων τον γνώρισαν και είχαν την τύχη να κάνουν κοινούς αγώνες μαζί του, ήταν …ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΡΑΒΑΡΗΣ!


Γρηγόρης Κράβαρης

Χθες, αν ζούσε θα τον άκουγα να μου λέει, όπως μου έλεγε κάθε

 χρόνο -και όχι μόνον στην γιορτή του- … «τι θα κάνουμε 

συναγωνιστή Αρχηγέ»; Και εγώ θα του απαντούσα… «αγώνα

 συναγωνιστή μου, αγώνα».

Ήταν ο πρώτος Έλλην που υπέστη πολιτικό διωγμό από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ γιατί, όπως μου είχε πει ένα τοπικό μεγαλοστέλεχος, «μας έκανε μεγάλη ζημιά. Δεν ξέραμε πώς να τον αντιμετωπίσουμε. Ήταν αψεγάδιαστος. Έπρεπε να τον διώξουμε από τα Φάρσαλα».

Ήταν ο πρώτος Έλλην, προς χάρη του οποίου, δεκάδες συντοπίτες του, απέσυραν τις καταθέσεις τους από την Αγροτική Τράπεζα και τις μετέφεραν στην Εθνική, αντιδρώντες στον πολιτικό διωγμό του.

Ήταν ο πρώτος Έλλην που ενέπνευσε την πρώτη κατάληψη τράπεζας από μέλη και φίλους του Ενιαίου Εθνικιστικού Κινήματος.

Ήταν ο πρώτος Έλλην, προς υποστήριξη του οποίου πραγματοποιήθηκε συλλαλητήριο 5.000 ανθρώπων στην κεντρική πλατεία των Φαρσάλων, με 30 εκατοστά χιόνι στους δρόμους.

Ήταν ο πρώτος στην προσφορά, στην αποτελεσματικότητα, στην διδαχή, στην φροντίδα για την οικογένεια που, με μεγάλη καθυστέρηση απόκτησε, αφού πρώτα έκλεισε ο κύκλος των αγώνων του ΕΝΕΚ.

Παραμένει πρώτος! Στις καρδιές όλων μας! Των εκατοντάδων συναγωνιστών που τον γνώρισαν. Των χιλιάδων συναγωνιστών που άκουγαν γι’ αυτόν.

Χθες του Αγίου Γρηγορίου, νά ‘ναι καλά ο Χαρδαλιάς, δεν μπόρεσα 

να πάω να τον χαιρετήσω στον τάφο του στο Ναρθάκι, όπως 

σχεδίαζα από μήνες.

Συναγωνιστή Γρηγόρη, σε τίμησα διαφορετικά. Ήπια ένα τσίπουρο στη μνήμη σου και σε άκουσα να μου λες «Συναγωνιστή Αρχηγέ, οι ιδέες μας θα νικήσουν»!

 

Υ.Γ. Όσοι τον γνώρισαν ας του χαρίσουν μία φράση. Και όσοι έχουν 

στο αρχείο τους, ας αναρτήσουν μια φωτογραφία του, με αναφορά 

του τόπου όπου βγήκε. Και αν τίποτε από αυτά δεν μπορείτε να 

κάνετε τότε …ψιθυρίστε του «Συναγωνιστή Κράβαρη, οι ιδέες μας 

θα νικήσουν»!

1 σχόλιο:

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π