Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Σάββατο 29 Μαΐου 2021

Χρ. Σαρτζετάκης: «Ο Εθνικισμός είναι κάτι το βαθιά ανθρώπινο»



του Χάρη Βασιλείου Μιχαλακόπουλου

Εθνικισμός: Άλλη μια λέξη που δυστυχώς αλλοιώνεται στις μέρες μας....και που δεν έχει καμία σχέση με φανατισμό και υπερβολές, όπως βολεύει κάποιους να διαδίδουν.!

Το άρθρο αυτό δεν επιδιώκει να πει κάτι καινούργιο. Απλά είναι η ανάγκη που νιώθουμε να επαναλαμβάνουμε το αυτονόητο. Ότι ο Ελληνικός Εθνικισμός είναι η καλύτερη κοσμοθεωρία. Η ανάγκη αυτή είναι επιβεβλημένη όσο αυτός δεν εκφράζεται σωστά και κυρίως από ικανούς πρεσβευτές (τα αίτια δεν είναι θέμα αυτού του άρθρου). 

Αντί να γράψω κάτι εγώ, προτιμώ να σας υπενθυμίσω τα λόγια του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Χρήστου Σαρτζετάκη. Για τους νεώτερους είμαι υποχρεωμένος να κάνω μια μικρή εισαγωγή. Αυτό θα γίνει επειδή η σημερινή παραπληροφόρηση είναι στο ζενίθ και μπορεί η νέα γενιά να μην τον έχει ακούσει ή να τους έχουν πει ότι ο Χρήστος Σαρτζετάκης ήταν κάποιος «ακραίος».

Ο Χρήστος Σαρτζετάκης έγινε  Πρόεδρος της Δημοκρατίας με πρόταση του ΠΑΣΟΚ. Είναι ο μοναδικός στην Ιστορία που υπερψηφίστηκε από όλους τους Βουλευτές, ακόμα και από τους 13 βουλευτές του ΚΚΕ(!). Ήταν δικαστικός και ανακριτής στην υπόθεση Λαμπράκη.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΑΡΤΖΕΤΑΚΗΣ: ΠΕΡΙ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ (συνέντευξη στον Νίκο Χατζηνικολάου το 1997)


«Εθνικισμός. Προέρχεται από τη λέξη Έθνος. Είναι κάτι το βαθιά ανθρώπινο. Το βαθιά Δημοκρατικό. Θεωρείται κάτι το Ιερό. Ανταποκρίνεται σε μια φυσική πραγματικότητα. Την οποία αποδέχεται η επιστήμη της Γενετικής. Σήμερα υπάρχει η δυνατότητα με αυστηρές επιστημονικές μεθόδους να εξακριβωθεί στον καθένα και ακριβώς σε ποια φυλετική ομάδα ανήκει. Έχουν γίνει έρευνες σε Πανεπιστήμια Ελλάδας και εξωτερικού (Θεσσαλονίκη –Λονδίνο -Ουάσιγκτον κλπ), που αποδεικνύουν ότι οι σημερινοί κάτοικοι της Ελλάδας, δεν έχουν καμία σχέση με κανέναν άλλο λαό και αποτελούν έναν ιδιόμορφο τύπο. Αυτό σημαίνει ότι αποτελούμε φυσική συνέχεια των προγόνων μας. Εθνικισμός είναι η ανεπιφύλακτη και άδολη αγάπη στην Πατρίδα. Η οποία είτε υπάρχει είτε δεν υπάρχει. Και όποιος αγαπά την Πατρίδα του πρέπει να την αγαπά χωρίς επιφυλάξεις και περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. 


Ο Εθνικισμός είναι η ιδεολογία των σκεπτόμενων με γνήσια Δημοκρατική συνείδηση πολιτών, όπως κατέδειξε με το περίφημο περί Εθνικισμού δοκίμιό του ο πατέρας της Β΄ Ελληνικής Δημοκρατίας αείμνηστος Αλέξανδρος Παπαναστασίου. Υπάρχουν μόνο αρρωστημένα μυαλά, μολυσμένα από το βούρκο της Σταλινικής ιδεολογίας, που για χάρη θολών αθηρωμάτων υπηρετούντων, επιδιώκουν την απάλειψη των Εθνικών ιδιαιτεροτήτων και έτσι την πολτοποίηση των λαών, για να γίνει πιο άνετη η εκμετάλλευσή τους».

Για να διασκεδάσετε, μπορείτε να δείτε την έκφραση του προσώπου, του νεαρού τότε δημοσιογράφου, Νίκου Χατζηνικολάου εδώ όταν ο Χρήστος Σαρτζετάκης του δίνει την συνέντευξη.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π