Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Πέμπτη 25 Μαΐου 2023

Αν η 3η τροπολογία δεν είχε υποβληθεί

 



Η ιστορία είναι γνωστή. Ομοίως και το αποτέλεσμα. Αξίζει όμως να φωτίσουμε μια πτυχή που κάνουμε πως δεν την βλέπουμε. Και βέβαια ας αναφέρουμε ένα αποτέλεσμα που μετά βεβαιότητας θα είχε προκύψει.


Το τμήμα του Αρείου Πάγου που έχει την αρμοδιότητα να κρίνει τη νομιμότητα συμμετοχής στις εκλογές των ενδιαφερομένων κομμάτων και υποψηφίων, είναι το Πρώτο Τμήμα, με 11 ανώτατους δικαστές να υπηρετούν σε αυτό.

Ο κανονισμός του Άρειου Πάγου όριζε ότι, από τους 11, οι κρίνοντες ήσαν οι 5. Δηλαδή ο Πρόεδρος του Τμήματος και 4 ακόμη τους οποίους επέλεγε ο Πρόεδρος του Τμήματος.

Με απόφαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη και την ψήφο όλων των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, επεβλήθη αλλαγή της σύνθεσης και υποχρεωτική λήψη από το σύνολο των 11 Δικαστών.

Η απόφαση για το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη ελήφθη με μειοψηφία ενός Δικαστού. Προηγουμένως, είχε οδηγηθεί σε παραίτηση ο Πρόεδρος του Πρώτου Τμήματος και είχε αντικατασταθεί από άλλη Αρεοπαγίτισσα.

Δηλαδή, αν η κρίνουσα σύνθεση είχε παραμείνει 5μελής και ο Πρόεδρος δεν είχε οδηγηθεί σε παραίτηση, τότε η σύνθεση θα είχε 2 τουλάχιστον Δικαστές από τους 5 να εκφράζουν θετική άποψη περί συμμετοχής του κομμένου κόμματος Κασιδιάρη στις εκλογές. Αν μάλιστα, όπως λένε δημοσιογραφικές πληροφορίες υπήρχε και ένας τρίτος Δικαστής (που τελικά “έκανε πίσω” λόγω των εξελίξεων και του άσκοπου της έκθεσής του), τότε το αποτέλεσμα θα ήταν ΝΑΙ ΣΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ και άρα δυνατότητα ισχυρής έκφρασης ψήφου αποδοκιμασίας κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Κατά πολλούς, η όλη μεθόδευση αποτελεί μία μορφή βελούδινης νοθείας. Όπως βελούδινη νοθεία θεωρείται από πολλούς και το μπλοκάρισμα του λογισμικού της Singular (η οποία προσφάτως εξαγοράσθηκε από πρόσωπο με ιδιαίτερους δεσμούς με την οικογένεια του πρωθυπουργού). Ένα μπλοκάρισμα που συμπτωματικά “πέταξε εκτός” ένα πλήθος μικρών κομμάτων που αποστερούσαν δεκάδες ή και εκατοντάδες χιλιάδες ψήφους από τον Κυρ. Μητσοτάκη.

Σταματώ εδώ και αναφέρω απλώς ότι «Το σύστημα δεν ορρωδεί προ ουδενός». Ας το έχουμε υπ’ όψη και ας πάψουμε να γινόμαστε πιόνια στημένων παιχνιδιών.

Ε.Π. ΜΟΝΟΣ

Υ.Γ. Το άρθρο είχε γραφεί για να δημοσιευθεί στις 6 Μαΐου 2023. Για λόγους πολιτικούς δεν δημοσιεύθηκε τότε. Δημοσιεύεται σήμερα με την ταυτόχρονη καταγραφή τριών ερωτημάτων  προς τους διεκδικούντες τη ψήφο των Ελλήνων υπέρ των αυτοαποκαλουμένων Πατριωτικών κομμάτων «Κύριοι είσθε βέβαιοι πως με τις αποφάσεις σας υπηρετείτε τον Ελληνισμό, τις αξίες του οποίου επικαλείσθε»;

«Γνωρίζετε τη συνταγή αγώνος που εφαρμόζει το ΚΚΕ, η οποία προβλέπει αγώνα στη Βουλή και, πρωταρχικά, στην κοινωνία»;

«Ξέρετε τι είναι ο Κοινός Παρανομαστής και πως αυτός λειτουργεί στο άθροισμα των κλασμάτων και των πολιτικών δυνατοτήτων στις εκλογές και στον αγώνα εν γένει»;

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π