Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2012

Γκάφα ολκής της «Κτηματολόγιο Α.Ε.»

Το πλήρες αλαλούμ επικρατεί στη διοίκηση της «Κτηματολόγιο Α.Ε.», αν κρίνει κανείς από την απίστευτη γκάφα στην οποία υπέπεσε το Διοικητικό της Συμβούλιο.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ, μέσω επίσημων εγγράφων και συνεδρίων, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας και αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ένωσης Τοπογράφων και Γεωμετρήσεων, κυρία Χρυσή Πότσιου, αναγνώρισε εμμέσως μεν αλλά σαφέστατα και νομιμοποίησε με την παρουσία της τα Σκόπια ως «Μακεδονία».
Τα γεγονότα είναι απλά και οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους. Στο επίκεντρο του ρεπορτάζ βρίσκεται η κρατική εταιρεία «Κτηματολόγιο Α.Ε.», η οποία έχει σκοπό τη μελέτη, τη σύνταξη και τη λειτουργία του Εθνικού Κτηματολογίου.
Πρόκειται για έναν φορέα που καταγράφει την κρατική ακίνητη περιουσία, αλλά και την περιουσία
όλων των Ελλήνων πολιτών ανά την υφήλιο, καταγράφοντας δάση, αιγιαλούς, νησιά, χωράφια κ.α.
(Από το site του Ολλανδικού Κτηματολογίου)

«Ποιούν την νήσσαν»

Μοναδικός μέτοχος της εταιρείας είναι το Ελληνικό Δημόσιο. Η εταιρεία εποπτεύεται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, το οποίο μάλιστα, τον Δεκέμβριο του 2011, είχε καλέσει στην Αθήνα κλιμάκιο του ολλανδικού κτηματολογίου, προκειμένου να αξιολογήσει την πορεία του ελληνικού και να παράσχει βοήθεια.

Αυτό που προφανώς διέλαθε την προσοχή τόσο του -τότε- υπουργού, κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου, όσο και των επικεφαλής του Υπουργείου, είναι ότι το ολλανδικό κτηματολόγιο αναγνωρίζει «επίσημα» τα Σκόπια ως Μακεδονία.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στην επίσημη ιστοσελίδα του φορέα φαίνεται ξεκάθαρα ότι η λέξη «Σκόπια» απουσιάζει, καθώς έχει αντικατασταθεί από τη λέξη «Μακεδονία», γεγονός που καταδεικνύει την επίσημη «αναγνώριση».

(Η αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας κα. Πότσιου)
Ναι μεν αλλά...

Το θέμα ωστόσο, αποκτά ακόμα σοβαρότερες προεκτάσεις αν κάποιος παρατηρήσει το Διοικητικό Συμβούλιο της «Κτηματολόγιο Α.Ε.». Ανάμεσα στα πρόσωπα που το απαρτίζουν, υπάρχει και μία τοπογράφος, ονόματι Χρυσή Πότσιου.

Πρόκειται για μία γυναίκα με ιδιαίτερα πλούσιο επιστημονικό βιογραφικό και εκλεκτές σπουδές, κάτοχος διδακτορικού, η οποία από το από το 2005 έχει διατελέσει λέκτορας στη Σχολή Αγροτικών Τοπογράφων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, επίκουρος καθηγήτρια στην ίδια σχολή καθώς και καθηγήτρια σε μεταπτυχιακό τμήμα του πολυτεχνείου του Μονάχου.

Πέρα όμως από τις εγχώριες και διεθνείς δραστηριότητές της, η κυρία Πότσιου υπηρετεί παράλληλα σε νευραλγικές θέσεις διεθνών ομοσπονδιών. Συγκεκριμένα, είναι αντιπρόεδρος στην Παγκόσμια Ένωση Τοπογράφων- Γεωμέτρησης (Federation International de Geometres), η οποία ασχολείται -μεταξύ άλλων- με τοπογραφικές μελέτες και διοργανώνει συνέδρια σε όλο τον κόσμο.

(Η αναγνώριση της FIG)

 Τα παράδοξα ξεκινούν όταν κάποιος κάνει μια διαδικτυακή περιήγηση στην επίσημη ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας. Διαπιστώνεται αμέσως ότι η διεθνής ένωση αναγνωρίζει τη FYROM ως «Μακεδονία», ονομασία που χρησιμοποιείται τόσο στους χάρτες που υπάρχουν στο site όσο και στα άρθρα-μελέτες.
Δηλαδή, με απλά λόγια, στέλεχος της κρατικής εταιρείας «Κτηματολόγιο Α.Ε.», η οποία έχει σκοπό να κάνει τοπογραφικές αναλύσεις και να καταγράφει τον ελληνικό «πλούτο» και τα ελληνικά σύνορα, την ίδια στιγμή είναι αντιπρόεδρος ενός οργανισμού ο οποίος επίσημα αναγνωρίζει τα Σκόπια ως Μακεδονία.
Αίσθηση, τέλος, προκαλεί το γεγονός ότι σε συνέδριο που είχε πραγματοποιηθεί στα Σκόπια το 2011, η Δρ. Χρυσή Πότσιου, πραγματοποίησε μία ομιλία την στιγμή που πίσω της «δέσποζε» μια αφίσα με την ονομασία «Μακεδονία», χωρίς να υπάρξει ουδεμία διαμαρτυρία ούτε από την ίδια, ούτε από κάποιο στέλεχος της «Κτηματολόγιο Α.Ε.».  
Παράλληλα, «ηχηρή» είναι η σιωπή του Προέδρου της «Κτηματολόγιο Α.Ε» Απόστολου Αρβανίτη (καθηγητή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης), του Μακεδόνα Υφυπουργού (και αρμόδιου για το Κτηματολόγιο) Σταύρου Καλαφάτη και του εκ Θεσσαλονίκης ορμώμενου Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, Ευάγγελου Λιβιεράτου.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος-Παναγιώτης Βλαχουτσάκος 

πηγή
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π