Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Εθνικισμός εναντίον συστημικής ακροδεξιάς


γράφει ο Βασίλης Πανδής
Επικεφαλής της ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Ν.Κερκύρας
Καταρχάς, για να οριοθετήσουμε τα όρια και να εντοπίσουμε τις διαφορές μεταξύ Εθνικισμού και συστημικής ακροδεξιάς πρέπει να ορίσουμε τι σημαίνει συστημική ακροδεξιά (τουλάχιστον για την χώρα μας, αφού το κάθε εθνικό πολιτικό σύστημα παρουσιάζει πολλές διαφοροποιήσεις σε σχέση με τα υπόλοιπα).
Ως συστημική ακροδεξιά στην Ελλάδα ορίζουμε όλες εκείνες τις πολιτικές πρωτοβουλίες και δυνάμεις οι οποίες τοποθετούνται "δεξιότερα" του χώρου της ΝΔ και που ιδεολογικά δεν ξεφεύγουν από τον παραδοσιακό ξενόδουλο ντόπιο συντηρητισμό της δεκαετίας του '50 και του '60 (χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι και εντός της ΝΔ δεν υπάρχουν εσωκομματικές πλατφόρμες με παρόμοιο προσανατολισμό).
- Πού εντοπίζεται η βασική διαφορά μεταξύ Εθνικισμού και ακροδεξιάς;
Η ακροδεξιά σε όλες τις εκφάνσεις της είναι φύσει συστημική. Είναι το πιο πιστό σκυλάκι του συστήματος και το πιο καλολαδωμένο γρανάζι του. Είναι άλλο ένα μακρύ χέρι της κομματοκρατίας, άλλη μια φράξια βολεμένων παρτάκηδων που άγεται και φέρεται από δημαγωγούς και λαοπλάνους. Εν αντιθέσει, ο Εθνικισμός είναι επαναστατική και ανατρεπτική ιδέα. Είναι η κοσμοθεωρία εκείνη που προάγει το "ηρωικώς ζην" και την μέχρι θανάτου αγάπη για την Πατρίδα (για την Πατρίδα και όχι για την παρτίδα...).

Με αφετηρία λοιπόν το γεγονός αυτό και λαμβάνοντας το σοβαρά υπ'όψιν, ας εντοπίσουμε τις κυριότερες και ειδοποιούς διαφορές μεταξύ των δύο ιδεολογιών:
Ενώ ο Εθνικισμός είναι ό,τι πιο όμορφο και αγνό έχει πλάσει η ιδεολογική εξέλιξη και ζύμωση της πατριωτικά και κοινωνικά ευαισθητοποιημένης σκέψης, η ακροδεξιά είναι ό,τι πιο σάπιο και βορβορώδες έχει να επιδείξει ο καθεστωτικός μηχανισμός για να καθυποτάξει όλους όσους εμφορούνται από τα πατριωτικά ιδεώδη.

Εθνικισμός και σωβινισμός είναι δύο έννοιες καθ'όλα αντίθετες, ακροδεξιά και σωβινισμός όμως είναι έννοιες αλληλοσυμπληρούμενες και σχεδόν ταυτόσημες. Ο Εθνικισμός δεν προσπαθεί να ανακτήσει τις "αλησμόνητες πατρίδες" όταν δεν μπορεί καλά-καλά να διατηρήσει ζωντανές αυτές που ήδη κατέχει. Αντιθέτως η ακροδεξιά χρησιμοποιεί διαρκώς σωβινιστικά κηρύγματα για να διατηρεί "τα πρόβατα στο μαντρί".

Ο Εθνικισμός είναι η μόνη δύναμη που αντιστέκεται έμπρακτα στην παγκοσμιοποίηση, τη Νέα Τάξη Πραγμάτων και τον διεθνή Σιωνισμό. Από την άλλη, η ακροδεξιά λόγω μεν είναι αντινεοταξίτικη, έργω δε σε κάθε δυνατή ευκαιρία συνεργάζεται στενά με κάθε είδους νεοταξίτες και τροφίμους μασονικών στοών.
Ο Εθνικισμός είναι προστάτης της Λαϊκής Κυριαρχίας και εκφραστής της Άμεσου Δημοκρατίας. Η ακροδεξιά είναι κάθετα αντίθετη στις εθνικιστικές "ευαισθησίες" για πατριωτική-δημοκρατική αναθέσμιση των δομών εξουσίας και εν γένει στην όλη ιδέα της Δημοκρατίας.

Ο Εθνικισμός μάχεται για αληθινή Εθνική Ανεξαρτησία και αυτοτέλεια, σε πλήρη αντίθεση με την ακροδεξιά που δηλώνει υποτέλεια σε ανθελληνικούς υπερεθνικούς οργανισμούς ή σε υπερατλανικούς "σωτήρες" που θέλουν την Ελλάδα αποικία.
Συνεπώς συμπεραίνουμε πως οι ιδεολογικές και αξιακές αντιθέσεις του Εθνικισμού με την αστική, συστημική ακροδεξιά είναι τεράστιες.
Παρ'όλα αυτά, ενώ όπως διαπιστώνεται υπάρχει αγεφύρωτο χάσμα μεταξύ τους, πολλές φορές -συνήθως οι ιδεολογικοί αντίπαλοι του Εθνικισμού- προβαίνουν σε μια ισοπεδωτική εξίσωσή μεταξύ των δύο.

- Αλλά γιατί να γίνεται μια τέτοια σύγχυση δυο πολύ διαφορετικών εννοιών;
Για να αντιληφθούμε τι πραγματικά συμβαίνει, πρέπει πρώτα να απαντήσουμε σε ένα άλλο εξίσου σημαντικό ερώτημα: Ποιός ωφελείται από αυτήν την σύγχυση;
Και η απάντηση είναι: "Πολλοί". Το ποικιλλόχρωμο παζλ των εχθρών του Εθνικισμού το συμπληρώνουν πολλά διαφορετικά και φαινομενικά ετερόσημα κομμάτια: από την  -δήθεν αντισυστημική- ακροαριστερά μέχρι και την εξίσου -δήθεν αντισυστημική- ακροδεξιά.

- Συγκεκριμένα όμως ο Εθνικισμός εναντίον ποιών τάσσεται εναντίον;
Εχθροί του Εθνικισμού είναι:
Η ακροδεξιά που ενσωματώνοντας στην ρητορεία της μια άκρατη πατριδοκαπηλεία και προγονολατρεία, επιδιώκει την ταύτισή της με τον Εθνικισμό προκειμένου να διευρύνει την εκλογική της βάση.
Η ραγιαδίστικη "νεοφιλελεύθερη" κεντροδεξιά και η μειοδοτική "σοσιαλδημοκρατική" κεντροαριστερά, οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος με κοινό τους χαρακτηριστικό την ξενοδουλία και τον δωσιλογισμό. Οι πολιτικές δυνάμεις που παραδοσιακά θέλουν την Ελλάδα δεμένη στο άρμα της εκάστοτε "μεγάλης δύναμης" που εξυπηρετεί και τα δικά τους ποταπά συμφέροντα.
Η εθνομηδενιστική και διεθνιστική "ροζουλί" αριστερά (όπως και η αντεθνική ακροαριστερά) που προσπαθεί μανιωδώς να υποσκάψει τα θεμέλια του Ελληνικού Πολιτισμού, των παραδόσεων και συνολικά της Εθνικής ταυτότητας.
Οι νεοταξίτες εν γένει (στους οποίους περιλαμβάνονται όλοι οι ανωτέρω αναφερόμενοι), που θέλουν τους Λαούς αγνώμονες ώστε να είναι εύκολα θύματα της προπαγάνδας τους και χρήσιμους ηλήθιους στην τελική φάση του σχεδίου τους.

- Ο Εθνικισμός όμως δεν είναι "προνόμιο" της "δεξιάς";
Μέγα λάθος: ο Εθνικισμός είναι προνόμιο και κοινό κτήμα όλων των εθνικά σκεπτόμενων Ελλήνων. Κανείς δεν μπορεί να κατέχει τα σκήπτρα της μονοκρατορίας του Εθνικισμού.
(Σ.Σ.: Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο για την ουσιαστική σχέση της υγιούς "αριστεράς" και του πραγματικού Εθνικισμού αλλά και την λαθεμένη ταύτιση Εθνικισμού και φασισμού που επιχειρούν συνήθως οι κύκλοι της εθνομηδενιστικής αριστεράς, διαβάστε εδώ)

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ:
Η ακροδεξιά είναι -αν όχι ο χειρότερος- εις εκ των χειροτέρων εχθρών των Εθνικιστών και του ίδιου του Εθνικισμού, παρ'όλο που παρουσιάζεται σαν φίλος ή σύμμαχος. Ο χαφιές και εθελόδουλος του καθεστώτος δεν μπορεί να είναι πραγματικός σύμμαχος ενός πραγματικού Εθνικιστή. Το πειθήνιο όργανο των ξένων δυνάμεων (ο δωσίλογος, στην ουσία) δεν μπορεί να αγωνιστεί για τα εθνικιστικά ιδεώδη και βασικά για το υπέρτατο αυτών, την προάσπιση της Εθνικής Ανεξαρτησίας.


Ο Πραγματικός Εθνικισμός
Ένα κίνημα είναι πραγματικά εθνικιστικό όταν οι ιδεολογικές του αναφορές διαπνέονται από το υγιές πνεύμα του αγνού Πατριωτισμού και Ελληνοκεντρισμού και όταν οι πολίτες συστρατεύονται μαζί του και δημιουργούν συλλογικά τα οράματά του για το αύριο.

Εκείνες οι μερίδες ρεταλιών του ξεφτισμένου χιτλερισμού που αυτοαποκαλούνται "εθνικιστικές", το μόνο που καταφέρνουν, είναι να γελοιοποιούν και να δαιμονοποιούν τον Εθνικισμό στην λαϊκή συνείδηση.
Ο πραγματικός Εθνικισμός όμως δεν είναι ούτε μπαμπούλας και αφορμή εκφοβισμού του λαουτζίκου, ούτε ευκαιριακός πολιορκητικός κριός για τον εκφοβισμό του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος.
Και ο πραγματικός Εθνικιστής δεν είναι ο κλασικός μαμούχαλος που παπαγαλίζει τρία-τέσσερα κλισέ της συστημικής ακροδεξιάς και επαναπαύεται στον καναπέ του παραφουσκωμένος από εθνική υπερηφάνεια, είναι ανοιχτόμυαλος.

Όποιος αμφιβάλλει για την αγνή και ευγενή φύση του πραγματικού Εθνικισμού μπορεί να διαβάσει τα έργα του Ίωνα Δραγούμη, του Περικλή Γιαννόπουλου και του Κωστή Παλαμά.
Ουδείς εκ των ανωτέρω δεν ήταν ιμπεριαλιστής ή υπέρμαχος σωβινιστικών μισαλλοδοξιών, παρόλαυτά όλοι τους δήλωναν υπερήφανα Εθνικιστές.
Στα έργα τους εντοπίζεται ένας διακαής πόθος για Επανελληνισμό, για την επιστροφή του νέου Ελληνισμού στις ηθικές και πολιτιστικές αξίες του μεγαλοπρεπούς παρελθόντος.
Κανένας από αυτούς δεν είχε βλέψεις για επεκτατισμούς. Πόσω δε μάλλον, λ.χ. ο Ίωνας Δραγούμης ήταν σφόδρα αντίθετος με την "Μεγάλη Ιδέα" και φανατικός πολέμιος όσων υποστήριζαν την Μικρασιατική Εκστρατεία (1919-1922) είτε αυτοί τοποθετούνταν στο φιλοβασιλικό στρατόπεδο, είτε στο φιλελεύθερο.

Ο πραγματικός Εθνικισμός δεν εκφράζεται από ροπαλοφόρους ή από "αγωνιστές με τρύπιες παντούφλες" που θέλουν να πάρουν την Πόλη και την Κορυτσά με... νεροπίστολα!
Ο πραγματικός Εθνικισμός, είναι ο υγιής και ευγενής εθνικισμός που προασπίζει την επιβίωση, διαιώνιση και ευημερία του Έθνους και την διαφύλαξη της διαχρονικής εθνικής ταυτότητας.
Και αυτό γιατί ο Εθνικισμός είναι κάτι το ιδεατό και από την φύση του ρομαντικός... Δεν είναι ευκαιρία ούτε χουλιγκανισμού και υλικών καταστροφών, ούτε ιμπεριαλισμού και γενοκτονιών.



πηγή

14 σχόλια:

  1. Η πλάκα με αυτό τον τύπο ξέρετε ποιά είναι; Δεν είναι, ότι βαυκαλίζεται αντιγράφοντας κείμενα ΑΛΛΩΝ, παρουσιάζοντάς τα ως δικά του. Δεν μας λέει δηλαδή, κάτι καινούριο. Δεν είναι πως αναφέρει ξανά και ξανά, αυτά που για πολλούς δήθεν του "χώρου" είναι πια τετριμμένα, γιατί με την λογική τους είναι άπραγοι και πιο γραφικοί από τα Άγραφα. Είναι ότι, η λογική αυτή, εκφράζεται από ένα άτομο, ακόλουθο ενός κόμματος, που αφενός δεν έχει σχέση με τον εθνικισμό, αφετέρου, δεν ενδιαφέρεται να έχει όχι μόνο με τον εθνικισμό, αλλά με καμία ιδεολογία εν γένει, πέραν του "όπου πάει η μόδα, ο λαός κι ο άνεμος". Και μπορεί ο Καμμένος να λέει "έχουμε στοιχεία και από αριστερά και από δεξιά", χρησιμοποιώντας σαν δικαιολογία κάτι πρώην ΠΑΣΟΚους, νυν υλικό πολιτικής ανακύκλωσης, αλλά στην Ελλάδα η δεξιά αυτό ήταν πάντα. Ένα νεφελώδες, πλαίσιο, με προσχήματα πατριωτισμού, ανεκτικό ως εκ τούτου, πολιτικό πλαίσιο τιθέμενο απέναντι από την αριστερά και οικειοποιούμενο τον φιλελευθερισμό του κέντρο ως μέσο. Όταν της είναι αναγκαίο, για την επιβίωση της ή την εξυπηρέτηση του συμφέροντος των ισχυρών, των βολεμένων και της μικροαστικής ασφάλειας, τότε απομακρύνεται από το φιλελεύθερο κέντρο, όχι οικονομικοπολιτικά, αλλά σε επίπεδο άσκησης εξουσίας, γενόμενη ακροδεξιά.
    Οι ΑΝΕΛ λοιπόν, είναι ένα εξόχως δεξιό κόμμα. Πως είναι δυνατόν επομένως, να θεωρείται σοβαρή η τοποθέτηση επί του (κατά τη γνώμη μου οποιουδέποτε) εθνικιστικού, ζητήματος, που αφορά το εσωτερικό του; Δεν είναι βέβαια, σοβαρή η θέση του, αλλά ΕΠΙΤΗΔΕΙΑ γιατί απλά, θέλοντας να "ακουμπήσει" με επικριτική ματιά τους εθνικιστές χρησιμοποιεί το θέμα, για να οδηγήσει στο συμπέρασμα που έχει προαποφασίσει και να παρουσιάσει έμμεσα την πάρτη του, πρώτα ως αυθεντία, κι ύστερα και κυρίως ως "σωστή λύση".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Τι είναι η πατρίδα μας; μην είναι τα βουνά, μην είναι οι κάμποι..." μου θύμισε το παραπάνω. Έκθεση τρίτης γυμνασίου με θέμα τον εθνικισμό έγραψε ο νεοφώτιστος Υπερ-έλληνας και εσείς το λανσάρατε ως ιδεολογικό πόνημα. Κρίμα για την ποιότητα του ιστολογίου σας. Μεγαλύτερη ξεφτίλα από το να δηλώνει κανείς εθνικιστής και οπαδός του Καμένου δεν υπάρχει. Κατά τα λοιπά η ακροδεξιά του έφταιξε του κα(η)μένου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΕ ΣΥΜΦ. ΜΕ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Περιμέναμε σχόλια .Ήταν σχεδόν σίγουρο. Όπως τράβηξε εμάς το Επικεφαλής της ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Ν.Κερκύρας κάτω από ένα τίτλο ενός θέματος που μιλά για τον Εθνικισμό και μάλιστα με την φωτό του Δραγούμη. Και αντί να χαιρόμαστε που ένας νέος άνθρωπος αναπαράγει τα «παλιά και τετριμμένα» τον στήνουμε στα έξι μέτρα και του ρίχνουμε !
    Τι πιο ωραίο να μιλά κάποιος από ένα μη εθνικιστικό κόμμα για εθνικισμό! Μακάρι να το έκανε και η άκρα αριστερά – Θα ήταν μεγάλη επιτυχία.
    Τώρα αν υπάρχουν Εθνικιστές που μπορούν να παρασυρθούν η επηρεαστούν από «επιτήδειους» τότε κάτι δεν θα πηγαίνει καλά με αυτούς.

    Κάποτε για να κάνουμε γνωστό στους Έλληνες τον Εθνικισμό γυρίζαμε χωριό χωριό όλη τη χώρα και τώρα μας στεναχωρεί που κάποιος γράφει «έκθεση» τρίτης Γυμνασίου ; Αυτό προβάλουμε και όχι το άρθρο ως ιδεολογικό πόνημα. Ιδεολογικά πονήματα υπάρχουν πολλά στον Κοινό Παρονομαστή και υπάρξουν ακόμα δεκάδες .

    Την άποψή μας για τον Καμμένο θα την βρείτε στις αναρτήσεις μας όσοι παρακολουθείτε . Όμως στα νέα παιδιά που ακόμα ψάχνουν να βρουν τα πατήματά τους δεν θα τους κόψουμε τις γέφυρες . Στο εθνικιστικό ΚΙΝΗΜΑ εντάχθηκαν παιδιά από όλους τους χώρους . Και έγιναν από τους πιο δυνατούς συναγωνιστές.

    ΥΓ
    Ο ΚΠ θα τοποθετηθεί και επί του άρθρου .Το ότι βάζουμε ένα άρθρο δεν σημαίνει ότι μας βρίσκει πάντα και σύμφωνους με τον αρθρογράφο . Και εμείς έχουμε ενστάσεις αλλά επί του άρθρου και όχι επί του ανθρώπου ( που δεν γνωρίζουμε ) τις οποίες θα δημοσιεύσουμε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα, ο τίτλος που δίνει ως αυτοπροσδιορισμό, είναι το πρόβλημα. Γράφει: "επικεφαλής νεολαίας ΑΝΕΛ Ν.Κέρκυρας". Ζήσε Μάη μου δηλ, σε επαρχιακή περιοχή και μάλιστα... με την "νεολαία" του Καμμένου.
      Ας μην φανεί υπεροπτικό αυτό που γράφω, δεν έχω τέτοιο σκοπό. Αλλά σίγουρα θα προτιμούσα να έγραφε "είμαι εθνικιστής από την Κέρκυρα, μέλος των ΑΝΕΛ", που είναι ντόμπρο κι ειλικρινές, παρά είναι ο κος Κάποιος, που δείχνει χρησιμοποιώντας τη θέση του στο κόμμα των ΑΝΕΛ.
      Από εκεί και ύστερα, αναφέρθηκα στα όσα γράφει συνοπτικά. Σε γενικές γραμμές συμφωνώ, αλλά θεωρώ πως ο εθνικισμός είναι πρώτα από όλα βίωμα και μετά επιλογή. Ως εκ τούτου, δεν έχω πρόβλημα με το ποιό κόμμα υποστηρίζει ή ανήκει, ούτε κι επειδή μιλάει για τον εθνικισμό. Αντίθετα, είμαι σχεδόν σύμφωνος με όσα γράφει. Ήμουν όμως πολύ πιο συγκεκριμένος: επικρίνει έχοντας προαποφασίσει μάλλον την κατάκριση. Όχι στα του εθνικισμού-ακροδεξιά, αλλά σε εκεί που στρέφει το ζήτημα που θέτει. Δηλαδή... στους εθνικιστές. Κι αυτό, προσωπικά το θεωρώ προσβολή γιατί "τιμάω το σπίτι μου". Αν δεν μπορεί κάποιος να αντιληφθεί τόσο απλό, τότε εγώ δεν έχω να πω κάτι άλλο.

      ΥΓ Είμαι ο πρώτος σχολιαστής

      Διαγραφή
  5. να κανει διαλεξη περι εθνικισμου ο ξεφτιλοκαμμενος εινα βασανιστηριο αλλα τι να περιμενεις απο αντιεθνικοσοσιαλιστες και δημοκρατες 'εθνικιστες'

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν κατάλαβα. Τί σχέση έχει ο εθνικοσοσιαλισμός στην συζήτηση;

      Διαγραφή
    2. Το αντί(εθνικοσοσιαλιστές) από που προκύπτει?

      Διαγραφή
  6. ΝΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ Ο ΝΕΑΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ...ΕΚΑΝΕ ΕΝΑ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΚΑΡΑΣΥΣΤΕΜΙΚΟ ΣΤΟΝ ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ-ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΚΑΜΜΕΝΟ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΑΡΟ ΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΤΟΥ...ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΗΝ ΨΑΧΝΕΙ ΓΕΝΙΚΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΕΛΕΓΑ...ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΘΑ ΤΟΝ ΔΟΥΜΕ ΣΕ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΘΑΡΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΟΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ...ΓΙΑ Χ.Α. ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΚΑΘΩΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΕΛΛΗΝΟΚΕΝΤΡΙΚΟΣ...ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΩ. ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΒΡΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΣΤΟΥΣ ΒΟΛΕΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΑΓΑΡΙΖΕΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο Ίων Δραγούμης και ο Περικλής Γιαννόπουλος, που μάλλον ο κύριος αρχηγός νεολαίας Καμμένου Κέρκυρας ποτέ δεν μελέτησε πλην όμως τους αναφέρει επειδή είναι "πιασάρικα" ονόματα στους εθνικιστές, είπαν για την δημοκρατία τα εξής ωραία:

    - "κάτω η Ελλάς των ψήφων, των καφενείων και των βουλευτών".. (Π. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ)

    - «Το Σύνταγμα θέλησε να δώσει στο έθνος αντιπροσώπους και είπε να υπάρχουν βουλευτές. Επρόκειτο αυτοί οι βουλευτές να αντιπροσωπεύσουν το έθνος. Αλλά η πραγματικότητα τα χάλασε και οι βουλευτές δεν είχαν κανένα συμφέρον να καταγίνουν με το έθνος. Τέτοιοι μια φορά δεν είναι. Για όνομα του Θεού, βρείτε άλλους να αντιπροσωπεύσουν το έθνος».
    -Κάτω οι μασόνοι, οι Εβραίοι, οι σοσιαλιστές»
    - "Μας επιβουλεύονται οι idees modernes, ο σύγχρονος πολιτισμός με τον μασωνισμό του, με τη φιλανθρωπία του, με την αλληλοβοήθειά του, με τον κοινοβουλευτισμό του»…
    - «Αν είμαστε ζωντανό γένος, δε θα κολλήσωμε στο πολιτικό σύστημα που μας κάθισαν. Το σύνταγμα και οι βουλευτές είναι μια αρρώστεια.»

    Ίων Δραγούμης

    Δεν πιστευω οτι ο Καμμενος θεωρεί το σύνταγμα και τους βουλευτές μια αρρώστια.
    Όσον αφορα την σχέση Ναζισμού και Εθνικισμού όποιος θέλει ας επισκευθεί το σύνδεσμο http://ksipnistere.blogspot.gr/2013/02/blog-post_4967.html

    Πίνδαρος Μακεδών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. εθνικισμος χωρις σοσιαλισμο = μια τρυπα στο νερο οσο περι των ρεταλιων απο ενα μελος των καμμενων ειναι κωμικο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μπορείς να μας αναπτύξεις αυτή την άποψή σου σε ένα άρθρο; όχι βέβαια με τίτλο τρύπα στο νερό αλλά λίγο βελτιωμένο για να το αναρτήσουμε.
    Και φυσικά επώνυμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. αν θελετε δημοσιευστε το κειμενο http://ksipnistere.blogspot.gr/2013/02/blog-post_4967.html

    ομιλει για τον ναζισμο και τον ελληνικο εθνικισμο και γιατι εθνικιστες και εθνικοσοσιαλιστές δεν πρεπει να διαχωριζονται επ' ουδενι λόγο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τα σχόλια απολαυστικότατα... Δεν βρίσκεις κάθε μέρα τέτοιο σώου, να τρώγονται ακροδεξιοί με ακροδεξιούς!!! Συνεχίστε, συνεχίστε, έχω φέρει και ποπ κορν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π