Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Η σπέκουλα για την δήθεν άρνηση των Ελλήνων ανέργων στα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας άλλοθι για την νομιμοποίηση λαθρομεταναστών


Ακούσαμε την είδηση σε όλα τα ΜΜΕ πως 4.648 θέσεις εργασίας προσφέρθηκαν από 116 παραγωγούς στα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας, αλλά μόνο δέκα Έλληνες, προσφέρθηκαν να εργαστούν. Είδαμε και όλους τους δημοσιογράφους αυτούς που τόσο καιρό κάνουν τον συνήγορο των τοκογλύφων και των πολιτικών εντεταλμένων τους που καταστρέφουν την χώρα μας να «σκίζουν» τα ρούχα τους , στα τηλεπαράθυρα, για τους…τεμπέληδες Έλληνες που δεν πάνε να δουλέψουν, που βαριούνται, που προτιμούν το ταμείο ανεργίας .Δυστυχώς σε αυτή τη μειωτική σπέκουλα, για μια ακόμη φορά, εις βάρος του Έλληνα δεν υπήρξε αντίδραση.

Ανατρέξαμε σε ρεπορτάζ που έχουν γίνει από «προοδευτικούς» δημοσιογράφους μετά τα γνωστά αιματηρά επεισόδια στην Μανωλάδα και είδαμε τις συνθήκες που ζουν οι αλλοδαποί Πακιστανοί, γύφτοι από την Ελλάδα η την Βουλγαρία η την Αλβανία. Η διαμονή τρισάθλια σε τολ είτε με τσίγκο είτε με πανιά από μετατροπή θερμοκηπίων από 20 έως 50 άτομα χωρίς καν τις απαραίτητες συνθήκες υγιεινής.

Παράλληλα, σε ερώτηση που κατέθεσαν τέσσερις βουλευτές της Δυτικής Ελλάδας (Γ.Κουτσούκος, Γ.Κοντογιάννης από Ηλεία, Α.Νταβλούρος και Δ.Τσούκαλης από Αχαΐα) αναφέρέρεται ότι είναι μονοψήφιος ο αριθμός των αιτήσεων στον αρμόδιο ΟΑΕΔ της Αμαλιάδας, ενώ ζητείται πλήρη ενημέρωση αλλά και παράλληλα να δοθεί λύση στο ζήτημα της παράνομης χρησιμοποίησης αλλοδαπών εργατών γης. Η ανησυχία τους ακριβώς εκεί έγκειται Πως δηλαδή θα προσλαμβάνουν ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ οι μεγαλοκτηματίες ΝΟΜΙΜΑ ! Στην παράγραφο 4 της επερώτησης λένε:
4.Σε περίπτωση που δεν υπάρχει ανταπόκριση από Έλληνες ανέργους, ποια μέτρα πρόκειται να ληφθούν ώστε με τη νέα καλλιεργητική περίοδο να υπάρχει η δυνατότητα απασχόλησης αλλοδαπών εργατών γης με νόμιμο τρόπο στις αγροτικές εργασίες της Ηλείας και άλλων περιοχών της χώρας;

 Και ερχόμαστε στο δια ταύτα.

Μπορεί να διαβάζουμε  ότι το καθαρό ημερομίσθιο είναι 23 ευρώ καθαρά, ενώ πλέον εξασφαλίζονται και καθόλα αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας αλλά εύλογα αναρωτιόμαστε κατά πόσον ένας Έλληνας, εκτός περιοχής της Ηλείας, θα μπορούσε να δουλέψει στα  φραουλοχώραφα. Σκέφτηκε κανείς ότι για να εργασθεί κάποιος στην περιοχή πρέπει και να διαμένει εκεί? Δηλαδή απαιτείται και η πληρωμή ενοικίου διαμονής, φαγητό. Εκτός αν θέλουν τους Έλληνες να ζουν σε τριτοκοσμικές συνθήκες διαβίωσης όπως και οι Πακιστανοί. Γιατί αν είναι κάποιος να δουλεύει για 23 ευρώ και από αυτά τα μισά να τα διαθέτει σε ενοίκια και φαγητό τότε καταλαβαίνουμε γιατί δεν υπήρξε ανταπόκριση στην προσφορά αγροτικής εργασίας.


Αν υπήρχε προσφορά στέγης και διατροφής σίγουρα θα υπήρχε και ανταπόκριση από τους Έλληνες. Ας αφήσουν λοιπόν στην άκρη τα άλλοθι που ψάχνουν οι φίλοι της λαθρομετανάστευσης, για να απασχολούν στις φυτείες τους παράνομους αλλοδαπούς με τις παραμέτρους που εκείνοι θα ορίζουν και κατά πως τους βολεύει.

Αετίων 

4 σχόλια:

  1. Σιγά να μην τους κάνουμε και τρελίτσες για να πάνε για δουλειά.
    Δηλαδή εκείνη η κωλοπεριοχή ΔΕΝ είχε 4648 ανέργους;
    Πλάκα κάνετε μωρέ;
    Τί έκαναν τα κωλόπαιδα της Μανωλάδας και της γύρω περιοχής;;
    Φραπεδούμπα ε;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διάβασε καλύτερα.Το άρθρο λέει: εκτός περιοχής της Ηλείας. Όποιος θέλει να δουλέψει σε εκείνη την περιοχή που υπάρχει δουλειά δεν χρειάζεται να πάει στον ΟΑΕΔ απλά δουλεύει.
      Αετίων

      Διαγραφή
    2. Επιτέλους κάποιος ασχολήθηκε με το θέμα. Αν και δεν είμαι άνεργος (ακόμη) είμαι από την περιοχή του Πύργου και μπορώ να απαντήσω στα περί φραπεδούμπας.

      Φίλε μου τα πράγματα δεν είναι έτσι που τα φαντάζεσαι. Οι άνεργοι του νομού, που είναι στο ταμείο ανεργίας, κανείς δεν θα κόψει το ταμείο για δυο μήνες δουλειά. Αλλά πηγαίνουν και δουλεύουν στα χωράφια παράλληλα και με πτυχίο. Τεμπέληδες υπάρχουν παντού αλλά η πείνα δεν αντιμετωπίζεται με φραπέ. Και εμείς που έχουμε δουλειά τώρα δουλεύουμε στα χωράφια.
      Σπύρος Παπασταθόπουλος

      Διαγραφή
  2. Δημήτρης Γλυφάδα3 Ιουλίου 2013 στις 4:18 μ.μ.

    Εύστοχο το άρθρο. Η αλήθεια βέβαια είναι κάπου στην μέση. Οι Έλληνες ασφαλώς και δεν είναι τεμπέληδες αλλά όπως είναι λογικό δεν θέλουν να εργάζονται σαν δούλοι! Υπάρχουν όμως και αρκετοί που τεμπελιάζουν επειδή είναι κακομαθημένοι. Κατά την γνώμη μου η εργασία είναι δικαίωμα ΚΑΙ υποχρέωση. Θα έπρεπε ο ΟΑΕΔ όταν πηγαίνεις για το επίδομα να σε στέλνει στην οποιαδήποτε δουλειά είναι διαθέσιμη κοντά σου(ασχέτως των πτυχίων σου...). Τώρα να αν δεν θες να πάς...δεν θα έχεις ούτε επίδομα ούτε δουλειά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π