Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ: ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΙΑΣ ΚΑΠΗΛΕΙΑΣ


«Ο Έλληνας είναι ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ
 Όταν πάψει να είναι θα πάψει να είναι και      Έλληνας.»  Ι.Δραγούμης

Η φετινή εκδήλωση μνήμης και τιμής για τον Ίωνα Δραγούμη που έγινε την Δευτέρα 29/7 στην γνωστή αναμνηστική στήλη, δημιούργησε πολλά σχόλια αλλά και προβληματισμό.
Θα προσπαθήσω να καταθέσω κάποια πράγματα που γνωρίζω γύρω από την φετινή εκδήλωση και επίσης κάποιες απόψεις μου που ίσως δώσουν κάποιες απαντήσεις στα σχόλια και στους προβληματισμούς
Αρκετές μέρες πριν την εκδήλωση εκπροσωπώντας το ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ζήτησα από τηλεφώνου να ενημερωθώ από τον συν. Γιάννη Γιαννάκενα για το πρόγραμμα της εκδηλώσεως, σημειωτέον ο Γ.Γιαννάκενας είναι ο επικεφαλής της επιτροπής Εθνικής μνήμης η οποία τα τελευταία χρόνια διοργανώνει την εκδήλωση αυτή… 

Με ενημέρωσε λοιπόν ότι δεν θα γίνουν καταθέσεις στεφάνων κομματικών φορέων, επίσης δεν θα αναγγελθούν οι παρουσίες εκπροσώπων κομμάτων, αντίθετα, στεφάνια θα κατατεθούν από διαφόρους συλλόγους κλπ μη κομματικού χαρακτήρα..

Προσωπικά αυτό δεν με έβρισκε σύμφωνο, ωστόσο σεβόμενος την απόφαση της διοργανώτριας επιτροπής (δεν γνωρίζω αν αυτή η απόφαση είναι καταγεγραμμένη σε κάποιο πρακτικό..) ενημέρωσα τον αρμόδιο φορέα του ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ, το σκεπτικό όπως μου είπε ο Γ.Γιαννάκενας ήταν «..για να μην γίνουν κομματικά καπελώματα» και να κρατήση η εκδήλωση τον ενωτικό και εθνικό χαρακτήρα όπως θα άρμοζε στον Ίωνα Δραγούμη

Η επιλογή των ομιλητών ήταν καλή και «έξυπνη» αφού οι τρείς ομιλητές υπήρξαν πρώην στελέχη του ΛΑΟΣ οι δυο δε εξ αυτών, ο Γιάννης Παναγιωτακόπουλος και ο Γιάννης Κουριαννίδης από τότε που …γεννήθηκαν διαπρεπή και ανιδιοτελή στελέχη του Εθνικιστικού Κινήματος, ο κ. Παπαγαρυφάλλου φλογερός πατριώτης και εθνικιστής΄αυτή η τριάδα ομιλητών θα μπορούσε να ήταν η εγγύηση για μια εκδήλωση όντως χωρίς κομματικά «καπελώματα» και έτσι εξελίχθηκε τουλάχιστον μέχρι το πέρας της εκδηλώσεως 

Διότι το καπέλωμα έγινε τελικά (προσωπικά το περίμενα) την άλλη μέρα από τον τρόπο που το κανάλι του Γ.Καρατζαφέρη το μοναδικό που κάλυψε τηλεοπτικά την εκδήλωση, το ΑΡΤ, ούτε λίγο ούτε πολύ παρουσίασε την εκδήλωση σαν εκδήλωση του ΛΑΟΣ !  
Εκτός του ότι δεν αναφέρθηκε καν ο Γιάννης Παναγιωτακόπουλος σαν προλογίζων και σαν παρουσιαστής, για χρόνια ο καλύτερος και δυναμικότερος πρόεδρος της ΝΕ.Ο.Σ. δεν υπήρξε ούτε ένα λόγος από τον κεντρικό ομιλητή συν.Γιάννη Κουριαννίδη πρώην δημοτικό σύμβουλο του ΛΑΟΣ στην Θεσσαλονίκη )παραιτήθηκε όταν η κοινοβουλευτική ομάδα του ΛΑΟΣ ψήφισε το μνημόνιο ) παρ’ ότι το τηλεοπτικό συνεργείο, του πήρε αρκετών λεπτών δηλώσεις !!

Παρουσίασαν τον κ. Παπαγαρυφάλλου και σωστά έπραξαν και δηλώσεις των στελεχών του ΛΑΟΣ από τα αναγνωρίσιμα..

Αυτό που ξεπέρασε όμως κάθε φαντασία ήταν η παρουσίαση του τ. πρέσβη επί τιμής και πρώην αναπληρωτή προέδρου του ΛΑΟΣ κ Γ.Γεωργίου ο οποίος δεν παρευρέθη στην εκδήλωση ούτε περαστικός !!
Το πλάνο που έδειξαν ήταν τουλάχιστον…προπέρσινο ! Το ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ σεβόμενο την προτροπή του Γ.Γιαννάκενα κατέβηκε στην εκδήλωση μαζικά, συντεταγμένα, με σεμνότητα και με επικεφαλής τα μέλη της ηγεσίας του και τον Γενικό Γραμματέα του Εμμανουήλ Κώνστα αλλά για το ΑΡΤ tv ήταν ανύπαρκτο !

Αυτό είναι και η απάντηση στο σχόλιο που έστειλαν στον ΚΟΙΝΟ ΠΑΡΟΝΟΜΑΣΤΗ οι νέοι συναγωνιστές της ΝΕ.Ο.Σ. του Πειραιά όταν επισήμαναν «ήταν και άλλα στελέχη του ΛΑΟΣ εκεί..» Και πολύ σωστό το σχόλιο τους όμως σωστή και η δική μας απάντηση που όμως επιβεβαιώθηκε « Ελπίζουμε στην παρουσίαση της εκδήλωση από το ΑΡΤ να δούμε την ανάλογη αντικειμενικότητα..» κάτι είχαμε ψυλλιαστεί ..προφανώς ούτε οι δημοσιογράφοι του ΑΡΤ tv γνώριζαν φυσιογνωμίες από το ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ γνώριζαν όμως οι «ειδικοί» πως γίνονται τα «καπελώματα»

ΠΟΥ ΕΊΝΑΙ ΤΟ… «ΛΑΘΟΣ»

Κάθ’ ένας μπορεί να ισχυριστεί τα δικά του και να έχει δίκιο..
Το λάθος υπάρχει στο ότι καμία συντονιστική επιτροπή δεν σχεδίασε, δεν συμφώνησε και δεν αποφάσισε τους κανόνες και το πρόγραμμα της εκδήλωσης μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια..
Αποτέλεσμα να εκφυλίζεται μια εκδήλωση που έπρεπε κάθε χρόνο να είναι και πιο μαζική και πιο οργανωμένη και δεν έχουν άδικο (άσχετα ποιος το λέει) όσοι σχολιάζουν περί  ..ντουντούκας κ.ο.κ.

Και για να βάζουμε τα πράγματα στην θέση τους και στην σειρά τους ..
Αυτή η εκδήλωση καθιερώθηκε από το ΕΝΕΚ και την διατήρησε ο συν. Γιάννης Γιαννάκενας όταν το ΕΝΕΚ ανέστειλε την δράση του, φτιάχνοντας την επιτροπή Εθνικής μνήμης

Ο Γ.Καρατζαφέρης όταν ο ΛΑΟΣ μπήκε το 2007 στην βουλή ίδρυσε το ίδρυμα «Ίων Δραγούμης» και πρώτος τον επεφήμησα εγώ από βήματος στην κεντρική επιτροπή της Θεσσαλονίκης τον Ιανουάριο του 2008, απεδείχθη ότι ήταν μια «έξυπνη» κίνηση εγκλωβισμού της εθνικιστικής συνείδησης και αυτό αποδεικνύεται απλά:

Α) Στην πρώτη συντονιστική επιτροπή του Ιδρύματος δεν υπήρξε ούτε ένας Εθνικιστής

Β) Το Ίδρυμα   «Ίων Δραγούμης» ουδέποτε ασχολήθηκε με το έργο και τις ΙΔΕΕΣ του  Ίωνα Δραγούμη

Γ) Η λέξη Εθνικιστής ήταν άγνωστη – κακή λέξη για τα μέλη του Ιδρύματος το ίδιο και για τα στελέχη, βουλευτές και μέλη του ΛΑΟΣ πλην ημών, ολίγων «επήλυδων» Εθνικιστών

Δ) Ο  Ίων Δραγούμης μας διδάσκει πολλά, τρία όμως είναι τα βασικά, Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ του, ο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ του, ο ΚΟΙΝΟΤΙΣΜΟΣ του… 
Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ ήθελε την ταμπέλα  «Ίων Δραγούμης» αλλά δεν θέλει τον εθνικισμό του, για τα άλλα δυο δεν είμαι σίγουρος..

Ε) Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ ουδέποτε παρέστη ο ίδιος στην συγκεκριμένη εκδήλωση για τον  Ίωνα Δραγούμη, και αυτό ίσως λέει τα περισσότερα ..

Εξυπακούεται βέβαια ότι δεν θα «βαπτίσουμε» με το ζόρι «εθνικιστή» τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ ούτε ήταν, ούτε είναι και προφανώς δεν σκοπεύει να δηλώσει  εθνικιστής..

Αυτό όμως οφείλουν να το δουν και να το ξεκαθαρίσουν μέσα τους και γύρω τους όσοι είναι πραγματικοί εθνικιστές ιδεολόγοι..

Προσωπικά, δεν τρέφω αρνητικά συναισθήματα για τον Γ.Καρατζαφέρη, μπορεί έμμεσα και με «έξυπνο» τρόπο κατά διαστήματα, όπως το ίδρυμα  «Ίων Δραγούμης» να εγκλωβίζει  εθνικιστές όμως δεν πρόδωσε τους εθνικιστές ο Καρατζαφέρης αλλά αυτοί που παρίσταναν για χρόνια τους «εθνικιστές» την ίδια στιγμή που δρομολογούσαν την πολιτική τους καριέρα και τον βουλευτικό τους μισθό φλερτάροντας και ερωτεύοντας την Νέα Δημοκρατία
Άλλο αυτό όμως και άλλο αυτό της φάκας και του τυριού…

Η με τον Ίωνα Δραγούμη και τον Ελληνικό Εθνικισμό του η με κανένα από τα δύο ..είναι άραγε τυχαίο ότι  τώρα στα δύσκολα του ΛΑΟΣ ο Γ. Καρατζαφέρης έκανε τον Γ.Γιαννάκενα γενικό διευθυντή του Ιδρύματος; Κάτι δηλαδή που θα έπρεπε να είχε πράξει από την ημέρα της ίδρυσής του ..

Γιατί δεν μπορεί τώρα ο ΛΑΟΣ μέσω του ΑΡΤ  tv να θέλει να καπελώνει μια αμιγώς εθνικιστική εκδήλωση μνήμης και τιμής και να μην μπορεί να στήσει μια μικροφωνική εγκατάσταση δίνοντας το δικαίωμα σε «κακόπιστους» ίσως να σχολιάζουν και να υποτιμούν την εκδήλωση αυτή με αφορμή την ντου-ντούκα !

Αυτή η εκδήλωση, η πολιτική εκδήλωση μνήμης τιμής και ΑΓΩΝΟΣ για τον Ίωνα είναι εκδήλωση για όσους νιώθουν ΈΛΛΗΝΕΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ !


Η φετινή ας είναι η τελευταία κάτω από τις συνθήκες που αναφέρθηκαν, και ας γίνουν η αφορμή να βρει πάλι το νόημά της και να δημιουργήσει την δυναμική που της ταιριάζει ..
Αυτό μπορούν να το κάνουν μόνο οι ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ κι προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει ν οδηγηθεί η σκέψη μας και κανείς δεν έχει πλέον το δικαίωμα να μας υποδείξει πλέον πως αυτό θα το κάνουμε, όσοι δεν θέλουν να συνεργαστούν και όχι να καπηλευθούν τον Ι,Δραγούμη, απλά πρέπει να παρακαμφθούν ..
Αυτό συναγωνιστές ( καλών προθέσεων) συνεπάγεται, ευθύνη, συνέπεια, μεθοδικότητα, προσφορά και ΑΓΩΝΑ !
ΟΣΟΙ ΖΩΝΤΑΝΟΙ…

Σπύρος Παπαδόπουλος 







     

    

  

5 σχόλια:

  1. Αρκετά κακόβουλο και διχαστικό το άρθρο συνέλληνες.
    Ίσως αυτός είναι και ο λόγος της μη συνύπαρξης των πατριωτικών δυνάμεων. Όσο για τον Γεωργίου, όσοι είμαστε εκεί το είδαμε ΚΑΙ τον ακούσαμε. Και τι στο καλό φταίει ο ΑRT αν άλλα κανάλια (ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ) δεν πήγαν; Θάπρεπε να μην είναι ΟΥΤΕ αυτό; Ας βουτάμε τη "γλώσσα στο μυαλό" πρίν γράφουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προφανώς οι αλήθειες πονάνε. "Διχαστικός" η μάλλον..διευκρινιστικός υπήρξε ο Καρατζαφέρης Γ. όταν πρίν ένα χρόνο, στις 16/7/2012 αποκαλούσε τους ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ "Μαύρες Γάτες" και τον ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ εξαλότητα ξεκαθαρίζοντας πως ο ΛΑΟΣ είναι κόμμα πατριωτικό και ΟΧΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ

      Για του λόγου το αληθές βάζω την παραπομπή από τον ΚΠ επειδή το βίντεο έχει ανέβει τοπικά (θα πρότεινα στον διαχειριστή του ΚΠ να το ανεβάσει στο youtube για να ενημερωθούν και οι ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ που παραμένουν εγκλωβισμένοι στο ΛΑΟΣ και να πάρουν τις αποφάσεις τους

      http://koinosparanomastis.blogspot.gr/2012/07/blog-post_2544.html

      Διαγραφή
  2. Με βαρειά καρδιά αναγκάζομαι να απαντήσω σαυτήν την
    παρουσίαση της Σοβαρής Πατριωτικής εκδήλωσης που παρακολούθησα μαζί με πολλούς άλλους Πατριώτες και Εθνικιστές οι οποίοι ενωμένοι κάτω απο το Πνέυμα του Ιωνος Δραγούμη κυριολεκτικά εορτάσαμε την Πατριωτική αυτή επέτειο.
    Αγαπητέ Σπύρο παίρνεις την πρωτοβουλία να ρίξεις διχαστικά διλήμματα σε μια σπουδαία εκδήλωση με τους φτηνους χαρακτηρισμούς <>,<>και άλλα τέτοια τουλάχιστον ανόητα διότι αγαπητέ μου παρότι ήσουν περαστικός απο το ΛΑ.Ο.Σ ,και γνωρίζεις αρκετά το μόνο που σου έμεινε είναι ένα αναίτιο μίσος που ΔΕΝ χαρακτηρίζει Εθνικιστή
    Πατριωτη..
    Βεβηλώνεις την Πατριωτική αυτή συνάντηση για να επιβεβαιώσεις το μίσος σου εναντίον του ΛΑ.Ο.Σ και του Γιώργου Καρατζαφέρη.Το ξέρουμε, το ξέρουν και οι..δικοί σου.
    Μάθε λοιπόν ότι εκεί είμαστε μόνο για να τιμήσουμε και όχι να πουλήσουμε Κομματίλα.
    Δεν είδα κανέναν αντίπαλο εκεί ,και σένα που σε είδα και έστριψες τα μούτρα σου απλά λυπήθηκα .
    Ερχομαι να στηλιτεύσω την απρέπεια σου να τονίσεις την απουσία του Πρέσβη Γεωργίου και να ειρωνευθείς ότι μοντάρανε προπέρσινο VIDEO..
    ΕΔΩ ΔΕΝ ΣΕ ΣΥΓΧΩΡΏ ..ΕΙΣΑΙ Η ΣΤΡΑΒΌΣ Η ΤΡΑΜΠΟΎΚΟΣ ΤΗΣ ΔΕΚΆΡΑΣ ΚΑΙ .
    Αν τολμλησεις να αμφισβητήσεις τα λεγομενά μου θα σε καρπαζώσουν όλοι οι παρευρισκόμενοι.
    Ημουν εκεί παρών σαν απλός Ελληνας Πατριώτης .
    Δάκρυσα μαζί με όλους τους αγνούς Πατριώτες,
    δεν έβγαλα κανένα λόγο,δεν με έδειξε το ΑΡΤ ούτε
    σαν γλάστρα αλλά δεν παραπονέθηκα .ΚΑΙ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΛΑ ότι είμαι αρκετα υψηλόβαθμο στέλεχος.ΑΡΑ¨¨
    σουμένει μόνο το μένος εναντίον του ΛΑ.Ο.Σ..ΧΑΛΑΛΙ ΣΟΥ!!
    ΑΣΕ ΉΣΥΧΟ ΤΟΝ ΙΩΝΑ δΡΑΓΟΎΜΗ ,δεν συγχωρεί τέτοια κόλπα..
    ΤΑ σενάρια που ανέφερες είναι για εσωτερική σας κατανάλωση..
    Την εκδήλωση της οργάνωσε,,όπως επι δεκαετίες τώρα ο εξαίρετος αγωνιστής Γιαννης Γιαννακενας και όχι το ίδρυμα Ιωνας Δραγούμης.
    Και ήταν πολύ επιτυχημένη θά έλεγα αναλογη της σημασίας της..

    ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ Κ ΑΝΔΡΕΑΣ
    Καρδιολόγος
    Αναπληρωτής Προεδρος του ΛΑ.Ο.Σ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσπερνώντας κάθε προσωπική αιχμή και ύφος τα οποία δεν συνάδουν με την κομματική σας ιδιότητα, στην ιεραρχία του ΛΑΟΣ, να επαναλάβω απλά ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση αποτίει κάθε χρόνο φόρο τιμής στον ΕΘΝΙΚΙΣΤΗ Ίωνα Δραγούμη, είχα δε την ευκαιρία ως «περαστικός» στα 7 χρόνια που αγωνίστηκα στις τάξεις του ΛΑ.Ο.Σ. να μιλήσω σε δεκάδες μέλη του κόμματος για τον Ίωνα Δραγούμη και τις ΙΔΕΕΣ του ο οποίος τους ήταν παντελώς άγνωστος.

      Έτσι εννοούσαμε πάντα την εκδήλωση αυτή σαν πόλο ΕΝΟΤΗΤΑΣ των Ελλήνων.

      Διαβάστε μια ακόμα φορά το κείμενο μου και δείτε πάλι το βίντεο του ΑΡΤ, που προς τιμήν του ήταν εκεί, και δεν το κατηγόρησα για αυτό αλλά για όσα επιμελώς απέκρυψε.

      Αν από το έξι (6) σελίδων κείμενό μου η ανακρίβεια είναι ότι δεν ήταν εκεί ο κύριος Γεωργίου (προσωπικά ούτε τον είδα, ούτε στο βίντεο ούτε στις φωτογραφίες διακρίνεται κάπου) ε, δεν θα «διχαστούμε» γι αυτό !

      Για την «ταμπακιέρα» όμως και επί της ουσίας τα αποφεύγετε επιμελώς διότι απλούστατα είναι η πραγματικότητα. Η απόκρυψη της αλήθειας διχάζει και όχι η ίδια η αλήθεια

      Με εκτίμηση Σπύρος Παπαδόπουλος
      ΥΓ
      Όσο για τα περί.. « καρπαζιάς » επικεντρωθείτε κύριε Παπαμιχαήλ στις πολιτικές καρπαζιές…
      Ο νοών νοείτω

      Διαγραφή
  3. Θα είθελα να μάθω, τι αγωνιστικό παρελθόν έχει ο κ. Παπαμιχαήλ, για να μπορέσω να δώσω ή όχι βαρύτητα στον σχολιασμό του.
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π