Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου 2013

Η Ελλάς δεν ανήκει ούτε στη Δύση ούτε στην Ανατολή

Το έθνος βρίσκεται σήμερα σε αυτή τη κατάσταση γιατί απώλεσε από καιρό την ιστορική του ταυτότητα . Αλλοτριώθηκε από ξένα ιδεολογήματα και εγκλείσθηκε σε ψευδοκοσμικές παραστάσεις.
Το ελληνικό έθνος θα ανακτήσει τον πνευματικό ηγετικό του ρόλο στην ιστορία ,αν εμείς οι Έλληνες επιστρέψουμε μέσα από την αποδόμηση των εξουσιαστικών πλανών , στην εκ της υποστάσεως μας αναδυόμενη βούληση του ειδέναι , του ποιείν και λέγειν.
Σε αυτό το βάθος που έχει ως αποκύημα του την λατρεία της ένθεης φύσης θα αναδομήσουμε το νόημα του αρχαιοελληνικού τρόπου που καταγράφεται στη ποιητική και φιλοσοφική μας παράδοση.
Πάνω σε αυτό το βάθος θα προσκρούσουν και θα συντριβούν τα
κύματα του σκότους που έρχονται από Δύση και Ανατολή.
Η Ελλάς ανήκει πνευματικά στον εαυτό της και δεν ανήκει ούτε στη Δύση ούτε στην Ανατολή , ούτε στην λεγόμενη καθ' ημάς Ανατολή.
Η Ελλάς είναι ο τρόπος της διάνοιξης του πραγματικού , είναι το ξέφωτο του κόσμου μέσα στη νύχτα του δογματισμού και του βαρβαρισμού.


Λουκάς Σταύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π