Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Το μήνυμα των Ουκρανών Εθνικιστών για την εξέγερση.


Δυστυχώς το ημιαπελεύθερο πολιτικό κατεστημένο και μεγάλο τμήμα του πολιτιστικού κατεστημένου για 20 χρόνια έπειθε τους Ουκρανούς πως θα έπρεπε να συμμετέχουν στους ευρωατλαντικούς θεσμούς. Με αυτό ως δεδομένο,πολλοί από τους Ουκρανούς πράγματι πίστευαν πως η Ουκρανία θα έπρεπε να γίνει μέλος της ΕΕ. Γι' αυτό,ο επίσημος λόγος των μαζικών διαδηλώσεων στην Ουκρανία ήταν η άρνηση του καθεστώτος του Βίκτωρ Γιανουκόβιτς να υπογράψει μια συμφωνία με την ΕΕ. Οι Ουκρανοί Εθνικιστές είναι αντίθετοι με την συνεργασία με την ΕΕ. Παρ΄όλα αυτά,υποστήριξαν τις διαδηλώσεις σαν μια ευκαιρία να ξεκινήσει η Εθνική Επανάσταση. Την προηγούμενη χρονιά,στα τέλη Νοεμβρίου,έχοντας ως έναυσμα το εθνικιστικό κίνημα Tryzub, η εθνικιστική νεολαία συντάχθηκε με το "Δεξιό Τόξο".


Εντός δύο μηνών οι εθνικιστές προέτρεπαν τους διαδηλωτές να μην παλεύουν για μια ευρωπαϊκή ενσωμάτωση,αλλά για το χτίσιμο του Έθνους. 
Το πρώτο βήμα για να χτιστεί ένα τέτοιο Κράτος είναι η πτώση του αντεθνικού, ολιγαρχικού,ημιαπελεύθερου καθεστώτος Γιανουκόβιτς. Δύο μήνες πέρασαν. Το καθεστώς του Γιανουκόβιτς δεν φοβάται τις φιλήσυχες διαδηλώσεις που διεξήχθησαν με την καθοδήγηση των φιλελεύθερων κομμάτων της αντιπολίτευσης. Στην τελική,το Κοινοβούλιο, ελεγχόμενο από το καθεστώς του Γιανουκόβιτς, υιοθέτησε αυστηρούς ολοκληρωτικούς νόμους που περιορίζουν ακόμα περισσότερο τα πολιτικά δικαιώματα στην Ουκρανία. Συγκεκριμένα,αυτοί οι νόμοι χαρακτηρίζονται ως αντεθνικοί.

Ο λαός δυσαρεστήθηκε με την Αντιπολίτευση και ξεκίνησε να εμπιστεύεται τους εθνικιστές. Σταθήκαμε ικανοί να εκμεταλλευτούμε την εθνική στήριξη,και αρχίζοντας από τις 19 Ιανουαρίου εισήλθαμε σε μια φάση έμπρακτης αντιπαράθεσης με τις αρχές. Για αρκτές μέρες στους δρόμους του Κίεβου συνεχίστηκαν οι μάχες μεταξύ των επαναστατικών-εθνικιστικών δυνάμεων και της αστυνομίας. Οργανωτής αυτής της πάλης ήταν ο "Δεξιός Τομέας", συνεπικουρούμενος από οπαδούς της πάλης στον δρόμο με εθνικιστικές απόψεις και αυτόνομους ακτιβιστές που επίσης είχαν εθνικιστική θεώρηση. Στην πραγματικότητα, οι εθνικιστές κατόρθωσαν να πρωτοπορήσουν στην επαναστατική πάλη.


Προφανώς,για να κερδίσουμε την μάχη για μεγαλύτερη νομιμοποίηση πρέπει να συμμετέχουν στην επαναστατική κυβέρνηση μερικοί αντιπρόσωποι της φιλελεύθερης αντιπολίτευσης,αλλά παρ' όλα αυτά,η άνοδος του εθνικισμού στην Ουκρανία θα είναι αλματώδης. Θα παλέψουμε μέχρι τέλους. Αν χάσουμε, θα περιμένουμε είτε την υπόγεια αντίσταση,είτε την μαζική καταστολή. Αν κερδίσουμε, θα φέρει επιτέλους την καθυστερημένη Ρενκονκιστά (Επανάκτηση) της Ευρώπης . Καθότι κατηγορηματικά αντίπαλοι της ΕΕ,αλλά μιλώντας για την αλληλεγγύη των Ευρωπαϊκών εθνών,καλούμε τους Εθνικιστές και από άλλα Ευρωπαϊκά κράτη να υποστηρίξουν τον αγώνα μας. Θυμηθείτε πως Εθνικιστές και Συντηρητικοί ένωσαν τις δυνάμεις τους στην Ισπανία κατά την διάρκεια του Εμφυλίου. Σας καλούμε να μας υποστηρίξετε,να υποστηρίξετε τον αγώνα μας. Συνειδητοποιούμε πως η νίκη σας θα είναι απλά συμβολική,μην περιμένετε μεγάλους αριθμούς. Μόλα ταύτα,υπάρχει αυτός ο συμβολισμός-ένα βήμα προς τις μελλοντικές νίκες σε όλη την Ευρώπη.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π