Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Αγωνιστικό Ημερολόγιο: η Τ.Ο. Βώλακα Δράμας του ΕΝΕΚ απέναντι στα φερέφωνα του Σλαβισμού


Οι ακρίτες συναγωνιστές μας στον Βώλακα της Δράμας, που απέχει μόλις δύο χιλιόμετρα από τα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα είχαν μία επί πλέον εθνική αποστολή, όπως και οι υπόλοιπες ακριτικές οργανώσεις του ΕΝΕΚ : Να φυλάττουν Θερμοπύλες.

Έτσι στην «Νέα Θέση» της Πέμπτης 24ης Φεβρουαρίου 1983, αρ. φύλλου 50, σελίς 6 διαβάζουμε για τις ενέργειες των συναγωνιστών μας της Τ.Ο. ΒΩΛΑΚΑ προκειμένου να ενημερώσουν τους συμπολίτες τους για την προπαγάνδα οργάνων του σλαβισμού.

Η ανακοίνωση που εξέδωσαν μοιράσθηκε στους κατοίκους της πόλεως και
φιλοξενήθηκε από τον τοπικό τύπο του Νομού. Πρόκειται για το κείμενο που παραθέτουμε χωρίς περαιτέρω σχόλια:



«Θεωρούμε επιβεβλημένο όπως ενημερώσουμε όλον τον Εθνικιστικό κόσμο για ένα θλιβερό συμβάν που έγινε εδώ στο ακριτικό χωριό μας και που για πολλοστή φορά επιβεβαιώνει τους κινδύνους που διατρέχει η Πατρίδα μας και που ποτέ δεν έπαψαν να υπάρχουν και να απειλούν την εδαφική μας ακεραιότητα και την εθνική μας ανεξαρτησία εις πείσμα αυτών που «κόπτονται» για τις «φιλικές» διαθέσεις των γειτόνων μας.

Συγκεκριμένα κατά την διάρκεια «εκπολιτιστικής» εκδηλώσεως που έγινε εδώ στον Βώλακα Δράμας ακούσθηκαν στην Βουλγαρική γλώσσα συνθήματα όπως «ούρα-ούρα», που σημαίνει ζήτω-ζήτω, και μάλιστα με προκλητικότητα από γνωστά φερέφωνα του σλαυισμού.

Το ΕΝΕΚ Βώλακος καταδικάζει την ανθελληνική συμπεριφορά των πεμπτοφαλαγγιτών που δρούσαν και δρουν προδοτικά και εις βάρος της εδαφικής ακεραιότητος της πατρίδος μας, κατευθυνόμενοι από ξένα κέντρα λήψεως αποφάσεων.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Μάρκος Μάρκου

Πρόεδρος ΕΝΕΚ Τ.Ο. ΒΩΛΑΚΟΣ ΔΡΑΜΑΣ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π