Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Τρίτη 1 Απριλίου 2014

1η Απριλίου 1955: Γιορτή του Ελληνισμού και της Ελευθερίας (του Κώστα Καρδαρά)


Η 1η Απριλίου είναι μία σημαντική επέτειος της ιστορίας του νεωτέρου ελληνισμού. 59 χρόνια πριν, την 1η Απριλίου 1955, ξεκίνησε στην Κύπρο ο ένοπλος αγώνας της ΕΟΚΑ για την απελεθέρωσή της από τους Άγγλους κατακτητές που 4 χρόνια μετά οδήγησε στη δημιουργία του Κυπριακού Κράτους.
Η ΕΟΚΑ (Εθνική Οργάνωσις Κυπρίων Αγωνιστών), υπήρξε η ένοπλη οργάνωση που με αρχηγό τον Γεώργιο Γρίβα τον θρυλικό «Διγενή», με ελάχιστους άνδρες με ανεπαρκή και απηρχαιωμένο οπλισμό, στηριγμένη στην καλή της οργάνωση, στις στρατιωτικές ικανότητες και εμπειρία του αρχηγού της, στην αποδοχή και τη συνεργασία του ελληνοκυπριακού πληθυσμού αλλά προπάντων στο υψηλό αγωνιστικό φρόνημα, την πειθαρχία την γενναιότητα, την αυταπάρνηση και την αυτοθυσία των μελών της που τα περισσότερα ήταν νεαρής ή και μετεφηβικής ηλικίας ακόμα και μαθητές του Γυμνασίου, κατόρθωσε να κατανικήσει τα πολλαπλάσια επίλεκτα ειδικά στρατεύματα και τις αστυνομικές δυνάμεις καταστολής που αντέταξε ο κατακτητής, ενισχυμένες με την αυθαιρεσία ειδικών «αντιτρομοκρατικών» νόμων που αναιρούσαν βασικά ανθρώπινα δικαιώματα των Κυπρίων.

Ο αγώνας της ΕΟΚΑ είχε ένα και μοναδικό στόχο: την ΕΝΩΣΗ της Κύπρου με την Ελλάδα. Καμία άλλη πολιτική λύση δεν έμπαινε καν στη συζήτηση. Άλλωστε στο επώνυμο και ενυπόγραφο Δημοψήφισμα του Ιανουαρίου του 1950 που είχε συμμετοχή 96 %, το 99% ψήφισε υπέρ της Ενώσεως με την Ελλάδα. 
Οι ενέργειες των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ και της Μ. Βρετανίας, το διεθνές διπλωματικό παιχνίδι και οι προδοτικές παρεμβάσεις των Κωνσταντίνου Καραμανλή, Ευάγγελου Αβέρωφ, και Αρχιεπισκόπου Μακαρίου που συνέπραξαν με την πολιτική των ΗΠΑ και της Μ. Βρετανίας έθαψαν την ΕΝΩΣΗ, οδηγώντας στις συμφωνίες της Ζυρίχης και του Λονδίνου τον Φεβρουάριο του 1959.

Αποτέλεσμα ήταν μία  «ανεξάρτητη» Κύπρος με δυσανάλογα μεγάλη πληθυσμιακά, συμμετοχή της τουρκικής μειονότητας και εγγυήτριες δυνάμεις την Ελλάδα, Τουρκία (που από το 1923 ήδη είχε παραιτηθεί από κάθε σχετικό της δικαίωμα) και Μ. Βρετανία. Το νόθο αυτό καθεστώς, οδήγησε στην συμφορά του 1974 (όπου πάλι έδωσαν το ολέθριο «παρών» τους ο Καραμανλής και ο Μακάριος) και στο σημερινό αδιέξοδο με την δαμόκλεια σπάθη ενός νέου σχεδίου Ανάν που μεθοδεύεται να επαναφέρει τη ζοφερή προοπτική της οριστικής απώλεια του σκλαβωμένου της τμήματος. 
Ο νικηφόρος αγώνας της ΕΟΚΑ, αν και έμεινε ανολοκλήρωτος προδομένος από το «αριστερό» και «δεξιό» πολιτικό κατεστημένο  της Ελλάδος και της Κύπρου, αποτελεί ορόσημο για την Ελληνική και την παγκόσμια ιστορία αφού εκτός από εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας είναι και ο θρίαμβος ενός ολιγάριθμου λαού και μιας δράκας αγωνιστών ενάντια στον ιμπεριαλισμό μιας παντοδύναμης αυτοκρατορίας.

Επιβάλλεται να καθιερωθεί η 1η Απριλίου 1955 σαν εθνική εορτή για να 
•    θυμίζει πόσα η ευψυχία, το φρόνημα και ο ηρωισμός των Ελλήνων μπορούν να πετύχουν, 
•    το χρέος μας και των επομένων γενεών απέναντι στον προδομένο και ημιτελή αγώνα της ΕΟΚΑ και 
•    να υπογραμμίζει διαχρονικά ότι για την ελευθερία του λαού μας τότε, ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ, να μην περιμένουμε την λύση ούτε από ασπόνδυλους υποταγμένους πολιτικάντηδες τοπικούς διαχειριστές των ξένων συμφερόντων και επιδιώξεων ούτε από κανένα ξένο δήθεν «φίλο» ή «σύμμαχο» που μοναδικό του μέλημα είναι να προωθήσει τα δικά του συμφέροντα.

Καρδίτσα 31 Μαρτίου 2014

Κώστας Καρδαράς
Χειρουργός
Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσης
Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου
του Εθνικού Μετώπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π