Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Γιώργος Σαγιάς: Αυτοί που μας έριξαν στην κρίση, δεν μπορούν να μας βγάλουν από αυτή


Από την συνέντευξη του Γιώργου Σαγιά στην εφημερίδα «Παρατηρητής της Φθιώτιδας»

Εκπαιδευτικός, συγγραφέας, δημοτικός σύμβουλος επί 2 θητείες, παρ’ ολίγον υποψήφιος βουλευτής, τώρα υποψήφιος δήμαρχος. Ένας ασύχαστος άνθρωπος ή ένας άνθρωπος που έχει πλεόνασμα ενέργειας και προσφοράς στα κοινά; Τι είναι τελικά ο Γιώργος Σαγιάς;
Είμαι ερωτευμένος με τον τόπο μας. Έναν τόπο με ωραίους ανθρώπους, υπέροχες φυσικές ομορφιές, παγκοσμίως γνωστή ιστορία και δημιουργικά κύτταρα πολιτισμού. Δυστυχώς όμως, οι πολιτικοί που τον εκπροσωπούν δεν έχουν όραμα και αποτελεσματικότητα και απογοητεύουν όλους όσοι θέλουν να προσφέρουν και να δημιουργήσουν. Η πολιτική της «κλειστής πόρτας» και της εξυπηρέτησης συμφερόντων και κατεστημένων, αποβαίνει εις βάρος του τόπου μας και των συντοπιτών μας. Εν τέλει, αποβαίνει εις βάρος των ιδίων και των παιδιών τους. Πολλοί όμως, προτάσσουν τα μικροσυμφέροντα, τα «ρουσφέτια» και τις «υποχρεωσούλες», αφήνοντας την πόλη μας στο περιθώριο των εξελίξεων. Αυτό, εμείς ως «πορτοκαλί» ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΗ και θέλουμε και μπορούμε να το σταματήσουμε. Ο τόπος μας δικαιούται να καταλάβει την θέση που του αξίζει: την υψηλότερη.

Δημοτικός σύμβουλος επί 2 θητείες, παρ’ ολίγον υποψήφιος βουλευτής, υποψήφιος δήμαρχος τώρα. Είστε και λίγο ως πολύ πολιτικός. Πολιτική και αυτοδιοίκηση «πάνε πακέτο»;
Σε ένα κόμικς που έφτιαξα πριν χρόνια, λέει το παιδί στον πατέρα του: «πατέρα θα γίνω πολιτικός» κι αυτός απαντάει με χιούμορ και σαρκασμό «από μικρός φαινόσουν ότι θα γίνεις αλήτης». Ποιοι άραγε κατάντησαν την πολιτική σε παθογένεια; Η πολιτική είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να την αφήσουμε στους επαγγελματίες πολιτικούς. Η πολιτική είναι υποχρέωση και καθήκον του ελεύθερου, του ενεργού πολίτη, ο οποίος καλείται να αλλάξει όσους για πολλά χρόνια κόλλησαν στις καρέκλες, όσους έκαναν την πολιτική επάγγελμα και το χρέος υπηρέτησης του πολίτη ρουσφέτι και ψηφοθηρική συναλλαγή.
Όμως, για να εκλεγεί κάποιος ή κάποιοι, ο πολίτης ψηφίζει. Άρα, ο πολίτης έχει και την δύναμη και την ευθύνη για ότι επιλέγει. Η αυτοδιοίκηση δεν είναι επαρκής αυτοδιοίκηση, διότι το κράτος δια των δημάρχων και των περιφερειαρχών του περνάει την κυβερνητική πολιτική. Να γιατί πρέπει να γίνουν αλλαγές, ρήξεις και ανατροπές: γιατί ψηφίζοντας φιλοκυβερνητικά χαμογελαστά πρόσωπα, η κάλπη θα γεννήσει κομματάνθρωπους, τρόικα και αδιέξοδα μνημόνια.

Δημοτικός σύμβουλος και αντιδήμαρχος με τον Γιώργο Κοτρωνιά. Τώρα αντίπαλοι. Θεωρείτε πως ο κ. Κοτρωνιάς υπήρξε κατώτερος των περιστάσεων;
Ως «πορτοκαλί» ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΗ, αντίπαλο έχουμε μόνο τα προβλήματα, τα οποία οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε με νέα σκέψη, συγκεκριμένη στρατηγική και σφιχτά χρονοδιαγράμματα για να καλύψουμε το χαμένο έδαφος. Εκτιμάται πως 16 χρόνια δημαρχίας ήταν πάρα πολλά για να αναπτύξει ο δήμαρχος το όποιο σχέδιο του. Δεδομένου μάλιστα ότι είχε δεσμευθεί δημοσίως ότι μετά τις δύο θητείες θα αποχωρήσει και λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι ζητά μια ακόμη πενταετία, ήτοι 21 χρόνια, μπορεί κάποιος να πει πως αυτό είναι έμμεση παραδοχή αποτυχίας του αρχικού σχεδιασμού.
Είναι καλό στην πολιτική να ανοίξει ο δρόμος σε νέους ανθρώπους, σε νέες δυνάμεις, σε νέους ορίζοντες. Εμείς, έχουμε ένα διαφορετικό όραμα για το μέλλον της πόλης μας, ονειρευόμαστε την Λαμία κέντρο της Ελλάδας όχι μόνο γεωγραφικά, αλλά και αναπτυξιακά. Ως αντιδήμαρχος, στην περιορισμένη και «σπαστή» θητεία μου, έδωσα δείγματα γραφής ως προς την επιτελικότητα και την αποτελεσματικότητα. Οι γνώσεις, η εμπειρία και το ότι είμαι ο νεότερος εκ των υποψηφίων δημάρχων, μπορούν να θεωρηθούν εγγυήσεις μελλοντικής χρηστής και αποτελεσματικής διοίκησης.

Γιατί επιλέξατε για τον συνδυασμό σας τον τίτλο «πορτοκαλί» ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΗ;
Ο τίτλος «πορτοκαλί» ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΗ, απ’ την μία σηματοδοτεί την ανεξαρτησία, το αδέσμευτο και την πολυσυλλεκτικότητα του συνδυασμού μας, διότι το πορτοκαλί χρώμα δεν παραπέμπει στο πολιτικό κατεστημένο που ευθύνεται για πολλά στραβά του τόπου μας και με το οποίο σαφώς δεν ταυτιζόμαστε, από την άλλη είναι ένα χρώμα φωτεινό και δίνει τον τόνο και τη φρεσκάδα του νεανικού και άφθαρτου συνδυασμού μας. Το ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΗ δίνει τον τόνο της στόχευσής μας. Αρνούμαστε να δεχτούμε ότι η Λαμία, ο τόπος μας, είναι «γούρνα» (κατά το κοινώς λεγόμενο). Έχουμε χρέος και ευθύνη, ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί να στείλουμε τους «μπαρμπάδες της πολιτικής» στα σπίτια τους, δίνοντας χώρο στο νέο, στο φρέσκο αυτής της πόλης. Η «πορτοκαλί» ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΗ είναι όλοι όσοι σπάνε τα δεσμά του κομματισμού και κάνουν την αγανάκτηση δημιουργία, είναι η «νεανική επανάσταση» του «ανώνυμου κανένα» κόντρα σε κατεστημένα και διαπλοκές.

Παρακολουθούμε τις ανακοινώσεις σας, το όραμά σας αν θέλετε, για την Λαμία της επόμενης των εκλογών μέρας. Έχετε πει για τα συμβούλια γειτονιάς, έχετε στείλει επιστολή στο Υπουργείο Εσωτερικών για την αναβάθμιση της Στερεάς, έχετε πει για επαναλειτουργία των συμβουλίων γειτονιάς και πολλά άλλα. Τι απ’ όλα αυτά είναι εφικτό να πραγματοποιηθεί μέσω της αυτοδιοίκησης, αφού στην πλειοψηφία οι αποφάσεις περνούν από την κυβέρνηση;
Έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις, εφικτές και υλοποιήσιμες. Απαράδεκτες για τον τόπο μας πολιτικές, με την ανοχή και την αδράνεια της τοπικής ηγεσίας, «έκαναν την Λαμία χωριό». Μας οδηγούν σταδιακά σε «ουρά» της Θεσσαλίας. Η έδρα της ΔΥΠΕ είναι στη Θεσσαλία. Καταργήθηκε το Πανεπιστήμιο Στερεάς με έδρα την Λαμία κι έμειναν τμήματα ως θεσσαλικά παραρτήματα με έδρα την Λάρισα, γεγονός εξαιρετικά επισφαλές για την μελλοντική τοπική προοπτική τους, παρά τις προσπάθειες κάποιων προς αυτή την κατεύθυνση. Η συγχώνευση υπηρεσιών του ΕΟΤ απετράπη οριακά (ελπίζουμε όχι προσωρινά). Η ΜΕΡΥΠ έφυγε. Τα κοντέινερ φόρτωναν από το στρατόπεδο και όλοι «εποίησαν την νησαν».
Εμείς λέμε «φτάνει πια»! Όσοι κάνουν κομματικές πλάτες ή στηρίζουν κομματικές κυβερνητικές επιλογές, έχουν τεράστια ευθύνη. Ως «πορτοκαλί» ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΗ, στείλαμε επιστολή – πρόταση στο Υπουργείο Εσωτερικών όπου ζητάμε να μελετηθεί στην επόμενη διοικητική μεταρρύθμιση η πρότασή μας για Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ή Ρούμελης) έως την Αιτωλοακαρνανία και πρωτεύουσα την Λαμία. Επιπροσθέτως, ζητήσαμε με άλλη μας επιστολή από το Υπουργείο Εσωτερικών να επαναθεσμοθετηθούν τα παλαιά συνοικιακά συμβούλια ως «συμβούλια γειτονιάς» για να φτάνει άμεσα και δυνατά η φωνή του κάθε δημότη στο δημοτικό συμβούλιο, αλλά και η δημοτική αρχή έχει «αυτιά και μάτια» σε κάθε γειτονιά. Το σύστημα «Καλλικράτης» έχει πολλά τρωτά, χρειάζεται ένα νέο σύστημα «Ίων Δραγούμης» με βάση τον κοινοτισμό.

Έχετε πει «Υπάτη, ιστορική πρωτεύουσα του Δήμου Λαμιέων». Τι ακριβώς εννοείτε;
Στον τόπο μας υπάρχει ένα «ιστορικό πολύγωνο» αλλά και τόπος πνεύματος και πολιτισμού. Ζούμε σε ένα «σαλονάκι της ιστορίας», κανείς όμως δεν έτεινε ευήκοον ους στις προτάσεις για οργανωμένη και συστηματική ανάδειξη και προβολή του τόπου μας. Εισηγήθηκα προ ετών συγκεκριμένες ενέργειες για τον πολιτισμό και τον τουρισμό. Μεταξύ αυτών ήταν και η ίδρυση και λειτουργία καινοτομικού μουσείου στις Θερμοπύλες, ο ορισμός των Θερμοπυλών ως πολιτιστικής πρωτεύουσας του Δήμου Λαμιέων και της Υπάτης ως ιστορικής πρωτεύουσας του Δήμου μας. Αδιάψευστος μάρτυρας των ανωτέρω, τα πρακτικά του δημοτικού συμβουλίου Λαμιέων. Μετά παραιτήθηκα από δημοτικός σύμβουλος γιατί διαφωνούσα με την ασκούμενη πολιτική και τον τρόπο άσκησής της και η σκυτάλη πέρασε σε συναδέλφους.
Εκτιμούμε ότι η περιοχή της Υπάτης έχει μεγάλη και σημαντική ιστορία και θα της άξιζε αυτός ο τίτλος. Όπως επίσης θα άξιζε και στον Γοργοπόταμο να ενταχθεί ως προστατευόμενο μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς αλλά και της Παύλιανης ως πύλης της Οίτης. Επίσης, μελετούμε την δυνατότητα λειτουργίας Αγροτικού Μουσείου στο Λειανοκλάδι γιατί «χιλιάδες περνούν από εκεί μα κανείς δεν σταματά». Είναι στον άξονα Αθηνών – Λαμίας Καρπενησίου αλλά κανείς δεν φρόντισε να κάνει το Λειανοκλάδι σημείο αναφοράς. Εμείς μπορούμε!

Ο κόσμος υποφέρει και το γνωρίζετε και το βιώνετε. Το ίδιο υποφέρει από την υποχρηματοδότηση και η τοπική αυτοδιοίκηση. Οι πόροι της έχουν περικοπεί έως και 60%. Πώς θα μπορέσετε να πραγματοποιήσετε τις εξαγγελίες σας (π.χ. ανοιχτό θέατρο, σκεπαστή εξέδρα στο ΔΑΚ, διάφορες εξαγγελίες για τον Σταυρό κ.α.) χωρίς να επιβαρύνετε κι άλλο τους δημότες με δημοτικά τέλη;
Αυτοί που μας έριξαν στην κρίση, δεν μπορούν να μας βγάλουν από αυτή. Ψήφος στους βαστάζους του συστήματος που χρεοκόπησε τον τόπο μας σημαίνει αυτοχειρία. Κοινώς «βάζουμε τα χεράκια μας και βγάζουμε τα ματάκια μας». Υπογεννητικότητα στην Ελλάδα και χτυπάνε τους πολυτέκνους και τους τριτέκνους, οι οποίοι είναι μέρος της λύσης. Το ίδιο κάνουν και στην αυτοδιοίκηση, ερημώνοντας με τις πολιτικές τους τα χωριά μας και υποβαθμίζοντας τις πόλεις. Όμως, κάθε δημοτική αρχή, έχει την ευθύνη της σύνταξης του προϋπολογισμού. Εμείς, με ανακατανομές κονδυλίων, θέτουμε τις προτεραιότητές μας. Το να φτιάξεις μια «αλυσίδα πρόσβασης» για το ΑΜΕΑ κάνοντας προσβάσιμες πλατείες και συνδέοντάς τες με πεζοδρόμια, ενδιαφέρον χρειάζεται κι ευαισθησία και λίγα χρήματα. Το να ενώσεις το Ισιαδάκι με το λόφο Μιχαήλ - Γαβριήλ και Ραφαήλ και το Αλσύλλιο του γηπέδου και το Κάστρο έως τον Αφανό, φτιάχνοντας «πράσινα δαχτυλίδια», ανάσες ζωής για την πόλη, φαντασία και όραμα χρειάζεται και λίγα χρήματα. Το να κάνεις είσοδο στο Σταυρό, ταρτάν για το στίβο, σκεπαστή εξέδρα στο ΔΑΚ και Ανοιχτό Θέατρο χιλιάδων θέσεων στην Λαμία, δείχνει το όραμά μας για το μέλλον του τόπου μας, άρα πρώτα εκεί θα κατευθυνθεί και η σύνταξη του προϋπολογισμού σε βάθος πενταετίας. Εν τέλει, όταν το τελευταίο χωριό έχει τα παραπάνω, κάποιοι ευθύνονται που δεν υπάρχουν στην έδρα της Στερεάς. Εμείς μπορούμε!

Μπορεί η Λαμία να αναστρέψει την υποβάθμιση την οποία έχει υποστεί τα τελευταία χρόνια με την φυγή του Πανεπιστημίου, της ΜΕΡΥΠ και άλλων υπηρεσιών; Υπάρχει αναπτυξιακή προοπτική;
Όσοι οι πολιτικοί α’ και β’ βαθμού αυτοδιοίκησης θα στηρίζονται από βουλευτές και κόμματα της κεντρικής πολιτικής σκηνής, τόσο θα είναι αναγκασμένοι να είναι υποτακτικοί των κεντρικών επιλογών. Το βεληνεκές των τοπικών παραγόντων εκ του αποτελέσματος κρίνεται ανεπαρκές για τον τόπο μας, διότι και η ΜΕΡΥΠ έφυγε και το Πανεπιστήμιο έγινε Θεσσαλίας και όλα συγκλίνουν στο ότι οδηγούμαστε να γίνουμε παραπαίδι της Θεσσαλίας, επιστρέφουμε δηλαδή ... προ Χριστού, τότε που μας είχαν εντάξει στο κοινόν των Θεσσαλών.
Οφείλουμε πρώτον να αντισταθούμε σθεναρά σε αυτή την προοπτική (άρα, να καταδικάσουμε με την ψήφο μας και τους εκπροσώπους αυτών των πολιτικών), αλλά και να τεκμηριώσουμε με επιχειρήματα και δυναμισμό μια αναπτυξιακή προοπτική, η οποία θα έχει ως κέντρο της την Λαμία, έδρα της Στερεάς και θα περιλαμβάνει Πανεπιστήμιο Στερεάς με έδρα την Λαμία. Άραγε ποιος θα απαντήσει γιατί η Στερεά είναι η μόνη Περιφέρεια χωρίς πανεπιστήμιο; Επίσης πρέπει να υποστηριχθεί το ΤΕΙ της περιοχής και να σχεδιαστεί πολιτική συμμετοχής των χιλιάδων φοιτητών στην ζωή της πόλης.
Βασικότατος πυλώνας ανάπτυξης είναι ο τουρισμός (θρησκευτικός, ΑΜΕΑ, ιαματικός, ιστορικός, πολιτιστικός κλπ) όμως χρειάζεται σχεδιασμός βάθους, σε συνεργασία με όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς. Σε όλο τον πλανήτη ξέρουν τις Θερμοπύλες, από εδώ περνούν οι πάντες από Αθήνα - Θεσσαλονίκη και από Μετέωρα. Οφείλουμε να αναδείξουμε τον υπέροχο τόπο μας για να μπουν αυτές οι χιλιάδες επισκεπτών στην πόλη αλλά και να γνωρίσουν τις ομορφιές της Υπάτης, του Γοργοποτάμου, του Λειανοκλαδίου, της Παύλιανης. Έχουμε «χρυσάφι» στα χέρια μας και το πετάμε. Γιατί; Εμείς αυτό θα το αλλάξουμε!

Μέσα στην υποβάθμιση της πόλης υφίσταται και η υποβάθμιση της καθημερινότητάς μας. Κυκλοφοριακό, καταλήψεις πεζοδρομίων από επαγγελματίες, διάσπαρτες υπηρεσίες... Πώς μπορείτε να διαχειριστείτε αυτές τις καταστάσεις;
Πόσο δύσκολο μπορεί να είναι να εξηγηθεί σε όσους κάνουν καταλήψεις πεζοδρομίου ότι οι δικοί τους γονείς δεν μπορούν να περάσουν, οι δικές τους κόρες και γιοι με τα καροτσάκια βγαίνουν στον δρόμο για να κινηθούν. Θέλει επιμονή, υπομονή και πειθώ. Μετά ακολουθούν τα προβλεπόμενα από το νομοθέτη μέτρα. Γιατί άραγε οι ίδιοι άνθρωποι δεν σταθμεύουν στις διαβάσεις ή ακόμη και μέσα στις πλατείες όταν πηγαίνουν σε άλλη χώρα; Ενημέρωση και εφαρμογή νόμων ενάντια στην ασυδοσία. Να γίνει εκστρατεία ενημέρωσης ενάντια στην ηχορύπανση και στην αφισσορύπανση. Πινακίδες γεμάτες αυτοκόλλητα ποδοσφαιρικών ομάδων, κολώνες με αφίσες από χώρους διασκέδασης, τηλεφωνικοί θάλαμοι γεμάτοι ενοικιαστήρια. Και κανείς να μην κάνει μια σοβαρή προσπάθεια ενημέρωσης και αποτροπής. Βλέπετε, είναι ψηφοφόροι οι παραβάτες!

Για το θέμα των διάσπαρτων υπηρεσιών, εισηγήθηκα προ καιρού να χρησιμοποιηθούν χώροι που ελευθερώνονται από μετακινήσεις υπηρεσιών του στρατού, όμως αυτό χρειάζεται ειδική έγκριση από την ηγεσία του στρατού. Αγωνιζόμαστε όλοι να μη φύγει τίποτε άλλο από τον τόπο μας, όμως άλλοι αποφασίζουν. Υπό αυτή την έννοια, αν - κακώς - αποφασισθεί να μετακινηθεί κάποια μονάδα, καλύτερα να γίνει διοικητικό κέντρο παρά χώρος υποδοχής λαθρομεταναστών.
Διόδια: η μεγάλη μάστιγα. Ο Λαμιώτης είναι «μαντρωμένος» εντός των τειχών και υποχρεωμένος να καταβάλει βαρύ τίμημα για να πάει ακόμα και για ένα μπάνιο το καλοκαίρι. Εύκολα μπορείτε να πείτε «δεν φταίμε εμείς, φταίνε οι άλλοι». Όμως το πρόβλημα παραμένει. Τι προτείνετε; Το θέμα των διοδίων είναι πολύ σοβαρό. Υπάρχουν συντοπίτες μας που θα πρέπει να πληρώνουν διόδια για να πάνε στην δουλειά τους ή στο χωράφι τους. Τα διόδια είναι ακριβά, πολλά και πυκνά στη Φθιώτιδα. Πρέπει να πιέσουμε ώστε να μην λειτουργήσουν νέα. Επιπροσθέτως, πρέπει οι παράδρομοι να είναι σε άριστη κατάσταση και να πληρούν όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας ώστε να φτάνει κάποιος στον προορισμό του χωρίς να πληρώνει διόδια. Επίσης η κεντρική εξουσία οφείλει να εξετάσει την χωροταξική τους κατανομή, την πυκνότητα και το κόστος τους και σαφώς να τα αναθεωρήσει άμεσα, διότι είναι αδικαιολόγητα εις βάρος των Λαμιωτών και των Φθιωτών. Η προσωπική και πολιτική πίεση προς τους βουλευτές είναι τρόπος αντίδρασης. Διότι, ας μη ξεχνούμε ότι αυτές είναι αποφάσεις της κεντρικής πολιτικής σκηνής. Το άδικο πρέπει να ακυρωθεί.

Είναι γνωστό πως είστε ένας θρησκευόμενος άνθρωπος. Ποντάρετε στον θρησκευτικό τουρισμό και στις καλές σας σχέσεις με την εκκλησία για την ανάπτυξη του «Καλλικρατικού» Δήμου;

Ως απόφοιτος της Εκκλησιαστικής Παιδαγωγικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης, του Παιδαγωγικού Τμήματος Αθηνών, του Εργαστηρίου Δημοσιογραφίας και μεταπτυχιακός φοιτητής επί πτυχίου του τμήματος Ορθόδοξης Θεολογίας, έχω την άποψη ότι καλό θα ήταν να μην εμπλέξω την ιερότητα της τριαδίου θεότητας στον προεκλογικό αγώνα. Διότι οι Χριστιανοί είναι ελεύθερα πρόσωπα και έτσι πρέπει να πολιτεύονται. Η Εκκλησία πάντα υπήρξε αρωγός του Έθνους μας γενικά και του τόπου μας ειδικότερα. Ποιμαίνεται από άξιους ιεράρχες και λειτουργούς, οι οποίοι διασώζουν - μεταξύ άλλων - την θρησκευτική παράδοση και τέχνη και την αναδεικνύουν. Τιμή μας να υποδεχόμαστε τους επισκέπτες των Μοναστηριών, των Ιερών Μονών και των εκκλησιών του τόπου μας. Σαφέστατα πρέπει να γίνουν πολλές βελτιώσεις των υποδομών του «Καλλικρατικού» Δήμου Λαμιέων και να σχεδιασθεί ειδική προβολή, στην οποία καθοριστικό ρόλο μπορεί να έχει η τοπική Εκκλησία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π